%PM, %18 %574 %2017 %12:%Μαϊ

Τάνυα Κυριακίδου:Athletic Barbers

 Η κυρία Τάνυα Κυριακίδου, ιδιοκτήτρια ενός πρωτοπόρου κομμωτηρίου- χώρου αισθητικής και περιποίησης ανδρών μιλά στο Business Woman για την μέχρι τώρα καριέρα της καθώς και για το πρωτότυπο κέντρο της, Athletic Barbers.

 1) Κυρία Κυριακίδου,  ποιες ήταν οι σπουδές και οι δραστηριότητες που σας απογείωσαν επαγγελματικά;
 Οι σπουδές μου ξεκίνησαν από την Ελλάδα από τον τομέα της Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στην Ελλάδα και ολοκληρώθηκαν στις ΗΠΑ με Μεταπτυχιακό στην Εργοφυσιολογία και Διδακτορικό στη Διοργάνωση Μεγάλων Εκδηλώσεων και το Μάρκετινγκ Νέων προϊόντων & Υπηρεσιών. Παράλληλα εκμεταλλεύτηκα αρκετές  δυνατότητες πού μου δόθηκαν ώστε να αποκτήσω διπλώματα στο Casino Marketing, τη Διατροφολογία και την υποστήριξη των Start ups.  Από όλο αυτό το μείγμα σπουδών ο τομέας του Αθλητικού Μάρκετινγκ με βοήθησε στον τομέα χορηγιών των αθλητικών Ομάδων που συνεργάσθηκα και το μάρκετινγκ Ειδικών επιχειρήσεων, την τελευταία δραστηριότητα που αναπτύσσουμε για την Ευρώπη με τους συνεργάτες μου, τα Athletic Barbers, μια πρωτοποριακή αλυσίδα ανδρικών κουρείων που ξεχώρισε και βραβεύτηκε ήδη Πανευρωπαϊκά.  Οι σπουδές μου βρήκαν διέξοδο και στην εθελοντική μου δράση. Εκπροσωπώ και στηρίζω το Σωματείο ΑΣΤΕΡΙ που ασχολείται με τα μοντέρνα προβλήματα των παιδιών όπως χαρακτηριστικά λέει και το όνομα του. A.S.T.E.R.I., Awareness 4 Sports Training Environment Research & Internet. Συνεργαζόμαστε με Οργανώσεις στην Ελλάδα και την  Ευρώπη και ετοιμάζουμε το Φεστιβάλ  “Ειρηνικές φανέλες - Peaceful Jerseys” με στόχο να δημιουργήσουμε αθλητικούς χώρους σε υποβαθμισμένες περιοχές, φυλακές ανηλίκων και κατασκηνώσεις μεταναστών και να βοηθήσουμε τα παιδιά να αποκτήσουν υγιείς συνήθειες.

2) Γιατί δεν βλέπουμε συχνά γυναίκες στην κορυφή της ηγεσίας μιας επιχείρησης; Έχουν ίσες ευκαιρίες με τους άνδρες; 

 Μια κοινωνία που δεν δημιουργεί οδούς για την ηγεσία για όλους τους πολίτες της είναι μια κοινωνία που αρνείται η ίδια τη δυνατότητα της αριστείας. Οι γυναίκες στην Ελλάδα ακόμη αντιμετωπίζουν προβλήματα αναγνώρισης και μερικής αμφισβήτησης των ικανοτήτων τους, ενώ αρκετές φορές βάζουν την οικογενειακή τους ζωή σε προτεραιότητα και έτσι χάνουν την ευκαιρία μιας προαγωγής. Προσωπικά πιστεύω ότι δεν έχουν ακόμη τις ίδιες ευκαιρίες με τους άνδρες. 
 Οι προσπάθειες τους στο χώρο εργασίας δεν αναγνωρίζονται το ίδιο εύκολα με των ανδρών. Επίσης μερικές φορές επιβεβαιώνεται ότι γυναίκες αρνήθηκαν μια υψηλή θέση κυρίως από εταιρείες που αντιμετώπιζαν προβλήματα, για το λεγόμενο “glass cliff”, παρόλο που στατιστικά αποδεικνύουν ότι τα καταφέρνουν να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις αυτές να ξεπεράσουν τα προβλήματα τους ή την κρίση  που αντιμετωπίζουν. Επίσης όπως φαίνεται οι γυναίκες προτιμούνται σε υψηλές θέσεις εταιρειών που ασχολούνται με τα καταναλωτικά αγαθά και τα media. Τέλος όταν οι άνδρες χαράζουν στρατηγική κανένας δεν ασχολείται με το τι φορούν σε αντίθεση με τις γυναίκες όταν αυτές πρέπει να χαράξουν στρατηγική. Και κάτι που ειλικρινά με στενοχωρεί αρκετές γυναίκες φοβούνται να υποστηρίξουν γυναίκες και πολλές φορές είναι εκείνες που δημιουργούν εμπόδια σε άλλες γυναίκες για να μη προχωρήσουν.

3) Μιλήστε μας για την δραστηριότητα και την φιλοσοφία της εταιρίας σας.
 Τα Athletic Barbers είναι μια πρωτοποριακή αλυσίδα κομμωτηρίων που σχεδιάστηκε να προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες κομμωτικής και αισθητικής, προσαρμοσμένες στις σημερινές ανάγκες και στο σύγχρονο τρόπο ζωής των ανδρών και των αγοριών.
 Σε ένα αθλητικό, μοντέρνο και προσεγμένο περιβάλλον παρέχονται όλες οι υπηρεσίες φροντίδας μαλλιών και αισθητικής, περιποίηση άκρων και μασάζ μόνο για αγόρια και άνδρες. Το εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό μπορεί να ικανοποιήσει απόλυτα τις επιθυμίες και απαιτήσεις των πελατών ενώ ταυτόχρονα μπορεί να προτείνει και συμβουλεύσει στους τομείς που είναι εξειδικευμένο.
 Τα προϊόντα υψηλής ποιότητας που χρησιμοποιούν τα Athletic Barbers δημιουργήθηκαν με αποκλειστικές συνταγές και Διεθνείς προδιαγραφές για εξαίρετο αποτέλεσμα υγιεινής, αισθητικής και να καλύπτουν απόλυτα τις ανάγκες τους. Οι πελάτες διαλέγουν τα κουρέματα από τα tablet ενώ μπορούν να απολαύσουν το αγαπημένο τους σπορ στις οθόνες των τηλεοράσεων μπροστά σε κάθε θέση ή στην κερκίδα αναμονής. Το φυλλάδιο των  Athletic Barbers ρωτάει τους άνδρες και τα αγόρια τώρα που υπάρχουν τα Athletic barbers αυτοί ακόμη κουρεύονται στο κομμωτήριο της μαμάς τους???
 Οι συνεργασίες με αρκετές εταιρείες καθώς και οι διαγωνισμοί κάθε μήνα κάνουν τα Athletic Barbers απαραίτητα και ταυτόχρονα ελκυστικά. 
 Η φιλοσοφία μας προβάλει το πνεύμα Ομάδας και το στηρίζει με πάθος. Αυτό το πνεύμα ομάδας ακόμη έχει δυσκολίες να υιοθετηθεί από αρκετούς έλληνες που πιστεύουν ακόμη ότι καλό είναι να μην έχεις κανέναν στο κεφάλι σου. Αυτές οι εποχές πέρασαν .. μόνο με Ομάδα μπορείς να κερδίσεις έναν αγώνα!! Επίσης είμαστε από τις ελάχιστες επιχειρήσεις που έχουν κάδο ανακύκλωσης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, κάδο για  λάμπες και γενικότερα ακολουθούμε πιστά μια «Πράσινη – οικολογική»  πολιτική.

4) Τι θα συμβουλεύατε σε μια νέα γυναίκα επιχειρηματία που θα επιθυμούσε  να ασχοληθεί  με το αντικείμενό σας;
 Η εποχή μας είναι αρκετά δύσκολη. Χρειάζεται περισσότερο τώρα από άλλοτε προσοχή, οργάνωση, υπομονή και επιμονή για να μπορέσει να πετύχει μια καινοτόμα επιχειρηματική ιδέα, μια νέα πρόταση. Στην Ελλάδα δυστυχώς αντιγράφουμε επιχειρηματικές ιδέες και ψάχνουμε αυτό που νομίζουμε ότι θα μας φέρει εύκολα και γρήγορα έσοδα. Το παράδειγμα των videoclub που είχαν κατακλύσει τις γειτονιές είναι χαρακτηριστικό. Κάτι αντίστοιχο ζούμε τώρα με τα café. Μια γυναίκα επιχειρηματίας πρέπει να είναι ταυτόχρονα σκληρή και ευέλικτη και να έχει αρκετή υπομονή ώστε να μπορεί να διαχειριστεί τα προβλήματα που συναντά.

5) Ποιες είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίσατε μέχρι σήμερα στην καριέρα σας ως γυναίκα;
 Οι δυσκολίες ήταν διαφορετικές κάθε φορά. Το κυνήγι των στόχων και το απαιτητικό ωράριο στάθηκε αρκετές φορές εμπόδιο στην προσωπική και οικογενειακή ζωή.  Στον επαγγελματικό μου χώρο που κινούμαι οι περισσότεροι συνεργάτες ήταν άνδρες. Δυστυχώς βίωσα παρενόχληση αρκετές φορές και κάποτε και εκβιασμό.  Αυτό φρέναρε κάποιες δυνατότητες εξέλιξης.  Χρειάσθηκε να οπλιστώ με αρκετή δύναμη για να μην εγκαταλείψω.  Μέσα από αυτές τις δυσκολίες απέκτησα καλούς και πιστούς φίλους, συνεργάτες που βρίσκονται δίπλα μου μέχρι σήμερα.

6) Πείτε μας μια έκφραση που χρησιμοποιείτε συχνά και σας δίνει κουράγιο και δύναμη.
  Δουλεύω πολύ σκληρά και κάνω προσπάθεια να δω πάντα τη μεγάλη εικόνα και όχι να κολλήσω στο εγώ. Πιστεύω ότι έχουμε μια θέση σε αυτόν τον πλανήτη και είμαστε εδώ για έναν σκοπό, καθένας για διαφορετικό σκοπό ...
 Πιστεύω ότι το γέλιο είναι ο καλύτερος τρόπος να κάψουμε θερμίδες. Προσπαθώ να είμαι δυνατή όταν όλα φαίνονται  ότι πηγαίνουν στραβά.  Πιστεύω ότι αύριο είναι μια άλλη μέρα και πιστεύω στα θαύματα.
 Η φράση που συχνά λέω είναι «Θα δοκιμάσω ξανά αύριο…»

Read 929 times

 

 

Για εμάς...

www.businesswoman.gr

Το ηλεκτρονικό περιοδικό www.businesswoman.gr μετράει σχεδόν 17 χρόνια επιτυχημένης πορείας στο χώρο της γυναικείας επιχειρηματικότητας.

Έντυπο BusinessWoman

Το businesswoman είναι ένα περιοδικό για την γυναίκα εργαζόμενη - επιχειρηματία που θέλει να είναι ενημερωμένη κάθε στιγμή για το καθετί.

Περισσότερα

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…