Connect with us

Γαστρονομία

Cedric Grolet: Best Pastry Chef in the World 2018 & «Fruits» αλά ελληνικά…

«ΦΡΟΥΤΑ – Η Χρήση τους στην Ζαχαροπλαστική» είναι ο τίτλος της ελληνικής έκδοσης του ήδη best seller βιβλίουFRUITSτου Γάλλου Pastry Chef Cedric Grolet, ο οποίος βραβεύτηκε ως Best Pastry Chef in the World 2018 στο πλαίσιο της φετινής τελετή απονομής των «World’s 50 Best Restaurants», που πραγματοποιήθηκε στις 19 Ιουνίου στο Μπιλμπάο της Ισπανίας.

 

Το βιβλίο “FRUITS” του πολυβραβευμένου Γάλλου Pastry Chef Cedric Grolet, από την Ducasse Editions είδε το φως της δημοσιότητας το 2017 και έχει παρουσιάσει τεράστια επιτυχία σε όλο τον κόσμο. Φέτος, αρχές φθινοπώρου του 2018, θα κυκλοφορήσει και στην ελληνική γλώσσα από την Gastronomy Essentials, σε μετάφραση και επιμέλεια του καταξιωμένου Έλληνα Pastry Chef Δημήτρη Χρονόπουλου.

 

Λαμβάνοντας τα φρούτα ως σημείο εκκίνησης και «υπό την εντολή» μιας άλλης εμβληματικής μορφής της Γαλλικής κουζίνας, του Alain Ducasse, o πασίγνωστος σήμερα Chef Ζαχαροπλαστικής παρουσιάζει ένα βιβλίο, που ξεπερνά τη δημιουργική του διάθεση και εμπλουτίζεται με το προσωπικό στυλ του, που τον έχει καταξιώσει παγκοσμίως.

 

Η προπώληση του «ΦΡΟΥΤΑ – Η Χρήση τους στην Ζαχαροπλαστική» έχει ήδη ξεκινήσει και στη νέα αυτή ελληνική έκδοση, ο Cedric Grolet, Pastry Chef του εστιατορίου «Le Meurice» του διάσημου Γάλλου Chef Alain Ducasse (που βρίσκεται εντός του ομώνυμου ξενοδοχείου στο Παρίσι), συγκεντρώνει 100 συνταγές ζαχαροπλαστικής (cakes, cookies, eclairs…). Σε αυτές τις συνταγές αναπαράγει άψογα, 7 τύπους φρέσκων φρούτων τα οποία παρουσιάζει στο βιβλίο (ανάλογα με τον τύπο του φρούτου που πρωταγωνιστεί) σε 7 κεφάλαια: Εσπεριδοειδή / Πυρηνόκαρπα Φρούτα / Γιγαρτόκαρπα ή Μηλοειδή Φρούτα / Εξωτικά Φρούτα / Κόκκινα και μαύρα μούρα / Άγρια Φρούτα / Ξηροί καρποί και Κάρυα.

 

Τα μιμητικά επιδόρπια, που αναπαράγουν τις πρωτότυπες και παρθένες παρουσιάσεις, στις οποίες έχει μελετηθεί κάθε λεπτομέρεια, είναι δύο από τα πιο αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά του βιβλίου, ενώ στο γευστικό μέρος κυριαρχούν η καθαρότητα και η ένταση των γεύσεων. Έτσι, επιδόρπια όπως το λεμόνι (εξώφυλλο βιβλίου), το καρύδι ή το κέικ σύκων, «υπονομεύουν» τα αρχικά φρούτα και τα ανυψώνουν σε μια αξέχαστη γευστική αλλά και οπτική εμπειρία.

 

Ο Cedric Grolet, αφού έδειξε την εξαιρετική ακρίβεια και δεξιοτεχνία του στα τεύχη 17 και 18 του παγκοσμίως γνωστού περιοδικού ζαχαροπλαστικής “So Good”, στο βιβλίο “Fruits” και κατ’ επέκταση στην ελληνική του έκδοση «ΦΡΟΥΤΑ – Η Χρήση τους στην Ζαχαροπλαστική» επιδεικνύει την εμπνευσμένη δημιουργικότητά του, η οποία αρχίζει πάντα με ένα λευκό χαρτί, πάνω στο οποίο «ζωντανεύει» τις ιδέες του, οι οποίες τελικά αναδεικνύονται σε καλλιτεχνήματα.

 

ΠΕΡΙΟΔΟΣ PRE-SALE / ΜΑΙΟΣ – ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2018

Το βιβλίο «ΦΡΟΥΤΑ – Η Χρήση τους στην Ζαχαροπλαστική» απευθύνεται σε επαγγελματίες ζαχαροπλάστες και chefs και είναι μία νέα ολοκληρωμένη έκδοση στα ελληνικά, αφιερωμένη στην ανασκόπηση του κόσμου των φρούτων στη ζαχαροπλαστική και εμπνευσμένη από τη δημιουργικότητα ενός πολυβραβευμένου Pastry Chef.                         Το απαραίτητο αυτό «εργαλείο» για κάθε επαγγελματία του κλάδου θα προπωλείται μέχρι 31 Αυγούστου 2018 και στο πλαίσιο της προπώλησης του θα διατίθεται με έκπτωση, την οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εξασφαλίσουν, συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα που θα βρουν στο www.Cucina.gr ή στέλνοντας e-mail στο [email protected]

 

ΣXETIKA LINKS:

 

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Γαστρονομία

ΣΠΙΤΙΚΑ ΓΑΡΙΔΑΚΙΑ ΣΑΝ ΠΑΚΟΤΙΝΙΑ…!!!

ΥΛΙΚΑ

200 γρ σκληρό τυρί τσένταρ στο χονδρό μέρος του τρίφτη
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο αγελάδος
1/2 κούπα αλεύρι ανακατεμένο με 3/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα!!
1 κ σούπας γάλα
λίγο πιπέρι η κόκκινη πάπρικα ..!!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε μούλτι όλα τα υλικά μαζί !!στο τέλος το γάλα!! τα αλέθουμε όλα μαζί για λίγο!! μαζεύουμε την ζύμη την κάνουμε μια μπάλα την αφήνουμε σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια και ρίχνουμε λίγο αλεύρι από πάνω !!Αλευρώνουμε τον πλάστη μας και ανοίγουμε ένα λεπτό φύλλο πάχους μισό εκατοστό!! Αρχίζουμε να κόβουμε με το μαχαίρι λωρίδες σαν τα πακοτίνια!! Κάνουμε μια τρύπα στην μέση με οδοντογλυφίδα για να μην μας φουσκώσουν!! τα μεταφέρουμε σε αντικολλητικό χαρτί!! ψήνουμε για 8 λεπτά η μέχρι να ροδίσουν στους 180..!!

Continue Reading

Γαστρονομία

Chicken strips..!!!!

Κροκέτες κοτόπουλου με πατάτες τηγανιτές!!!!

Υλικά
2 Στήθη κοτόπουλο
1 μπολάκι αλεύρι
1 μπολάκι φρυγανιά τριμμένη
1 αυγό
1 κουταλιά μπαχαρικά
λίγη μουστάρδα και λίγο λάδι!!!

Εκτέλεση

Κόψτε το κοτόπουλο σε μέγεθος σαν δάχτυλα και βάλτε το σε ένα μπολ με λίγο λάδι και μουστάρδα ανακατέψτε να πάει παντού.!!!
Βουτάτε μέσα στο αλεύρι μετά στο αυγό και μετά στην φρυγανιά που έχετε ανακατέψει με λίγη πάπρικα γλυκιά και με μια κουταλιά σούπας μπαχαρικά ότι έχετε στο ντουλάπι σας…!!Όπως ρίγανη πιπέρι η πάπρικα γλυκιά …. Τηγανίστε σε βαθύ σκεύος και σε μπόλικο καυτό αραβοσιτέλαιο…Συνοδεύεται με πατάτες τηγανιτές.!!!

Πηγές: Η Μαγειρική Ομάδα Χρυσοχέρες/ηδεςΜαγειρεύουμε με τη Γωγώ Σαμίου

Continue Reading

Γαστρονομία

ΤΡΑΓΑΝΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑΣ ΜΕ ΝΤΙΠ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ..!

Σήμερα πήγα στην λαϊκή και βρήκα υπέροχα κολοκυθάκια όποτε είπα να τα αξιοποιήσω !!!

Υλικά
1/2 Κιλο κολοκυθακια
1/2 πακετο πατατακια με ριγανη θρυμματισμενα στο μουλτι
3 κουταλιες σουπας παρμεζανα
3 κουταλιες κορν φλαουρ
1 αυγο
αλάτι πάπρικα γλυκιά !!

Έκοψα τα κολοκυθάκια σας πατάτες στικς και αλάτισα ελαφρά και άφησα στην άκρη να στραγγίξουν..!!

Χτύπησα το αυγό σε ένα μπολ και το άφησα στην άκρη !!έκοψα τα πατατάκια στο μούλτι μου και τα ανακάτεψα με την παρμεζάνα το κορν φλάουρ και την πάπρικα τέλος έβαζα τα κολοκυθάκια πρώτα στο αυγό και μετά στο άλλο μείγμα ..!!Τοποθέτησα πάνω σε λαδόκολλα και έψησα στο φούρνο στους 220 μέχρι να ροδίσουν πολύ καλά!!!

Για το ντιπ γιαουρτιού

1 κεσεδακι γιαουρτι στραγγιστο
3 κουταλιες της σουπας ελαιολαδ
1/2 φλιτζανι ψιλοκομμενο ανηθο
Αλατι
2 κουταλιές της σουπας μαγιονεζα
2 κουταλιες της σουπας χυμο απο λεμονι

Αναμιγνύετε όλα τα υλικά μαζί, ανακατεύετε καλά και παγώνετε τη σάλτσα στο ψυγείο για 30 !!

Πηγές: Η Μαγειρική Ομάδα Χρυσοχέρες/ηδεςΜαγειρεύουμε με τη Γωγώ Σαμίου

Continue Reading

Trending