%AM, %17 %041 %2008 %00:%Ιουν

Ράνια Θρασκιά : Πιο σίγουρη από ποτέ

Με επιμονή και υπομονή, κέρδισε την δική της πρωταγωνιστική θέση στην τηλεοπτική ζώνη, ακριβώς όπως κέρδισε και την προσωπική της ζωή, αποτινάζοντας δεσμούς και σχέσεις του παρελθόντος.

Την αγαπήσαμε στο πλευρό του Γρηγόρη Αρναούτογλου, στον «Όμορφο Κόσμο» τους. Συνεσταλμένη, απλή, με αυτό το γλυκό χαμόγελο να γεμίζει το πρόσωπό της, κέρδισε τις εντυπώσεις. Το μικρό κορίτσι από την Θεσσαλονίκη που ξεκίνησε με μια βαλίτσα όνειρα για την Αθήνα, τώρα έχει δική της εκπομπή και συνεχίζει να κοιτάζει μπροστά. Το καμαρίνι της Ράνιας είναι βαμμένο σε μια γλυκιά απόχρωση του ανοιχτού πράσινου. Η επιλογή σίγουρα δεν είναι τυχαία. Το χρώμα της ελπίδας φαίνεται ότι την αντιπροσωπεύει απόλυτα. Μια γωνιά είναι γεμάτη από θρησκευτικές εικόνες. Και η πίστη χρειάζεται, ενισχύει την ελπίδα. Η τηλεόραση είναι ανοιχτή, παρακολουθεί ειδήσεις στο Alter. Φαίνεται χαρούμενη, ισορροπημένη, μια καινούρια περίοδος στην ζωή της έχει ξεκινήσει από καιρό.

Μπήκατε σε σχετικά μικρή ηλικία στον κόσμο της τηλεόρασης, κυνηγήσατε την δική σας ευκαιρία ή συνέβη τυχαία;

H πρώτη μου επαφή με την τηλεόραση ήταν ένα τυχαίο γεγονός. Ήμουν στο πρώτο έτος των σπουδών μου στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, όταν είδα μια αγγελία που αναζητούσε παρουσιάστριες. Άδραξα την ευκαιρία και σε λιγότερο από ένα μήνα ήμουν στον τηλεοπτικό αέρα της Ρόδου, εκφωνώντας δελτία ειδήσεων. Η επιθυμία βέβαια υπήρχε μέσα μου πολύ νωρίτερα.

Κατά την πορεία σας στην τηλεόραση έχετε περάσει τόσο από την ενημέρωση όσο και από την ψυχαγωγία. Ποιος τομέας πιστεύετε ότι σας ταιριάζει περισσότερο;

Τα χρόνια που δούλευα στην ενημέρωση, ήθελα να κάνω ακριβώς αυτό. Το ίδιο συνέβη και όταν μεταπήδησα στον ψυχαγωγικό τομέα. Το «Κοιτάω Μπροστά», η ψυχολογική δηλαδή εκπομπή στο ALTER, με εκφράζει περισσότερο από ότι έχω κάνει στην τηλεόραση μέχρι σήμερα και είμαι πολύ χαρούμενη γι’ αυτό.

Πως αντιμετωπίζετε τον ανταγωνισμό που υπάρχει στην τηλεόραση, τα νούμερα τηλεθέασης και τις άλλες εκπομπές στην αντίστοιχη με εσάς τηλεοπτική ζώνη;

Με ψυχραιμία και προσπαθώντας να εξετάζω τα πράγματα στις πραγματικές τους διαστάσεις. Ο ανταγωνισμός μας κρατάει σε εγρήγορση, πιστεύω όμως ότι ο ουσιαστικός ανταγωνισμός είναι αυτός που έχουμε με τον εαυτό μας.

Στην εκπομπή σας ακούτε καθημερινά προσωπικές ιστορίες τηλεθεατών αλλά και καλεσμένων. Πόσο σας επηρεάζουν; Έχετε αλλάξει ποτέ γνώμη για κάποιο θέμα, μετά από μια τέτοια εξιστόρηση;

Εισπράττω τα συναισθήματα των ανθρώπων που μοιράζονται μαζί μας τις σημαντικές εμπειρίες της ζωής τους και επηρεάζομαι ανάλογα. Είναι αμφίδρομη η σχέση που αναπτύσσεται καθημερινά στο πλατό του «Κοιτάω Μπροστά».

Ποια κατά τη γνώμη σας, είναι τα χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτει κάποιος, και περισσότερο, μια γυναίκα για να μπορέσει να επιβιώσει και να είναι ανταγωνιστική στον κόσμο της τηλεόρασης;

Δεν πιστεύω πώς υπάρχουν συνταγές ή τουλάχιστον δεν γνωρίζω κάποια. Οι κλασσικές αρετές της επιμονής και υπομονής βοηθούν πάντα. Προσωπικά πιστεύω πολύ στην επαγγελματική ηθική.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Κάθε πρωί που ξυπνάω υγιής, σχεδιάζω τις επόμενες ώρες και τίποτα πιο μακρινό. Τα υπόλοιπα απλώς τα ονειρεύομαι.

Read 14787 times

 

 

Για εμάς...

www.businesswoman.gr

Το ηλεκτρονικό περιοδικό www.businesswoman.gr μετράει σχεδόν 17 χρόνια επιτυχημένης πορείας στο χώρο της γυναικείας επιχειρηματικότητας.

Έντυπο BusinessWoman

Το businesswoman είναι ένα περιοδικό για την γυναίκα εργαζόμενη - επιχειρηματία που θέλει να είναι ενημερωμένη κάθε στιγμή για το καθετί.

Περισσότερα

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…