%AM, %13 %485 %2017 %10:%Οκτ

ΜΑΡΙΚΑ ΛΑΜΠΡΟΥ, ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΟΡΑΜΑ

H Μαρίκα Λάμπρου είναι Managing Director στην Β.ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε. , Χημικός Μηχανικός και κάτοχος MBA. Διαθέτει 28ετή εμπειρία σε υψηλές διοικητικές θέσεις πολυεθνικών και ελληνικών εταιρειών (Bosch-Siemens, HP, Microsoft, SingularLogic, Intersys), κυρίως στον τομέα της Τεχνολογίας. Είναι μέλος του ΔΣ της ΕΑΣΕ (Ένωση Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων) & Επικεφαλής της Ομάδας Δράσης Γυναικών. Επίσης είναι μέλος της Επιτροπής Women in Business του Ελληνο-αμερικανικού Επιμελητηρίου. Γράφει άρθρα και δίνει διαλέξεις γύρω από θέματα επιχειρηματικού ενδιαφέροντος. Συμβουλεύει εθελοντικά γυναίκες και νέους.

 

-Πείτε μας δυο λόγια για την Kafkas SA στην οποία είστε Managing Director.

Αισθάνομαι πραγματικά τυχερή που βρίσκομαι σε αυτή τη μοναδική εταιρεία! Δεν είναι μόνο οι ρυθμοί ανάπτυξης που την κάνουν μοναδική, δεν είναι μόνο το μέγεθος, δεν είναι το στιβαρό  παρελθόν της ούτε το φιλόδοξο και πολλά υποσχόμενο μέλλον της. Είναι πάνω από όλα οι άνθρωποί της. Αυτοί οι άνθρωποι που έχουν στο DNA τους την αγάπη για τον πελάτη, το σεβασμό για τη δουλειά τους, τη σεμνότητα, την αλληλεγγύη, την προσφορά. Στη Β. ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε., μια εταιρεία που μεγαλώνει με διψήφιους ρυθμούς, με 56 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, με τζίρο μεγαλύτερο από €120Μ, με περισσότερους από 820 παθιασμένους εργαζόμενους, είμαστε όλοι μέλη μιας δυναμικής και ταυτόχρονα στοργικής οικογένειας που δίνει καθημερινά μαθήματα ήθους και αποτελεσματικότητας.

  
-Έχετε συνεργαστεί με μεγάλες εταιρείες όπως η Bosch-Siemens, HP, Microsoft, μιλήστε μας για το τι αποκομίσατε από την εργασία σας εκεί, στον τομέα των τεχνολογιών.

Ο συνδυασμός πολυεθνικών και τοπικών εμπειριών με έχει βοηθήσει να μπολιάσω τον τρόπο σκέψης και δράσης μου τόσο με τη μεθοδικότητα και τη δομημένη προσέγγιση όσο και με την ευελιξία και την ανθεκτικότητα. Είμαι ευγνώμων για τα προηγούμενα επαγγελματικά μου «σχολεία». Πέραν του ότι με ώθησαν να εξοικειωθώ με το γοητευτικό κόσμο της τεχνολογίας, με βοήθησαν να γίνω καλύτερη και προσωπικά και επαγγελματικά.


-Σας άνοιξαν κι άλλες πόρτες μετά τις συνεργασίες αυτές;

Οι προηγούμενες δουλειές είναι και αυτές «πτυχία». Σημαίνουν πολλά. Ιδιαίτερα αν έχεις βρεθεί σε θέσεις ευθύνης, και μάλιστα σε δύσκολες περιστάσεις ή εποχές. Και ως εκ τούτου «ανοίγουν πόρτες» χωρίς να χρειαστεί να «σπρώξεις».


-Ποιοί είναι οι στόχοι σας για το μέλλον;

Εδώ και πολλά χρόνια ο στόχος μου είναι ένας και ίσως λίγο «μελό»: Με ενδιαφέρει να αφήνω γύρω μου θετικούς κυματισμούς. Με ό,τι σημαίνει αυτό για τους οργανισμούς που υπηρετώ και τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζομαι.  


-Ποιο θεωρείτε πως είναι το μεγαλύτερο επαγγελματικό σας επίτευγμα μέχρι σήμερα;

Το γεγονός ότι ποτέ δε σταμάτησα… να μαθαίνω, να παλεύω, να ξανασηκώνομαι όταν πέφτω, να προσφέρω, να σκέφτομαι, να ονειρεύομαι, να εκτελώ με πάθος, πείσμα και αποφασιστικότητα, με σύνεση και τόλμη. Μόνο που αυτό δεν είναι μόνο δικό μου επίτευγμα, είναι κυρίως των ανθρώπων που στάθηκαν και στέκονται δίπλα μου (της οικογένειάς μου δηλαδή). Αυτοί αποτελούν το μεγαλύτερό μου κίνητρο για να συνεχίζω.


-Πόσο εύκολο είναι για τη σύγχρονη εργαζόμενη γυναίκα  να συνδυάσει επάγγελμα και οικογενειακές υποχρεώσεις;

Προφανώς δύσκολο. Εκ του αποτελέσματος κρίνοντας, όχι ακατόρθωτο. Κανείς δεν περνάει αλώβητος μέσα από αυτή τη διαδικασία, ούτε άνδρας ούτε γυναίκα. Η ισορροπία υγιούς οικογενειακής και επιτυχημένης επαγγελματικής ζωής έχει βαρύ τίμημα. Γίνεται λίγο πιο ελαφρύ αν αγαπάς αυτό που κάνεις και αν δε φοβάσαι να είσαι αυθεντικός/ή σε κάθε σου βήμα.


-Ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που έχει να αντιμετωπίσει μια γυναίκα σύμφωνα με εσάς;

Αναμφισβήτητα ο εαυτός της. Ίσως ο κακός εαυτός της . Αυτός που δεν αφήνει τον καλό της εαυτό να υπερισχύσει. Όλα ξεκινούν και τελειώνουν στο πώς η ίδια η γυναίκα θέλει να εξελιχθεί, επομένως στο πώς έχει αποφασίσει/επιλέξει να διευθετήσει τα θέματα της ζωής της σε όλους τους τομείς. Είμαστε η συνέπεια των αποφάσεών μας.


Read 193 times

 

 

Για εμάς...

www.businesswoman.gr

Το ηλεκτρονικό περιοδικό www.businesswoman.gr μετράει σχεδόν 17 χρόνια επιτυχημένης πορείας στο χώρο της γυναικείας επιχειρηματικότητας.

Έντυπο BusinessWoman

Το businesswoman είναι ένα περιοδικό για την γυναίκα εργαζόμενη - επιχειρηματία που θέλει να είναι ενημερωμένη κάθε στιγμή για το καθετί.

Περισσότερα

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…