%AM, %21 %451 %2017 %09:%Φεβ

Καλλυντικά: Μάθε τα δικαιώματά σου!

Καλλυντικά! Οι κολλητοί μας! Μια άρρηκτη σχέση αιώνων! Από τα αγνά προϊόντα της φύσης στη βιομηχανία! Τι άλλαξε;

  Το κόστος:
 Πάλαι ποτέ αρκούσε ένας χαλαρωτικός περίπατος στη φύση και η συλλογή των ευεργετικών καρπών, χυμών και φυλλωμάτων της. Καθένα για διαφορετική δράση. Σήμερα απαιτείται από την κάθε μια μας η εξοικονόμηση ενός σημαντικού κονδυλίου προς επένδυση στον τομέα αυτό.Όσον αφορά τον περίπατο, είναι και αυτός το ίδιο χαλαρωτικός μέσα στους διαδρόμους των επωνύμων καταστημάτων πώλησης;

  Η ποιότητα:
 Η πλέον ευάλωτη στη διαφθορά φυσικά δεν άντεξε στην κακομεταχείριση. Προσεβλήθη βάναυσα. Ζωικής ή φυτικής προέλευσης τα προϊόντα έχουν φέρει σε απόγνωση τους ειδικούς και τους καταναλωτές. Αμφισβητήσεις, διχογνωμίες, δυσπιστίες και φυσικά μετά από αυτά οι ανάλογες πιστοποιήσεις ποιότητας συνθέτουν σήμερα το παζλ της σημερινής κατάστασης.

  Ο κίνδυνος:
 Εδώ τα πράγματα σοβαρεύουν! Ορατοί και επαπειλούμενοι κίνδυνοι από τη χρήση ακατάλληλων καλλυντικών έγιναν πλέον θέμα καθημερινής συζήτησης και διενέξεων μεταξύ γιατρών, αισθητικών, καταναλωτών. Και όπως καταλαβαίνετε το πρόβλημα είναι διττό! Οι πιθανότητες που καραδοκούν είναι, όχι μόνο να μην ωφεληθούμε από τις ευεργετικές ιδιότητες των προϊόντων, αλλά το χειρότερο σενάριο είναι να υποστούμε άμεση ή έμμεση βλάβη της υγείας μας.

  Τα δικαιώματα:
 
Θεωρώ ότι αυτά που μπορούμε να κάνουμε εμείς οι καταναλωτές δεν είναι πολλά! Ας τα κάνουμε όμως! Έχουμε δικαίωμα αλλά και υποχρέωση στην ενημέρωση όλοι μας. Είναι πλέον ανάγκη να έχουμε άποψη για τις επιλογές μας. Ο καιρός της αθωότητας έχει περάσει ανεπιστρεπτί! Τα όμορφα αισθησιακά μπουκαλάκια δεν σημαίνει κατ΄ ανάγκη ότι φιλοξενούν πάντα και ποιοτικό περιεχόμενο.
  Έχουμε δικαίωμα αλλά και υποχρέωση να «διαβάζουμε» τις ετικέτες. Οι ανάλογες κάθε φορά πιστοποιήσεις ποιότητος προϊόντων, οι ημερομηνίες λήξης, η αναγραφή των συστατικών τους αποτελούν για τον καταναλωτή μια εν δυνάμει ασπίδα προστασίας έναντι των ευρέως κυκλοφορούντων ανωνύμων σκευασμάτων. Χρήσιμη θεωρείται σε κάθε περίπτωση η συνεργασία με τα διάφορα πιστοποιημένα ινστιτούτα αισθητικής και ενώσεις καταναλωτών τα οποία δέχονται καταγγελίες, ερευνούν σε βάθος και προσφέρουν σημαντική και επίκαιρη πληροφόρηση.

 Αυτά, νομίζω, είναι τα μέτρα που μπορεί κάποιος να πάρει, τηρώντας τα με κάθε δυνατή επιμέλεια, στο μέτρο του δυνατού, έτσι ώστε να ελαχιστοποιεί τις �κακές� πιθανότητες, δηλαδή της πρόκλησης κάποιας βλάβης στην υγεία του.Από εκεί και πέρα σε περίπτωση που λάβει χώρα το αποφευκτό, το λόγο έχουν οι γιατροί και η Δικαιοσύνη. Οι γιατροί για να αποκαταστήσουν τη μεγάλη ή μικρή βλάβη της υγείας μας και η Δικαιοσύνη για να αποκαταστήσει τη μικρή ή μεγάλη βλάβη της τσέπης μας και της ψυχής μας.
 Ανάλογα με την περίπτωση ο νόμος προβλέπει διαφορετικές μορφές αποζημίωσης που καλύπτουν τόσο την περιουσιακή ζημία, δηλαδή έξοδα αποκατάστασης βλάβης, έξοδα νοσηλείας, απολεσθέντα ημερομίσθια και λοιπά έξοδα, όσο και την αποζημίωση λόγω ηθικής βλάβης που είναι η μη αποτιμητή σε χρήμα ζημία που προκαλείται στο άτομο πέρα από την περιουσιακή.
 Σε κάθε περίπτωση οι αποζημιώσεις αυτές είναι ανάλογες με το μέγεθος της βλάβης, το βαθμό ευθύνης των υπευθύνων και της δικής μας επιμέλειας ως καταναλωτές!
 Καλά είναι να μη φτάσουμε σε τέτοιο μονοπάτι! Ας οργανωθούμε λοιπόν!

 

Read 504 times

 

 

Για εμάς...

www.businesswoman.gr

Το ηλεκτρονικό περιοδικό www.businesswoman.gr μετράει σχεδόν 17 χρόνια επιτυχημένης πορείας στο χώρο της γυναικείας επιχειρηματικότητας.

Έντυπο BusinessWoman

Το businesswoman είναι ένα περιοδικό για την γυναίκα εργαζόμενη - επιχειρηματία που θέλει να είναι ενημερωμένη κάθε στιγμή για το καθετί.

Περισσότερα

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…