%AM, %20 %533 %2017 %11:%Νοε

Νικόλαος Διβινής, γητευτής των ψυχών Featured

Ο Νικόλαος Διβινής είναι παντρεμένος με 2 παιδιά, είναι Μηχανολόγος Μηχανικός, έχει μεταπτυχιακό στην αεροδιαστημική και διδακτορικό σε φαινόμενα φυσικοχημείας, τα πειράματα του οποίου διεξήχθησαν υπό συνθήκες μικροβαρύτητας στο Bordeaux της Γαλλίας σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος. Έχει δουλέψει στην βιομηχανία, σε ερευνητικά ινστιτούτα και πανεπιστήμια στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ και εδώ και πάνω από 15 χρόνια διδάσκει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. 

Ο κύριος Διβινής μας παρουσιάζει πτυχές του εαυτού του μέσα από μια σύντομη αλληγορία.

Σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον που δείχνεται για το πρόσωπο μου. Δεν θα ήθελα να παρουσιαστώ συμβατικά, σύμφωνα δηλαδή με τις κοινωνικές επιταγές παραθέτοντας το βιογραφικό μου σημείωμα αλλά δίνοντας το στίγμα της φιλοσοφίας μου η οποία δεν μου επιβλήθηκε από κανένα στερεότυπο ή μέσα από «διδασκαλίες» φωτεινών δασκάλων, αλλά μέσα από μια βιωματική και νοητική διδαχή καθαρά αποκαλυπτική.

Άλλωστε θεωρώ πιο έντιμο να με αξιολογήσετε σύμφωνα με το εάν τα λεγόμενα μου σας μιλάνε στην καρδία και όχι να σας εντυπωσιάσω με το βιογραφικό μου.

Ας πούμε λοιπόν μια ιστορία…

Μια φορά και έναν καιρό πολύ παλιά, τόσο παλιά που αρκετοί πλέον δεν θυμούνται πια, υπήρχε μία κοινωνία αλλήλων, αρμονίας και δημιουργίας. Κάποια στιγμή μία μερίδα κατοίκων επέλεξαν να φύγουν και να ζήσουν μόνοι τους. Λόγος δεν υπήρχε, έφυγαν γιατί απλά ήθελαν να φύγουν. Αυτή η ελεύθερη τους βούληση, έθεσε τους κατοίκους αυτούς εκτός της αρχικής κοινωνίας.

Στην αρχή όλα ήταν ωραία, γιατί μπορεί να είχαν φύγει από την κατάσταση της αλληλεγγύης αλλά δεν είχαν απομακρυνθεί και τόσο πολύ. Όσοι και όσο όμως απομακρύνονταν, τόσο βίωναν την απώλεια, την απόσταση και έφτασαν σε ένα σημείο μετά από καιρό να συνειδητοποιήσουν ότι η απόφαση τους να φύγουν από την αρχική τους κοινωνία δεν ήταν ούτε ώριμη ούτε πήγαζε από ισχύ.

Έτσι λοιπόν οι άνθρωποι κατέληξαν να νιώθουν μόνοι, να βιώνουν την ασθένεια και να προσπαθούν να επιβιώσουν στον χρόνο που τους δίνεται.

Εάν θέλουν να παραμείνουν μακριά, μπορούν. Κάθε στιγμή όμως δίνονται κίνητρα για να αλλάξουν γνώμη, με σεβασμό στην ελευθέρα τους βούληση, ώστε να επιστρέψουν. Κάθε μέλος μιας κοινωνίας είναι αναντικατάστατο, γιατί την εμπλουτίζει με την μοναδικότητα του.

Όμως όσοι θέλουν να γυρίσουν πίσω, τώρα είναι η ώρα να το πράξουν, αρκεί να το θελήσουν με όλη την δύναμη της καρδίας, της ψυχής και της νόησης τους.

Εάν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για τις εκδηλώσεις-συναντήσεις, μπορείτε να ανατρέξετε στην σελίδα του facebook…. st.ART Events

4 copy

Read 123 times

 

 

Για εμάς...

www.businesswoman.gr

Το ηλεκτρονικό περιοδικό www.businesswoman.gr μετράει σχεδόν 17 χρόνια επιτυχημένης πορείας στο χώρο της γυναικείας επιχειρηματικότητας.

Έντυπο BusinessWoman

Το businesswoman είναι ένα περιοδικό για την γυναίκα εργαζόμενη - επιχειρηματία που θέλει να είναι ενημερωμένη κάθε στιγμή για το καθετί.

Περισσότερα

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…