%AM, %20 %377 %2017 %08:%Απρ

Διαχείριση Χρόνου στην Εργασία - 5 +1 tips για χαμόγελα στο τέλος της ημέρας

 Διαχείριση χρόνου, μια φράση που στο άκουσμα της και μόνο αισθανόμαστε στρες. Ίσως γιατί θεωρούμε πως είναι πολύ δύσκολο να τον διαχειριστούμε ορθά, τόσο στη καθημερινότητα όσο και στο χώρο εργασίας. Και δεν έχουμε άδικο, η διαχείριση του δεν είναι εύκολη υπόθεση, μα στόχος που με ουσιαστική προσπάθεια αλλά κυρίως οργάνωση μπορεί να επιτευχθεί.

 Παραθέτουμε λοιπόν πέντε  βασικά tips – προτάσεις, για τη διαχείριση χρόνου στο γραφείο και στις δουλειές μας γενικότερα, ώστε να απολαμβάνουμε μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων μας, μια όμορφη, γεμάτη ικανοποίηση, ημέρα. 

  • Αναζητήστε τις αιτίες: Για ποιο λόγο καθημερινά δεν μπορείτε να ολοκληρώσετε τις εργασίες σας, πανικοβάλλεστε και αισθάνεστε αντιπαραγωγικοί; Τι είναι αυτό που σας εμποδίζει να ενεργείτε σταθερά και γρήγορα; Miniυπολογισμός της άσκοπης σπατάλης του χρόνου σας.  Καταγράψτε τις αιτίες και εμπεδώστε τες.
  • Σχέδιο-Πλάνο: Οργανώστε και εφαρμόστε σχέδιο-πλάνο χρόνου, σε μπλοκ σημειώσεων ή ηλεκτρονική ατζέντα. Η μέρα έχει εικοσιτέσσερις ώρες. Αν υποθέσουμε ότι διαχειρίζεστε projectπου οφείλετε να παραδώσετε στο τέλος της εργασιακής μέρας, θέστε προτεραιότητες. Σημειώστε τα ραντεβού, τα τηλέφωνα, ακόμη και τα διαλείμματα για καφέ. Ορίστε τη διάρκεια ολοκλήρωσης των εργασιών σας σε  χρονικό πλαίσιο. 
  • Πειθαρχία και Συγκέντρωση: Μήπως αφαιρείστε κατά τη διάρκεια της εργασίας σας με άλλα θέματα; ''Αδειάστε'' το μυαλό σας από έννοιες της καθημερινότητας, για παράδειγμα θέματα που απασχολούν το σπίτι σας, τα τηλέφωνα σε οικεία πρόσωπα μπορούν να περιμένουν, θα μάθετε νέα τους αργότερα. Ακόμη και στα τηλεφωνήματα λόγω δουλειάς που υπάρχει περίπτωση να φλυαρείτε με γενικολογίες, φροντίστε να είναι ουσιαστικά και σύντομα. Συγκεντρωθείτε στο έργο σας, αποκτήστε αυτοκυριαρχία.
  • Ενημέρωση- Internet: Καθημερινά όλοι σχεδόν οι επαγγελματίες ενημερώνονται σχετικά με τα γεγονότα της ημέρας, ειδησεογραφία, μέσω εφημερίδων, internet, socialmedia. Μήπως σπαταλάτε το χρόνο σας και σε άλλα θέματα που απλά κεντρίζουν το ενδιαφέρον σας, αλλά δεν σας παρέχουν ουσιώδη ενημέρωση; Γίνετε επιλεκτικοί και μην αφαιρείστε.
  • Είστε συγκεντρωτικοί; Πολλοί επαγγελματίες  θεωρούν πως οφείλουν να έχουν τον έλεγχο για όλες τις εργασίες που ''τρέχουν'' στη διάρκεια της ημέρας. Λάθος. Αν μάλιστα είστε επικεφαλής μιας ομάδας, μπορείτε να επιβλέπετε και όχι να συγκεντρώνετε τον όγκο όλων των εργασιών. Μοιράστε εργασίες, επιτρέψτε στους συναδέλφους σας να διεκπεραιώσουν τις λιγότερο σημαντικές ώστε, να αποφύγετε τη πιθανότητα αποτυχίας.

 Κλείνοντας, εφόσον οργανώσετε το πρόγραμμα σας, ξεκινήστε δοκιμαστικά τη νέα σας καθημερινότητα στη δουλειά. Τα τεστ διαχείρισης χρόνου πολύ πιθανό να είναι επαναλαμβανόμενα και πολλά από αυτά, στην αρχή, αποτυχημένα. Η κακή διαχείριση γίνεται συνήθεια και εσείς επιθυμείτε να είστε αποτελεσματικοί. Αλλάζετε νοοτροπία.

 Δεν θα είναι εύκολο, αλλά με επιμονή και υπομονή θα δείτε σύντομα αποτελέσματα.

 Η δουλειά θα κυλά ολοένα και πιο γρήγορα στο γραφείο, ενώ θα επιστρέφετε σπίτι σας ικανοποιημένοι, έτοιμοι να απολαύσετε το υπόλοιπο της ημέρας, με ηρεμία. Χρόνος μονάχα για εσάς και για ό,τι επιθυμείτε.  

Έλενα Τζήκα
Σύμβουλος Επικοινωνίας

Πηγή: http://www.businesswoman.gr/

Read 331 times

 

 

Για εμάς...

www.businesswoman.gr

Το ηλεκτρονικό περιοδικό www.businesswoman.gr μετράει σχεδόν 17 χρόνια επιτυχημένης πορείας στο χώρο της γυναικείας επιχειρηματικότητας.

Έντυπο BusinessWoman

Το businesswoman είναι ένα περιοδικό για την γυναίκα εργαζόμενη - επιχειρηματία που θέλει να είναι ενημερωμένη κάθε στιγμή για το καθετί.

Περισσότερα

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…