%PM, %05 %547 %2018 %12:%Ιαν

Μαρία Στεφάνου, «Είμαι η τέχνη μου»

Η Μαρία Στεφάνου έχει ιδιότητες  θεατρικής παραγωγόυ, musical performer , συγγραφέα , δασκάλα, σκηνοθέτη  και χορογράφος. Είναι από τη Θεσσαλονίκη ,σπούδασε στην  Ελλάδα και στο  Λονδίνο.

- Τι σας ώθησε να ασχοληθείτε με το χώρο της τέχνης και του θεάματος;

Για μένα αυτοί οι 2 χώροι είναι εντελώς διαφορετικοί. Ο χώρος του θεάματος κατασκευάστηκε για να ‘’ξεχνιούνται’’ οι άνθρωποι και να σκορπίζονται.. Είναι εντυπωσιακός και ψεύτικος. Έτσι βγαίνεις απ’ τη ζωή σου και τα προβλήματα σου για λίγο, επιστρέφοντας μετά εξίσου άδειος, χωρίς να έχεις πάρει τίποτα ουσιαστικό για το ‘’δρόμο’’ σου. Η τέχνη, έχει ουσία και αλήθεια. Σε ξυπνάει ,σε καθοδηγεί να σε βρεις και εκφράζει τις μεγαλύτερες αλήθειες με τον πιο άμεσο τρόπο. Έχω περάσει και από τους 2 χώρους και είμαι ευγνώμων γι’ αυτό. Έτσι είδα και διάλεξα να δημιουργώ τέχνη. Είναι η ανάγκη μου για να ζω, να βλέπω και να με βλέπω.

 
- Πόσο εύκολο είναι για τη σύγχρονη εργαζόμενη γυναίκα να συνδυάσει επάγγελμα και οικογενειακές υποχρεώσεις;

Ένας νους θα έλεγε ότι είναι δύσκολο να συνδυάσεις μητρότητα/οικογένεια και επάγγελμα/δημιουργία, χρησιμοποιώντας δικαιολογίες φαινομενικά λογικές. Η αλήθεια είναι όμως ότι αν θέλεις κάτι μπορείς. Δεν υπάρχουν υποχρεώσεις, υπάρχουν επιλογές και θέλω. Η εργασία και η δημιουργία είναι εσωτερική ανάγκη και κομμάτι του ποιοι είμαστε. Είναι ώρα οι γυναίκες να δεχτούμε την δύναμη μας και να μην την ξοδεύουμε ταΐζοντας καταστάσεις και ανθρώπους που μας αδειάζουν, παίρνοντας ευθύνες που δεν μας ανήκουν. Η ενέργεια μας είναι για να διοχετεύεται στο θέλω μας και είναι τόση και όση χρειαζόμαστε. Ας δει η κάθε μία μας τί πρόδωσε/ξόδεψε και με τί αντάλλαγμα. Με ευθύνη της δύναμης που φέρουμε, όρια και σεβασμό, οι γυναίκες επιτέλους θα είναι ξεκούραστες, γεμάτες και ‘κυρίες’ του εαυτού τους.

- Τι σημαίνει για εσάς «τέχνη»;

Η τέχνη είναι το μόνο μέσω που μπορεί να αλλάξει τον κόσμο αγγίζοντας ψυχές. Είναι η έκφραση της ύπαρξης και ο εορτασμός της ζωής και της αίσθησης. Για μένα προσωπικά τέχνη είναι όλα όσα είμαι, φέρω και έχω μέσα μου. Είμαι η τέχνη μου.

- Ξέρατε από πάντα ότι αυτός θα ήταν ο δρόμος που θα ακολουθούσατε ή το καταλάβατε σε μεγαλύτερη ηλικία;

Μέσα μου πάντα ήξερα ποιος είναι ο δρόμος μου αλλά τον αρνιόμουν όπως αρνιόμουν και όλα όσα είμαι. Δεν μπορείς όμως να πας κόντρα στο ποτάμι. Ή αφήνεσαι στη ροή του ή σε καταπίνει. Στα 22-23 μου άρχισα να αφήνομαι στη ροή μου, στα 26 πήρα απόφαση να με ζήσω. Από τότε και κάθε μέρα ξαναρυθμίζω τις μοίρες της διαδρομής μου με βάση τί έχω ανάγκη να βοιώσω και να δημιουργήσω.

- Ποιοί είναι οι στόχοι σας για το μέλλον;

Το Ένα Βήμα Τη Φορά The Musical,το βιβλίο και τα τραγούδια του θα συνεχίσουν να ταξιδεύουν κοινό και σχολεία εντός και εκτός Θεσσαλονίκης. Ο δρόμος μας θα περάσει και απ’ την Αθήνα. Παράλληλα ετοιμάζουμε, το νέο έργο μου με τίτλο ‘’Το 10 το καλό και ο χάρτινος κόσμος της Μαρίας Στεφάνου’’, που προγραμματίζετε μαζί με το βιβλίο του, για το εαρινό εξάμηνο. Αναπόσπαστο κομμάτι μου είναι πάντα οι μαθητές μου και τα τμήματα μου. Για όσους θέλουν να ενημερώνονται για τα βήματα μας μπορούν να μας βρουν από το νέο έτος στο καινούργιο site μας www.mariastefanou.com.

Read 1798 times

 

 

Για εμάς...

www.businesswoman.gr

Το ηλεκτρονικό περιοδικό www.businesswoman.gr μετράει σχεδόν 17 χρόνια επιτυχημένης πορείας στο χώρο της γυναικείας επιχειρηματικότητας.

Έντυπο BusinessWoman

Το businesswoman είναι ένα περιοδικό για την γυναίκα εργαζόμενη - επιχειρηματία που θέλει να είναι ενημερωμένη κάθε στιγμή για το καθετί.

Περισσότερα

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…