Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/businesswoman.gr/httpdocs/oldbw/libraries/cms/application/cms.php on line 464
Μελίνα Ταπραντζή, όραμα η αλληλεγγύη

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/businesswoman.gr/httpdocs/oldbw/components/com_k2/models/item.php on line 853
Τετάρτη, 10 Ιανουάριος 2018 12:00

Μελίνα Ταπραντζή, όραμα η αλληλεγγύη

Η Μελίνα Ταπραντζή είναι επιχειρηματίας με επιτυχία και διακρίσεις στον κλάδο της και ιδρύτρια του Wise Greece“. Συμμετείχε στοTEDxAcademy 2017 ως ομιλήτρια και δημιουργική επαγγελματίας, στην θεματική ενότητα για τις «Τοπικές Κοινότητες» (“Communities at their best”).

  -Πώς γεννήθηκε η ιδέα για τη Wise Greece; Πείτε μας δυο λόγια για αυτό και τον σκοπό του.

H Wise Greece είναι μία μη κερδοσκοπική Κίνηση που λειτουργεί σαν κοινωνική επιχείρηση, με διπλό σκοπό! Από τη μία πλευρά, ενισχύει τους μικρούς Έλληνες παραγωγούς, προωθώντας τα εξαιρετικά προϊόντα που παράγει ο τόπος μας, ενώ από την άλλη πλευρά χρησιμοποιεί το κέρδος από την πώληση των προϊόντων για να αγοράσει τρόφιμα για τους συνανθρώπους μας που έχουν μεγάλη ανάγκη.  Αυτή τη στιγμή, 3.000.000 Έλληνες ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, παλεύοντας να βρουν τα βασικά είδη διατροφής για εκείνους και την οικογένειά τους, ενώ οι μικροί Έλληνες παραγωγοί δημιουργούν εξαιρετικά ποιοτικά προϊόντα που δυσκολεύονται να προωθήσουν στην Ελλάδα και το εξωτερικό… Κάπως έτσι λοιπόν γεννήθηκε η Wise Greece, για να βοηθήσει έμπρακτα τους μικρούς παραγωγούς να αναπτυχθούν, ενώ να καταφέρνει μέσα από αυτή τη διαδικασία να προσφέρει διαρκώς τρόφιμα σε Ιδρύματα. Μέχρι σήμερα, έχουμε καταφέρει να προσφέρουμε περισσότερους από 25 τόνους τροφίμων, οι οποίοι δεν προκύπτουν από κάποια χρηματική δωρεά, αλλά μέσα από την ενίσχυση της ραχοκοκαλιάς της ελληνικής οικονομίας, που είναι οι μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις!  

Αυτή τη στιγμή, 100 Έλληνες παραγωγοί υποστηρίζουν την Κίνηση Wise Greece, με περισσότερα από 1.500 προϊόντα, τα οποία έχουν φθάσει ήδη σε 8 χώρες του εξωτερικού!


-Μέχρι στιγμής, ποιο θα θεωρούσατε το σημαντικότερο επίτευγμά της Wise Greece;

Κάθε βήμα στην πορεία μας, μικρό ή μεγάλο, αποτελεί για εμάς επιτυχία δεδομένου ότι ξεκινήσαμε πριν περίπου 4 χρόνια με μία «τρελή» ιδέα, η οποία τελικά λειτουργεί! Ανάμεσα στις στιγμές που θα ξεχωρίσουμε όμως, είναι η βράβευση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με το τιμητικό Βραβείο «Νησίδες Ποιότητας», τα βραβεία Great Taste Awards που έχουμε κατακτήσει για αρκετά αποκλειστικά μας προϊόντα, τα βραβεία Start Up Awards για την κατηγορία Κοινωνία και Οικονομία, η συμμετοχή μας στο World Human Forum και το Tedx και πολλά ακόμα… Η μεγαλύτερη όμως επιτυχία και η στιγμή  που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ, είναι η οργανωμένη πρώτη δωρεά τροφίμων που κάναμε σε ένα Ορφανοτροφείο Θηλέων, όπου είδαμε ότι τελικά μία τέτοια δραστηριότητα, μπορεί να αλλάξει τη ζωή έστω και λίγων ανθρώπων…


-Ποιο θεωρείτε πως είναι το δικό σας μεγαλύτερο επαγγελματικό  επίτευγμα μέχρι σήμερα;

Το ότι κατάφερα στον βαθμό που μου αναλογεί, να αποδείξω ότι η κοινωνική οικονομία μπορεί να είναι βιώσιμη και ωφέλιμη για τη χώρα μας, όπως ακριβώς συμβαίνει και στο εξωτερικό, ενώ παράλληλα να εμπνεύσω και άλλες γυναίκες να δημιουργήσουν δικές τους κοινωνικές επιχειρήσεις και να πιστέψουν στις δυνατότητές τους!

-Τι προτείνετε στις γυναίκες που επιθυμούν να ασχοληθούν με τον χώρο;
Η κοινωνική οικονομία είναι ένας κλάδος που ταιριάζει απόλυτα στις ιδιαίτερες ικανότητες και την έμφυτη ευαισθησία των γυναικών. Σαφώς είναι κάτι σχετικά καινούριο για τη χώρα μας, γεγονός που σημαίνει ότι θα υπάρξουν αρκετά εμπόδια μπροστά τους λόγω έλλειψης ουσιαστικών υποδομών. Από την άλλη πλευρά όμως, το να εξυπηρετείς έναν κοινωνικό σκοπό ή να επιλύεις ένα κοινωνικό πρόβλημα σε καθημερινή βάση, είναι κάτι που σε γεμίζει! Άρα να το τολμήσουν! Ειδικά οι γυναίκες που πιστεύουν ότι δεν θα ήταν ποτέ καλές στο επιχειρείν, μπορεί να εκπλαγούν με τις δυνατότητες τους στην κοινωνική επιχειρηματικότητα!


-Ποιοί είναι οι στόχοι σας για το μέλλον;
Ιδανικά θα θέλαμε να μην υπάρχουμε! Με άλλα λόγια να μην έχει ούτε η ελληνική κοινωνία ανάγκη από ανθρωπιστική βοήθεια, ούτε οι μικροί παραγωγοί ανάγκη για συντονισμένες ενέργειες προώθησης… Δυστυχώς όμως, κάτι τέτοιο είναι αρκετά δύσκολο να συμβεί. Άρα, σίγουρα η ανάπτυξη νέων συνεργασιών, η προώθηση της ελληνικής κουλτούρας και διατροφής στο εξωτερικό, η προώθηση της συνεργασίας ανάμεσα στους Έλληνες επιχειρηματίες για το κοινό συμφέρον και φυσικά η διανομή όσο το δυνατόν περισσότερων τροφίμων πρώτης ανάγκης, στους συνανθρώπους μας που τα χρειάζονται.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/businesswoman.gr/httpdocs/oldbw/templates/sj_vicmagz/html/com_k2/templates/default/item.php on line 250
Read 7411 times

 

 

Για εμάς...

www.businesswoman.gr

Το ηλεκτρονικό περιοδικό www.businesswoman.gr μετράει σχεδόν 17 χρόνια επιτυχημένης πορείας στο χώρο της γυναικείας επιχειρηματικότητας.

Έντυπο BusinessWoman

Το businesswoman είναι ένα περιοδικό για την γυναίκα εργαζόμενη - επιχειρηματία που θέλει να είναι ενημερωμένη κάθε στιγμή για το καθετί.

Περισσότερα

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…