%AM, %29 %464 %2009 %10:%Δεκ

Βέφα Αλεξιάδου

ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΑΥΤΙΣΤΕΙ ΜΕ ΤΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΟΣΟ Η ΒΕΦΑ ΑΛΕΞΙΑΔΟΥ. Η ΑΛΥΣΙΔΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ, ΕΝΩ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΠΙΤΙ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΦΑΓΗΤΟ.

Πιστεύετε ότι στη σημερινή εποχή με τους εντατικούς ρυθμούς που ζούμε, οι γυναίκες έχουν χρόνο να ασχοληθούν με τη μαγειρική όπως τα παλιά χρόνια; Είναι αναμφισβήτητα πολύ περισσότερες οι υποχρεώσεις της σημερινής γυναίκας και ο χρόνος ανεπαρκής για τις πολλαπλές ενασχολήσεις της. Σίγουρα, σήμερα η γυναίκα δεν έχει την πολυτέλεια άνεσης χρόνου, όπως παλιά. Σωστός προγραμματισμός χρειάζεται μόνο, για να εντάξει στο ημερήσιο πρόγραμμά της την πιο σπουδαία δουλειά της, τη φροντίδα για την υγεία της οικογένειάς της. Τι συμβουλή δίνετε στις γυναίκες που δεν έχουν αρκετό χρόνο ώστε να ασχοληθούν με τη μαγειρική. Θα μπορούσαν να μαγειρέψουν γρήγορα, οικονομικά, νόστιμα και υγιεινά γεύματα για την οικογένειά τους; Μία εργαζόμενη γυναίκα πρώτα απ' όλα πρέπει να συμβουλευτεί διάφορα βιβλία και να καταρτίσει μία λίστα με γρήγορα, εύκολα και υγιεινά φαγητά από την οποία θα κάνει τις επιλογές της. Να προγραμματίζει όχι μόνο το φαγητό της επόμενης ημέρας, αλλά και όλης της εβδομάδας. Να οργανώνει τη λίστα των υλικών που θα χρειαστεί και να τα ψωνίζει όλα μαζί. Έτσι θα έχει σε πρώτη ζήτηση στο ψυγείο της, ό,τι μπορεί να της χρειαστεί για να μαγειρέψει κάτι, αν βρει χρόνο και έχει διάθεση. Πρέπει να έχει στην κατάψυξη κάποια έτοιμα μαγειρεμένα φαγητά που θα φροντίσει να μαγειρέψει το σαββατοκύριακο. Όσον αφορά μια φρέσκια σαλάτα, πιστεύω πως όλες συμφωνούμε ότι είναι το πιο εύκολο, πιο γρήγορο και υγιεινό πιάτο. Η κουζίνα και η μαγειρική είναι μία παρεξηγημένη υπόθεση για την εργαζόμενη γυναίκα; Όχι βέβαια. Η μαγειρική ήταν πάντα έρωτας και εξακολουθεί να είναι. Κάθε γυναίκα, εργαζόμενη ή όχι, είναι πάντα υπερήφανη για τις μαγειρικές της ικανότητες και δημιουργίες. Η μαγειρική είναι μια τέχνη που δεν κινδυνεύει ποτέ να παρεξηγηθεί, εκτός και αν το γευστικό της αποτέλεσμα είναι απαράδεκτο. Πέρα από τις παραδοσιακές, από πού εμπνέεστε για τις υπέροχες συνταγές σας; Αρχική πηγή έμπνευσης ήταν οι δημιουργίες της μητέρας μου. Από 'κει και πέρα ακολούθησα τη δική μου πορεία. Διάβασα και ταξίδεψα πολύ διευρύνοντας τους γαστρονομικούς μου ορίζοντες, δοκίμασα πολλά και πειραματίστηκα με περισσότερα. Δοκιμάζοντας ένα καινούριο πιάτο σε κάποιο ξένο μέρος, αμέσως σκέφτομαι πώς θα μπορούσα να το προσαρμόσω στο δικό μου ύφος, μπαίνω στην κουζίνα και το επιχειρώ. Ανεξάντλητη όμως πηγή έμπνευσης είναι οι θησαυροί που μας προσφέρουν η ελληνική γη και η θάλασσα. Δροσερά χόρτα και λαχανικά, νόστιμα και ποικιλόμορφα όσπρια και δημητριακά και μια ατελείωτη σειρά από οστρακοειδή μαλάκια και ψάρια, αποτελούν τη μεγαλύτερη πρόκληση για συνεχείς προσπάθειες επιτυχημένων συνδυασμών. Τι σας έχει διδάξει η ενασχόλησή σας με την υψηλή κουζίνα; Για εμένα υψηλή κουζίνα, δεν είναι τίποτα περισσότερο από εκλεκτά υλικά που «παντρεύονται» αρμονικά μέσα από σωστή διαδικασία μαγειρέματος.

Read 3695 times

 

 

Για εμάς...

www.businesswoman.gr

Το ηλεκτρονικό περιοδικό www.businesswoman.gr μετράει σχεδόν 17 χρόνια επιτυχημένης πορείας στο χώρο της γυναικείας επιχειρηματικότητας.

Έντυπο BusinessWoman

Το businesswoman είναι ένα περιοδικό για την γυναίκα εργαζόμενη - επιχειρηματία που θέλει να είναι ενημερωμένη κάθε στιγμή για το καθετί.

Περισσότερα

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…