Connect with us

Συνεντεύξεις

Nissan Leaf e+ : Ο πρώτος διδάξας

Εφοδιασμένο με μεγαλύτερη μπαταρία και ικανό για μεγαλύτερη αυτονομία, το Nissan Leaf γίνεται ακόμα πιο επίκαιρο και πρακτικό. Για αρκετά χρόνια το Nissan Leaf ήταν το ηλεκτρικό αυτοκίνητο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο, καθώς μπήκε στο παιχνίδι της ηλεκτροκίνησης εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία. Αυτή μάλιστα που οδηγούμε είναι η δεύτερη και βελτιωμένη γενιά του μοντέλου.

Το Leaf λοιπόν έχει καθιερωθεί για τα καλά, αλλά πλέον ο ανταγωνισμός νέων μοντέλων μηδενικών εκπομπών είναι πολύ έντονος. Για το λόγο αυτό το Leaf e+, η έκδοση μεγάλης εμβέλειας του κανονικού Leaf, ελπίζει να ανακουφίσει το range anxiety και να κάνει τους αγοραστές να συνειδητοποιήσουν ότι μπορεί να είναι κάτι περισσότερο από ένα αυτοκίνητο πόλης. Το Leaf e + κινείται από έναν ηλεκτρικό κινητήρα στον εμπρός άξονα, που παράγει 215 ίππους ισχύος και 340 Nm ροπής, δηλαδή 67 ίππους και 20Nm παραπάνω από το κανονικό Leaf. Περιττό να πούμε ότι το Leaf e+ είναι πιο γρήγορο, καθώς για το 0-100 χλμ/ώρα χρειάζεται 6,9 δευτερόλεπτα, που είναι ένα δευτερόλεπτο γρηγορότερο από το κανονικό Leaf. Ακόμη και η τελική του ταχύτητα είναι 13 χλμ/ώρα ανώτερη, στα 158 χλμ/ώρα. Το μοντέλο διαθέτει μπαταρία 62 kWh που παρέχει 385 χιλιόμετρα αυτονομίας σε μικτή διαδρομή, έναντι 270 χιλιομέτρων για το απλό Leaf, σύμφωνα με το πιο ρεαλιστικό πρότυπο δοκιμών WLTP. Σε κάθε περίπτωση, η κατανάλωση ενέργειας του Leaf e+ είναι 18.0 kWh/100 χλμ, τιμή αναμενόμενα υψηλότερη κατά 0,9 kWh/100 χλμ από την απλή έκδοση.

Οδηγώντας το Leaf e+ σε πραγματικές συνθήκες, είχαμε μέσο όρο λίγο κάτω από 16 kWh/100 χλμ, σε διαδρομές που περιλάμβαναν κίνηση μέσα σε αστικό ιστό όσο και σε ανοιχτό δρόμο. Αυτό σημαίνει πρακτική αυτονομία 400 περίπου χιλιομέτρων, που είναι εξαιρετική τιμή. Όσο για τη φόρτισή του, χρειάζονται 11,5 ώρες όταν χρησιμοποιεί φορτιστή AC 7W, ενώ ένας γρήγορος φορτιστής συνεχούς ρεύματος (DC) 100kW θα του προσδώσει ενέργεια από 20 έως 80% σε 45 λεπτά.

Πίσω από το τιμόνι του Leaf e +, είναι αμέσως προφανές ότι υπάρχει κάτι περισσότερο από το κανονικό Nissan Leaf. Όταν πατήσετε βαθιά το γκάζι, το Leaf e+ παρέχει ομαλά την επιπλέον ισχύ και ροπή του, με την επιτάχυνση να εντυπωσιάζει. Αυτό που είναι εκπληκτικά καλό είναι η ανάκτηση κατά το φρενάρισμα. Υπάρχουν τρεις ρυθμίσεις για αυτό, με το πιο επιθετικό να είναι το e-Pedal, το οποίο επιτρέπει αποτελεσματικά την οδήγηση με ένα πεντάλ. Ναι, ξεχάστε το πεντάλ φρένου, γιατί μόλις αφήσετε το γκάζι, το Leaf e+ θα επιβραδύνει μέχρι να σταματήσει. Φυσικά, υπάρχει μια καμπύλη εκμάθησης, αλλά όχι μόνο μαθαίνετε πώς να οδηγείτε με διασκεδαστικό τρόπο, αλλά ταυτόχρονα φορτίζετε την μπαταρία.

Η μπαταρία του Leaf e + βρίσκεται κάτω από το πάτωμα, που σημαίνει ότι έχει χαμηλό κέντρο βάρους, το οποίο είναι γενικά καλό. Το Leaf e+ μπορεί να είναι αρκετά διασκεδαστικό σε έναν καλό επαρχιακό δρόμο, με τις κινήσεις του αμαξώματος να ελέγχονται εύκολα, παρά τα 1800 κιλά του βάρους. Εμφανισιακά το Leaf e + είναι σύγχρονο, με το πιο ενδιαφέρον σημείο του να είναι μάλλον το πίσω μέρος, με τα φώτα σε στυλ μπούμερανγκ που ξεχωρίζουν. Στο εσωτερικό το Nissan Leaf e+ κρατάει χαμηλούς τόνους. Δεν προσφεύγει σε σχεδιαστικές υπερβολές για να τονίσει τον ηλεκτρικό χαρακτήρα του και η αίσθηση που δίνει είναι ενός «συμβατικού» αυτοκινήτου. Ο κεντρικός διακόπτης της μετάδοσης είναι πολύ πρακτικός και λίγο πιο μπροστά βρίσκουμε το διακόπτη e-pedal, που επιτρέπει την οδήγηση με τη χρήση ενός μόνο πεντάλ και βοηθάει στην ανάκτηση ενέργειας. Παρότι τα πλαστικά είναι σκληρά σε όλες τις επιφάνειες, υπάρχει μια αίσθηση ποιότητας που προκύπτει από την άριστη συναρμογή.

Η μεγαλύτερη μπαταρία δεν απαίτησε παραχωρήσεις στο χώρο αποσκευών, που παραμένει στα 435 λίτρα, ενώ την καμπίνα των επιβατών φιλοξενούνται άνετα πέντε ενήλικες. Οι τιμές του Nissan Leaf e+ ξεκινούν από 40.400 ευρώ στην έκδοση N-Connecta A-IVC με την μπαταρία των 62 kWh, χωρίς να συνυπολογίζεται η επιδότηση του προγράμματος κινούμαι ηλεκτρικά 2, που φτάνει έως και τα 8.000 ευρώ. Με αυτό το δεδομένο, το Nissan Leaf e + αποτελεί μια εξαιρετική πρόταση αγοράς, που συγκρίνεται ακόμα και με αυτοκίνητα που διαθέτουν κινητήρα εσωτερικής καύσης, αντίστοιχης ισχύος και εξοπλισμού.

Κώστας Νικολακόπουλος

Επιχειρηματικότητα

Φιλοξενούμε την Επιχειρηματία του «AUTO CLUB» κα Αθηνά Κρούγιου

By Efi Valila

To Business Woman – εν όψει της ημέρας της γυναίκας – φιλοξενεί μία Επιχειρηματία, με δυναμισμό, όραμα και δημιουργία! Η ίδια απαιτεί την υλοποίηση των στόχων της, με πάθος, σε  συνάρτηση  με νέες  ιδέες και δημιουργικό μέλλον. Η Επιχειρηματικότητα είναι κάτι περισσότερο από την απλή εποπτεία της επιχείρησής της, αφού η ίδια  εντοπίζει ευκαιρίες μέσα σε ένα αμιγώς ανδροκρατούμενο περιβάλλον, υψηλού ανταγωνισμού!!

Ακολουθεί η συνέντευξη μαζί της και την ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία της στο περιοδικό μας.

Κα Κρούγιου: Σήμερα τo χάσμα των αριθμών  των δύο φύλων, στην επιχειρηματικότητα, τείνει να εκλείψει, δηλαδή μεταξύ ανδρών και γυναικών. Μάλιστα λέγεται ότι: για την επιχειρηματική απόδοση, οι γυναίκες προηγούνται!!

Συμφωνείτε με αυτήν την άποψη;

Η γυναίκα αν και είναι μέσα σ’ ένα τόσο ανδροκρατούμενο και δύσκολο  επάγγελμα, «ναι» μπορεί να κάνει τη διαφορά. Το μόνο που χρειάζεται είναι: το δυνατό θέλω, το πείσμα, η αγάπη και ο σεβασμός για αυτό που κάνει! Από τα πρώτα βήματα της ενασχόλησής μου με την ενοικίαση αυτοκινήτων, φροντίζω και αναπτύσσω την δράση μου μέσα από την εταιρεία μου, με κριτήριο και κίνητρο  τη «διαφορετικότητα»  –από μία απρόσωπη συναλλαγή που αναπτύσσεταιμεταξύ αυτών που προσφέρουν υπηρεσίες και αυτών που τις αγοράζουν

Η γυναικεία επιχειρηματικότητα σήμερα και στη χώρα μας, με επικέντρωση και στον Τομέα παροχής υπηρεσιών (Τουρισμό), αποδεικνύει ότι οι ικανότητες των γυναικών για να έχουν μια βιώσιμη επιχείρηση, πρέπει να  είναι ταυτόσημες ή και περισσότερες με αυτές των ανδρών.

Αυτό σας λέει κάτι;

Βεβαίως, διότι  η γυναίκα που δραστηριοποιείται στον τουρισμό, δεν θα σου προσφέρει μόνο την κλασσική εξυπηρέτηση, ενός τουριστικού προϊόντος, αλλά θα σε υποδεχθεί με το χαμόγελο, θα σε καλωσορίσει, θα σε ακούσει, θα σου προσφέρει κεράσματα, θα αποφύγει τις συγκρούσεις εάν της παραπονεθούν για κάτι και θα προσπαθήσει να σε βοηθήσει, σε ότι χρειαστείς. Ως γυναίκα επιχειρηματίας λοιπόν και με πάνω από 20 χρόνια ενασχόλησης μου στον τομέα του τουρισμού, και συγκεκριμένα στην υπηρεσία ενοικίασης αυτοκινήτου, έχω διδαχθεί  το πόσο σημαντική είναι η σχέση εμπιστοσύνης, ασφαλείας και φιλοξενίας που αναπτύσσεις με τον πελάτη.

Αν λάβουμε δε υπόψη ότι η συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών που ασχολούνται με την επιχειρηματικότητα, όχι μόνον λόγω ανάγκης για καθαρή επιβίωση, αλλά και επειδή διαθέτουν όλα εκείνα τα απαιτούμενα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, με αποτέλεσμα να πραγματοποιούν εξαιρετικές επιχειρηματικές επιδόσεις στην αγορά. 

Εσείς συμφωνείτε με τις επιδόσεις του γυναικείου φύλου στις αγορές;

Τα τυπικά και τα ουσιαστικά προσόντα στον τομέα παροχής υπηρεσιών που απαιτούνται – και εγώ υπηρετώ – επικεντρώνονται  στην «Αβραμιαία μας φιλοξενία»!! Η προσωπική εξυπηρέτηση,   είναι απαραίτητη προϋπόθεση και απαράβατη αρχή μας, ώστε να νοιώσει ο πελάτης ότι είναι «σπίτι του» και φυσικά γι αυτό και θα μας επισκεφθεί και πάλι, γεγονός που συμβαίνει πολλαπλές φορές! Μερικές φορές μάλιστα, έρχεται ξανά, μόνο και μόνο, για το συναίσθημα που του προσφέρει η φιλοξενία και η σιγουριά της εταιρείας μας.

Η επιχειρηματικότητα ως εφόδιο, ενθαρρύνει τις γυναίκες επιχειρηματίες να επιτύχουν τις φιλοδοξίες τους, αυξάνοντας με τη δέουσα επαγγελματική συμπεριφορά τις ικανότητες για ανάπτυξη της επιχείρησης τους.

Η δική σας άποψη επ’ αυτού;

Το πιο πολύτιμο εφόδιο που έχω αποκομίσει, μέχρι στιγμής, από το συγκεκριμένο επάγγελμα, είναι αυτές οι στιγμές: του να μοιράζομαι  τους προβληματισμούς με τους ανθρώπους που μας επισκέπτονται. Δηλώνω μάλιστα απερίφραστα ότι, αυτό το μεγαλειώδες  συναίσθημα του ανταμώματος,  η λαχτάρα να σμίξουν ξανά με τη μητέρα πατρίδα, και λέγοντας φεύγοντας τη φράση «Σαν την Ελλάδα δεν έχει!! Θα τα πούμε του χρόνου!!!..»

Ολοκληρώνοντας τη συνομιλία μας, σας ερωτώ, πώς καταφέρατε και ξεφύγατε μέσα σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο και μπορέσατε τελικά να αναδειχτείτε ως πρωτοπόρα εταιρεία στον κλάδο ενοικίασης αυτοκινήτων;

Κλείνοντας θέλω να εκφράσω πόσο ευγνώμων νιώθω για όλους όσους μας εμπιστεύονται και μας προτιμούν, πάνω από 22 χρόνια. Αναδειχτήκαμε και με τους πολύτιμους συνεργάτες μου, για όσα έχουμε καταφέρει έως σήμερα, γι αυτό και συνεχίζουμε να είμαστε δίπλα σας σε κάθε ανάγκη μετακίνησης σας, προσφέροντας όχι απλά μία υπηρεσία, αλλά μια εμπειρία στην ενοικίαση αυτοκινήτου!

**Επιχειρηματίες σαν την κα Αθηνά Κρούγιου, με την επαγγελματική ευσυνειδησία που την διακρίνει, συμπληρώνει με θετικό πρόσημο τις εντυπώσεις των επισκεπτών – τουριστών της χώρας μας.

Continue Reading

Επίκαιρα Πρόσωπα

Το Οικονομικό Μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Ινδία…

By: Έφη Βαλίλα

Δημοσιογράφος

Με αφορμή την επίσκεψη ενός Ευρωπαίου Ηγέτη στην Ινδία, το ΕΛΛΗΝΟ-ΙΝΔΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ σημειώνει: Η ΙΝΔΙΑ αποτελεί έναν σπουδαίο Άμβωνα και για τις Ελληνικές Επιχειρήσεις.

Ο Καγκελάριος Olaf Scholz και ο Πρωθυπουργός της Ινδίας Narendra Modi μπροστά από το Προεδρικό Μέγαρο Rashtrapati Bhavan στο Νέο Δελχί

Αφορμή του ταξιδιού του Καγκελάριου Όλαφ Σόλτς

Το ταξίδι  του Γερμανού Καγκελάριου Όλαφ Σόλτς, που βρέθηκε στην Ινδία, για πρώτη φορά το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, βλέπει την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας, ως εναλλακτική λύση, αντί της Κίνας για τις γερμανικές εταιρείες. Πηγή: D.W.

Η πολύ έγκριτη Γερμανική εφημερίδα «Tagesspiegel» έχει κεντρικό τίτλο: Για εμάς, η Ινδία είναι βασικός εταίρος.

Το Οικονομικό Μέλλον και με την Ε.Ε.

Η Γερμανία και η Ινδία θέλουν να επεκτείνουν την οικονομική  συνεργασία μεταξύ των δυο χωρών! Πιο συγκριμένα: η  συνεργασία θα ενισχυθεί επίσης στον αμυντικό τομέα, δήλωσε ο Μόντι το Σάββατο μετά από συνάντηση στο Νέο Δελχί, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες[…] Επιπλέον, και οι δύο υποστήριξαν τη σύναψη συμφωνίας ελεύθερων συναλλαγών ΕΕ- Ινδίας.

Η «Προσωπική εμπλοκή» του Όλαφ Σολτς στην Ε.Ε.   

Σε αυτό το θέμα, ο Γερμανός Καγκελάριος  Όλαφ Σολτς, υποσχέθηκε ότι θα εμπλακεί  «προσωπικά», μετά τη συνάντησή του με τον Μόντι στο Νέο Δελχί.

Πιο συγκεκριμένα επισημαίνεται ότι: Η Ε.Ε. και η Ινδία αναβίωσαν τις διαπραγματεύσεις για τη σύναψη συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου πέρυσι, με στόχο την ολοκλήρωση των συνομιλιών έως τα τέλη του 2023.

Για την Ε.Ε., μία συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την Ινδία, εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής, για αύξηση της παρουσίας της στην περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού!!

Η Ε.Ε. στοχεύει σε διμερείς συμφωνίες για να επωφεληθεί από την αναμενόμενη υψηλότερη οικονομική ανάπτυξη. Ταυτόχρονα η συμφωνία αυτή θα μπορούσε να λειτουργήσει και ως αντίβαρο στην αυξανόμενη επιρροή της Κίνας στην ευρύτερη περιοχή!

Στην ίδια γραμμή πλεύσης και τα Στελέχη του Ελληνο-ινδικού Επιμελητηρίου

Πηγές του «Business Woman» αναφέρουν ότι και το Ελληνο – Ινδικό Επιμελητήριο της Χώρας μας, εκτιμά ότι η «Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου» προφανώς αφορά και εμάς, ως χώρα μέλος της Ε.Ε. και αυτό μας κάνει να είμαστε περισσότερο αισιόδοξοι, αφού ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς, αποκάλυψε το Σάββατο ότι: ο ίδιος και ο Πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι, δεσμεύτηκαν να επισφραγίσουν μία Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου μεταξύ Ινδίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

Ενδεικτικές Επενδύσεις – Συνεργασίας  Γερμανίας – Ινδίας

Σύμφωνα με τον Scholz, οι επενδύσεις των 1.800 γερμανικών εταιρειών στη χώρα της Ινδίας θα πρέπει να αυξηθούν!!

Ο Καγκελάριος τάχθηκε επίσης υπέρ της πρόσληψης ειδικών πληροφορικής από την Ινδία για να εργαστούν στη Γερμανία. Η επόμενη διάσκεψη γερμανικών επιχειρήσεων Ασίας – Ειρηνικού έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στην Ινδία το 2024.

Ο Scholz ελπίζει ότι η επέκταση των οικονομικών και στρατηγικών σχέσεων με την Ινδία, θα μειώσει την εξάρτηση από την Κίνα. Παρεμπιπτόντως, η εισροή άμεσων ξένων επενδύσεων από τη Γερμανία στην Ινδία ήταν πάντα λιγότερο από 800 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ σε ετήσια βάση.

Ο Ρόλος του Μόντι στους G20

Ο Μόντι κατέχει την Προεδρία των 20 κορυφαίων αναπτυγμένων και αναδυόμενων οικονομιών (G20) φέτος.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Scholz διατύπωσε απαιτήσεις σε μια συνέντευξη: Σε συνέντευξή του στους «Times of India», υπενθύμισε ότι τον Νοέμβριο του 2022 οι G20 είχε καταδικάσει ξεκάθαρα τον ρωσικό επιθετικό πόλεμο. «Θα είναι σημαντικό να βασιστούμε σε αυτό κατά τη διάρκεια της προεδρίας της G20 της Ινδίας», είπε ο Scholz στην εφημερίδα. Η τελική δήλωση των Υπουργών Οικονομικών των G20 απειλεί να αποτύχει λόγω των αμφιλεγόμενων διατυπώσεων για τον πόλεμο. (οι Δημοσιογραφικές πληροφορίες πηγάζουν από τις δημοσιογραφικές πηγές ZEIT ONLINE, dpa, Reuters, fokas)

**Τέλος μερικές επισημάνσεις από το «Business Woman» για τις – τους επιχειρηματίες που βρίσκονται στη αναζήτηση Νέων Αγορών!

**Το Ελληνο – Ινδικό Επιμελητήριο, προσφέρει άξονες Οικονομικής Στρατηγικής και κατευθύνσεις με προτάσεις για άσκηση συγκεκριμένων δράσεων με επιχειρήσεις της Ινδίας, που μπορούν να συμβάλουν στην «απογείωση» της Επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα. Οι ιδέες και οι προτάσεις των μελών του Επιμελητηρίου, αποτελούν ρηξικέλευθες και καινοτόμες παρεμβάσεις, που – αν υιοθετηθούν από τους επιχειρηματίες της Χώρας μας – μπορούν λάβουν τη μέγιστη επιχειρηματική ικανοποίηση!!

Continue Reading

Συνεντεύξεις

Τριήμερο εθνικό πένθους για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη

Τριήμερο εθνικό πένθος για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη κηρύχθηκε με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος μεταβαίνει στη Λάρισα σήμερα και στον τόπο του δυστυχήματος.

Το τριήμερο πένθος ξεκινά από σήμερα, 1η Μαρτίου και έως και την 3η Μαρτίου 2023 με μεσίστια έπαρση σημαίας σε όλα τα δημόσια κτίρια και αναστολή των δημοσίων εορταστικών εκδηλώσεων.

Continue Reading

Trending