%AM, %21 %406 %2017 %08:%Ιουν

FIAT 500S 1.3d

Oι όποιες μικρο-επεμβάσεις που έχουν γίνει από το 2007 που πρωτοπαρουσιάστηκε μέχρι και σήμερα, δέκα χρόνια μετά, είναι light και μακριά από μεγάλες αλλαγές.

image22

Στη σημερινή του εκδοχή, το 500 είναι φρέσκο αισθητικά, κυρίως λόγω των αλλαγών στη διαμόρφωση των φωτιστικών, χωρίς να πειραχτεί όμως η θέση ή το σχήμα τους. Έτσι, τα νέα φώτα ημέρας εμπρός, κάνουν το αυτοκινήτο να φαίνεται στον καθρέπτη του προπορευόμενου κ να είναι αρκετά διαφορετικό από ότι έχουμε δει. Σε αυτό συμβάλλει  το έντονο Italia Blue χρώμα, που είναι μια από τις καινούργια επιλογή στα χρώματα.

Οι δυνατότητες πλέον για ανανέωση, είναι σχετικά περιορισμένες, μια και μιλάμε για το αυτοκίνητο σταθμός της Fiat, που μάλιστα την έφερε ακόμα και στην δύσκολη αγορά των Η.Π.Α.

Για την εξωτερική του εμφάνιση τα είπαμε. Στην καμπίνα, τη διαφορά κάνει η αναβάθμιση του πίνακα των οργάνων με την προσθήκη την μεγάλης οθόνης πολλαπλών ενδείξεων στο κέντρο. Προσφέρει μια σειρά από χρήσιμες πληροφορίες για τα λειτουργικά του αυτοκινήτου και η πλοήγηση στο συγκεκριμένο μενού είναι εύκολη μέσω των τριών πλήκτρων στην δεξιά άκρη. Ομοίως και με τη οθόνη στο κέντρο του ταμπλό, η οποία κ αναβαθμίζει την εικόνα του αυτοκινήτου, χωρίς να μας δίνει βέβαια κάτι νέο.

Με το diesel σύνολο στην έκδοση με τους 95 ίππους και τα 20,4 kgm της ροπής, το 500S είναι ικανό σε επιδόσεις αλλά και σχετικά οικονομικό. Έχει μια μικρή ιδιαιτερότητα, κ είναι το ότι από το ρελαντί και μέχρι σχεδόν τις 2.000 σ.α.λ., νομίζεις πως κάτι δεν πάει καλά με τον κινητήρα. Δεν τραβάει καθόλου.

Το turbo δεν ανεβάζει πίεση και το μικτό Fiat “σέρνεται”. Ας πούμε ότι είναι το τίμημα της οικονομία από τη μία, από την άλλη όμως θα μπορούσε να είναι λίγο πιο ζωντανό εκεί χαμηλά και να μη χρειάζεται ιδιαίτερο ξεζούμισμα για να ξυπνήσει. Πρέπει να πούμε πως παρά τη μικρή του χωρητικότητα, αποδίδει από τις 1.800 σ.α.λ. και μέχρι τον κόφτη αν επιμείνει ο οδηγός με τρόπο εξαιρετικό τη δύναμη του, δείχνοντας διάθεση να κηνυγήσει μεγαλύτερης χωρητικότητας κινητήρες.

Το πλεονέκτημα που δίνει στον οδηγό ο 1.300άρης Multijet II είναι πως έχει ικανά δυναμικά χαρακτηριστικά, ενώ την ίδια στιγμή μπορεί να είναι ιδιαίτερα οικονομικός με τη σχετική διάθεση και από τη μεριά του οδηγού. Όχι, τα 3,6 λίτρα για κάθε 100 χιλιόμετρα απόστασης που ανακοινώνει η Fiat, δεν είναι κάτι που μπορεί να δει κανείς στην καθημερινότητά του. Να κάνει όμως ένα ταξίδι με σταθερή ταχύτητα κοντά στα 100-110 χλμ./ώρα και να δει τα 5 λίτρα να είναι ένα σενάριο πολύ εύκολα επιτεύξιμο.

Ο οδηγός έχει να αντιπαρέλθει την (σταθερά, από το 2007) μέτρια θέση οδήγησης με την έδρα αρκετά ψηλά -λόγω της ύπαρξης του αερόσακου για τα γόνατα του οδηγού (5 αστέρια Euro NCAP είναι αυτά…). Τα πράγματα γίνονται λίγο χειρότερα για αναστήματα άνω του 1.80 μ. λόγω της ύπαρξης των δερμάτινων επενδύσεων στα καθίσματα του “δικού μας” 500S που είναι λίγο πιο σκληρά από τα υφασμάτινα αλλά και της ηλιοροφής που “κατεβάζει” λίγο το ωφέλιμο στην άκρη της οροφής.

Κατά τα λοιπά, η στενότης του χώρου παραμένει, με τον αριστερό αγκώνα να είναι υποχρεωτικά στο πλαίσιο του παραθύρου και το μεγάλο τιμόνι (για το μέγεθος του αυτοκινήτου) να ορίζει μικρή απόσταση από το σ’ωμα του οδηγού.

Τέλος κ συνοψίζοντας είναι μία καλή λύση για μέσα στην πόλη. Βέβαια θα σας πάει κ μακρύτερα αλλά θα χρειαστεί υπομονή κ επιμονή.

Read 264 times

 

 

Για εμάς...

www.businesswoman.gr

Το ηλεκτρονικό περιοδικό www.businesswoman.gr μετράει σχεδόν 17 χρόνια επιτυχημένης πορείας στο χώρο της γυναικείας επιχειρηματικότητας.

Έντυπο BusinessWoman

Το businesswoman είναι ένα περιοδικό για την γυναίκα εργαζόμενη - επιχειρηματία που θέλει να είναι ενημερωμένη κάθε στιγμή για το καθετί.

Περισσότερα

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…