Connect with us

Επίκαιρα Πρόσωπα

Αφιέρωμα Ινστιτούτο Κομφούκιος ΑΠΘ: Ρούλα Τσοκαλίδου  罗兰

Ρούλα Τσοκαλίδου 罗兰
Ελληνίδα Διευθύντρια του Ινστιτούτο Κομφούκιος του ΑΠΘ, Καθηγήτρια ΑΠΘ
Μέλος της Επιτροπής Διοίκησης του Ινστιτούτο Κομφούκιος του ΑΠΘ

Πότε δημιουργήθηκε το Ινστιτούτο Κομφούκιος, με βάση ποιά πρότυπα, ποιά ειναι η σύσταση και πότε ουσιαστικά ξεκίνησε η λειτουργία του;

To Iνστιτούτο Κομφούκιος του Α.Π.Θ. δημιουργήθηκε τον Δεκέμβριο του 2018 και ξεκίνησε να λειτουργεί τον Ιανουάριο του 2020. Αυτή είναι η τρίγλωσση ιστοσελίδα μας: http://confucius-institute.web.auth.gr/el/

Βρισκόμαστε στη Βας. Ηρακλείου 32, κοντά στην Αριστοτέλους, στον όγδοο όροφο (τηλ 2310 990450)

Πείτε μας δύο λόγια για την μέχρι τώρα πορεία του Ινστιτούτου;

Μέχρι τώρα, περίπου τρία χρόνια λειτουργίας, έχει υποδεχτεί πάνω από 400 άτομα, φοιτητές/τριες και εργαζόμενα άτομα, που έχουν γραφτεί για μαθήματα κινέζικης γλώσσας. Εκτός όμως από τα μαθήματα, και παρόλες τις δυσχέρεις από την πανδημία, έχει πραγματοποιήσεις πολλές εκδηλώσεις γύρω από θέματα που αφορούν τόσο τη γλώσσα όσο και τον πολιτισμό της Κίνας, τη φιλοσοφία της Κίνας και της Ελλάδας, συνέδρια μεγάλα και μικρά, πρότζεκτ με πολλή δημιουργικότητα, φαντασία και αγάπη. Στοιχειώδες είναι το πρότζεκτ Made in China, το οποίο πραγματοποιήθηκε κατά το 2021, με την άψογη συνεργασία του Τμήματος Δημιουργικού Σχεδιασμού και Ένδυσης του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας, που οδήγησε στη δημιουργία πάνω από 20 ενδυμάτων εμπνευσμένων από τον κινέζικο πολιτισμό, έκθεση και επιστημονικό συνέδριο πάνω σε θέματα πολιτισμικής ανταλλαγής Ελλάδας και Κίνας. Εδώ μπορείτε να δείτε σχετικό βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=zNpKc0lT25U

Το Ινστιτούτο Κομφούκιος του ΑΠΘ με την άψογη συνεργασία δασκάλων και μαθητών/τριών έχει και το δικό του τραγούδι, Η μέρα μου ,  το οποίο ενθαρρύνει τη μάθηση και τη συνεργασία με επίκεντρο τη γλωσσομάθεια και την ανοιχτότητα στο διαφορετικό (μουσική Γιώργου Χαλδούπη, δημιουργικό κομμάτι Chen Sen): https://www.youtube.com/watch?v=3Qn7uSi0nTE

Επίσης είμαστε περήφανοι/ες που μόνο μέσα σε τόσο μικρό διάστημα καταφέραμε να συγγράψουμε το βιβλίο ‘Εισαγωγή στον Κόσμο της Κινέζικης Γλώσσας-Introduction to the world of the Chinese Language ’ που ολοκληρώθηκε φέτος (Εκδόσεις Ζυγός και ΑΠΘ) και θα παρουσιαστεί επίσημα στις 15 Οκτωβρίου 2022 όποτε θα γίνουν και τα, καθυστερημένα λόγω πανδημίας, επίσημα εγκαίνια του Ινστιτούτο Κομφούκιος του ΑΠΘ στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ.

Ποιές ήταν οι σπουδές που ακολουθήσατε και κατά πόσο σας βοήθησαν στην εξέλιξη της επαγγελματικής σας καριέρα;

Αποφοίτησα από το αγγλικό τμήμα του ΑΠΘ και μετά έκανα τις διδακτορικές μου σπουδές στο Παν/μιο Μοnash της Αυστραλίας, όπου βίωσα τον πολυπολιτισμό και τα συναφή θέματα.  Ως καθηγήτρια στο ελληνικό Πανεπιστήμιο και έχοντας ειδικευτεί σε θέματα επαφής γλωσσών και πολιτισμών, διδάσκω γύρω από τα θέματα αυτά εδώ και πολλά χρόνια, ενώ θεωρώ πολύ σημαντικό ότι το 2009 δημιουργήσαμε την ομάδα και το περιοδικό Πολύδρομο, για τη διγλωσσία και τον πολυπολιτισμό στην εκπαίδευση και την κοινωνία (http://polydromo.web.auth.gr/index.php/el-gr/). 

Τα τελευταία χρόνια, ως διευθύντρια του Ινστιτούτο Κομφούκιος του ΑΠΘ, θεωρώ ότι, παράλληλα με τη δουλειά μου, επίσης σπουδάζω, μιας και είμαι η ίδια μαθήτρια της κινέζικης γλώσσας, μιας ιδιαίτερα προκλητικής αλλά απίστευτα σαγηνευτικής γλώσσας. Για μένα η εκμάθηση της κινέζικης γλώσσας στο είναι η μεγάλη μου ανταμοιβή για τη δουλειά μου στο Ινστιτούτο Κομφούκιος!

Τι σημαίνει επιτυχία για εσάς στο χώρο που εργάζεστε;

Επιτυχία για μένα είναι να βλέπεις τους/τις συνεργάτες/ιδές σου να θέλουν να εργαστούν για τον ίδιο σκοπό, να υπάρχει εμπιστοσύνη και πραγματική φιλία μεταξύ μας, να θέλουμε συνεχώς να μαθαίνουμε. Επιτυχία είναι όταν καταφέρνω να δώσω έμπνευση και φιλομάθεια στους/τις συνεργάτες/ιδές μου και στους/τις φοιτητές/τριές μας. Στο Ινστιτούτο Κομφούκιος ο κοινός μας σκοπός είναι να ελκύσουμε περισσότερα άτομα στον μαγικό κόσμο της κινέζικης γλώσσας και να συμβάλλουμε ουσιαστικά στο να αναβαθμιστεί η θέση της κινέζικης γλώσσας στην Ελλάδα, σε κοινωνικό και ακαδημαϊκό επίπεδο.

Ποιά έργα ή υπηρεσίες πιστεύετε οτι πρέπει να πραγματοποιηθούν στο άμεσο μέλλον , τα οποία θα συμβάλουν ουσιαστικά στη ανάπτυξη του Ινστιτούτου;

Στο άμεσο μέλλον θα πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας με ζήλο και να οργανώσουμε καλύτερα τη διδασκαλία και έρευνα για την κινέζικη γλώσσα (και τον πολιτισμό) στην Ελλάδα σε συνεργασία με άλλους φορείς και τα άλλα δύο Ινστιτούτο Κομφούκιος, στην Ελλάδα.

Τι θεωρείτε σημαντικότερο για την επιτυχία; Τις συνειδητές επιλογές, το πάθος, το networking, τις σπουδές ή κάτι άλλο;

Νομίζω ότι όλα χρειάζονται για μια επιτυχημένη πορεία στη ζωή αλλά αυτό που κάνει τη διαφορά ίσως είναι το πάθος με το οποίο κάνουμε ό,τι κάνουμε. Προσωπικά το networking δεν είναι το δυνατό μου σημείο αλλά έχω να πω ότι συχνά όταν κάνεις καλά τη δουλειά σου, η αναγνώριση έρχεται συχνά ως φυσική συνέπεια. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την Πρεσβεία της Κίνας στην Ελλάδα και τον Πρέσβη τον κ. Xiao Junzheng, ο οποίος μου έκανε τη μεγάλη τιμή να με προτείνει για τα νέα παγκόσμια βραβεία για άτομα από άλλες χώρες που συμβάλλουν σημαντικά στην ανταλλαγή ανάμεσα στην Κίνα και τον υπόλοιπο κόσμο. Για μένα αυτή είναι η μεγαλύτερη τιμή και επιβράβευση του έργου μας στο Ινστιτούτο Κομφούκιος,του ΑΠΘ.

Ποιά είναι τα πλάνα σας για το άμεσο μέλλον;

Να συνεχίσω να μαθαίνω και να διδάσκω. Όπως λέει το τραγούδι ‘Κάθε μέρα και πιο πάνω’. Προσωπικά επιδιώκω να κατακτήσω την κινέζικη γλώσσα στο πιο υψηλό δυνατό επίπεδο για να γίνω πραγματική Πρέσβειρα της Κίνας στην Ελλάδα και της Ελλάδας στην Κίνα και να μπορέσω έτσι να ανοίξω περισσότερους δρόμους εξέλιξης για τους/τις Έλληνες/ίδες μαθητές/τριές μας που επιδιώκουν περισσότερες προσωπικές και επαγγελματικές δυνατότητες σε σχέση με την Κίνα. 

Ποιές είναι οι τάσεις σήμερα στον τομέα της εκπαίδευσης στον χώρο των επιχειρήσεων;

Δεν είμαι ειδική για τα θέματα των επιχειρήσεων αλλά η εκμάθηση μιας γλώσσας που συνδέεται και με μια ισχυρή οικονομία, όπως είναι η κινέζικη, δε μπορεί παρά να δίνει πολλά και σημαντικά προσόντα. Η εκμάθηση των γλωσσών για μένα ήταν, είναι και θα είναι ένα από τα σημαντικότερα προσόντα που μπορεί να έχει κάποιο άτομο για να διεκδικήσει μια καλύτερη θέση στην εργασία και στην κοινωνία.

Πως μπορούμε να ενισχύσουν την γυναικεία επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα;

Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι το ίδιο εύκολο για τις γυναίκες να είναι επιχειρηματικά τολμηρές γιατί ακόμη η κοινωνία αναμένει από αυτές να είναι πρωτίστως καλές στην ιδιωτική σφαίρα και δευτερευόντως στη δημόσια σφαίρα. Για αυτό η εκπαίδευση, συμβουλευτικές υπηρεσίες αλλά και υπηρεσίες υποστήριξης της οικογένειας είναι απαραίτητα για να τολμήσουν περισσότερες γυναίκες να κάνουν βήματα μπροστά.

Ποιο είναι το προσωπικό σας σλόγκαν ή ρητό;

Όπως είπα και πριν ‘Κάθε μέρα και πιο πάνω

Επίκαιρα Πρόσωπα

Ελισάβετ-Ειρήνη Μιχαηλίδου: Η Γυναικεία φροντιδα συναντά την οικολογική συνείδηση

•    Πείτε μας δύο λόγια για την πορεία  της εταιρείας σας.

Η εταιρία ξεκίνησε δημιουργώντας Zerowaste είδη γυναικείας φροντίδας, απευθυνόμενη πρώτα στην αγορά του εξωτερικού. Συνέχισε με ανάπτυξη του ίδιου του είδους ώστε να καλύπτει κάθε ανάγκη της γυναίκας. Μέσα από συμμετοχή σε εκθέσεις γνώρισαν την εταιρία και η Ελληνική αγορά. 

•    Πότε ξεκίνησε τη δραστηριότητα στο χώρο αυτό;

Ξεκίνησα το 2016 μέσω μια πλατφόρμας αγοράς του εξωτερικού, έπειτα μέσα σε ένα συλλογικό σχήμα ενώ τώρα δραστηριοποιούμε ως ηλεκτρονικό κατάστημα. 

•    Οι σπουδές σας βοήθησαν στην εξέλιξη της δραστηριότητας;

Οι σπουδές με την στενή έννοια του όρου, όχι, αλλά οι σπουδές με βοήθησαν στην οργάνωση, την δομή και την παρουσίαση της εργασίας μου. Επίσης, μαθαίνοντας από νωρίς την συνεργασία σε ένα περιβάλλον με διαφορετικούς ανθρώπους, έμαθα να έχω ευελιξία και προσαρμοστικότητα.

•    Ποιά είναι τα πλάνα σας για το άμεσο μέλλον;

Να γνωρίσουν κι άλλοι άνθρωποι ότι υπάρχει επιλογή Zerowaste και κατασκευασμένα στην Ελλάδα, στην καθημερινή φροντίδα υγείας και σπιτιού 

•    Ποίο είναι το προσωπικό slogan σας;

Το πρώτο βήμα στο Zerowaste είναι η αλλαγή του τρόπου σκέψης: ReThink!

•    Ποιά πιστεύετε ότι είναι τα στοιχεία που κάνουν κάποιον σωστό επαγγελματία;

Η αγάπη και το πάθος είναι η βάση κάθε επαγγελματία. Από εκεί και πέρα, θεωρώ σημαντικό στοιχείο την συνέχιση εκπαίδευση και εξέλιξη, καθώς και την άμεση επικοινωνία με τους πελάτες. 

Continue Reading

Επίκαιρα Πρόσωπα

Κοντογιάννη Μαγδαληνή: Η Κτηνοτροφία σε γυναικεία χέρια.

  • Πείτε μας δύο λόγια για την πορεία της επιχείρησής σας.

Η κτηνοτροφία δεν είναι επάγγελμα, αλλά τρόπος ζωής. Με αυτήν την υποσημείωση η πορεία της σημερινής κτηνοτροφικής μας επιχείρησης είναι στην ουσία η πορεία της ζωής μας. Και πάλι είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσουμε ότι σε αυτήν την πορεία δεν είμαστε μόνοι, αλλά όλη η οικογένεια μαζί. 

Την σημερινή μας κτηνοτροφική επιχείρηση την λειτουργούμε μαζί με τον αδελφό μου, Γιάννη Κοντογιάννη, και βέβαια στο σπίτι βρίσκεται πάντα η μητέρα μας κα Κατερίνα Κοντογιάννη, θησαυρός εμπειρίας, φύλακας της αγροτικής κληρονομιάς και ζωντανός γαστρονομικός πολιτισμός. 

  • Πότε ξεκίνησε τη δραστηριότητα στο χώρο αυτό;

Με την υποσημείωση ότι μιλάμε για τρόπο ζωής, η δραστηριότητά μας αυτή σε εμένα ξεκίνησε από γεννήσεως, και επειδή μας ακολουθούν εικόνες και βιώματα από τις προηγούμενες γενιές της οικογένειας, ο πατέρας μας ήταν Βλάχος από τον Δάφνο Δωρίδας (Λιδωρίκι) και η μητέρα μας Αρβανίτισα από την Χασιά Αττικής. 

Στον ίδιο χώρο, στην Λαθέα, Μενιδιού, Αττικής, στους πρόποδες της Πάρνηθας, δημιουργήθηκε στον ιδιόκτητο στάβλο μας, η αδειοδοτημένη κτηνοτροφική μας εκτροφή το 1966, από μετακίνηση από το Περιστέρι Αττικής. 

Τότε είμασταν μόνοι στον χώρο. Βλέπαμε μακριά τα φώτα της Αθήνας και για να πάμε σχολείο περπατούσαμε 4χλμ. Γύρω μας ήταν ελαιώνες, περιβόλια και ανθοπαραγωγοί. Όλοι φίλοι και στενά συνεργαζόμενοι. Τους δίναμε κοπριές και μας έδιναν τα κλαδέματα από τις ελιές και τα μη εμπορεύσιμα κηπευτικά. Σε τοπικό επίπεδο έρχονταν οι γείτονες και έπαιρναν γάλα. 

  • Οι σπουδές σας βοήθησαν στην εξέλιξη της δραστηριότητας;

Δεν υπάρχει επαρκής αγροτική επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση σε όλη την Ελλάδα και σε όλη την Αττική το μόνο «Αγροτικό» σχολείο στο Μαρούσι προσφέρει εκπαίδευση σε κηπουρούς για τις βίλλες των αστών. Το Δημοτικό σχολείο και το Γυμνάσιο με έδωσαν κυρίως αστικά πρότυπα και ΔΕΝ με βοήθησαν στην παραγωγική κτηνοτροφική μου δραστηριότητα. 

Μόνοι μας, συμμετέχοντας στον Κτηνοτροφικό Σύλλογο Περιφέρειας Αττικής, οργανώσαμε τοπικές συναντήσεις με εξειδικευμένους γνώστες, κάναμε οργανωμένη ανταλλαγή εμπειριών, πήγαμε σε άλλες περιοχές με study visit, προσκαλέσαμε σε παρουσιάσεις εμπειριών που άντλησε κάποιο μέλος του Συλλόγου μας από επίσκεψη, συμμετείχαμε ή πήγαμε οργανωμένα σε εκθέσεις και συνέδρια σχετικά με τις επιχειρηματικές μας δραστηριότητες, κάναμε διαδικτυακές εκδηλώσεις, συζητήσεις και σεμινάρια και πολλά άλλα. 

Και όλα αυτά ενώ οι απαιτήσεις των ζωντανών ψυχών που φροντίζουμε μας θέλουν 365 μέρες τον χρόνο, 24 ώρες διαθεσιμότητα («εφημερία») την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα, χωρίς τις αστικές συνήθειες για weekend και «διακοπές». 

  • Ποιά είναι τα πλάνα σας για το άμεσο μέλλον;

Η αγροτική επιχειρηματικότητα είναι μια απολύτως υποτιμημένη δραστηριότητα στην Ελληνική πραγματικότητα. Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων δεν εντοπίσαμε Γεν. Διεύθυνση Επιχειρηματικότητας, ούτε καν Διεύθυνση. 

Οι αγρότες, ενώ είναι η επιτομή της επιχειρηματικότητας (όπου επιχειρηματικότητα είναι η διάθεση για ανάληψη δράσης με μεγάλες αβεβαιότητες) ΔΕΝ εγγράφονται στα τοπικά Επιμελητήρια, ούτε υπάρχει ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ. 

Είναι ειρωνεία να σχεδιάζεις για το  μέλλον της κτηνοτροφικής σου επιχείρησης με το 90% των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων στην Αττική να μην έχει άδεια λειτουργίας, λόγω ανεδαφικών μαξιμαλιστικών απαιτήσεων «τεχνοκρατών», που ΔΕΝ εξυπηρετούν την παραγωγή ζωικών τροφών και ΔΕΝ βοηθούν στην ισορροπία του περιβάλλοντος, παρά μόνο το real estate όσης υπαίθρου έμεινε στην Αττική.

ΧΩΡΙΣ σταθερές χρήσεις γης, με καταπατημένα τα βοσκοτόπια μας, χωρίς αγροτικά σχολεία, χωρίς Αγροτικό Επιμελητήριο, τα πλάνα μας για το άμεσο μέλλον μπορεί να είναι ΜΟΝΟ να μας επιτραπεί να κάνουμε οικοτεχνία μεταποίησης των ζωικών μας προϊόντων, με τις παραδοσιακές αρβανίτικες συνταγές. 

Θέλουμε να στηρίξουμε την τοπική εφοδιαστική αλυσίδα, να τροφοδοτήσουμε τις νομοθετημένες (2014) τοπικές Αγορές Αγροτών που δεν έχουν υπάρχουν ακόμα, και να συνεργασθούμε συμβολαιακά με τοπικές επιχειρήσεις για να προβάλουμε ενιαία την τοπική Αρβανίτικη πολιτιστική μας κληρονομία. 

  • Ποίο είναι το προσωπικό slogan σας;

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΙΑ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟΣ

  • Ποιά πιστεύετε ότι είναι τα στοιχεία που κάνουν κάποιον σωστό επαγγελματία;

Η ικανότητα για δημιουργία οράματος και επί μέρους στόχων, η επαρκής επικοινωνία και πληροφόρηση των εμπλεκομένων (πάντα σκεφτόμαστε για τον αγρότη, ο οποίος είναι ο ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΣ του περιβάλλοντος), ο σχεδιασμός των «βημάτων» υλοποίησης, η συνεργασία για την αξιολόγηση και τον επανασχεδιασμό, και η σταθερή επίμονη προσήλωση στους στόχους. 

Ένας φίλος μου έλεγε: εάν σε αρέσει να φας λαγό, δεν αρκεί η επιθυμία (όραμα, στόχος, πληροφόρηση κλπ), πρέπει να έχεις εξοπλισμό (όπλο, σκύλο κλπ), να εκπαιδευτείς στην σκοποβολή, να βρεις φυσίγγια, να ξέρεις τις συνήθειες των λαγών, να γνωρίζεις την περιοχή, να μπορείς να περπατήσεις και πολλά άλλα, αλλά κυρίως να έχεις διάθεση να εκτεθείς σε όλες τις αβεβαιότητες του κυνηγιού, αν σε αρέσει να φας λαγό.

Κοντογιάννη Μαγδαληνή (Μάγδα)

Γραμματέας Κτηνοτροφικού Συλλόγου Περιφέρειας Αττικής ‘Αγιος Γεώργιος’

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ

Τηλ 6932094231

[email protected]

Continue Reading

Επίκαιρα Πρόσωπα

Αφιέρωμα Ινστιτούτο Κομφούκιος ΑΠΘ: Bao Xiaoying 鲍晓英

Η Κινέζα Διευθύντρια του Ινστιτούτο Κομφούκιος του ΑΠΘ, καθηγήτρια SISU (Κίνα) Μέλος της Επιτροπής Διοίκησης του Ικ του ΑΠΘ Bao Xiaoying 鲍晓英 έχει κάνει σπουδές στην πολιτισμική επικοινωνία μέσω της μετάφρασης και στην εκμάθηση της γλώσσας που την οδήγησαν στην επαγγελματική της καριέρα. 

Τι σημαίνει επιτυχία για εσάς στο χώρο που εργάζεστε;

Όταν οι μαθητές/τριές μας από την Ελλάδα θέλουν να μάθουν την κινέζικη γλώσσα και τον πολιτισμό και όταν υπάρχει μεγαλύτερη κατανόηση ανάμεσα στην Κίνα και στην Ελλάδα, αυτό είναι μεγάλη επιτυχία στη δουλειά μου.  

Ποιά έργα ή υπηρεσίες πιστεύετε οτι πρέπει να πραγματοποιηθούν στο άμεσο μέλλον , τα οποιά θα συμβάλουν ουσιαστικά στη ανάπτυξη του Ινστιτούτου;

Στο άμεσο μάλλον θα έχουμε την τελετή έναρξης του Ινστιτούτο Κομφούκιοςτου ΑΠΘ που θα βοηθήσει πολύ στην περαιτέρω ανάπτυξη του Ινστιτούτου μας. 

Τι θεωρείτε σημαντικότερο για την επιτυχία; Τις συνειδητές επιλογές, το πάθος, το networking, τις σπουδές ή κάτι άλλο;

Θεωρώ το πάθος το πιο σημαντικό στην επιτυχία. Έχοντας πάθος, θα επιχειρήσουμε να κατακτήσουμε τον στόχο μας με κάθε μέσο, επίσης καλές σπουδές σε αυτό που κάνουμε, συνειδητές επιλογές, υποστήριξη από άλλα άτομα… 

Ποιά είναι τα πλάνα σας για το άμεσο μέλλον;

Να επικεντρωθώ στη δουλειά μου στο Ινστιτούτο Κομφούκιος του ΑΠΘ.

Ποιές είναι οι τάσεις σήμερα στον τομέα της εκπαίδευσης στον χώρο των επιχειρήσεων;

Δεν είμαι πολύ ενήμερη για θέματα εκπαίδευσης στις επιχειρήσεις, αλλά θεωρώ ότι υπάρχει μία τάση για σπουδές στις επιχειρήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, έτσι ώστε να ανακαλύψουμε τρόπους μέσα από τους οποίους διαφορετικές περιοχές και χώρες μπορούν να συνεργαστούν για μια καλύτερη παγκόσμια οικονομία. 

Πως μπορούμε να ενισχύσουν την γυναικεία επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα;

Οι γυναίκες θα πρέπει να έχουν περισσότερες ευκαιρίες στην επιχειρηματικότητα και περισσότερη πρόσβαση στον κόσμο των επιχειρήσεων. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό για τις γυναίκες να έχουν αυτοπεποίθηση στις ικανότητές τους για επιχειρηματική επιτυχία και να παίρνουν πρωτοβουλίες για είσοδο στον επιχειρηματικό κόσμο. 

Ποιο είναι το προσωπικό σας σλόγκαν ή ρητό;

Να κάνω αυτό που μου αρέσει και να μου αρέσει αυτό που κάνω.

Continue Reading

Trending