%PM, %14 %571 %2017 %12:%Ιουν

«Περιβάλλω, δεν αναβάλλω…»

● Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Νεάπολης-Συκεών  στα Πεύκα, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και με πρωταγωνιστές μαθητές Δημ. Σχολείων

    Πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά  με αφορμή την παγκόσμια ημέρα του περιβάλλοντος, με πρωτοβουλία της τοπικής  συμβούλου της Δ.Ε. Πεύκων Τάνιας Κιουμιουρτζίδου, η δράση με τίτλο «Το δάσος της περιοχής μας-ένα οικοσύστημα που πρέπει να προστατεύσουμε», που εντάχθηκε στο Τοπικό Θεματικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Δήμου Νεάπολης-Συκεών «Περιβάλλω, δεν αναβάλλω». Το δίκτυο έχει ξεκινήσει εδώ και ένα μήνα υπό την αιγίδα των Αντιδημαρχιών Κοινωνικής Πολιτικής, Πρασίνου και Παιδείας του δήμου Νεάπολης-Συκεών και στην οποία συμμετέχουν οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και τοπικοί σύλλογοι και φορείς που σχετίζονται με το Περιβάλλον.
18985283 1578547852158318 169736879 n

    Πραγματοποιήθηκε  με  πρωταγωνιστές τους μαθητές και τις μαθήτριες των 2ου και 4ου Δημοτικών Σχολείων Πεύκων. Η δράση επικεντρώθηκε στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των μαθητών για το δάσος, τη σημασία του ως οικοσύστημα, την άμεση σχέση και αλληλεπίδρασή του με τον άνθρωπο και τις δραστηριότητές του, τους κινδύνους που απειλούν τη βιωσιμότητά του (απορρίμματα, πυρκαγιές, διάβρωση, κ.ά.), όπως επίσης για την ορθολογική διαχείρισή του.Τα παιδιά, υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Χρήστου Χρυσανθακόπουλου, από το ΚΠΕ Κιλκίς, και Βίκυς Ιππέκη, προϊσταμένης του Γραφείου Περιβάλλοντος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, έπαιξαν παιχνίδια που σχετίζονται με το περιβάλλον, εντοπίζοντας προβλήματα που ο άνθρωπος δημιουργεί σε αυτό, συμμετείχαν σε βιωματικές ομαδικές δραστηριότητες κ.ά.
19046636 1578546805491756 1232557084 n

   Οι μαθητές  υποσχέθηκαν να αναλάβουν εκστρατεία για την… εξαφάνιση της πλαστικής σακούλας από την καθημερινότητά μας, έδειξαν ζωηρό ενδιαφέρον για όλες τις δράσεις και πρότειναν λύσεις και κατέθεσε το καθένα τη δική  του ξεχωριστή ματιά, ώστε το δάσος να παραμείνει ζωντανό και να συνεχίσει να προσφέρει τα οφέλη του στους ανθρώπους, ενώ ζήτησαν να γίνουν και άλλες αντίστοιχες δράσεις.
Ξεχωριστό κομμάτι της περιβαλλοντικής δράσης των παιδιών ήταν το καθάρισμα του Δημοτικού άλσους του Δελασάλ από σκουπίδια με τη βοήθεια μεγάλων επαναχρησιμοποιούμενων πάνινων τσουβαλιών, με τα οποία τα είχε προμηθεύσει ο Δήμος, σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά ώστε να πάψουν να χρησιμοποιούν πλαστικές σακούλες, ούτε για τα ψώνια τους ούτε για τα σκουπίδια, αλλά στη θέση τους να χρησιμοποιούν πάνινες σακούλες οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν πολλές φορές χωρίς να βλάπτουν το περιβάλλον. Το μήνυμα αυτό, μάλιστα, υποσχέθηκαν να μεταφέρουν στις οικογένειές τους και το φιλικό τους περιβάλλον γνωρίζοντας πλέον τις αρνητικές επιπτώσεις του πλαστικού στο οικοσύστημα.

19021566 1578546998825070 759317649 n
Από την πλευρά της, η Δημοτική Αρχή, δια στόματος του αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας Μιχάλη Βουλγαρίδη, δεσμεύτηκε η δράση αυτή να επαναληφθεί και με άλλα σχολεία, καθώς και ότι θα ακολουθήσουν πολλές αντίστοιχες δράσεις το επόμενο διάστημα, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά πάνω στο κρίσιμο αυτό ζήτημα, ώστε και αυτά με τη σειρά τους, να προσπαθήσουν να ευαισθητοποιήσουν τους γονείς και τους συμμαθητές τους. Παρόντες στην εκδήλωση οι δημοτικοί σύμβουλοι Τρ.Κουσαγιαννίδης και Ι.Αλεξιάδου, και οι σύμβουλοι της Δ.Κ. Πεύκων Τ. Κιουμιουρτζίδου και Ε. Παπαδάκη, ενώ το θέμα της ασφάλειας κάλυψε ομάδα της ΕΔΟΜΑΚ.

Read 389 times

 

 

Για εμάς...

www.businesswoman.gr

Το ηλεκτρονικό περιοδικό www.businesswoman.gr μετράει σχεδόν 17 χρόνια επιτυχημένης πορείας στο χώρο της γυναικείας επιχειρηματικότητας.

Έντυπο BusinessWoman

Το businesswoman είναι ένα περιοδικό για την γυναίκα εργαζόμενη - επιχειρηματία που θέλει να είναι ενημερωμένη κάθε στιγμή για το καθετί.

Περισσότερα

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…