Connect with us

Προγράμματα

Έως 6 μήνες αμειβόμενης πρακτικής εργασίας από το ΕΙΤ FOOD σε μεγάλες εταιρείες στην Ευρώπη

Ο τομέας τροφίμων του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας στην Ελλάδα (EIT Food Hub Greece), ανακοινώνει τον νέο κύκλο υποτροφιών πρακτικής άσκησης. Πρόκειται για δύο προγράμματα πρακτικής άσκησης σε συνεργαζόμενες εταιρείες* και ερευνητικά κέντρα** σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με διάρκεια 3 έως 6 μήνες. Το ποσό της αμοιβής κυμαίνεται από 650 έως 1850 ευρώ ανάλογα με το εκπαιδευτικό επίπεδο και το μοντέλο εκπόνησης της πρακτικής άσκησης.

Το συνολικό πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο επιμέρους προγράμματα υποτροφιών ενώ η καταληκτική ημερομηνία για αιτήσεις είναι η 12η  Απριλίου 2021:

  • RIS Fellowships: απευθύνεται σε εγγεγραμμένους φοιτητές και αποφοίτους μεταπτυχιακών προγραμμάτων καθώς και σε νέους επιχειρηματίες με ενδιαφέρον στους τομείς της αγροτικής παραγωγής και της διατροφής. Το μηνιαίο ποσό της υποτροφίας κυμαίνεται από 650 έως 1350 ευρώ ανάλογα με το μοντέλο εκπόνησης της πρακτικής άσκησης (δια ζώσης ή εξ αποστάσεως). 

Για να υποβάλλετε αίτηση πατήστε εδώ.

  • RIS Talents: απευθύνεται σε υποψήφιους διδάκτορες και νέους μεταδιδάκτορες, με ενδιαφέρον στους τομείς της αγροτικής παραγωγής και της διατροφής. Το μηνιαίο ποσό της υποτροφίας κυμαίνεται από 950 έως 1850 ευρώ ανάλογα με το μοντέλο εκπόνησης της πρακτικής άσκησης (δια ζώσης ή εξ αποστάσεως).

Για να υποβάλλετε αίτηση πατήστε εδώ.

Τα προγράμματα πρακτικής άσκησης θα διεξαχθούν στην αγγλική γλώσσα.

*Συνεργαζόμενες εταιρίες είναι οι: PepsiCo, SIEMENS, Maspex, Puratos, Peak Bridge, GrupoAN, DSM κ.α.

** Συνεργαζόμενα Ερευνητικά κέντρα: Azti Technalia, IMdea, Autonomous University of Madrid, Spanish National Research Council CSIC κ.α.

Λίγα Λόγια για το EIT και το ΕΙΤ Food 

Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (EIT) είναι ένας οργανισμός της Ε.Ε., που ιδρύθηκε με στόχο την ενίσχυση της ικανότητας για ανάπτυξη καινοτομίας στην Ευρώπη. Το ΕΙΤ προωθεί την καινοτομία μέσω της διασύνδεσης των επιχειρήσεων με την ακαδημαϊκή εκπαίδευση και την επιστημονική έρευνα με στόχο την ανάπτυξη λύσεων που απαντούν σε επείγουσες παγκόσμιες περιβαλλοντικές προκλήσεις. Το EIT Food είναι μία από τις 8  κοινότητες καινοτομίας του ΕΙΤ (Climate, Innovation Communities, Digital, Health, InnoEnergy, Manufacturing, RawMaterials, UrbanMobility) και εστιάζει στην καινοτομία στον τομέα τροφίμων. Στην Ελλάδα το ΕΙΤ Food εκπροσωπείται από τον οργανισμό  Industry Disruptors – Game Changers και έχει ως εκπαιδευτικό συνεργάτη το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, που συναποτελούν το τοπικό EIT Food HUB. 

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: https://cutt.ly/js6wW8S  και https://cutt.ly/Qs6u12K 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε:

Δανάη Μπουρνού | [email protected]

Προγράμματα

«Αποφασίζω γιατί Γνωρίζω»:
Δωρεάν εκπαιδευτικά webinars για τον καρκίνο του μαστού

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» διοργανώνει για ακόμα μια χρονιά τα εκπαιδευτικά σεμινάρια για τον καρκίνο του μαστού «Αποφασίζω γιατί Γνωρίζω». Δίνοντας έμφαση στη σημασία της εμπεριστατωμένης ενημέρωσης γύρω από τον καρκίνο του μαστού, τα σεμινάρια στοχεύουν στην παροχή επιστημονικής πληροφόρησης από εξειδικευμένους ομιλητές, για θέματα που αφορούν στη ζωή μετά τη διάγνωση και τη θεραπεία της ασθένειας.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται διαδικτυακά, μέσω της πλατφόρμας zoom, δίνοντας την ευκαιρία σε ασθενείς από όλη την Ελλάδα να πάρουν μέρος.

Δηλώσεις συμμετοχής

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε κάθε γυναίκα με εμπειρία καρκίνου μαστού και η παρακολούθηση είναι εντελώς δωρεάν.
Οι δηλώσεις συμμετοχής πραγματοποιούνται αποκλειστικά διαδικτυακά, μέσα από τη σελίδα του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» και ανοίγουν μια εβδομάδα πριν από κάθε προγραμματισμένο σεμινάριο:
https://www.almazois.gr/programmata/seminaria-karkinos-mastou-apofasizw-giati-gnwrizw/
Μέγιστος αριθμός συμμετοχών: 100 άτομα ανά σεμινάριο

Πρόγραμμα «Αποφασίζω γιατί Γνωρίζω» 2023
Τα εκπαιδευτικά webinars «Αποφασίζω γιατί Γνωρίζω» για το 2023 θα πραγματοποιηθούν επιλεγμένες Τετάρτες, από τον Μάρτιο έως τον Νοέμβριο.

22 Μαρτίου 2023 (Τετάρτη) • 17:00 – 19:00

«Λεμφοίδημα: Τι είναι και τι μπορώ να κάνω γι’ αυτό»
Ομιλητής: Ευριπίδης Τριανταφύλλου
Φυσικοθεραπευτής, MSc
MLD/CDT Certified Instructor
Συντονιστής ΟΕΕ ΑΠΛΕΣΟ

5 Απριλίου 2023 (Τετάρτη) • 17:00 – 19:00
«Ο ρόλος της διατροφής μετά τον καρκίνο του μαστού»
Ομιλήτρια: Άννα-Μαρία Μαραγκάκη
Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

26 Απριλίου 2023 (Τετάρτη) • 17:00 – 19:00
«Οστεοπόρωση μετά τον καρκίνο του μαστού»
Ομιλητής: Γιώργος Τροβάς
Ενδοκρινολόγος
Εργαστήριο Έρευνας Παθήσεων Μυοσκελετικού Συστήματος «Θ.ΓΑΡΟΦΑΛΙΔΗΣ»
ΕΚΠΑ-Νοσοκομείο ΚΑΤ

10 Μαΐου 2023 (Τετάρτη) • 17:00 – 19:00
«Διαχείριση παρενεργειών των θεραπειών για τον καρκίνο του μαστού»
Ομιλητής: Νικόλαος Κεντεποζίδης
MD PhD MSc
Παθολόγος Ογκολόγος
Δντης Δ´ Ογκολογικής Κλινικής
Μετροπόλιταν General

24 Μαΐου 2023 (Τετάρτη) • 17:00 – 19:00
«Βελτίωση της επιβίωσης και της ποιότητας ζωής μετά τη διάγνωση του
καρκίνου του μαστού»
Ομιλήτρια: Σταυρούλα Ντρουφάκου

Παθολόγος Ογκολόγος
Γενική Κλινική ΙΑΣΩ

7 Ιουνίου 2023 (Τετάρτη) • 17:00 – 19:00
«Γονιμότητα μετά τον καρκίνο του μαστού»
Ομιλητής: Νικόλαος Βλάχος
Καθηγητής Μαιευτικής- Γυναικολογίας και υποβοηθούμενης αναπαραγωγής

1 Νοεμβρίου 2023 (Τετάρτη) • 17:00 – 19:00
«Καρκίνος του μαστού και μετάσταση»
Ομιλήτρια: Φλώρα Σταυρίδη
MD, MSc, MRCP
Παθολόγος Ογκολόγος
Συνεργάτης Νοσοκομείου Υγεία
Managing Director Care and Cure Oncology Center

15 Νοεμβρίου 2023 (Τετάρτη) • 17:00 – 19:00
«Κληρονομικό Σύνδρομο Καρκίνου Μαστού και Ωοθηκών: Η σημασία του
γονιδιακού ελέγχου και των βιοδεικτών»
Ομιλήτρια: Φλωρεντία Φωστήρα
Κλινική Εργαστηριακή Γενετίστρια, PhD, ErCLG, Ερευνήτρια Γ’, ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος

29 Νοεμβρίου 2023 (Τετάρτη) • 17:00 – 19:00
«Καρκίνος μαστού και εναλλακτικές θεραπείες: Τα οφέλη και οι κίνδυνοι»
Ομιλητής: Εμμανουήλ Σαλούστρος
Επίκουρος Καθηγητής Ογκολογίας, Τμήμα Ιατρικής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Τα webinars πραγματοποιούνται με την ευγενική υποστήριξη:
ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε., MSD Ελλάδος, Roche Diagnostics Hellas A.E.

Continue Reading

Προγράμματα

Νέο Βιωματικό Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής από την Καλλίεργον, βασισμένο στο μυθιστόρημα της Έμιλυ Μπροντέ “Ανεμοδαρμένα Ύψη” (1847)

μψύχωση εργαστηρίου: Χριστίνα Τζιάλλα & Βασιλική Κατέρη

ειδική συμμετοχή: Nico Butler, Χαρά Νικολακοπούλου, Κατερίνα Γυφτάκη Μπεκ, Ελένη Κοφτερού

πότε: Σάββατο, 4 Μαρτίου 2023

πού: Έδρα Kalliergon, Νεοχώρι Λεύκτρου Δυτικής Μάνης, περιοχή «Γονάτσα»

διάρκεια: 17.00 – 21.00

H κράτηση θέσης είναι απαραίτητη. Τηρείται σειρά προτεραιότητας. Ανώτατο όριο συμμετεχόντων, 12 άτομα.

Για περισσότερες σχετικές πληροφορίες επισκεφθείτε την ενότητα “Εργαστήρια” της σελίδας Kalliergon.com στην παρακάτω διεύθυνση:

https://el.kalliergon.com/experiential-creative-writing-workshop-based-on-emilys-bronte-novel-wuthering-hights
Για επιπλέον διευκρινίσεις, μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 6946096502 ή να στείλετε e-mail στη διεύθυνση: vasiliki.kateri@kalliergon.com

Continue Reading

Επιχειρηματικότητα

Παράταση Αιτήσεων για το Δωρεάν Πρόγραμμα Κατάρτισης στη Bασιλοτροφία στην Εύβοια, από τη Νέα Γεωργία

Νέα Γενιά:

Έως την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου θα μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους οι ενδιαφερόμενοι για το δωρεάν πρόγραμμα κατάρτισης «Βασιλοτροφία: Αξιοποίηση, διάσωση και βελτίωση γενετικού υλικού μελισσών στην Εύβοια». Η συγκεκριμένη δράση, η οποία φιλοδοξεί να μετασχηματίσει πλήρως τον μελισσοκομικό κλάδο στην Ελλάδα, έχει στόχο να αναπτύξει ανθεκτικότερα και παραγωγικότερα μελισσοσμήνη, μέσω της βελτιστοποίησης του ενδημικού γενετικού υλικού.

Το πρόγραμμα κατάρτισης συγχρηματοδοτείται από τον οργανισμό «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και την εταιρεία APIVITA. Υλοποιείται υπό την επιστημονική καθοδήγηση ομάδας καθηγητών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με επικεφαλής τον Επίκουρο Καθηγητή κ. Γεώργιο Γκόρα.

Το πρόγραμμα «Βασιλοτροφία: Αξιοποίηση, διάσωση και βελτίωση γενετικού υλικού μελισσών» αποτελεί μοναδική πρακτικήστην Ευρώπη και ενδεχομένως σε παγκόσμιο επίπεδο. Υλοποιείται φέτος για δεύτερη φορά, έχοντας ξεκινήσει από τη Θεσσαλία, όπου ο τελικός αριθμός ωφελούμενων υπολογίζεται να ξεπεράσει το 40% του συνόλου των μελισσοκόμων της Περιφέρειας. Σε αυτό το πλαίσιο, έχει ήδη αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις στην Ελλάδα, όπως το Bravo Sustainability Award 2022, κατηγορία «Προστασία Oικοσυστημάτων και Bιοποικιλότητας» και το GOLD Environmental Award, κατηγορία «Βιώσιμη Γεωργία».

Σκοπός της δράσης είναι η υλοποίηση σημαντικού αριθμού εμβολιασμών βασιλικών κελιών από μια ομάδα εξειδικευμένων μελισσοκόμων-βασιλοτρόφων, οι οποίοι, αφού λάβουν την κατάλληλη εκπαίδευση, θα έχουν την ικανότητα να παρουσιάσουν τον τρόπο, να εξηγήσουν με λεπτομέρειες τη διαδικασία αλλά και να λύσουν απορίες στους μελισσοκόμους που θα συμμετέχουν.

Το πρόγραμμα έχει πολλαπλούς στόχους, όπως την εξοικείωση μεγάλου μέρους, σε ποσοστό έως και 50%, των μελισσοκόμων της Εύβοιας με τη διαδικασία της παραγωγής ποιοτικών βασιλισσών, τη μαζική παραγωγή στο σύνολο της συγκεκριμένης περιοχής επιλεγμένου γενετικού υλικού για να επιτευχθεί η αύξηση της παραγωγής, αλλά και τη δημιουργία μιας εξειδικευμένης δραστηριότητας –αυτής της παροχής εμβολιασμού- που θα μπορέσει να αποτελέσει ενδεχομένως μια επαγγελματική διέξοδο.

Αποτελείται από δύο σκέλη:

1.   Την εύρεση και την εξειδικευμένη εκπαίδευση έως και δώδεκα (12) νέων που διαθέτουν γνώσεις και εμπειρία μελισσοκομικής πρακτικής, οι οποίοι/-ες θα καταρτιστούν σε θέματα βασιλοτροφίας και παραγωγής βασιλικού πολτού, αλλά και γενικές εξειδικευμένες γνώσεις σε θέματα ορθής μελισσοκομικής πρακτικής. Μετά τη λήψη της απαραίτητης αυτής εκπαίδευσης, θα επιλεγούν οι έξι (6) ικανότεροι/-ες με διάθεση και δυνατότητα να υποστηρίξουν το επόμενο βήμα του προγράμματος.

2.  Τη δραστηριοποίηση των έξι (6) επιλεγμένων εξειδικευμένων εμβολιαστών στην Εύβοια, κατά προσέγγιση τέσσερα (4) άτομα στη Βόρεια Εύβοια και δύο (2) άτομα στη Νότια Εύβοια. Η δράση τους αυτή θα περιλαμβάνει το συντονισμό των μελισσοκόμων της περιοχής, οι οποίοι επιθυμούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα και στους οποίους θα οργανώνεται η επίδειξη και η υλοποίηση εμβολιασμών βασιλικών κελιών για την παραγωγή ποιοτικών βασιλισσών, επιλεγμένου γενετικού υλικού.

Το πρόγραμμα κατάρτισης «Βασιλοτροφία: Αξιοποίηση, διάσωση και βελτίωση γενετικού υλικού μελισσών στην Εύβοια» αποτελεί ένα από τα προγράμματα του 5ου κύκλου δωρεάν προγραμμάτων κατάρτισης και συμβουλευτικής, τον οποίο ο οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» θα υλοποιήσει σε σύμπραξη με μια πλειάδα σημαντικών φορέων και ιδρυμάτων από το οικοσύστημα της αγροδιατροφής.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για το πρόγραμμα και τις προϋποθέσεις συμμετοχής και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους εδώ.

Καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων: 03/02/2023

Έναρξη προγράμματος: Φεβρουάριος – Μάρτιος 2023

Διάρκεια: έως και 18 μήνες

Continue Reading

Trending