%AM, %08 %427 %2016 %09:%Σεπ

Η μεγαλύτερη ΔΕΘ της τελευταίας πενταετίας | 10 – 18 Σεπτεμβρίου

Η μεγαλύτερη ΔΕΘ της τελευταίας πενταετίας, σε επίπεδο εκθετών και εκθεσιακού χώρου, ανοίγει τις πύλες της στις 10 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 18. Οι εκθεσιακές συμμετοχές στην 81η ΔΕΘ έσπασαν το «φράγμα» των 1.000 και προσεγγίζουν τις 1.015, φτάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από το 2011.  

Οι επίσημες διεθνείς συμμετοχές προέρχονται από 18 χώρες (έναντι 14 το 2015) και συγκεκριμένα από Κύπρο, Ιράν, Σλοβακία, Πολωνία, Λουξεμβούργο, Ν. Αφρική, Αρμενία, Ινδονησία, Ουρουγουάη, FYROM, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ινδία, Ιταλία, Τυνησία, Αίγυπτο, Ρωσία και Τουρκία.

Η Ρωσία είναι η τιμώμενη χώρα, που έρχεται στη ΔΕΘ και στο περίπτερο 16 με επιχειρήσεις από τους κλάδους της αγροτικής παραγωγής και επεξεργασίας, των τροφίμων, της ενέργειας και της βιομηχανίας. Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του θεσμού της τιμώμενης χώρας θα διοργανωθεί το Ελληνορωσικό Επιχειρηματικό Φόρουμ, που θα διερευνήσει τις προοπτικές συνεργασίας των δύο χωρών. Επίσης, θα διοργανωθεί ποδοσφαιρικό παιχνίδι μεταξύ βετεράνων ποδοσφαιριστών και πολιτικών Ρωσίας και Ελλάδας.

DSC 2349

 

Τα βασικότερα σημεία της 81ης ΔΕΘ είναι τα εξής:

- Για πρώτη φορά θα συμμετάσχουν 42 Επιμελητήρια από όλη τη χώρα, με πρωτοβουλία της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και με 230 επιχειρήσεις. Ξεχωριστό επετειακό περίπτερο για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του θα έχει το Εμπορικό - Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

-Σε μια μοναδική συνεργασία με τον ποιητή παραμυθιών Ευγένιο Τριβιζά, δημιουργήθηκε ένα φαντασμαγορικό, θεματικό πάρκο, ευρωπαϊκών προδιαγραφών. «Οι μυστικοί κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά» θα αποκαλύψουν προς το παρόν ένα μικρό μόνο μέρος από τα σπαρταριστά μυστικά τους, κατά τη διάρκεια της 81ης ΔΕΘ, προτού κάνουν το επίσημο ντεμπούτο τους στις 24 Οκτωβρίου.

-Το Φεστιβάλ Τέχνης – Επιστήμης - Τεχνολογίας είναι ένα νέο project της ΔΕΘ-Helexpo, με το οποίο ο εθνικός εκθεσιακός φορέας συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Artecitya. Οραματιζόμενοι την Πόλη του Αύριο (2014-2018)». Πλάι στο eGaming, που πλέον εντάσσεται στο Φεστιβάλ Τέχνης, Επιστήμης και Τεχνολογίας του Artecitya, παρουσιάζονται φέτος τρία projects, το Amanda, το Enter the Game και το AURA-Advanced Urban Responsive Art.

-Το αφιέρωμα «ENERGIA-NATURAL GAS» έχει περισσότερες από 30 συμμετοχές, με παρούσες όλες τις μεγάλες επιχειρήσεις και φορείς του κλάδου.

-Η AKADEMIA είναι ένα νέο θεματικό αφιέρωμα για την εκπαίδευση και τις ευκαιρίες σταδιοδρομίας, όπου συμμετέχουν δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς, επιχειρήσεις και ιδρύματα που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της εκπαίδευσης.

-Η ΔΕΘ αποτελούσε και αποτελεί πεδίο παρουσίασης νέων μοντέλων ΙΧ. Φέτος στην έκθεση συμμετέχουν οι οίκοι JEEP, PEUGEOT, HYUNDAI, KIA, FIAT, ALFA ROMEO, CITROEN, SKODA και FORD. Κατά τη διάρκεια της φετινής διοργάνωσης θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά πανελλαδικά τα μοντέλα Peugeot 308 GTi by Peugeot Sport, το SUV Peugeot 2008, το ανανεωμένο  DS3 και το επαγγελματικό μοντέλο Citroen Jumpy.

-Πλούσιο θα είναι το συναυλιακό πρόγραμμα των Music Events Live, κάθε βράδυ στις 21:30 στη μεγάλη μουσική σκηνή κάτω από το Τόξο της ΧΑΝΘ. Μάλιστα, στη συναυλία των αδελφών Κωνσταντίνου & Ματθαίου Τσαχουρίδη, στις 13 Σεπτεμβρίου, θα επιχειρηθεί να γίνει πραγματικότητα μία θέση στα ρεκόρ Γκίνες για τον μεγαλύτερο σε μήκος και σε αριθμό συμμετεχόντων ποντιακό χορό «Ομάλ». 

DSC 2321

Read 628 times

 

 

Για εμάς...

www.businesswoman.gr

Το ηλεκτρονικό περιοδικό www.businesswoman.gr μετράει σχεδόν 17 χρόνια επιτυχημένης πορείας στο χώρο της γυναικείας επιχειρηματικότητας.

Έντυπο BusinessWoman

Το businesswoman είναι ένα περιοδικό για την γυναίκα εργαζόμενη - επιχειρηματία που θέλει να είναι ενημερωμένη κάθε στιγμή για το καθετί.

Περισσότερα

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…