Clicky

Συνέδρια - Σεμινάρια

psifiaki sumaxia gia thn gynaikia.jpg

Το μήνυμα ότι "η επιτυχής έκβαση της Ψηφιακής Συμμαχίας για την Γυναικεία Απασχόληση θα αποτελέσει σημείο-ορόσημο για την αποτελεσματική προώθηση των πολιτικών ισότητας των φύλων" και ότι "το μεγάλο στοίχημα είναι να πείσουμε το γυναικείο κοινό ότι οι νέες τεχνολογίες δεν “ανήκουν” στους άνδρες και ότι, αντίθετα, ευνοούν την γυναικεία απασχόληση", έστειλε η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων κ.Βάσω Κόλλια ανοίγοντας τις εργασίες του συνεδρίου με τίτλο "Women & Girls Go Digital", που διοργανώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε., σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κέντρο για τις Γυναίκες και την Τεχνολογία (ECWT) και με την υποστήριξη ελληνικών και ευρωπαϊκών φορέων.

Όπως υπογράμμισε στην παρέμβασή της η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων κ. Β.Κόλλια, η "Ψηφιακή Συμμαχία" είναι μία "συμφωνία αρχών και ένα πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ 21 σημαντικών εταίρων, με σκοπό την τόνωση της γυναικείας απασχόλησης. Καθένας από τους 21 εταίρους που στηρίζουν την "Ψηφιακή Συμμαχία" αναλαμβάνει την δέσμευση να αφιερώσει για τα επόμενα τρία χρόνια όλες του τις δυνάμεις, δυναμικό και πόρους στην υπηρεσία του γενικού στόχου για "περισσότερη γυναικεία απασχόληση στο πεδίο των νέων τεχνολογιών και της ψηφιακής οικονομίας".

Το κοινό Σχέδιο Δράσης της Συμμαχίας περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε όλο τον κύκλο «εκπαίδευση και κατάρτιση, αγορά εργασίας, αγορά πληροφορικής, κοινωνικά στερεότυπα». Η κ. Κόλλια ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: "οι κοινωνίες μας θα επωφεληθούν τα μέγιστα αν κατορθώσουμε να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον των κοριτσιών και των γυναικών στις νέες τεχνολογίες. Είναι το μεγάλο μας όπλο, για να επιταχύνουμε την αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας. Για να βγούμε νικητές από την στασιμότητα του "χθες", με νέες ιδέες, με νέα έμπνευση επενδύοντας στο αύριο".

Ως «σπουδαίο ξεκίνημα και θετικό παράδειγμα» χαρακτήρισε την ελληνική Ψηφιακή Συμμαχία για τη Γυναικεία Απασχόληση, η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και αρμόδια Επίτροπος για τις ψηφιακές τεχνολογίες, κ.Νέλι Κρουζ, σε ειδικό βιντεοσκοπημένο μήνυμα που απηύθυνε κατά την έναρξη του Συνεδρίου.

Γιατί έχει τόσο μεγάλη σημασία η Ψηφιακή Συμμαχία για την Γυναικεία Απασχόληση;

1. Παρά τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, παρά την οικονομική κρίση, η ψηφιακή τεχνολογία και ο τομέας των εφαρμογών νέων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών (ΤΠΕ) εμφανίζει αυξητικές τάσεις.

2. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση δημιουργούνται περίπου 120.000 νέες θέσεις εργασίας κάθε χρόνο σε αντικείμενα ΤΠΕ.

3. Οι προβλέψεις για την ευρωπαϊκή αγορά εργασίας δείχνουν μια έλλειψη έως και 500.000 επαγγελματιών στον τομέα των ΤΠΕ μέχρι το 2015.

4. Αν οι γυναίκες απασχολούνταν στον τομέα των νέων τεχνολογιών και της ψηφιακής οικονομίας εξίσου με τους άνδρες, το Ευρωπαϊκό Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν θα αυξανόταν ετησίως κατά 9 δις ευρώ. Αυτό αντιστοιχεί σε 1,3 φορές το ΑΕΠ μίας χώρας όπως η Μάλτα.

5. Ακόμη και στην Ελλάδα της κρίσης, το 20% των προσφερόμενων θέσεων εργασίας από επιχειρήσεις, σε πεδία νέων τεχνολογιών, δεν μπόρεσε να καλυφθεί λόγω έλλειψης κατάλληλων ειδικοτήτων.

6. Οι γυναίκες στον τομέα των νέων τεχνολογιών έχουν περίπου 9% μεγαλύτερες απολαβές από ό,τι σε άλλους τομείς.

 

grigores nikes.jpg

«BUSINESS MENTALITY – Γρήγορες Νίκες»

Το Mediterranean College Θεσσαλονίκης, έδωσε το δυναμικό παρόν στο 2ο Πανελλαδικό Επιχειρηματικό Συνέδριο «Business Mentality» με τίτλο «Γρήγορες Νίκες», που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Πληθώρα επαγγελματιών και φοιτητών, επισκέφθηκαν το συνέδριο, προκειμένου να παρακολουθήσουν τις ομιλίες καταξιωμένων επιχειρηματιών, οι οποίοι παρουσίασαν το δικό τους success story, τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν, καθώς και τις στρατηγικές που ακολούθησαν προκειμένου να τις ξεπεράσουν. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Money Show 2014, το οποίο έλαβε χώρα την Παρασκευή 28 και το Σάββατο 29 Μαρτίου 2014, στο ξενοδοχείο Hyatt Regency Thessaloniki.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η ομιλία του κυρίου Σοφοκλή Ξυνή, Προέδρου του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, ο οποίος παρουσίασε στους συμμετέχοντες του συνεδρίου, την ιστορική αναδρομή του Mediterranean College, από την ίδρυση του έως σήμερα. Ο κύριος Ξυνής, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις συνεργασίες σταθμούς, τις οποίες σύναψε το Mediterranean College, στην πάροδο των χρόνων, αλλά και στα εμπόδια που αντιμετώπισε, κυρίως από την πλευρά της πολιτείας, ως προς το θέμα της αναγνώρισης των τίτλων σπουδών, που παρέχονται στους σπουδαστές από τα ιδιωτικά κολέγια.

Τέλος, ο κύριος Ξυνής αναφέρθηκε στον αγώνα που έχει ξεκινήσει ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ, εδώ και μια 20ετία, προκειμένου να επιτύχει το άνοιγμα το ελληνικών συνόρων στους αλλοδαπούς φοιτητές, οι οποίοι επιθυμούν να σπουδάσουν στις ελληνικές σχολές. Συγκεκριμένα, αναλύοντας τα οφέλη που θα έχει η ελληνική οικονομία από την άρση των περιοριστικών μέτρων, ανέφερε ως παράδειγμα την Μεγάλη Βρετανία, στην οποία ένα μεγάλο ποσοστό του ΑΕΠ τους, στηρίζεται στους αλλοδαπούς φοιτητές των βρετανικών πανεπιστημίων.

Το Mediterranean College, μέλος του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, συνεχώς στηρίζει και συμμετέχει σε μεγάλες διοργανώσεις, που έχουν ως στόχο την ενημέρωση και την επιμόρφωση των επαγγελματιών της αγοράς και των νέων που επιθυμούν να ξεκινήσουν την δικιά τους επιχειρηματική δράση.

 

epistimonikoparko anevasma.jpg

 

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με τη Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (ΔΑΣΤΑ), τη Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου (ΕΤΕΠΗ) και με τη στήριξη του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, διοργανώνουν  ημερίδα  με θέμα: «Γυναικεία Επιχειρηματικότητα: Ευκαιρίες, Προκλήσεις και Δυνατότητες» την Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2014 και ώρα 11.15 –16.00 στο Αμφιθέατρο του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου Ηπείρου.

Στην ημερίδα θα μιλήσουν: ο επίκουρος καθηγητής Γεώργιος Α. Γκωλέτσης, η υπεύθυνη του γραφείου Ισότητας ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, Ιωάννα Προφύρη, η Ελένη Τσιανάκα, Δ/ντρια Τομέα Ιδιωτικών Επιχειρήσεων, ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Α.Ε., η Δρ. Σταυριανή Κουτσού, Επίκουρη Καθηγήτρια, Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης, οι ιδιοκτήτριες Εύα Επιτροπάκη, Βέρα Παπαγγελοπούλου, Ελένη Θεοδώρου και Φυλιώ Συκά.

Τέλος, μέσω σύνδεσης skype θα μιλήσει ηΓεωργία Μήτση, Ιδιοκτήτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Apptomics LLC, από τη Βοστώνη, Η.Π.Α.

grigorh nikh.jpg

Το 2ο Πανελλαδικό Επιχειρηματικό Συνέδριο «BUSINESS MENTALITY - Γρήγορες Νίκες» θα πραγματοποιηθεί στις 28 και 29 Μαρτίου 2014, στο ξενοδοχείο Hyatt Regency Thessaloniki. Στόχος του φετινού Συνεδρίου είναι να διατηρηθεί ζωντανό το κίνητρο του επιχειρείν.

Την πρώτη μέρα του Συνεδρίου θα διεξαχθούν τρία Workshops που καλύπτουν θέματα: Εξαγωγών, Φορολογικά και Επικοινωνίας. Εισηγητές των Workshops είναι επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων με μεγάλη εμπειρία και θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την παρουσίαση των θεμάτων σε βάθος προσφέροντας μία χρηστική εμπειρία στους συμμετέχοντες.

Τη δεύτερη ημέρα, 12 καταξιωμένοι επιχειρηματίες θα μοιραστούν όλη τους την πορεία, τις δυσκολίες, ακόμη και αποτυχίες που τους οδήγησαν τελικά στην επιτυχία, ώστε να εμπνεύσουν και άλλους ανθρώπους να υλοποιήσουν τα επιχειρηματικά τους πλάνα. Η δεύτερη ημέρα είναι ανοιχτή προς το κοινό με Ελεύθερη Είσοδο.

Το Συνέδριο «BUSINESS MENTALITY - Γρήγορες Νίκες» απευθύνεται σε Επιχειρηματίες, Start - Up Επιχειρήσεις, Στελέχη επιχειρήσεων, Ακαδημαϊκούς και Ερευνητές, Ειδικούς Συμβούλους, Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς και Φοιτητές.

Τα συνέδρια BUSINESS MENTALITY δε βασίζονται σε ακαδημαϊκές θεωρίες, αλλά στην εμπειρία ανθρώπων που ήδη ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα. Σκοπός των συνεδρίων BUSINESS MENTALITY είναι να ενισχύσουν και να προωθήσουν το πνεύμα και τη νοοτροπία του επιχειρείν στην κοινωνία και τους πολίτες, ιδιαίτερα της νεολαίας ώστε να δώσει μια νότα αισιοδοξίας και να ενθαρρύνει την επιχειρηματική δράση.

Περισσότερες πληροφορίες και το πλήρες πρόγραμμα του Συνεδρίου είναι διαθέσιμο στο διαδικτυακό τόπο www.business-mentality.com .

Το 2ο Πανελλαδικό Επιχειρηματικό Συνέδριο «BUSINESS MENTALITY - Γρήγορες Νίκες» τελεί υπό την αιγίδα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης, του Δήμου Θεσσαλονίκης και του  Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (Σ.Ε.Γ.Ε).

 

businessmwntality1.jpg

 

Το 2ο Πανελλαδικό Επιχειρηματικό Συνέδριο "BUSINESS MENTALITY - Γρήγορες Νίκες" θα πραγματοποιήθει 28-29 Μαρτίου 2014 στο ξενοδοχείο Hyatt Regency Thessaloniki.

Για δεύτερη χρονιά επιχειρηματίες μέσα από τις ομιλίες τους θα μοιραστούν όλη τους την πορεία, τις δυσκολίες, ακόμη και τις αποτυχίες που τους οδήγησαν τελικά στην επιτυχία, ώστε να εμπνεύσουν και άλλους ανθρώπους να υλοποιήσουν τα επιχειρηματικά τους πλάνα.

Απευθύνεται


Το συνέδριο "BUSINESS MENATLITY - Γρήγορες Νίκες" απευθύνεται σε επιχειρηματίες αλλά και σε νέους ανθρώπους που έχουν όραμα να ξεκινήσουν το πρώτο τους επιχειρηματικό βήμα.

Σκοπός


Σκοπός των συνεδρίων "BUSINESS MENTALITY" είναι να ενισχύσει και να προωθήσει το επιχειρηματικό πνεύμα και νοοτροπία στην κοινωνία και τους πολίτες, ιδιαίτερα της νεολαίας ώστε να δώσει μια νότα αισιοδοξίας και να ενθαρρύνει την επιχειρηματική δραστηριότητα.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Ακολουθήστε μας στο

FacebookTwitterFeed

Επιχειρήσεις - Συνεταιρισμοί με Παράδοση

Χειροποιητες δημιουργιες

Get Adobe Flash player
Widgets Magazine ? Document body ? Ad units > ? ?