%PM, %25 %558 %2017 %12:%Οκτ

OPEL INSIGNIA 1.6D

Oφείλω να παραδεχτώ ότι το αυτοκίνητο άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις με το συγκεκριμένο κινητήρα 1.6 diesel των 136 ίππων. Πιστό στο ρόλο λιμουζίνας, παρά την πρακτική πεντάθυρη διαμόρφωση, προσφέρει χώρους, άνεση, ήσυχο ταξίδι, σε συνδυασμό με πραγματικά καλές επιδόσεις. Ταυτόχρονα όμως η κατανάλωση μένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα, κάτω από τα 6,0 λίτρα/100 χλμ.

Παρατηρήσαμε κάποιες μικρές ελλείψεις στον εξοπλισμό, όμως την ίδια στιγμή, τα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης, όπως το ενεργό cruise control, το σύστημα προειδοποίησης πρόσκρουσης με αναγνώριση πεζών και η υποβοήθηση διατήρησης της λωρίδας, λειτουργούν εξαιρετικά.

Ειδική αναφορά πρέπει να γίνει στα  led φώτα, τα οποία προσαρμόζουν το εύρος της δέσμης και την έντασή τους αυτόματα, ανάλογα με τις συνθήκες. Αποτελούν μόνα τους ένα μεγάλο κεφάλαιο ασφαλούς οδήγησης τη νύχτα και πρέπει να τα επιλέγει κανείς χωρίς δεύτερη σκέψη.

Το Insignia δίνει την αίσθηση πολυτέλειας που περιμένει κανείς από ένα αυτοκίνητο της κατηγορίας. Όλα τα παραπάνω φυσικά δεν είναι δωρεάν, με αποτέλεσμα το Insignia με το συγκεκριμένο κινητήρα στην κορυφαία έκδοση εξοπλισμού να ξεκινά από τα 33.500€.

Αυτά κάνουν τα diesel και, παρότι πολλοί έχουν βαλθεί να τους βάλουν ταφόπλακα, βγάζουν τη γλώσσα και συνεχίζουν. Έχεις έναν εξαιρετικό κινητήρα 136 ίππων, που κινεί ένα μεγάλου μεγέθους αυτοκίνητο πέντε σχεδόν μέτρων, με βάρος περίπου 1.500 κιλά. Καταφέρνει όμως, αν και κυκλοφορεί κυρίως σε αστικές συνθήκες, να καταναλώνει 5,5 λίτρα/100 χιλιόμετρα.

Ίσως ο μοναδικός λόγος που θα έκανε κάποιον να σκεφτεί τη βενζίνη, θα ήταν η ποιότητα λειτουργίας του κινητήρα. Ο νέος όμως diesel της Opel είναι τόσο αθόρυβος και πολιτισμένος, που και αυτό το σημαντικό πλεονέκτημα των κινητήρων βενζίνης κατά το παρελθόν, στην συγκεκριμένη περίπτωσει δεν έχει ισχύ.

Όποιος έχει μπει μέχρι σήμερα στο Insignia, η πρώτη λέξη που αρθρώνει είναι “αμαξάρα”. Και δεν είναι μόνο οι  διαστάσεις που δείχνουν αυτή την εντύπωση. Προέρχονται από τους πολύ άνετους χώρους επιβατών. Είναι όμως και ο εσωτερικός  φωτισμός, η μεγάλη οθόνη στο κέντρο του ταμπλό και η γενικότερα πολύ προσεγμένη ποιότητα του εσωτερικού, που συμβάλλουν στην πολύ θετική εικόνα.

Ο κινητήρας των 136 ίππων του Insignia, τα καταφέρνει εξαιρετικά. Ελαστικός από πολύ χαμηλά, αθόρυβος και πολιτισμένος, συνδυάζεται με έναν πολύ γραμμικό συμπλέκτη και ένα σωστό σε κλιμάκωση και λειτουργία κιβώτιο.

Το Opel Insignia πάντα πλειοδοτούσε σε διαστάσεις συγκριτικά με τον ανταγωνισμό της κατηγορίας D. Πλέον έχει φτάσει κοντά στα 5 μέτρα μήκος, “κοντράροντας” σε διαστάσεις μοντέλα της επόμενης κατηγορίας E.  Ταυτόχρονα όμως δεν δείχνει τόσο ογκώδες, όσο ο πρόγονός του. Η βασική γραμμή του αμαξώματος έχει χαμηλώσει, ενώ και οπτικά τα πάντα έχουν στενέψει -από τα φώτα έως τη μάσκα και τους προφυλακτήρες.

Insignia λοιπόν είναι πραγματικά μεγάλο αλλά και κομψό ταυτόχρονα. Η ορατότητα του παραμένει λίγο προβληματική προς τα πίσω αλλά είναι καλύτερη από το παρελθόν. Επίσης, η κάμερα πίσω δίνει λύση στις μετακινήσεις με όπισθεν και στη στάθμευση. Επίσης το μοντέλο έχασε και βάρος, κάτι που φαίνεται στην απόκριση του κινητήρα, στην κατανάλωση και στην οδήγηση.

Στο διατάυτα είναι μία πολύ καλή οικογενειακή επιλογή αυτοκινήτου.

Κ.Ν.

Read 121 times

 

 

Για εμάς...

www.businesswoman.gr

Το ηλεκτρονικό περιοδικό www.businesswoman.gr μετράει σχεδόν 17 χρόνια επιτυχημένης πορείας στο χώρο της γυναικείας επιχειρηματικότητας.

Έντυπο BusinessWoman

Το businesswoman είναι ένα περιοδικό για την γυναίκα εργαζόμενη - επιχειρηματία που θέλει να είναι ενημερωμένη κάθε στιγμή για το καθετί.

Περισσότερα

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…