Connect with us

Επίκαιρα Πρόσωπα

«Αφιέρωμα» Η Κρήτη επιχειρεί: Γρηγοράκη Μαρία

Η Μαρία είναι  ιδιοκτήτρια και εμπνεύστρια του h.u.g.s. 

To h.u.g.s είναι ένας πολυδιαδραστικός  χώρος εστίασης. Από το πρωί μέχρι το βράδυ μπορείς να απολαύσεις τον καφέ, το brunch, απολαυστικά smoothies, το ποτό ή το κοκτέιλ σου, με εμπνευσμένη ποιοτική κρύα κουζίνα και ζαχαροπλαστική. Ταυτόχρονα σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, μπορείς να συμμετέχεις σε εναλλακτικές θεραπείες, με ομάδες ή ατομικά, σε καθημερινή βάση. Ο χώρος του h.u.g.s είναι κατάλληλα σχεδιασμένος για σεμινάρια και ομιλίες. Τέλος μπορεί να μεταμορφωθεί για μικρές συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις.

Η ιδιότητα της ως θεραπεύτρια και η ανάγκη της να εκφραστεί με τον δικό της μοναδικό τρόπο, είναι ο πυρήνας της δημιουργίας του h.u.g.s . Δημιουργήθηκε και εμπνεύστηκε με σκοπό να απενοχοποιήσει τn διαδικασία της προσωπικής μας ισορροπίας (αποτραυματισμός-εξέλιξη-δημιουργία), αφαιρώντας «ταμπέλες» που διαχωρίζουν και προβληματίζουν. Αντίθετα αγκαλιάζει και ενώνει.

Το “h.u.g.s” με την αγκαλιά του και τον πολυδιαδραστικό του χαρακτήρα, αποδυναμώνει τη συστολή μας, να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας και επιτρέπει τη θετική αλληλεπίδραση, μέσα από την οικειοποίηση στο χώρο και τις δράσεις του.

– Πόσο επαγγελματίας πιστεύεται ότι μπορεί τελικά να είναι μια γυναίκα,

ειδικά σε χώρους που μέχρι πρόσφατα ήταν καθαρά ανδροκρατούμενος;

Μπορεί να είναι απλά, όσο επαγγελματίας αποφασίσει να είναι.  Η στιγμή της μεγάλης απόφασης είναι σαν το άνοιγμα ενός καινούργιου βιβλίου. Μετά ξεκινά η ιστορία, γυρνάνε οι σελίδες, ξετυλίγονται τα κεφάλαια, παρελαύνουν  οι πρωταγωνιστές. Γίνεσαι όλο και πιο συμμετοχική, μπαίνεις όλο και πιο βαθιά, γίνεσαι η ίδια η ιστορία. Για μένα τον αν είσαι άνδρας ή γυναίκα, δεν έχει σχέση με τον επαγγελματισμό, είναι θέμα ιδιοσυγκρασίας και απόφασης. 

Ο συγκεκριμένος  χώρος  στην κλασσική του μορφή, είναι κατά πλειοψηφία ανδροκρατούμενος και οι περισσότερες γυναίκες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της εστίασης,  έχουν έντονα ανεπτυγμένη την αρσενική αρχή μέσα τους. Για μένα ήταν μεγάλη και ενδιαφέρουσα  πρόκληση και μου έδωσε την δυνατότητα να εξελίξω αναξιοποίητα κομμάτια του εαυτού μου (περισσότερο στο πεδίο της αρσενικής αρχής).

– Ποιο είναι το «δυνατό» σημείο της εταιρίας σας, το πλεονέκτημά της σε

σχέση με τις άλλες εταιρίες του ανταγωνισμού;

Η καινοτομία , η συναισθηματική νοημοσύνη, η καθαρή και θετική  πρόθεση  είναι χαρακτηριστικά που με διέπουν και που χαρακτηρίζουν εμένα και κατ’ επέκταση την επιχείρηση μου.

Η καινοτομία που χαρακτηρίζει τις ταυτόχρονες δράσεις του h.u.g.s είναι  αυτή που το αναγάγει σχεδόν μοναδικό στο είδος του. Αποπνέει  περιέργεια και ενδιαφέρον.

Η συναισθηματική νοημοσύνη, αφουγκράζεται τις ανάγκες της εποχής, (ποιες δράσεις ποια εμπειρία θα μας έκανε να νιώθουμε πιο πλήρεις) και τις υλοποιεί στον ρυθμό της επιχείρησης.

Η καθαρή πρόθεση  εκπέμπει  εμπιστοσύνη και οικειότητα. 

Η θετική πρόθεση, εκπέμπει χαρά, επιτρέπει  λάθη και αδυναμίες, αφήνει χώρο στη βελτίωση.

– Ποιο είναι το μότο σας;

Κάθε νέο μας εγχείρημα ή δημιούργημα, απαιτεί τη γνωριμία, με τον καινούργιο, εξελιγμένο μας εαυτό. 

Η γνωριμία με τον αυθεντικό εαυτό μας, είναι για μένα το επόμενο στάδιο στην ατομική και συλλογική εξέλιξή μας.

– Πιστεύετε ότι μία γυναίκα πρέπει να επιδιώξει μια καριέρα αν το επιθυμεί, με όποιο τίμημα και αν συνεπάγεται αυτό;

Δεν μου αρέσει η λέξη τίμημα, τη νιώθω βαριά. Τα πράγματα είναι απλά. Ένας νόμος που διέπει τα πάντα, είναι αυτός της πράξης και του αποτελέσματος. Κάθε κίνησή μας από την πιο μικρή μέχρι την πιο μεγάλη, έχει ένα αποτέλεσμα, γεννάει μια επόμενη κίνηση και αφήνει πράγματα πίσω. 

Κατά τη γνώμη μου, αν μια γυναίκα θέλει πολύ μια καριέρα θα είναι πολύ ωφέλιμο, αρχικά, να αναγνωρίσει τα βαθιά της κίνητρα. Χρήσιμο, να ξέρει πού βρίσκεται,  ποιες είναι οι  προτεραιότητες και δυνατότητές της, τη δεδομένη χρονική στιγμή. Αν αποφασίσεις να προχωρήσεις, δεν ξέρεις ακριβώς πώς θα έρθουν τα πράγματα, αποκτάς ευελιξία, βρίσκεις  λύσεις. Πάντα υπάρχει περιθώριο να δώσεις  χρόνο ή ν’ αλλάξεις γνώμη. Υπάρχουν πολλά στερεότυπα που δυσκολεύουν μια απόφαση, χωρίς  να υπάρχει πραγματικός περιορισμός. Παίρνεις την ευθύνη σου και προχωράς.

– Ποια είναι για εσάς τα βασικά στοιχεία που εξασφαλίζουν επιτυχία σε μια

επιχείρηση;

Να νιώθεις χαρούμενος μέσα στο δημιούργημά σου ακόμα και στις δύσκολες στιγμές.

Οι δυσκολίες γίνονται πρόκληση, γι’ αυτά που ζητούν αλλαγή. 

Να παίρνεις το χρόνο σου, να μην ξεχνάς την ευρύτερη  ζωή σου, να προσέχεις και να ακούς το σώμα σου. Να οριοθετείς το χρόνο που θα δώσεις «το παραπάνω».

Να  γίνεσαι έμπνευση για τους άλλους, να ακούς άλλες ιδέες, να κάνεις αλλαγές.

Δεν υπάρχει επιτυχημένη επιχείρηση χωρίς υγεία ψυχική και σωματική. Η επιχείρηση αυτή για μένα είναι αποτυχημένη.

– Ποια είναι τα σχέδια σας για το άμεσο μέλλον;

Τα άμεσα σχέδιά μου είναι να σταθεροποιήσω τη βιωσιμότητα της επιχείρησης κατακτώντας την πλαστικότητα και ευελιξία που ζητά η εποχή, με ηρεμία και δύναμη.

Να λειτουργεί ομαλά ο κεντρικός πυρήνας της ομάδας μας και να καταφέρουμε να αναπτυχθούμε. Το να προσφέρεις υγιές περιβάλλον  εργασίας και δυνατότητα νέων θέσεων απασχόλησης, είναι για μένα η απόλυτη πολιτική και κοινωνική  θέση που μπορεί να έχει ένας πολίτης-επιχειρηματίας.

Σε δεύτερο χρόνο, θέλω να αναπτύξω τον εθελοντικό χαρακτήρα του h.u.g.s. Θα ήθελα να συμπράξω με εθελοντικούς οργανισμούς, όπως το “Women Do Business” να προσφέρουμε υπηρεσίες με σκοπό τη γνώση, την έμπνευση, την αφύπνιση.  

Πιστεύω στην ανθρώπινη δύναμη και σοφία, στη δράση μέσα από τη χαρά και την αγάπη, που μας φέρνουν κοντά στην πιο φυσική και αληθινή μας κατάσταση.

Επίκαιρα Πρόσωπα

«Αφιέρωμα» Ελληνίδες της Ελβετίας:Μαρία Σκιαδά

Το 2017 η Μαρία ίδρυσε στη Ζυρίχη το Σχολείο Ελληνικού Πολιτισμού (Hellenic Culture School), όπου έχει  την επιστημονική ευθύνη και δραστηριοποιούμαι ως καθηγήτρια της Ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας. Γενικά, το HCS προσφέρει μαθήματα ελληνικής γλώσσας και λογοτεχνίας (δια ζώσης και διαδικτυακά) σε αλλόγλωσσους ενήλικες  κάθε επιπέδου σπουδών σε μικρές ομάδες ή ατομικά. Η γλωσσική διδασκαλία βασίζεται σε μία μέθοδο που ενθαρρύνει την αξιοποίηση αυθεντικών -καθημερινών ή λογοτεχνικών – κειμένων και αναδεικνύει την συμβιωτική σχέση μεταξύ γλώσσας και πολιτισμού. Εκτός από τα γλωσσικά μαθήματα οργανώνονται πολιτιστικές δραστηριότητες, όπως: βραδιές κινηματογράφου ή ανάγνωσης, διαλέξεις, αλλά και επιμορφωτικά σεμινάρια που απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς. Ετησίως, το σχολείο διοργανώνει ένα σεμινάριο γλώσσας και πολιτισμού στην Ελλάδα (Αθήνα, Τήνο, Σαντορίνη), όπου οι μαθητές οικειοποιούνται την εμπειρία εκμάθησης της γλώσσας-στόχου στο περιβάλλον όπου αυτή μιλιέται φυσικά, μέσα από την διάδραση με τους φυσικούς ομιλητές για να καλύψουν πραγματικές επικοινωνιακές τους ανάγκες.

Ποιες ήταν οι σπουδές που ακολουθήσατε και κατά πόσο σας βοήθησαν στην εξέλιξη της επαγγελματικής σας καριέρας;

Με την αποφοίτησή μου από τη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, παρακολούθησα ένα διετές Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών με θέμα την Διδακτική και την Αξιολόγηση και, αργότερα, εκπόνησα στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, τη διδακτορική μου διατριβή στο πεδίο διδακτικής μεθοδολογίας των ξένων γλωσσών. Συγκεκριμένα ερεύνησα την παιδαγωγική ενσωμάτωση των αυθεντικών κειμένων στις γλωσσικές τάξεις ενηλίκων.  Στην ουσία, λοιπόν,  οι σπουδές μου, με τον κατεξοχήν παιδαγωγικό, διδακτικό και γλωσσολογικό τους προσανατολισμό, είναι αυτές που με οδήγησαν σταδιακά σε συγκεκριμένες επαγγελματικές επιλογές, που καθόρισαν την επαγγελματική μου εξέλιξη και συνεχίζουν να την ενισχύουν επιστημονικά.  Θεωρώ, επίσης, ότι η δραστηριοποίησή μου στην ακαδημαϊκή κοινότητα του ΕΑΠ, στο πεδίο της Εκπαίδευσης Ενηλίκων, ως πηγή νέων επιστημονικών γνώσεων και εμπειριών, τροφοδοτεί και εμπλουτίζει το διδακτικό μου έργο.

Τι θα συμβουλεύατε σε μια νέα γυναίκα που φιλοδοξεί να ασχοληθεί με τον επιχειρηματικό τομέα;

Πολύ σημαντικό είναι το κίνητρο. Το σημείο εκκίνησης της δράσης θα πρέπει να είναι ένα γνήσιο, ουσιαστικό  ενδιαφέρον, μία  πραγματική επιστημονική, ερευνητική ή άλλη αναζήτηση και όχι μία πρόσκαιρη διέξοδος. Μόνο έτσι θα θεμελιωθεί σε στέρεη βάση και θα μπορέσει να  ανταποκριθεί στις προκλήσεις και τις δυσκολίες που, νομοτελειακά, θα ανακύψουν. 

Πώς ξεκινήσατε την καριέρα σας στο χώρο αυτό;

Ξεκίνησα ως καθηγήτρια της ελληνικής ως ξένης γλώσσας στο Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού, στο πρότυπο του οποίου δομήθηκε και λειτουργεί σήμερα το σχολείο στη Ζυρίχη και στη συνέχεια συνέχισα να διδάσκω ελληνική γλώσσα και λογοτεχνία σε ενήλικες σε εκπαιδευτικά ιδρύματα και δομές εκπαίδευσης ενηλίκων στην Ελλάδα και στην Ελβετία. 

Ποια θα χαρακτηρίζατε κομψή γυναίκα;

H κομψότητα δεν είναι θέμα εξωτερικής αισθητικής. Είναι περισσότερο ενέργεια εσωτερική, που εκπέμπεται προς τα έξω και έχει να κάνει με τον τρόπο συγκρότησης της προσωπικότητας, την αυτοπεποίθηση, την ικανότητα αυτοπροσδιορισμού. Κομψή θα χαρακτήριζα, επίσης, μία γυναίκα που αντιμετωπίζει με χιούμορ και διάθεση αυτοσαρκασμού τα λάθη και τις ήττες της.

Ποιοι είναι οι στόχοι και τα μελλοντικά σχέδια σας;

Με τον καιρό, προσδοκώ να μεγαλώσει η εμβέλεια του σχολείου, να αυξηθεί ο αριθμός των μαθητών και των φίλων του, να  δημιουργηθεί στη Ζυρίχη μία κοινότητα ενηλίκων που μελετούν την ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό. Προσδοκώ επίσης την διαρκή ποιοτική αναβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου, την ενσωμάτωση καινοτόμων διδακτικών μεθόδων και πρακτικών, την συμπόρευση της επαγγελματικής δράσης με την επιστημονική έρευνα, την προσαρμογή του διδακτικού έργου  στις σύγχρονες ανάγκες και συνθήκες διδασκαλίας. 

Continue Reading

Επίκαιρα Πρόσωπα

«Αφιέρωμα» Ελληνίδες της Ελβετίας: Βιβέττα Λαϊνιώτη

Η Βιβέττα γεννήθηκε στον Πειραιά Αττικής πριν 37 χρόνια αλλά μεγάλωσε και έζησε στην Βούλα, δίπλα στην θάλασσα. Από μικρή θυμάται να λέει πως θέλει να γίνει ηθοποιός και έτσι αυτός ήταν και ο λόγος που σπούδασε Θεατρολογία στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Εκεί συμμετείχε σε πολλά σεμινάρια υποκριτικής, σκηνοθεσίας και αυτοσχεδιασμού και έτσι αποπειράθηκε για πρώτη φορά να σκηνοθετήσει το μιούζικαλ Grease με την θεατρική ομάδα του πανεπιστημίου, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές στο κοινό της Πάτρας, της Αθήνας και των Σερρών όπου παρουσιάστηκε το έργο μας!  Παράλληλα είχε την τιμή να ανήκει στο πρώτο καστ του θεατρικού έργου «Ποιος ήταν ο Κύριος;» του  Ιάκωβου Καμπανέλλη που παρουσιάστηκε στο Πανεπιστήμιο Πατρών σε συνέδριο προς τιμή του συγγραφέα, παρουσία του.

Όπως καταλαβαίνετε το μικρόβιο του Θεάτρου «φούντωσε» μέσα της και έτσι τελειώνοντας τις σπουδές της αποφάσισε να συνεχίσει στην Αθήνα τις σπουδές της πάνω στην υποκριτική για 4 χρόνια. Με περηφάνια δηλώνει Αριστούχος Απόφοιτος της Ακαδημίας Τέχνης του Ομίλου ΙΕΚ Ακμή. Ακολούθησαν πολλά σεμινάρια Υποκριτικής και Κίνησης στο Θέατρο των Αλλαγών,  και παρακολούθηση μαθημάτων στο Θέατρο Τέχνης, μικρού μήκους ταινίες και συμμετοχή σε βίντεο κλιπ.

Αργότερα συμμετείχε σε πολλές παραστάσεις, στο Φεστιβάλ Αθηνών και Δελφών με την παράσταση του Μιχαήλ Μαρμαρινού «Σε ποια χώρα», εργάστηκε ως σκηνοθέτης και συγγραφέας του έργου «Προς τα πού για την αγάπη;» που παρουσιάστηκε στο Θέατρο Ελυζέ στην Αθήνα, ως ηθοποιός στο Θέατρο της Άνοιξης σε παιδική παράσταση στο πλάι της Δέσποινας Στυλιανοπούλου, ως υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων και παραγωγής στο Θέατρο «Κάτω από την Γέφυρα» κ.α.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σωματικού θέατρου, φωνητικής, θεατρικού παιχνιδιού, musical από την βραβευμένη σχολή της Αμερικής Jacob Pillow κ.α. 

Από τον Σεπτέμβριο ανήκει στην Ομάδα «ΜΙΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΩΝ» που διευθύνει και συντονίζει ο μέντορας της ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΗΘΟΠΟΙΟΣ Κώστας Γάκης στην Ελλάδα.

Το 2020 ίδρυσε την Πρώτη Ελληνόφωνη Ερασιτεχνική Θεατρική Σχολή της Ζυρίχης EPI SKINIS που μετράει ήδη 1,5 χρόνο λειτουργίας με 42 σπουδαστές!

Τον Σεπτέμβριο του 2021 ανέλαβαν την παραγωγή της παράστασης «ΘΑΛΑΜΟΣ Νο6» σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη και Νατάσας Φαίης Κοσμίδου που παίχτηκε στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ και μέρος των εσόδων δόθηκαν στο ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ «ΔΙΟΤΙΜΑ».

Τον Μάρτιο του 2022 παρουσίασαν την πρώτη μας θεατρική δουλειά με το έργο του Γιώργου Ηλιόπουλου SPEED DATE στο κεντρικό θέατρο της Ζυρίχης COMEDY HAUS στα ελληνικά με Αγγλικούς και Γερμανικούς υπέρτιτλους όπου την παρακολούθησαν πάνω από 600 θεατές και επίσης για πρώτη φορά γράφτηκε κριτική για ερασιτεχνική ομάδα σε επίσημη εφημερίδα της Ζυρίχης και είναι πολύ περήφανοι για αυτό!

Βιβέττα: “Είμαι ερωτευμένη με το επάγγελμα μου και πιστεύω πως το Θέατρο ενώνει ανθρώπους και προσφέρει «φως» στις δύσκολες στιγμές της καθημερινότητας μας…Αυτό το φως ψάχνω καθημερινά στην ζωή μου και στην δουλειά μου…και στο τέλος της ημέρας με κάποιο μαγικό τρόπο πάντα το βρίσκω…

Από το 2016 ζω και εργάζομαι ως δασκάλα υποκριτικής στην Ζυρίχη μαζί με τον σύζυγο μου…”

Continue Reading

Επίκαιρα Πρόσωπα

«Αφιέρωμα» Ελληνίδες της Ελβετίας: Μαρία Ζιώγα

Η Μαρία είναι Wine Specialist και ιδρυτής της Geneva Wine Society. Οργανώνει εμπειρίες γευσιγνωσίας κρασιού για ιδιώτες και εταιρικούς πελάτες στη Γενεύη, την Ελβετία και την υπόλοιπη Ευρώπη. Αυτό που κάνει ακριβώς είναι ότι βοηθάει τους ανθρώπους να εκτιμήσουν το κρασί και να μάθουν γι’ αυτό με διασκεδαστικούς και ευφάνταστους τρόπους.

  • Ποιες ήταν οι σπουδές που ακολουθήσατε και κατά πόσο σας βοήθησαν στην εξέλιξη της επαγγελματικής σας καριέρας.

Μερικές φορές δεν καταφέρνουμε με την πρώτη προσπάθεια να βρούμε αυτό που πραγματικά μας αρέσει. Σπούδασα Διεθνείς Σχέσεις στο Λονδίνο και έχω μεταπτυχιακό στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και Επικοινωνίας από το London School of Economics. Στην αρχή της καριέρας μου εργάστηκα για μερικά χρόνια στον κόσμο των επιχειρήσεων και τα ακαδημαϊκά μου πτυχία βοήθησαν λίγο για να μπω σε αυτόν τον κόσμο. Οταν αποφάσισα να αλλάξω πορεία και να ακολουθήσω το πάθος μου έπρεπε να “επανεκπαιδευτώ”. Πήγα πίσω στο σχολείο και εκπαιδεύτηκα ως Sommelier. Είναι σημαντικό είναι να μην τα παρατάμε ποτέ να συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε τις δεξιότητές σας. 

  • Τι θα συμβουλεύατε σε μια νέα γυναίκα που φιλοδοξεί να ασχοληθεί με τον επιχειρηματικό τομέα, 

Θα της έλεγα απλά κάντο!  Πίστεψε στον εαυτό σου και κάνε το, αλλά να είσαι έτοιμη να κάνεις και τη δουλειά. Για να πετύχει θα χρειαστεί να πάρει πρωτοβουλίες, να έχει αποφασιστικότητα και επιμονή. Πρέπει να είναι ανθεκτική, αλλά κυρίως πρέπει να είναι πρόθυμη να αναλάβει την προσωπική της ευθύνη για τις επιτυχίες και τις αποτυχίες της.

  • Πώς ξεκινήσατε την καριέρα σας στο χώρο αυτό,

Αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματική σταδιοδρομία και να ακολουθήσω το πάθος μου, το κρασί, το 2013. Εκπαιδεύτηκα ως sommelier στην καλύτερη σχολή τουρισμού στην Ελλάδα και από τότε έχω εντρυφήσει ενεργά στον κόσμο του κρασιού, παρακολουθώντας μαθήματα και αποκτώντας πιστοποιήσεις, επισκεπτόμενη οινοπαραγωγικές περιοχές και διοργανώνοντας σεμινάρια οινικής εκπαίδευσης και γευσιγνωσίες. Το 2019 ίδρυσα την εταιρεία μου, Geneva Wine Society, και έχω οργανώσει εκατοντάδες εκδηλώσεις κρασιού για ιδιώτες και εταιρικούς πελάτες με φυσική παρουσία αλλά και διαδικτυακά, ειδικά κατά τα δύο πρώτα χρόνια του Covid. 

  • Ποια θα χαρακτηρίζατε κομψή γυναίκα.

Μια κομψή γυναίκα είναι κάποια που συμπεριφέρεται με αυτοπεποίθηση, με εκλεπτυσμένο και μοντέρνο τρόπο. Είναι ευγενική και δείχνει καλοσύνη στους γύρω της.

  • Ποιοι είναι οι στόχοι και τα μελλοντικά σχέδια σας

Οι στόχοι μου είναι φυσικά να αναπτύξω και να εξελίξω την επιχείρησή μου και να ξεπεράσω τυχόν μελλοντικές προκλήσεις. Το να είσαι επιχειρηματίας απαιτεί πολλή δουλειά μερικές φορές όλο το εικοσιτετράωρο. Όντας μητέρα ενός υπέροχου 5χρονου αγοριού, ο απώτερος στόχος μου είναι να βρω την καλύτερη φόρμουλα που θα κρατήσει την επιχείρησή μου επιτυχημένη, αλλά ταυτόχρονα θα μου επιτρέπει να περνάω λίγο περισσότερο χρόνο μαζί του.

Continue Reading

Trending