%AM, %01 %041 %2003 %00:%Απρ

Έλενα Δ. Ράπτη


Ποια είναι τα στοιχεία που σας χαρακτηρίζουν ως πολιτικό;

Με ενδιαφέρει η πολιτική ως συλλογική προσπάθεια, συνεργασία και προσφορά. Όχι η πολιτική ως επάγγελμα. Με ενδιαφέρει η πολιτική ως συμφωνία αρχών και αξιών που βασίζεται στην κοινωνική συνυπευθυνότητα. Δηλαδή, η πολιτική που παράγει χρήσιμα αποτελέσματα για μία πιο δίκαιη κοινωνία.

Μπορείτε να μας περιγράψετε με τρεις λέξεις τη γυναίκα Ράπτη;

Πιστεύω στην ισότητα των ευκαιριών, σε ένα κόσμο ανδρών και γυναικών που πιστεύουν στην συνύπαρξη χωρίς τις προκαταλήψεις που μεγαλώνουν το δημοκρατικό έλλειμμα σε βάρος της γυναικείας παρουσίας. Πιστεύω στην οικογένεια, στη δημιουργικότητα που ενισχύει τη γυναικεία υπόσταση και ολοκληρώνει την προσωπικότητα. Οι γυναίκες είμαστε το μισό της γης και του ουρανού και δικαιούμαστε το αντίστοιχο μερίδιο στα κέντρα των αποφάσεων.

Μπορείτε να μας περιγράψετε με τρεις λέξεις την πολιτικό Ράπτη;

Πείσμα, Ευθύνη, Θεσσαλονίκη!

Ποιο είναι το μεγαλύτερο ρίσκο που έχετε πάρει στη ζωής σας;

Ασχολούμαι με επιχειρήσεις οπτικοακουστικών μέσων, για βιοποριστικούς λόγους. Όμως το μεγαλύτερο ρίσκο το πήρα όταν ξεκίνησα πολύ νωρίς την επικοινωνία με τους πολίτες ζητώντας την εμπιστοσύνη τους, αντιμέτωπη με πολλά κύματα αμφισβήτησης που συναντούν οι νέες γυναίκες όταν αποφασίζουν να ασχοληθούν με τη πολιτική.

Τι είναι αυτό που ονειρεύεστε;

Τη Θεσσαλονίκη που έρχεται. Αξίζει να δούμε το μέλλον της πόλης μας με αισιόδοξη ματιά, να μοιραστούμε όλοι οι Θεσσαλονικείς το όνειρο μιας πόλης με περισσότερη ανθρωπιά και ποιότητα ζωής, μιας πόλης με ίσες ευκαιρίες για όλα της τα παιδιά, μιας πόλης φιλικής και προσπελάσιμης στα άτομα με αναπηρίες, μιας πόλης με ζωντάνια, δικαιοσύνη, γαλάζια θάλασσα και πράσινες γειτονιές. Αξίζει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για μια πόλη με τοπική ταυτότητα και διεθνή εμβέλεια. Η Θεσσαλονίκη που έρχεται στηρίζει την αισιοδοξία της στους ίδιους τους ανθρώπους της και στην αποφασιστικότητά μας να προχωρήσουμε ενωμένοι, χωρίς ξεπερασμένες διαχωριστικές γραμμές για το αύριο που αξίζουμε.

Τι σημαίνει φιλία για εσάς και ποια θέση έχει στην ζωή σας;

Είναι μια απλή λέξη με βαθύ νόημα, σε μια εποχή που οι ανθρώπινες σχέσεις δοκιμάζονται από τη μοναξιά των ιδιωτικών οραμάτων. Φιλία πάνω απ’ όλα σημαίνει ειλικρίνεια, σημαίνει κατανόηση και αναγνώριση του άλλου.

Ποιο είναι το προσωπικό σας "moto" στην πολιτική και στην ζωή σας;

Λέγε λιγότερα και κάνε περισσότερα. Ή αλλιώς μίλα με πράξεις, με έργα, με δράση. Αυτά λέω πρώτα στον εαυτό μου και όταν μου επιτρέπεται και στους άλλους, αφού πρώτα αισθάνομαι ότι εγώ το τηρώ.

Για ποια πράγματα θα θέλατε περισσότερο ελεύθερο χρόνο;

Μ’ αρέσει το σινεμά. Μια δύο ταινίες την εβδομάδα με βοηθούν να ζήσω ιστορίες, να μοιραστώ στιγμές που οι καθημερινές υποχρεώσεις με δυσκολεύουν να χαρώ. Μ’ αρέσουν τα πράγματα που δίνουν χαρά, συγκίνηση. Μ’ αρέσουν τα πρόσωπα που είναι χαμογελαστά χωρίς να υποκρίνονται.

"who is who"

Καλύτερα να μιλήσουν οι άλλοι για μένα. Οι συνεργάτες μου, οι φίλοι μου και οι φίλες μου που δραστηριοποιούνται στις εθελοντικές οργανώσεις και συναντιόμαστε στις κοινές προσπάθειες να φτιάξουμε ένα Χάρτη Κοινωνικής Συνέργειας στη Θεσσαλονίκη. Με νοιάζει ν’ ακούσω τους άλλους ελπίζοντας πως ίσως έτσι διορθώσω και τα δικά μου λάθη. Χωρίς τους άλλους ο κόσμος είναι μάλλον μελαγχολικός.

Read 1955 times

 

 

Για εμάς...

www.businesswoman.gr

Το ηλεκτρονικό περιοδικό www.businesswoman.gr μετράει σχεδόν 17 χρόνια επιτυχημένης πορείας στο χώρο της γυναικείας επιχειρηματικότητας.

Έντυπο BusinessWoman

Το businesswoman είναι ένα περιοδικό για την γυναίκα εργαζόμενη - επιχειρηματία που θέλει να είναι ενημερωμένη κάθε στιγμή για το καθετί.

Περισσότερα

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…