%AM, %11 %041 %2009 %00:%Ιαν

Ελένη Πετρουλάκη

Power Businesswoman

Μιλήστε μας για τα γυμναστήρια «ASANA». Από πού ξεκίνησαν και τι προσφέρουν;

Η λέξη ASANA σημαίνει στα σανσκριτικά στάση-άσκηση της Yoga, κι επειδή θέλω να κάνω δημιουργικά πράγματα στο χώρο της γυμναστικής, έδωσα το όνομα ASANA στο 1ο γυμναστήριο που άνοιξα στη Γλυφάδα το 2003, έχοντας ήδη εισάγει στην Ελλάδα, λίγο καιρό πριν, ένα νέο-δυναμικό πρόγραμμα εκγύμνασης, την Power Yoga. Ήθελα να δημιουργήσω ένα χώρο, όπου οι γυναίκες θα μπορούν να κάνουν -κυρίως- Power Yoga, την οποία θεωρώ ως το πιο πλήρες πρόγραμμα γυμναστικής για όλο το σώμα, αλλά και για την ισορροπία σώματος-πνεύματος.

Τι προσφέρουν τα ASANA? Πιστεύω ότι δίνουν κίνητρα στους ανθρώπους να ξεκινήσουν να γυμνάζονται έστω και 2 φορές την εβδομάδα, και λόγο στα μέλη να συνεχίσουν να γυμνάζονται.

Τι είναι αυτό που διαφοροποιεί τα «ASANA» από τα υπόλοιπα fitness centers;

Η φιλοσοφία των γυμναστηρίων Asana, η οποία έχει δημιουργηθεί από μένα την ίδια, και στοχεύει στην επίτευξη μιας ισορροπημένης ζωής, με βασική επιδίωξη την αρμονική συνύπαρξη νου και σώματος, στην κατάκτηση της υγείας και της ομορφιάς, της σωματικής ευεξίας και της πλήρους εσωτερικής αρμονίας.

Πιστεύετε πως το concept των «ASANA» ενδείκνυται για τη γυναίκα που επιθυμεί να δραστηριοποιηθεί ως επιχειρηματίας;

Με βάση τη δική μου εμπειρία στο χώρο της γυμναστικής και την ιδιότητά μου ως γυναίκα, το πιστεύω απόλυτα.

Πώς μπορεί να επωφεληθεί μια γυναίκα από την επένδυσή σε μια επιχείρηση franchise;

«Αγοράζει μια τεχνογνωσία, την οποία κάποιος άλλος πριν από εκείνη, έχει εφαρμόσει με επιτυχία. Συνεπώς επωφελείται πατώντας στα βήματα της παρόχου -το franchise- εταιρείας προκειμένου κι εκείνη να δημιουργήσει μια επιτυχημένη επιχείρηση.

Είστε μια επιτυχημένη αυτοδημιούργητη επιχειρηματίας, θα θέλαμε να μας πείτε κάποια πράγματα για την επαγγελματική σας πορεία μέχρι σήμερα και πόσο εύκολη ή δύσκολη ήταν αυτή.

Η φιλοδοξία μου δεν ήταν να γίνω επιχειρηματίας, αυτό προέκυψε από το όραμα που είχα να δημιουργήσω χώρους σε όλη την Ελλάδα, όπου ο κόσμος θα γυμνάζεται, γιατί γνωρίζω με βεβαιότητα ότι η γυμναστική κάνει τον άνθρωπο πιο υγιή, τον βοηθά να αναπληρώνει τα αποθέματα ενεργητικότητας και τον γεμίζει ευεξία. Η πορεία ναι ήταν δύσκολη, όπως κάθε νέο εγχείρημα, ωστόσο με επιμονή, πείσμα και την πολύτιμη βοήθεια των συνεργατών μου κατόρθωσα να απαριθμό σήμερα έξι ASANA (Γλυφάδα, Κηφισιά, Γιάννενα, Θεσσαλονίκη, Σέρρες και Ρόδο), κι αυτό με κάνει περήφανη.

Τι θα συμβουλεύατε μια γυναίκα που αποφασίζει να ασχοληθεί με τις επιχειρήσεις. Τι πρέπει να προσέξει, τι να αποφύγει και τι να επιδιώξει.

Δεν ξέρω αν είμαι σε θέση να δώσω συμβουλή, ωστόσο, ταπεινά, θα συνέστηνα να οπλιστεί με υπομονή και ισχυρή θέληση, να επιλέξει προσεκτικά τους συνεργάτες που θα έχει και τα υπόλοιπα θα τα βρει στο δρόμο της. Επίσης, κάτι πολύ σημαντικό κατά την άποψή μου, είναι να θυμάται πάντοτε τον αρχικό της στόχο και να μην παρεκκλίνει -είη δυνατόν ποτέ- από αυτόν.

Από την πείρα σας, τι θα συμβουλεύατε τη σύγχρονη γυναίκα που σκέφτεται να κάνει το μεγάλο βήμα και να γίνει επιχειρηματίας;

Η σύγχρονη γυναίκα μπορεί να γίνει επιχειρηματίας, αρκεί να έχει τη στήριξη των δικών της ανθρώπων, ισορροπία στην προσωπική της ζωή και δικό της όραμα. Οι γυναίκες, πιστεύω ακράδαντα, δεν μπορούν να λειτουργήσουν καλά στη δουλειά αν δεν είναι πρώτα καλά στην προσωπική τους ζωή. Αν τα πράγματα εκεί πάνε καλά, τότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι και στη δουλειά θα τα καταφέρουν.

Έχετε μια πολύ απαιτητική επιχειρηματική δραστηριότητα. Πώς καταφέρνετε να συνδυάζετε οικογένεια και επιχειρηματική ζωή;

Με προσπάθεια και κυρίως λογική. Χωρίς λογική κανείς υποπέφτει σε λάθος αποφάσεις. Έπειτα, όπως σας είπα και πριν, με κατάλληλους συνεργάτες, μπορείς να τα καταφέρεις.

Ποιοι είναι οι στόχοι σας για τα επόμενα χρόνια;

Στόχος μου από τότε που ξεκίνησα να κάνω τη δουλειά αυτή, είναι να παρακινώ τους ανθρώπους να γυμνάζονται. Και αυτό θα συνεχίσω να κάνω προσωπικά, μέσα από τα ASANA κι απ’ όπου αλλού βρίσκομαι.

Read 14344 times

 

 

Για εμάς...

www.businesswoman.gr

Το ηλεκτρονικό περιοδικό www.businesswoman.gr μετράει σχεδόν 17 χρόνια επιτυχημένης πορείας στο χώρο της γυναικείας επιχειρηματικότητας.

Έντυπο BusinessWoman

Το businesswoman είναι ένα περιοδικό για την γυναίκα εργαζόμενη - επιχειρηματία που θέλει να είναι ενημερωμένη κάθε στιγμή για το καθετί.

Περισσότερα

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…