%AM, %10 %473 %2017 %10:%Μαρ

5η Τελετή απονομής «Βραβεία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΞΙΑ Βορείου Ελλάδος 2017»

 Με μεγάλη επιτυχία και με την παρουσία περισσότερων των 400 ατόμων, πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017, στο ξενοδοχείο The Met, στη Θεσσαλονίκη, η 5η τελετή απονομής του θεσμού Βραβεία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΞΙΑ» Βορείου Ελλάδος 2017.

 Πρόκειται για πρωτοβουλία - θεσμό του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) ο οποίος συνεργάστηκε κι εφέτος με την εφημερίδα «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», με στόχο την ανάδειξη, την προβολή και τελικά τη βράβευση μεταποιητικών επιχειρήσεων που ξεχώρισαν για τις επιδόσεις τους τη χρονιά που πέρασε σε 13 τομείς αριστείας.

 Στην τελετή παρευρέθηκαν και απένειμαν βραβεία και επαίνους,  η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κα Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννης Μπουτάρης,  ο Τομεάρχης Οικονομικών και Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Πρύτανης Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Καθ. Περικλής Μήτκας, ο Βοηθός Γενικός Διευθυντής, Επικεφαλής Τομέα Επιχειρήσεων Βορείου Ελλάδος της Τράπεζας Eurobank κ. Αστέριος Ράπτης, ο Πρόεδρος του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής κ. Νικόλαος Πέντζος, και ο Πρόεδρος του ΣΒΒΕ κ. Αθανάσιος Σαββάκης.

 

 Ο Πρόεδρος του ΣΒΒΕ κ. Αθανάσιος Σαββάκης, κατά την εισαγωγική του ομιλία τόνισε ότι: «…Βραβεύουμε απόψε υγιείς μεταποιητικές επιχειρήσεις, που την περασμένη χρονιά, παρά τις αντίξοες συνθήκες στο περιβάλλον δραστηριοποίησής τους:

  1.            αύξησαν τον αριθμό των εργαζομένων τους,
  2.            επένδυσαν στην πατρίδα μας,
  3.             ενίσχυσαν την εξωστρεφή τους δραστηριότητα,
  4.            καινοτόμησαν, παράγοντας νέα προϊόντα και υιοθετώντας νέες παραγωγικές διαδικασίες,
  5.           προστάτευσαν με επάρκεια το περιβάλλον,
  6.            αναβαθμίστηκαν τεχνολογικά, επιτυγχάνοντας υψηλούς ρυθμούς παραγωγικότητας,
  7.       ανέλαβαν με επιτυχία δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, υποστηρίζοντας τις τοπικές κοινωνίες στις οποίες είναι εγκατεστημένες, και,
  8.       μεγεθύνθηκαν περαιτέρω, αποδεικνύοντας ότι ο θεσμός της αριστείας εξακολουθεί να ισχύει στον κόσμο των μεταποιητικών επιχειρήσεων ακόμη και την εποχή της οικονομικής κρίσης.

 Κλείνοντας την ομιλία του ο Πρόεδρος του ΣΒΒΕ ανέφερε ότι ο θεσμός «Βραβεία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΞΙΑ Βορείου Ελλάδος» καταδεικνύει πως υπάρχει ακόμη βιομηχανία στη Βόρεια Ελλάδα που παράγει διεθνώς εμπορεύσιμα προϊόντα και αποτελεί τον κορμό της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής σε ολόκληρο το Βορειοελλαδικό Τόξο. Ακόμη και σήμερα υπάρχουν μεταποιητικές επιχειρήσεις στη Βόρεια Ελλάδα που αθόρυβα και χωρίς τυμπανοκρουσίες εξακολουθούν να επενδύουν σ΄ αυτόν τον τόπο και επιμένουν να αυξάνουν τον αριθμό των εργαζομένων τους. Γι’ αυτό, από μόνη της η δημοσιονομική διόρθωση δεν αρκεί. Η έξοδος από την κρίση πρέπει να είναι βιώσιμη και όχι προσωρινή, με αιχμή του δόρατος τη μεταποίηση, γιατί αλλιώς μέσα σε λίγα χρόνια θα είμαστε όλοι μας ξανά στο ίδιο έργο θεατές.

 

Τα βραβεία και τους επαίνους του θεσμού «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΞΙΑ» Βορείου Ελλάδος έλαβαν κατά κατηγορία οι ακόλουθες επιχειρήσεις:

Βραβείο Περιφερειακής Αριστείας Θράκης: 
ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ ΑΕ, www.verginabeer.com

ΛΑΝΤΣΙΟΝ ΜΗΤ ΕΒΡΟΥ ΑΕ, www.ifantis.gr  

 

ΣΕΚΑΠ ΑΕ, www.sekap.gr 

Βραβείο Περιφερειακής Αριστείας Ήπειρος

ΒΙΚΟΣ ΑΕ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΜΦΙΑΛΩΣΕΩΝ ΑΕ, www.water.gr

Βραβείο Περιφερειακής Αριστείας Δυτικής Μακεδονίας

ΓΕΩ ΕΛΛΑΣ ΑΜΜΑΕ, www.geohellas.com

ΜΑ.ΒΙ.Ζ. ΑΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ, www.mabiz.gr

Βραβείο Περιφερειακής Αριστείας Κεντρικής Μακεδονίας

PALAPLAST AE, www.palaplast.gr

Έπαινος Περιφερειακής Αριστείας Κεντρικής Μακεδονίας

DOPPLER AE, www.doppler.gr

«Ειδικό» Βραβείο  Επενδύσων

ΔΙΑΔΡΙΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΓΟΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ (TAP), www.tap-ag.gr

«Ειδικό» Βραβείο  Αύξηση Απασχόλησης

ΚΡΙ  ΚΡΙ ΑΕ – ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, www.krikri.gr

Έπαινος  «Ειδικό» Βραβείο  Αύξηση Απασχόλησης

EPSILON NET AE, www.epsilonnet.gr

«Ειδικό» Βραβείο Συνεργασία με Πανεπιστήμια & Ερευνητικά Ινστιτούτα

PHARMATHEN ABEE, www.pharmathen.com

 

Read 412 times

 

 

Για εμάς...

www.businesswoman.gr

Το ηλεκτρονικό περιοδικό www.businesswoman.gr μετράει σχεδόν 17 χρόνια επιτυχημένης πορείας στο χώρο της γυναικείας επιχειρηματικότητας.

Έντυπο BusinessWoman

Το businesswoman είναι ένα περιοδικό για την γυναίκα εργαζόμενη - επιχειρηματία που θέλει να είναι ενημερωμένη κάθε στιγμή για το καθετί.

Περισσότερα

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…