Connect with us

Επίκαιρα Πρόσωπα

«Αφιέρωμα» Η Αρκαδία επιχειρεί: Βίβιαν Μανωλέσου

Πείτε μας λίγα λόγια για την τωρινή ασχολία σας.

Είμαι ιδιοκτήτρια μιας Μπουτίκ πανσιόν στο Άστρος Κυνουρίας όπου στον ίδιο χώρο παράλληλα λειτουργούμε ένα κέντρο καλλωπισμού και μία καφετέρια. Επίσης, είμαι συνιδιοκτήτρια ενός μικρού ξενοδοχείου στο Παράλιο Άστρος.  Ταυτόχρονα είμαι πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Καταλυμάτων Ανατολικής Αρκαδίας,   Αντιπρόσωπος στην Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας,   Γενική Γραμματέας της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Πελοποννήσου και Κυθήρων,   Αντιπρόσωπος  στην Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (ΣΕΤΚΕ) και αντιπρόσωπος της Ομοσπονδίας στην Τουριστική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Πιστεύετε πως ο τομέας με τον οποίο ασχολείστε μπορεί να έχει εξέλιξη στο μέλλον?

Πιστεύω πολύ στον τουρισμό διότι είμαστε μία τουριστική χώρα και επιπλέον είναι ένας κλάδος που απαιτεί συνέχεια αναβάθμιση και εξέλιξη των προσπαθειών για την προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών στην χώρα μας. Είναι ένας κλάδος που συνδέεται άμεσα με το ψηφιακό κομμάτι που καθημερινώς αναβαθμίζεται και συνεχώς δημιουργούνται νέες τάσεις και τρόποι ταξιδιού, και εμείς πρέπει να ενημερωνόμαστε συνεχώς ώστε να προσφέρουμε σωστές παροχές σε επισκέπτες  όπως οι ψηφιακοί νομάδες  οι ηλικιωμένοι και άτομα που ενδιαφέρονται για τον εναλλακτικό τουρισμό δηλαδή πεζοπορίες, ποδηλασίες, αναρριχήσεις,  ευεξία, γαστρονομία,  οινογευσιγνωσία, θρησκευτικό τουρισμό κ.ά. 

Ποιά είναι για εσάς τα στοιχεία που εξασφαλίζουν επιτυχία σε μια επιχείρηση?

Τα στοιχεία αυτά πιστεύω πως είναι η συνεχής ενημέρωση και αναβάθμιση των γνώσεων μας, η συνεχής δουλειά, η εξωστρέφεια, οι συνέργειες , και η ευγένεια και η φιλοξενία ειδικά στον χώρο μας!

Τι θα συμοβουλεύατε σε μια νέα επιχειρηματία που θα επιθυμούσε να ασχοληθεί με το αντικείμενο σας?

Θα συμβούλευα να έχει υπομονή και επιμονή και να παλεύει καθημερινά για το καλύτερο και να δίνει το 100% όσον αφορά την εξυπηρέτηση των πελατών. Να μην το βάζει ποτέ κάτω  και να επενδύει συνέχεια στον εαυτό της. Να είναι υπομονετική και καλή ακροάτρια και να δέχεται την κριτική των άλλων διότι αυτό μας κάνει καλούς επαγγελματίες. Να μπορεί να ανταπεξέρχεται στις καθημερινές δυσκολίες και αντιξοότητες που θα συναντά ειδικά όσον αφορά την αντιμετώπιση του  γυναικείου φύλου σε ορισμένες περιπτώσεις.

Να βάζει στόχους και να εκμεταλλεύεται το κάθε περιστατικό της καθημερινότητας για την επίτευξη των στόχων αυτών. 

Για παράδειγμα, εμείς θέλουμε να αναπτύξουμε πολύ την περιοχή και να επιμηκύνουμε την σεζόν μέσω του εναλλακτικού τουρισμού. Όταν λοιπόν ένας επισκέπτης έρχεται στο κατάλυμά μου θα τον ρωτήσω για το επάγγελμά του, και αν αυτό έχει σχέση με τον τουρισμό, και κυρίως το εναλλακτικό κομμάτι του θα προσπαθήσω να τον χρησιμοποιήσω με την καλή έννοια. Θα προσπαθήσω να βρω τρόπους να βοηθηθώ από αυτόν και να τον βοηθήσω,  ώστε όλοι μαζί να συνεργαστούμε για την προώθηση και επίτευξη του σκοπού μας!! Το μυαλό μου είναι συνέχεια στην ανεύρεση τρόπων και εργαλείων για να επιτευχθούν οι στόχοι που έχω βάλει!!

Ποιές οι δυσκολίες και προκλήσεις καλείται να αντιμετωπίσει?

Καλείται να αντιμετωπίσει  την καχυποψία, την αμφιβολία και την διστακτικότητα απέναντι στο γυναικείο φύλλο, να ξεπεράσει παλαιά στερεότυπα που υπάρχουν και την νοοτροπία που επικρατεί απέναντι στις γυναίκες.  Σε όλες τις δουλειές όπως και στην δική μας, δεν βοηθάει η γραφειοκρατία αλλά ούτε και το σύστημα το οποίο πρέπει να προσπαθούμε να το αλλάξουμε σε εκείνα τα σημεία που είναι ανασταλτικά στην πρόοδό μας και την επιχειρηματικότητα. 

Η γυναίκα επιχειρηματίας αναλαμβάνει πολλούς ρόλους όπως  της μητέρας, της συζύγου, της νοικοκυράς και της εργαζόμενης και καλείται να κάνει καλή διαχείριση του χρόνου της.

Πως μπορούμε να ενισχύσουμε τη γυναικεία επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα?

Θα πρέπει να πιέσουμε  να δίνονται περισσότερα κίνητρα και κονδύλια για την γυναικεία επιχειρηματικότητα. Να υπάρχουν συνεργασίες με γυναίκες επιχειρηματίες άλλων χωρών. Επιπλέον, θα μπορούσαμε να επενδύουμε στην εκμάθηση  ξένων γλωσσών και βέβαια μέσω της παιδείας και της εκπαίδευσης να απομακρυνθούν και τα τελευταία υπολείμματα του διαχωρισμού ανδρών και γυναικών και να υπάρχει ισότητα σε όλους τους τομείς. Θα πρέπει πρώτα εμείς οι γυναίκες να εμπεδώσουμε ότι μπορούμε να επιτύχουμε σε κάθε εργασιακό τομέα και κλάδο ακόμα και σε εκείνους που θεωρούνται ¨ανδροκρατούμενοι¨ και να επιχειρούμε για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Ποιά είναι τα σχέδια σας για το μέλλον?

Θα ήθελα  μέσα από το επάγγελμα μας  να βοηθήσουμε στην ανάδειξη του τόπου. Τα τελευταία δέκα χρόνια έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε συνέργειες και να υλοποιήσουμε πακέτα εναλλακτικού τουρισμού τα οποία προσπαθούμε να προωθήσουμε στην Ελλάδα και κυρίως στο εξωτερικό. Επιπλέον, ευελπιστούμε ότι μαζί με τα εργαλεία προώθησης που έχουμε δημιουργήσει (χάρτες, τουριστικούς  οδηγούς τουριστικά πακέτα κ.α) να βοηθήσουμε την γενική προσπάθεια που γίνεται για την Αρκαδία και γενικότερα την Πελοπόννησο.

Προσωπικά, η φιλοδοξίες μου είναι να αναδείξουμε την περιοχή μας ώστε να γίνει από τους κορυφαίους προορισμούς της Ελλάδας προτρέποντας τους συναδέλφους να βελτιώσουν τα καταλύματά τους και τις προσφερόμενες υπηρεσίες,   και πιέζοντας τις τοπικές και περιφερειακές αρχές να βοηθήσουν με έργα υποδομής και να αναδείξουν τα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος.   Θέλουμε τις αρχές αυτές να τις έχουμε δίπλα μας και όχι απέναντι μας,   γιατί μόνο με την συνέργεια και την αλληλοβοήθεια θα κερδίσουμε το στοίχημα τις τουριστικής ανάπτυξης. 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΒΙΒΙΑΝ ΜΑΝΩΛΕΣΟΥ

Επίκαιρα Πρόσωπα

«Αφιέρωμα» Η Αρκαδία επιχειρεί: Ματίνα Παράσχου

 • Πείτε μας λίγα λόγια για την τωρινή ασχολία σας

Το αντικείμενο της επαγγελματικής μου δραστηριότητας είναι η πληροφορική. Βρίσκομαι στον τομέα αυτό από το 1990 μετά από σπουδές στην Ανάλυση Συστημάτων και στην Διοίκηση Επιχειρήσεων.

‘Όταν ξεκίνησα την επιχείρησή μου ο τομέας της πληροφορικής στην Ελλάδα ήταν ακόμα σε  αρχικό στάδιο και η ο χώρος ήταν κυρίως ανδροκρατούμενος. Η επιχείρησή μας ασχολείται με την μηχανογράφηση ιδιωτικών επιχειρήσεων καθώς και τη μηχανογράφηση του δημόσιου τομέα.

Από το 1992 ασχολούμαστε και με την εκπαίδευση στο χώρο της τεχνολογίας αρχικά και αργότερα επεκταθήκαμε και στο χώρο της Δια Βίου Μάθησης.

 • Πιστεύετε πως ο τομέας με τον οποίο ασχολείστε μπορεί να έχει εξέλιξη  στο μέλλον;

Η τεχνολογική επανάσταση είναι πλέον μία πραγματικότητα. Οι ρυθμοί ανάπτυξης είναι ιλιγγιώδεις . Η τεχνολογία δεν αφορά μόνο τους επαγγελματίες , αλλά όλους μας, είναι μέρος της καθημερινότητάς μας.

 • Ποια είναι για εσάς τα βασικά στοιχεία που εξασφαλίζουν επιτυχία σε μια επιχείρηση; 

Το όραμα και οι αξίες της επιχείρησης , η υπομονή και η επιμονή, ο αμείωτος ενθουσιασμός για αυτό που κάνεις, η εγρήγορση και η προσαρμοστικότητα, η ενσυναίσθηση , η στρατηγική και φυσικά η σκληρή δουλειά.

 • Τι θα συμβουλεύατε σε μια νέα επιχειρηματία που θα επιθυμούσε να ασχοληθεί με το αντικείμενο σας. Ποιες δυσκολίες και προκλήσεις καλείτε να αντιμετωπίσει;

Είναι ένα επάγγελμα που δεν πρόκειται να πλήξει ποτέ. Είναι ένα επάγγελμα που συνεχώς εξελίσσεται , οπότε πρέπει πάντα να είσαι σε εγρήγορση , να επιμορφώνεσαι συνεχώς , θέλει πολλή δουλειά , είναι ένας χώρος ανταγωνιστικός αλλά ταυτόχρονα και μαγικός.

 • Πως μπορούμε να ενισχύσουμε τη γυναικεία επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα;

Παρά το γεγονός ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα και ο αριθμός των γυναικών επιχειρηματιών έχει παρουσιάσει αύξηση, μία σειρά από ζητήματα, όπως οι δυσκολίες των τελευταίων ετών, αλλά και τα στερεότυπα πολλών χρόνων που παραμένουν ζωντανά, αποτελούν ακόμα τροχοπέδη για την γυναικεία επιχειρηματικότητα. Εκείνο που πρέπει να γίνει είναι να υπάρχουν οι τρόποι από την πολιτεία να στηριχθούν οι γυναίκες , ώστε να προχωρήσουν και να αναδείξουν τον εαυτό τους αλλά και να πιστέψουν στις δυνατότητές τους. Να καταργηθεί το έμφυλο χάσμα στη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων , να εκπαιδευτούν στο επιχειρείν , να ενημερώνονται για τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που τις αφορούν και να καταρτιστούν ψηφιακά ώστε να μπορέσουν να ακολουθήσουν το τραίνο της τεχνολογικής επανάστασης.

 • Ποια είναι τα σχέδια σας για το μέλλον; 

Η Τεχνολογία δεν έχει ταβάνι , εξελίσσεται συνεχώς και μαζί με αυτήν και εμείς. Αφουγκραζόμαστε την αγορά και προετοιμάζουμε νέα προϊόντα και υπηρεσίες ώστε ο πελάτης μας να έχει ολοκληρωμένες λύσεις που δίνουν νέα ώθηση στην επιχείρησή του, εκμεταλλευόμενος τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο χώρο της εκπαίδευσης η Ρομποτική είναι η νέα μας ενασχόληση .  

Continue Reading

Επίκαιρα Πρόσωπα

«Αφιέρωμα» Η Αρκαδία επιχειρεί: Ελένη Πενταφρονίμου

 • Πείτε μας λίγα λόγια για την τωρινή ασχολία σας

Ελένη Πενταφρονίμου Παράγωγος εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου

Τα τελευταία τρία χρόνια ασχολούμαι με την παραγωγή , τυποποίηση και  εξαγωγή εξαιρετικού παρθένου  ελαιολάδου. Έχουμε καταφέρει να τοποθετήσουμε τα προϊόντα μας σε αρκετά καταστήματα στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη.

 • Πιστεύετε πως ο τομέας με τον οποίο ασχολείστε μπορεί να έχει εξέλιξη στο
  μέλλον;

Ο τομέας του εξαιρετικού παρθένου  ελαιολάδου έχει μέλλον στην γενέτειρα μας. Το ελληνικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο έχει πολλές δυνατότητες να αυξήσει την παρουσία του στη διεθνή αγορά, ειδικά στις «ώριμες αγορές», Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι ο κλάδος των εθνικών προϊόντων, του ελαιόλαδου και της ελιάς, των καρπών που διατρέχουν το φυτικό DNA της Ελλάδας δέχεται «απανωτά χτυπήματα». Ευτυχώς όμως παρατηρείται στροφή της τρίτης γενιάς στην ελαιοκομία, δηλαδή νέων και καταρτισμένων ανθρώπων που αναλαμβάνουν τους παραδοσιακούς ελαιώνες των παππούδων-πατεράδων και φυτεύουν και νέες εκτάσεις, δημιουργούν μικρές μονάδες τυποποίησης, νέα προϊόντα και ισχυρό brand name στο εξωτερικό. 

 • Ποια είναι για εσάς τα βασικά στοιχεία που εξασφαλίζουν επιτυχία σε μια
  επιχείρηση;

Τα βασικά στοιχεία που εξασφαλίζουν επιτυχία σε μια επιχείρηση περιλαμβάνουν την καλή στρατηγική. Μια σαφής και καλά καθορισμένη στρατηγική που περιλαμβάνει στόχους, κατευθυντήριες γραμμές και σχέδιο δράσης. Η ικανότητα να προσφέρετε καινοτόμα προϊόντα ή υπηρεσίες που ξεχωρίζουν στην αγορά. Η παροχή υψηλής ποιότητας προϊόντων ή υπηρεσιών που ικανοποιούν τις ανάγκες των πελατών. Ένας μοναδικός παράγοντας που καθιστά την επιχείρηση ξεχωριστή από τους ανταγωνιστές της. Η δημιουργία μιας ισχυρής μάρκας, η ανάπτυξη στρατηγικών πωλήσεων, η προώθηση και η επικοινωνία με τους πελάτες. Η προσέλκυση, η εκπαίδευση και η διατήρηση του κατάλληλου ανθρώπινου δυναμικού που θα συμβάλλει στην επίτευξη των στόχων της επιχείρησης. Αλλά είναι επίσης σημαντικό να λαμβάνετε υπόψη τον τομέα και την αγορά στην οποία δραστηριοποιείται η επιχείρηση, καθώς και τις τρέχουσες τάσεις και προκλήσεις που επηρεάζουν τον συγκεκριμένο τομέα.

 • Τι θα συμβουλεύατε σε μια νέα επιχειρηματία που θα επιθυμούσε να
  ασχοληθεί με το αντικείμενο σας. Ποιες δυσκολίες και προκλήσεις καλείτε
  να αντιμετωπίσει;

Εάν σκοπεύετε να ασχοληθείτε με την παραγωγή εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου, υπάρχουν ορισμένες προκλήσεις που θα αντιμετωπίσετε. Η ποιότητα του ελαιολάδου συνδέεται στενά με την περιοχή καλλιέργειας. Πρέπει να επιλέξετε μια περιοχή με κατάλληλο κλίμα και εδαφικές συνθήκες για την καλλιέργεια ελιάς υψηλής ποιότητας. Θα χρειαστεί να αποκτήσετε γνώσεις σχετικά με την καλλιέργεια και τη φροντίδα των ελαιοκαλλιεργειών. Αυτό περιλαμβάνει την επιλογή κατάλληλων ποικιλιών, τη διαχείριση του εδάφους, την προστασία από ασθένειες για τη σωστή συλλογή των καρπών . Θα πρέπει να σχεδιάσετε έναν προϋπολογισμό για την αγορά γης, εξοπλισμού. Θα πρέπει να εξετάσετε την αγορά για το ελαιόλαδο και να αναπτύξετε μια αποτελεσματική στρατηγική μάρκετινγκ. Η ανταγωνιστικότητα στην αγορά του ελαιολάδου μπορεί να είναι υψηλή, οπότε θα πρέπει να βρείτε τον τρόπο να ξεχωρίσετε και να προσελκύσετε πελάτες εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου . 

 • Πως μπορούμε να ενισχύσουμε τη γυναικεία επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα;

Η ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα είναι ένας σημαντικός στόχος που μπορεί να επιτευχθεί με διάφορους τρόπους. Προσφέροντας προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης σε γυναίκες επιχειρηματίες, μπορούμε να βοηθήσουμε να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες και γνώσεις για να διαχειρίζονται μια επιχείρηση με επιτυχία. Η πρόσβαση σε χρηματοδότηση είναι σημαντική για την ανάπτυξη μιας επιχείρησης. Πρέπει να δημιουργηθούν μηχανισμοί που θα διευκολύνουν την πρόσβαση των γυναικών επιχειρηματιών σε δάνεια, επενδυτικά κεφάλαια και επιχειρηματικά προγράμματα Είναι σημαντικό να δημιουργηθεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον και υποστηρικτικές δομές που θα ενθαρρύνουν τις γυναίκες να αναπτύξουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες και να διακριθούν στον επιχειρηματικό χώρο.

 • Ποια είναι τα σχέδια σας για το μέλλον;

Τα σχέδια μου για το μέλλον περιλαμβάνουν βασικούς στόχους μιας υγιής επιχείρησης. Ένα σημαντικό σχέδιο είναι η αύξηση της παραγωγικής ικανότητας για να καλύψετε την αυξημένη ζήτηση στη διεθνή αγορά. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την επέκταση των ελαιώνων, την αγορά νέων εκτάσεων γης ή την αναβάθμιση της υπάρχουσας υποδομής και τεχνολογίας παραγωγής. Ένα σημαντικό σχέδιο είναι η διεύρυνση των εξαγωγικών αγορών για να αυξηθεί η παρουσία της επιχείρησης σε διάφορες χώρες. Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας για το μέλλον είναι η καινοτομία στην παραγωγή και ποικιλότροπια των προϊόντων. Μπορεί να εξεταστεί η ανάπτυξη νέων γεύσεων, εμπνευσμένων συνδυασμών ή ειδικών εκδόσεων ελαιολάδου που θα προσελκύουν νέους καταναλωτές. Είναι σημαντικό να προσαρμόζονται ανάλογα με τις απαιτήσεις και τις τάσεις της αγοράς, καθώς και να λαμβάνουν υπόψη τις περιβαλλοντικές και κοινωνικές ανησυχίες.

Continue Reading

Επίκαιρα Πρόσωπα

«Αφιέρωμα» Η Αρκαδία επιχειρεί: Χριστίνα Μανιάτη

 • Πείτε μας λίγα λόγια για την τωρινή ασχολία σας

Ονομάζομαι Xριστίνα Mανιάτη, είμαι καθηγήτρια φυσικής αγωγής ανελλιπώς ενεργή στο χώρο του fitness 32 χρόνια. Ερχόμενη στην Αθήνα (20 χρόνια πριν) είχα την ευκαιρία και τύχη να συνεργαστώ με πολλά γυμναστήρια και να ενταχθώ στο δυναμικό προσωπικό γνωστών ξενοδοχείων, ξεχωρίζοντας την πολυετή μου συνεργασία με το Hilton Athens. Δουλεύοντας σε τόσους διαφορετικούς χώρους, προσκόμισα αμέτρητες εμπειρίες τόσο όσον αφορά την ειδικότητά μου όσο και στη διαμόρφωση της σκέψης και προσωπικότητας μου. Την τελευταία διετία μετακόμισα στην Τρίπολη, μητρική μου πόλη, ανοίγοντας το δικό μου studio pilates. Εξακολουθώ να συνεργάζομαι με ξενοδοχεία της Αθήνας, σαν εκπαιδεύτρια πλέον, συναδέλφων γυμναστηρίων.

 • Μιλήστε μας για τη δραστηριότητα και την φιλοσοφία της εταιρίας σας.

Το studio μου προσφέρει δια ζώσης και διαδικτυακά μαθήματα που αφορούν τη μέθοδο pilates αυστηρά και μόνο. Στόχος μου είναι να παραμένω πιστή στην ορθή μετάδοση της μεθόδου διασφαλίζοντας πρωτίστως την υγεία και ευρωστία των αθλούμενων μου.

 • Ποιο είναι το μότο σας; 

Ποιότητα και όχι ποσότητα.

 • Πως μπορούμε να ενισχύσουμε τη γυναικεία επιχειρηματικότητα στην
  Ελλάδα; 

Θεωρώ ότι σημαντικό ρόλο παίζει η εκπαίδευση και η επιμόρφωση. Η πρόσβαση της γυναίκας στα σεμινάρια και προγράμματα που αφορούν την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας είναι μεγίστης σημασίας. Επίσης η χρηματοδότηση της γυναικείας επιχειρηματικότητας χρήζει απαραίτητη.

 • Πιστεύετε ότι μία γυναίκα πρέπει να επιδιώξει μια καριέρα αν το επιθυμεί, με όποιο τίμημα και αν συνεπάγεται αυτό;

Ούσα μητέρα μιας υπέροχης προέφηβης κόρης δεν διανοήθηκα ποτέ να αφήσω τη δουλειά μου. Είναι θέμα προσωπικών επιλογών. Με σωστό προγραμματισμό και λίγο τύχη όλα συνδυάζονται.

 • Πως αντιμετωπίζετε τα κακόβουλα σχόλια; Σας επηρεάζουν  αρνητικά στην ψυχολογία σας;

Είμαι «ανοιχτή» στην καλοπροαίρετη κριτική και σύσταση. Οτιδήποτε κακόβουλο κυριολεκτικά δεν με αγγίζει και δεν με αποπροσανατολίζει από το στόχο μου, ιδιαίτερα στα 52 μου χρόνια.

 • Ποια είναι τα σχέδια σας για το μέλλον; 

Να διατηρήσω ψηλά το επίπεδο παροχών στο χώρο μου και στις εκπαιδεύσεις μου. Αυτό σημαίνει για μένα συνεχής και ενήμερη κατάρτιση στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό από επίσημους φορείς.

Continue Reading

Trending