%AM, %09 %447 %2017 %09:%Αυγ

Μάθε να κερδίζεις με όμορφο τρόπο

5 έξυπνοι τρόποι για να δημιουργείς έξτρα εισόδημα για σένα και την επιχείρησή σου.

Το αιώνιο ζητούμενο των επιχειρήσεων είτε αυτές είναι μεγάλες είτε είναι μικρές, αλλά και των ελεύθερων επαγγελματιών είναι να βρουν τρόπους να αυξήσουν τα εισοδήματά τους. Τουλάχιστον εγώ, στα τόσα χρόνια που βρίσκομαι στο χώρο των επιχειρήσεων, δεν έχω βρει μια επιχείρηση να είναι ικανοποιημένη από το ύψος των εισοδημάτων που δημιουργεί.

Παράξενο ε;                          

Ίσως, σε κάποιο άλλο άρθρο να εξετάσουμε τους λόγους που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Βέβαια, λόγω της οικονομικής ύφεσης, το θέμα αυτό είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

Σκοπός του άρθρου είναι να παρουσιάσω 5 άμεσους τρόπους να δημιουργήσεις επιπλέον εισόδημα,

-εσύ που είσαι ιδιοκτήτης μικρής επιχείρησης,

-εσύ που είσαι ελεύθερος επαγγελματίας,

-εσύ που ανήκεις στην creative κοινότητα (φωτογράφοι, γραφίστες, developers, δημιουργοί κοσμημάτων κτλ.), είτε εργάζεσαι από το σπίτι, είτε έχεις κατάστημα ή γραφείο.

Είναι ένας ακόμα τρόπος για να σου πω ότι μπορείς να εργάζεσαι και να κερδίζεις με όμορφο και αποδοτικό τρόπο ακόμα και σε δύσκολους οικονομικά καιρούς.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν:

  1. Ενημέρωσε το κοινό σου για το #1 σε πωλήσεις προιόν ή υπηρεσία.

Είμαι σίγουρη ότι παρόλο που το προϊόν “γκανιάν” σου, είναι σχετικά γνώριμο, υπάρχουν άνθρωποι στην αγορά ή στην mail list σου που δεν το έχουν αγοράσει. Σίγουρα, υπάρχουν άνθρωποι στην αγορά που δεν γνωρίζουν καν την ύπαρξη αυτού του προϊόντος. Μερικές φορές, ο μόνος τρόπος για να δημιουργήσεις επιπλέον εισόδημα, είναι να ξαναπουλήσεις το “βαρύ πυροβολικό” της επιχείρησής σου (και ασφαλώς να έχεις βρει τρόπους να εμπλουτίζεις την email list σου).

  1. Κάνε ένα betatest με το προïόν ή το πρόγραμμα που έχεις στο μυαλό σου και θέλεις να λανσάρεις μέσα στον χρόνο

Το να έχουμε τα πράγματα στο μυαλό μας, δεν μας βοηθά καθόλου. Ξέρω.. ξέρω… μπορεί να μην έχεις τον χρόνο αυτήν την στιγμή να το ολοκληρώσεις, έτσι όπως θέλεις, ή δεν έχεις στο μυαλό σου το σύστημα που θα ακολουθήσεις για να το πουλήσεις.

Θα σου πω ένα μυστικό: μην το κάνεις αυτό!!! H αναβολή οδηγεί στην χώρα του ποτέ και το καλύτερο είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του καλού.

Κάνε καταγραφή αυτών που θέλεις να δημιουργήσεις και των βασικών του χαρακτηριστικών. Έπειτα, κατέγραψε τους λόγους γιατί είναι χρήσιμο αυτό που θα δημιουργήσεις για τους καλύτερους και πιο πιστούς σου πελάτες ή για το μέρος του κοινού που αποτείνεσαι. Βάλε αυτά τα δυο μαζί με ένα πολύ δυνατό sale pitch και παρουσίασέ το επιλεκτικά, στο κοινό που πιστεύεις ότι θα το εκτιμήσει.

Αυτοί θα είναι αυτό που λέμε, early adopters. Δώσε σε αυτούς την δυνατότητα να το αγοράσουν σε μια χαμηλή τιμή υψηλής όμως προϊοντικής αξίας και αφού πάρεις το απαραίτητο feedback, ολοκλήρωσε το.

  1. Προειδοποίησε για αύξηση των τιμών σου σε συγκεκριμένο προϊόν ή υπηρεσία που είναι γκανιάν φωτίζοντας την υπεραξία που λαμβάνει το κοινό σου

Ίσως το καλύτερο σου προϊόν είναι στο “ράφι” για λίγο καιρό. Αν θέλεις να δώσεις μια μικρή ώθηση στις πωλήσεις του, προειδοποίησε ότι το επόμενο διάστημα η τιμή του θα αυξηθεί. Επίσης μπορείς να κάνεις και κάτι άλλο, γράψε ένα email στους πελάτες και σε όλη την mail list σου, ότι το συγκεκριμένο προϊόν, θα έχει αυτήν την τιμή για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και μετά θα αυξηθεί η τιμή του. Βρες επίσης έναν καλό λόγο για αυτήν την αύξηση στην τιμή.

  1. Πακετάρισε ό,τι ήδη έχεις στο “ράφι” και δημιούργησε πακέτα από προϊόντα ή υπηρεσίες που δίνει valueformoney στους πελάτες σου

Είναι τα λεγόμενα bundles. Ομαδοποίησε κάποια προϊόντα και πούλησε τα μαζί. Αυτά μπορεί να δημιουργήσουν μεγαλύτερο value proposition στους πελάτες σου.

Πχ. αν είσαι δημιουργός κοσμημάτων, πούλησε φθηνότερα το σετ περιδέραιο με σκουλαρίκια και βραχιόλι από ότι αν πουληθούν μεμονωμένα.

  1. Δημιούργησε μικρά jointventures με άλλους επαγγελματίες στην αγορά προσφέροντας προιόντα και υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας στους πελάτες σου

Στην Ελλάδα, είμαστε λιγάκι δύσκολοι και ανταγωνιστικοί στις συνεργασίες ειδικά με άτομα και επιχειρήσεις του ίδιου κλάδου. Έχω να πω ότι οι δύσκολοι αυτοί καιροί, δεν ευνοούν τους εξαιρετικά ανταγωνιστικούς και εγωιστές ανθρώπους. Γι’αυτό, σκεφτείτε έξυπνα και ανοιχτόμυαλα. Δες με ποιους ταιριάζεις, δες αν η συνεργασία μαζί τους δημιουργεί προστιθέμενη αξία για τους πελάτες σου και αν μέσω αυτής της συνεργασίας προάγονται οι πωλήσεις τόσο για σένα όσο και για αυτούς.

Το μυστικό εδώ είναι να κρατήσεις χαμηλά τον πήχη της προσδοκίας και να είναι εξαιρετικά καλά προσδιορισμένοι οι όροι της συνεργασίας αλλά και διακριτοί οι ρόλοι μεταξύ σας.

Όπως βλέπεις, υπάρχουν τρόποι για να δημιουργήσεις έξτρα εισόδημα και να αισθάνεσαι οικονομικά πιο επιτυχημένος, όμως αν θέλεις μια συμβουλή βγαλμένη μέσα από την εμπειρία μου: παρόλο που οι άνθρωποι με υψηλή δημιουργικότητα μπορούν να κερδίζουν με όμορφο τρόπο, δεν πρέπει να ξεχνάμε να κάνουμε τον οικονομικό σχεδιασμό μας,  να βρίσκουμε τρόπο να μειώνουμε φορολογικά τα κέρδη μας,  να σχεδιάζουμε νέα προϊόντα και υπηρεσίες αλλά πάνω από όλα να έχουμε τρόπους να αναπτύσσουμε και να αυξάνουμε το εισόδημά μας.

Ο μόνος τρόπος για να νοιώθεις σιγουριά με την εξέλιξη και την πρόοδο της επιχείρησής σου είναι να την εξετάζεις ολιστικά ή να ζητάς την συνδρομή ενός business coach που θα σε βοηθήσει να κινηθείς με εργαλεία και μεθόδους προς αυτήν την κατεύθυνση.

Όπως είδες, υπάρχουν όμορφοι και αποτελεσματικοί τρόποι να δίνεις ώθηση στις πωλήσεις σου. Αν τα οικονομικά σου είναι στενά, τότε σε συμβουλεύω να ακολουθήσεις μια από τις παραπάνω τεχνικές, οι οποίες σε βοηθούν να διευρύνεις το σκεπτικό σου και να αποκτήσεις αυτό που λέμε οικονομική ευφυΐα και οικονομική επιτυχία.

Stay Positive!

Σουσάνα Καλφα

Read 143 times

 

 

Για εμάς...

www.businesswoman.gr

Το ηλεκτρονικό περιοδικό www.businesswoman.gr μετράει σχεδόν 17 χρόνια επιτυχημένης πορείας στο χώρο της γυναικείας επιχειρηματικότητας.

Έντυπο BusinessWoman

Το businesswoman είναι ένα περιοδικό για την γυναίκα εργαζόμενη - επιχειρηματία που θέλει να είναι ενημερωμένη κάθε στιγμή για το καθετί.

Περισσότερα

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…