%AM, %14 %490 %2017 %10:%Φεβ

Νικησε την κρίση!

Η ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ «ΚΑΘΑΡΣΗ» ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΣΤΙΓΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ «ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗΣ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΗ «ΕΠΙΤΥΧΙΑ»…

 Σας προτείνουμε 10 κινήσεις που μπορείτε να ακολουθήσετε για την επιχείρησή σας με στόχο την προετοιμασία σας για την εποχή που θα ακολουθήσει. Είναι κινήσεις που έχουν αποτελέσματα και σας δίνουν την δυνατότητα της προσαρμογής στις νέες συνθήκες της αγοράς.

1. Ας σκεφτούμε αισιόδοξα και ας δούμε την κατάσταση αυτή ως μια φάση της εξέλιξης της οικονομίας και της δικής μας επιχειρηματικής πορείας. Όταν αυτή η φάση λάβει τέλος, θα αποτελεί μία κατάσταση που παρελθόντος από την οποία βγήκαμε δυνατότεροι.

2. Να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας και να τις αναδιατάξουμε. Αυτό σημαίνει: εσωτερική αναδιοργάνωση, επικέντρωση σε νέους στόχους, αξιοποίηση και βελτιωμένη εκμετάλλευση των διαθέσιμων πηγών μας.

3. Να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα. Χρειάζεται να κάνουμε αλλαγές στον τρόπο που αξιοποιούμε τον χρόνο μας και στις μεθόδους που εφαρμόζουμε για την επιτυχία μας.

4. Να δημιουργήσουμε ένα νέο Business Plan, νέα προγράμματα πωλήσεων, marketing και εξυπηρέτησης, νέα κοστολόγια, τιμοκαταλόγους και νέα πιστωτική πολιτική ώστε να ισορροπήσουμε ανάμεσα στις δικές μας ανάγκες και τις ανάγκες των πελατών μας.

5. Να μιλήσουμε στους ανθρώπους μας και να τους μεταφέρουμε την αισιοδοξία μας και να τους ζητήσουμε να συμμετάσχουν στην από- φασή μας να παλέψουμε για το μέλλον μας.

6. Να κοιτάμε με μεγαλύτερη λεπτομέρεια τα ποσοτικά στοιχεία της δουλειάς μας και να παρακολουθούμε την εξέλιξή της κάθε μέρα.

7. Να μην επιλέξουμε την «επέκταση» αλλά όχι και την «συρρίκνωση» γιατί αυτή η δεύτερη είναι που θα μας «κλείσει». Να μην μπούμε στον φαύλο κύκλο των μειώσεων σε προσωπικό, σε επενδύσεις και σε ποσό- τητα προϊόντων και υπηρεσιών.

8. Να ξεφύγουμε από την «εσωστρέφεια» και να βγούμε «έξω», στους πελάτες μας (εκτός αν είναι μόνο ανώνυμοι ιδιώτες καταναλωτές). Ας πάμε αλλά όχι για να τους πουλήσουμε κάτι. Ας πάμε για: να τους μιλήσουμε, να τους ενθαρρύνουμε, να τους ακούσουμε, να τους μεταδώσουμε την αισιοδοξία μας, να τους διαβεβαιώσουμε πως τουλάχιστον η υποστήριξη μας προς εκείνους είναι δεδομένη και πως δεν θα τους εγκαταλείψουμε τώρα που η κατάσταση είναι δύσκολη. Ας τους προσφέρουμε ότι μπορούμε δωρεάν (ιδίως υπηρεσίες), για να μπορέσουν να σταθούν και αυτοί, αφού από εκείνους εξαρτώνται οι δικές μας πωλήσεις, ο τζίρος και τα κέρδη που προσδοκάμε. Ας μοιραστούμε μαζί τους ότι έχουμε που μπορεί να τους βοηθήσει να κρατηθούν για το μέλλον.

9. Ας δημιουργήσουμε καλές σχέσεις με όλους: πελάτες, συνεργάτες, προσωπικό και ανταγωνιστές για να ανταλλάξουμε δύναμη και ενέργεια. Ας καταλάβουμε πως μόνο με τη συνεργασία μπορούμε να προχωρήσουμε.

10. Τέλος, ας συνειδητοποιήσουμε πως «σημασία δεν έχει η κατάσταση που έχουμε μπροστά μας, αλλά ο τρόπος που την αντιμετωπίζουμε», από εμάς εξαρτάται πλέον η τωρινή επιβίωση μας και η μελλοντική ευημερία μας. Αν αλλάξουμε την δική μας αντιμετώπιση, τότε όλος ο κόσμος γύρω μας θα αλλάξει.

Η κρίση είναι μια ευκαιρία να απαλλαγούμε από τον εφησυχασμό, την χαλαρότητα, την αδιαφορία, την αλαζονεία, την υπερηφάνεια και τον εγωκεντρισμό μας. Είναι μια ευκαιρία για «κάθαρση» και επαναπροσδιορισμό του στίγματός μας στον κόσμο. Είναι ευκαιρία «αποτοξίνωσης» από την επιφανειακή «επιτυχία», από την ποσοτική άνοδο που δεν συνοδεύεται και από την ποιοτική ανάπτυξη, από σκέψεις εγωιστικές και αυτοπεριοριστικές από την κοινωνία. Η κατάσταση απαιτεί νέα στάση από εμάς. Μας δείχνει τις αλλαγές που πρέπει να κάνουμε, μας δείχνει τον νέο δρόμο που χρειάζεται να ακολουθήσουμε, μαζί με τους άλλους, σε συνεργασία και ανθρώπινη συμπαράσταση.

Παναγιώτη Γ. Ρεγκούκο Σύμβουλος Οργάνωσης Επιχειρήσεων  
www.pregoukos.gr
 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Read 560 times

 

 

Για εμάς...

www.businesswoman.gr

Το ηλεκτρονικό περιοδικό www.businesswoman.gr μετράει σχεδόν 17 χρόνια επιτυχημένης πορείας στο χώρο της γυναικείας επιχειρηματικότητας.

Έντυπο BusinessWoman

Το businesswoman είναι ένα περιοδικό για την γυναίκα εργαζόμενη - επιχειρηματία που θέλει να είναι ενημερωμένη κάθε στιγμή για το καθετί.

Περισσότερα

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…