Connect with us

Προγράμματα

«Αποφασίζω γιατί Γνωρίζω»: Δωρεάν εκπαιδευτικά webinars για γυναίκες με εμπειρία καρκίνου μαστού

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», γνωρίζοντας πόσο σημαντικό είναι κάθε γυναίκα με καρκίνο μαστού να είναι ενημερωμένη για όλα τα θέματα που αφορούν στην υγεία της, πραγματοποιεί για 13η συνεχή χρονιά τα εκπαιδευτικά σεμινάρια για τον καρκίνο του μαστού «Αποφασίζω γιατί Γνωρίζω», με ανανεωμένη θεματολογία.

Στο πλαίσιο των σεμιναρίων, διακεκριμένοι επιστήμονες και επαγγελματίες ειδικευμένοι σε θέματα του καρκίνου του μαστού αναλύουν διαφορετικές πτυχές της ασθένειας, διορθώνοντας πιθανές εσφαλμένες αντιλήψεις, και απαντούν ερωτήματα που απασχολούν τις ασθενείς.

Στόχος των σεμιναρίων είναι η έγκυρη ενημέρωση και η καθοδήγηση για την εξασφάλιση καλύτερης ποιότητας ζωής κατά τη διάρκεια της περιπέτειας με τον καρκίνο του μαστού ή και μετά από αυτή. 

Λόγω των συνθηκών, το πρόγραμμα πραγματοποιείται πλέον διαδικτυακά, δίνοντας την ευκαιρία σε ασθενείς από όλη την Ελλάδα να λάβουν μέρος.

Δηλώσεις συμμετοχής

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε κάθε γυναίκα με εμπειρία καρκίνου μαστού και η παρακολούθηση είναι εντελώς δωρεάν

Οι δηλώσεις συμμετοχής πραγματοποιούνται αποκλειστικά διαδικτυακά, μέσα από τη σελίδα του Συλλόγου «Άλμα Ζωής», και ανοίγουν μια εβδομάδα πριν από κάθε προγραμματισμένο σεμινάριο:

Μέγιστος αριθμός συμμετοχών: 100 άτομα

Πρόγραμμα & Θεματολογία 

Ο Ά Κύκλος των διαδικτυακών σεμιναρίων «Αποφασίζω γιατί Γνωρίζω» για το 2021 θα διαρκέσει από τον Μάϊο έως τον Ιούνιο. Τα webinars θα πραγματοποιηθούν επιλεγμένες Τετάρτες & Σάββατα, με μέγιστη διάρκεια 2 ώρες.

Πρόγραμμα

  • 12 Μαΐου 2021 (Τετάρτη) • 17:00 – 19:00 

«Λεμφοίδημα: τι είναι και τι μπορώ να κάνω γι’ αυτό»

Ομιλητής: Παναγιώτης Ζήκος

Φυσικοθεραπευτής, Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ» 

  • 15 Μαΐου 2021 (Σάββατο) • 10:00 – 12:00  

«Καρκίνος του μαστού σήμερα: είδη φαρμάκων – τι ενδείκνυται και για ποιον»

Ομιλητής: Βασίλειος Μπαρμπούνης

Παθολόγος Ογκολόγος, 

Δ/ντης Γ’ Ογκολογικής Κλινικής, Νοσοκομείο METROPOLITAN

  • 19 Μαΐου 2021 (Τετάρτη) • 17:00 – 19:00 

«Καρκίνος μαστού και φροντίδα δέρματος»

Ομιλήτρια: Ιωάννα Πανουτσοπούλου

Δερματολόγος

Ειδικευθείσα εξ ολοκλήρου στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα, ΗΠΑ

  • 22 Μαΐου 2021 (Σάββατο) • 10:00 – 12:00

«Covid-19 και καρκίνος του μαστού:  τι χρειάζεται να γνωρίζω»

Ομιλητής: Μιχάλης Νικολάου 

MD, MSc, PhD

Παθολόγος – Ογκολόγος 

Επιμελητής Α’, ΓΑΟΝΑ «Άγιος Σάββας»

  • 2 Ιουνίου 2021 (Τετάρτη) • 17:00 – 19:00

«Οστεοπόρωση μετά τον καρκίνο του μαστού»

Ομιλητής: Γιώργος Τροβάς

Ενδοκρινολόγος

Εργαστήριο Έρευνας Παθήσεων Μυοσκελετικού Συστήματος «Θ.Γαροφαλίδης», 

ΕΚΠΑ-Νοσοκομείο ΚΑΤ 

  • 5 Ιουνίου 2021 (Σάββατο) • 10:00 – 12:00  

«Ο ρόλος της άσκησης στον καρκίνο του μαστού»

Ομιλήτρια: Σταυρούλα Ντρουφάκου

Παθολόγος Ογκολόγος 

Επιστημονική Συνεργάτιδα Γ’ Ογκολογικής Κλινικής, Νοσοκομείο Metropolitan 

  • 12 Ιουνίου 2021 (Σάββατο) • 10:00 – 12:00

«Τι είναι και πότε ενδείκνυται η προεγχειρητική θεραπεία στον καρκίνο του μαστού»

Ομιλητές:

Μιχάλης Κοντός

Αναπληρωτής Καθηγητής Χειρουργικής και Χειρουργικής Μαστού 

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Ηλίας Κοττέας

MD, PhD, Παθολόγος- Ογκολόγος, Αναπληρωτής Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Αθηνών 

  • 16 Ιουνίου 2021 (Τετάρτη) • 17:00 – 19:00

«Ο ρόλος της διατροφής μετά τον καρκίνο του μαστού»

Ομιλήτρια: Άννα-Μαρία Μαραγκάκη 

Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο 

Τα διαδικτυακά σεμινάρια πραγματοποιούνται με την ευγενική υποστήριξη:

Amgen Ελλάς ΕΠΕ, Pfizer Ελλάς ΑΕ, Roche Hellas ΑΕ και Roche Diagnostics Hellas AE

Επιχειρηματικότητα

Παράταση Αιτήσεων για το Δωρεάν Πρόγραμμα Κατάρτισης στη Bασιλοτροφία στην Εύβοια, από τη Νέα Γεωργία

Νέα Γενιά:

Έως την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου θα μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους οι ενδιαφερόμενοι για το δωρεάν πρόγραμμα κατάρτισης «Βασιλοτροφία: Αξιοποίηση, διάσωση και βελτίωση γενετικού υλικού μελισσών στην Εύβοια». Η συγκεκριμένη δράση, η οποία φιλοδοξεί να μετασχηματίσει πλήρως τον μελισσοκομικό κλάδο στην Ελλάδα, έχει στόχο να αναπτύξει ανθεκτικότερα και παραγωγικότερα μελισσοσμήνη, μέσω της βελτιστοποίησης του ενδημικού γενετικού υλικού.

Το πρόγραμμα κατάρτισης συγχρηματοδοτείται από τον οργανισμό «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και την εταιρεία APIVITA. Υλοποιείται υπό την επιστημονική καθοδήγηση ομάδας καθηγητών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με επικεφαλής τον Επίκουρο Καθηγητή κ. Γεώργιο Γκόρα.

Το πρόγραμμα «Βασιλοτροφία: Αξιοποίηση, διάσωση και βελτίωση γενετικού υλικού μελισσών» αποτελεί μοναδική πρακτικήστην Ευρώπη και ενδεχομένως σε παγκόσμιο επίπεδο. Υλοποιείται φέτος για δεύτερη φορά, έχοντας ξεκινήσει από τη Θεσσαλία, όπου ο τελικός αριθμός ωφελούμενων υπολογίζεται να ξεπεράσει το 40% του συνόλου των μελισσοκόμων της Περιφέρειας. Σε αυτό το πλαίσιο, έχει ήδη αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις στην Ελλάδα, όπως το Bravo Sustainability Award 2022, κατηγορία «Προστασία Oικοσυστημάτων και Bιοποικιλότητας» και το GOLD Environmental Award, κατηγορία «Βιώσιμη Γεωργία».

Σκοπός της δράσης είναι η υλοποίηση σημαντικού αριθμού εμβολιασμών βασιλικών κελιών από μια ομάδα εξειδικευμένων μελισσοκόμων-βασιλοτρόφων, οι οποίοι, αφού λάβουν την κατάλληλη εκπαίδευση, θα έχουν την ικανότητα να παρουσιάσουν τον τρόπο, να εξηγήσουν με λεπτομέρειες τη διαδικασία αλλά και να λύσουν απορίες στους μελισσοκόμους που θα συμμετέχουν.

Το πρόγραμμα έχει πολλαπλούς στόχους, όπως την εξοικείωση μεγάλου μέρους, σε ποσοστό έως και 50%, των μελισσοκόμων της Εύβοιας με τη διαδικασία της παραγωγής ποιοτικών βασιλισσών, τη μαζική παραγωγή στο σύνολο της συγκεκριμένης περιοχής επιλεγμένου γενετικού υλικού για να επιτευχθεί η αύξηση της παραγωγής, αλλά και τη δημιουργία μιας εξειδικευμένης δραστηριότητας –αυτής της παροχής εμβολιασμού- που θα μπορέσει να αποτελέσει ενδεχομένως μια επαγγελματική διέξοδο.

Αποτελείται από δύο σκέλη:

1.   Την εύρεση και την εξειδικευμένη εκπαίδευση έως και δώδεκα (12) νέων που διαθέτουν γνώσεις και εμπειρία μελισσοκομικής πρακτικής, οι οποίοι/-ες θα καταρτιστούν σε θέματα βασιλοτροφίας και παραγωγής βασιλικού πολτού, αλλά και γενικές εξειδικευμένες γνώσεις σε θέματα ορθής μελισσοκομικής πρακτικής. Μετά τη λήψη της απαραίτητης αυτής εκπαίδευσης, θα επιλεγούν οι έξι (6) ικανότεροι/-ες με διάθεση και δυνατότητα να υποστηρίξουν το επόμενο βήμα του προγράμματος.

2.  Τη δραστηριοποίηση των έξι (6) επιλεγμένων εξειδικευμένων εμβολιαστών στην Εύβοια, κατά προσέγγιση τέσσερα (4) άτομα στη Βόρεια Εύβοια και δύο (2) άτομα στη Νότια Εύβοια. Η δράση τους αυτή θα περιλαμβάνει το συντονισμό των μελισσοκόμων της περιοχής, οι οποίοι επιθυμούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα και στους οποίους θα οργανώνεται η επίδειξη και η υλοποίηση εμβολιασμών βασιλικών κελιών για την παραγωγή ποιοτικών βασιλισσών, επιλεγμένου γενετικού υλικού.

Το πρόγραμμα κατάρτισης «Βασιλοτροφία: Αξιοποίηση, διάσωση και βελτίωση γενετικού υλικού μελισσών στην Εύβοια» αποτελεί ένα από τα προγράμματα του 5ου κύκλου δωρεάν προγραμμάτων κατάρτισης και συμβουλευτικής, τον οποίο ο οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» θα υλοποιήσει σε σύμπραξη με μια πλειάδα σημαντικών φορέων και ιδρυμάτων από το οικοσύστημα της αγροδιατροφής.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για το πρόγραμμα και τις προϋποθέσεις συμμετοχής και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους εδώ.

Καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων: 03/02/2023

Έναρξη προγράμματος: Φεβρουάριος – Μάρτιος 2023

Διάρκεια: έως και 18 μήνες

Continue Reading

Προγράμματα

Νέα Γεωργία – Νέα Γενιά: Πρόγραμμα Κατάρτισης στη Bασιλοτροφία!

By:Έφη Βαλίλα

Δωρεάν πρόγραμμα κατάρτισης Εύβοια!

Ο Οργανισμός «Νέα Γεωργία – Νέα Γενιά», σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ανακοινώνει την έναρξη του δωρεάν προγράμματος κατάρτισης «Βασιλοτροφία: Αξιοποίηση, διάσωση και βελτίωση γενετικού υλικού μελισσών στην Εύβοια».

Το πρόγραμμα, το οποίο φιλοδοξεί να μετασχηματίσει πλήρως τον μελισσοκομικό κλάδο στην Ελλάδα, έχει στόχο να αναπτύξει ανθεκτικότερα και παραγωγικότερα μελισσοσμήνη, μέσω της βελτιστοποίησης του ενδημικού γενετικού υλικού.

Η συγκεκριμένη δράση συγχρηματοδοτείται από τον οργανισμό «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), και το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση. Υλοποιείται υπό την επιστημονική καθοδήγηση ομάδας καθηγητών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με επικεφαλής τον Επίκουρο Καθηγητή κ. Γεώργιο Γκόρα.

Το πρόγραμμα «Βασιλοτροφία: Αξιοποίηση, διάσωση και βελτίωση γενετικού υλικού μελισσών» αποτελεί μοναδική πρακτική στην Ευρώπη και ενδεχομένως σε παγκόσμιο επίπεδο. Υλοποιείται φέτος για δεύτερη φορά, έχοντας ξεκινήσει από τη Θεσσαλία, όπου ο τελικός αριθμός ωφελούμενων υπολογίζεται να ξεπεράσει το 40% του συνόλου των μελισσοκόμων της Περιφέρειας. Σε αυτό το πλαίσιο, έχει ήδη αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις στην Ελλάδα, όπως το Bravo Sustainability Award 2022, κατηγορία «Προστασία Οικοσυστημάτων και Βιοποικιλότητας» και το GOLD Environmental Award, κατηγορία «Βιώσιμη Γεωργία».

Σκοπός της δράσης

Είναι η υλοποίηση σημαντικού αριθμού εμβολιασμών βασιλικών κελιών από μια ομάδα εξειδικευμένων μελισσοκόμων-βασιλοτρόφων, οι οποίοι, αφού λάβουν την κατάλληλη εκπαίδευση, θα έχουν την ικανότητα να παρουσιάσουν τον τρόπο, να εξηγήσουν με λεπτομέρειες τη διαδικασία αλλά και να λύσουν απορίες στους μελισσοκόμους που θα συμμετέχουν.

Το πρόγραμμα έχει πολλαπλούς στόχους, όπως την εξοικείωση μεγάλου μέρους, σε ποσοστό έως και 50%, των μελισσοκόμων της Εύβοιας με τη διαδικασία της παραγωγής ποιοτικών βασιλισσών, τη μαζική παραγωγή στο σύνολο της συγκεκριμένης περιοχής επιλεγμένου γενετικού υλικού για να επιτευχθεί η αύξηση της παραγωγής, αλλά και τη δημιουργία μιας εξειδικευμένης δραστηριότητας –αυτής της παροχής εμβολιασμού- που θα μπορέσει να αποτελέσει ενδεχομένως μια επαγγελματική διέξοδο.

Αποτελείται από δύο σκέλη:

1.   Την εύρεση και την εξειδικευμένη εκπαίδευση έως και δώδεκα (12) νέων που διαθέτουν γνώσεις και εμπειρία μελισσοκομικής πρακτικής, οι οποίοι/-ες θα καταρτιστούν σε θέματα βασιλοτροφίας και παραγωγής βασιλικού πολτού, αλλά και γενικές εξειδικευμένες γνώσεις σε θέματα ορθής μελισσοκομικής πρακτικής. Μετά τη λήψη της απαραίτητης αυτής εκπαίδευσης, θα επιλεγούν οι έξι (6) ικανότεροι/-ες με διάθεση και δυνατότητα να υποστηρίξουν το επόμενο βήμα του προγράμματος.

2.  Τη δραστηριοποίηση των έξι (6) επιλεγμένων εξειδικευμένων εμβολιαστών στην Εύβοια, κατά προσέγγιση τέσσερα (4) άτομα στη Βόρεια Εύβοια και δύο (2) άτομα στη Νότια Εύβοια. Η δράση τους αυτή θα περιλαμβάνει το συντονισμό των μελισσοκόμων της περιοχής, οι οποίοι επιθυμούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα και στους οποίους θα οργανώνεται η επίδειξη και η υλοποίηση εμβολιασμών βασιλικών κελιών για την παραγωγή ποιοτικών βασιλισσών, επιλεγμένου γενετικού υλικού.

Το πρόγραμμα κατάρτισης «Βασιλοτροφία: Αξιοποίηση, διάσωση και βελτίωση γενετικού υλικού μελισσών στην Εύβοια» αποτελεί ένα από τα προγράμματα του 5ου κύκλου δωρεάν προγραμμάτων κατάρτισης και συμβουλευτικής, τον οποίο ο οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» θα υλοποιήσει σε σύμπραξη με μια πλειάδα σημαντικών φορέων και ιδρυμάτων από το οικοσύστημα της αγροδιατροφής.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για το πρόγραμμα και τις προϋποθέσεις συμμετοχής και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους εδώ.

Καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων: 27/01/2023

Έναρξη προγράμματος: Φεβρουάριος – Μάρτιος 2023

Διάρκεια: έως και 18 μήνες

Continue Reading

Επιχειρηματικότητα

ΝΕΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΓΙΑ TOΥΣ ΓΕΩΠΟΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ

Ο οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» και η εταιρεία ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ συνεχίζουν και φέτος τη συνεργασία τους για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός προγράμματος κατάρτισης πάνω στις ήπιες δεξιότητες, το οποίο απευθύνεται στα στελέχη της Γεωπονικής Διεύθυνσης της εταιρείας ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ. Το πρόγραμμα έλαβε χώρα από τις 24 Νοεμβρίου 2022 έως 29 Νοεμβρίου 2022.

Στο πλαίσιο του προγράμματος κατάρτισης, ο οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» παρέχει στα στελέχη της Γεωπονικής Διεύθυνσης της εταιρείας ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ, 14 ώρες εκπαίδευσης πάνω στην ανάπτυξη ήπιων και τεχνικών δεξιοτήτων με εστίαση σε θεματικές, όπως η επίλυση συγκρούσεων, η ομαδικότητα και η συνεργασία, η αποτελεσματική επικοινωνία και η δημόσια ομιλία, καθώς και η εφοδιαστική αλυσίδα σε παγκόσμιο επίπεδο, με έμφαση στην βιωσιμότητα και το ανθρακικό αποτύπωμα.

Για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος ο οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» συνέστησε ομάδα που αποτελείται, από γεωπόνους του οργανισμού, έμπειρα στελέχη από το χώρο της εκπαίδευσης ενηλίκων, καθώς και επιστήμονες του Πολιτειακού Πανεπιστημίου Rutgers του New Jersey των Η.Π.Α, τεχνικό σύμβουλο του οργανισμού.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα κατάρτισης εντάσσεται στο πλαίσιο σχεδιασμού και υλοποίησης εξειδικευμένων προγραμμάτων του οργανισμού «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά», για την παροχή υπηρεσιών κατάρτισης σε εταιρείες του αγροδιατροφικού κλάδου, μεταφέροντας στους συμμετέχοντες τεχνογνωσία από Πανεπιστήμια και στελέχη της αγοράς.

Continue Reading

Trending