Connect with us

Επίκαιρα Πρόσωπα

Αφιέρωμα Ινστιτούτο Κομφούκιος ΑΠΘ: Ρούλα Τσοκαλίδου  罗兰

Ρούλα Τσοκαλίδου 罗兰
Ελληνίδα Διευθύντρια του Ινστιτούτο Κομφούκιος του ΑΠΘ, Καθηγήτρια ΑΠΘ
Μέλος της Επιτροπής Διοίκησης του Ινστιτούτο Κομφούκιος του ΑΠΘ

Πότε δημιουργήθηκε το Ινστιτούτο Κομφούκιος, με βάση ποιά πρότυπα, ποιά ειναι η σύσταση και πότε ουσιαστικά ξεκίνησε η λειτουργία του;

To Iνστιτούτο Κομφούκιος του Α.Π.Θ. δημιουργήθηκε τον Δεκέμβριο του 2018 και ξεκίνησε να λειτουργεί τον Ιανουάριο του 2020. Αυτή είναι η τρίγλωσση ιστοσελίδα μας: http://confucius-institute.web.auth.gr/el/

Βρισκόμαστε στη Βας. Ηρακλείου 32, κοντά στην Αριστοτέλους, στον όγδοο όροφο (τηλ 2310 990450)

Πείτε μας δύο λόγια για την μέχρι τώρα πορεία του Ινστιτούτου;

Μέχρι τώρα, περίπου τρία χρόνια λειτουργίας, έχει υποδεχτεί πάνω από 400 άτομα, φοιτητές/τριες και εργαζόμενα άτομα, που έχουν γραφτεί για μαθήματα κινέζικης γλώσσας. Εκτός όμως από τα μαθήματα, και παρόλες τις δυσχέρεις από την πανδημία, έχει πραγματοποιήσεις πολλές εκδηλώσεις γύρω από θέματα που αφορούν τόσο τη γλώσσα όσο και τον πολιτισμό της Κίνας, τη φιλοσοφία της Κίνας και της Ελλάδας, συνέδρια μεγάλα και μικρά, πρότζεκτ με πολλή δημιουργικότητα, φαντασία και αγάπη. Στοιχειώδες είναι το πρότζεκτ Made in China, το οποίο πραγματοποιήθηκε κατά το 2021, με την άψογη συνεργασία του Τμήματος Δημιουργικού Σχεδιασμού και Ένδυσης του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας, που οδήγησε στη δημιουργία πάνω από 20 ενδυμάτων εμπνευσμένων από τον κινέζικο πολιτισμό, έκθεση και επιστημονικό συνέδριο πάνω σε θέματα πολιτισμικής ανταλλαγής Ελλάδας και Κίνας. Εδώ μπορείτε να δείτε σχετικό βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=zNpKc0lT25U

Το Ινστιτούτο Κομφούκιος του ΑΠΘ με την άψογη συνεργασία δασκάλων και μαθητών/τριών έχει και το δικό του τραγούδι, Η μέρα μου ,  το οποίο ενθαρρύνει τη μάθηση και τη συνεργασία με επίκεντρο τη γλωσσομάθεια και την ανοιχτότητα στο διαφορετικό (μουσική Γιώργου Χαλδούπη, δημιουργικό κομμάτι Chen Sen): https://www.youtube.com/watch?v=3Qn7uSi0nTE

Επίσης είμαστε περήφανοι/ες που μόνο μέσα σε τόσο μικρό διάστημα καταφέραμε να συγγράψουμε το βιβλίο ‘Εισαγωγή στον Κόσμο της Κινέζικης Γλώσσας-Introduction to the world of the Chinese Language ’ που ολοκληρώθηκε φέτος (Εκδόσεις Ζυγός και ΑΠΘ) και θα παρουσιαστεί επίσημα στις 15 Οκτωβρίου 2022 όποτε θα γίνουν και τα, καθυστερημένα λόγω πανδημίας, επίσημα εγκαίνια του Ινστιτούτο Κομφούκιος του ΑΠΘ στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ.

Ποιές ήταν οι σπουδές που ακολουθήσατε και κατά πόσο σας βοήθησαν στην εξέλιξη της επαγγελματικής σας καριέρα;

Αποφοίτησα από το αγγλικό τμήμα του ΑΠΘ και μετά έκανα τις διδακτορικές μου σπουδές στο Παν/μιο Μοnash της Αυστραλίας, όπου βίωσα τον πολυπολιτισμό και τα συναφή θέματα.  Ως καθηγήτρια στο ελληνικό Πανεπιστήμιο και έχοντας ειδικευτεί σε θέματα επαφής γλωσσών και πολιτισμών, διδάσκω γύρω από τα θέματα αυτά εδώ και πολλά χρόνια, ενώ θεωρώ πολύ σημαντικό ότι το 2009 δημιουργήσαμε την ομάδα και το περιοδικό Πολύδρομο, για τη διγλωσσία και τον πολυπολιτισμό στην εκπαίδευση και την κοινωνία (http://polydromo.web.auth.gr/index.php/el-gr/). 

Τα τελευταία χρόνια, ως διευθύντρια του Ινστιτούτο Κομφούκιος του ΑΠΘ, θεωρώ ότι, παράλληλα με τη δουλειά μου, επίσης σπουδάζω, μιας και είμαι η ίδια μαθήτρια της κινέζικης γλώσσας, μιας ιδιαίτερα προκλητικής αλλά απίστευτα σαγηνευτικής γλώσσας. Για μένα η εκμάθηση της κινέζικης γλώσσας στο είναι η μεγάλη μου ανταμοιβή για τη δουλειά μου στο Ινστιτούτο Κομφούκιος!

Τι σημαίνει επιτυχία για εσάς στο χώρο που εργάζεστε;

Επιτυχία για μένα είναι να βλέπεις τους/τις συνεργάτες/ιδές σου να θέλουν να εργαστούν για τον ίδιο σκοπό, να υπάρχει εμπιστοσύνη και πραγματική φιλία μεταξύ μας, να θέλουμε συνεχώς να μαθαίνουμε. Επιτυχία είναι όταν καταφέρνω να δώσω έμπνευση και φιλομάθεια στους/τις συνεργάτες/ιδές μου και στους/τις φοιτητές/τριές μας. Στο Ινστιτούτο Κομφούκιος ο κοινός μας σκοπός είναι να ελκύσουμε περισσότερα άτομα στον μαγικό κόσμο της κινέζικης γλώσσας και να συμβάλλουμε ουσιαστικά στο να αναβαθμιστεί η θέση της κινέζικης γλώσσας στην Ελλάδα, σε κοινωνικό και ακαδημαϊκό επίπεδο.

Ποιά έργα ή υπηρεσίες πιστεύετε οτι πρέπει να πραγματοποιηθούν στο άμεσο μέλλον , τα οποία θα συμβάλουν ουσιαστικά στη ανάπτυξη του Ινστιτούτου;

Στο άμεσο μέλλον θα πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας με ζήλο και να οργανώσουμε καλύτερα τη διδασκαλία και έρευνα για την κινέζικη γλώσσα (και τον πολιτισμό) στην Ελλάδα σε συνεργασία με άλλους φορείς και τα άλλα δύο Ινστιτούτο Κομφούκιος, στην Ελλάδα.

Τι θεωρείτε σημαντικότερο για την επιτυχία; Τις συνειδητές επιλογές, το πάθος, το networking, τις σπουδές ή κάτι άλλο;

Νομίζω ότι όλα χρειάζονται για μια επιτυχημένη πορεία στη ζωή αλλά αυτό που κάνει τη διαφορά ίσως είναι το πάθος με το οποίο κάνουμε ό,τι κάνουμε. Προσωπικά το networking δεν είναι το δυνατό μου σημείο αλλά έχω να πω ότι συχνά όταν κάνεις καλά τη δουλειά σου, η αναγνώριση έρχεται συχνά ως φυσική συνέπεια. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την Πρεσβεία της Κίνας στην Ελλάδα και τον Πρέσβη τον κ. Xiao Junzheng, ο οποίος μου έκανε τη μεγάλη τιμή να με προτείνει για τα νέα παγκόσμια βραβεία για άτομα από άλλες χώρες που συμβάλλουν σημαντικά στην ανταλλαγή ανάμεσα στην Κίνα και τον υπόλοιπο κόσμο. Για μένα αυτή είναι η μεγαλύτερη τιμή και επιβράβευση του έργου μας στο Ινστιτούτο Κομφούκιος,του ΑΠΘ.

Ποιά είναι τα πλάνα σας για το άμεσο μέλλον;

Να συνεχίσω να μαθαίνω και να διδάσκω. Όπως λέει το τραγούδι ‘Κάθε μέρα και πιο πάνω’. Προσωπικά επιδιώκω να κατακτήσω την κινέζικη γλώσσα στο πιο υψηλό δυνατό επίπεδο για να γίνω πραγματική Πρέσβειρα της Κίνας στην Ελλάδα και της Ελλάδας στην Κίνα και να μπορέσω έτσι να ανοίξω περισσότερους δρόμους εξέλιξης για τους/τις Έλληνες/ίδες μαθητές/τριές μας που επιδιώκουν περισσότερες προσωπικές και επαγγελματικές δυνατότητες σε σχέση με την Κίνα. 

Ποιές είναι οι τάσεις σήμερα στον τομέα της εκπαίδευσης στον χώρο των επιχειρήσεων;

Δεν είμαι ειδική για τα θέματα των επιχειρήσεων αλλά η εκμάθηση μιας γλώσσας που συνδέεται και με μια ισχυρή οικονομία, όπως είναι η κινέζικη, δε μπορεί παρά να δίνει πολλά και σημαντικά προσόντα. Η εκμάθηση των γλωσσών για μένα ήταν, είναι και θα είναι ένα από τα σημαντικότερα προσόντα που μπορεί να έχει κάποιο άτομο για να διεκδικήσει μια καλύτερη θέση στην εργασία και στην κοινωνία.

Πως μπορούμε να ενισχύσουν την γυναικεία επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα;

Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι το ίδιο εύκολο για τις γυναίκες να είναι επιχειρηματικά τολμηρές γιατί ακόμη η κοινωνία αναμένει από αυτές να είναι πρωτίστως καλές στην ιδιωτική σφαίρα και δευτερευόντως στη δημόσια σφαίρα. Για αυτό η εκπαίδευση, συμβουλευτικές υπηρεσίες αλλά και υπηρεσίες υποστήριξης της οικογένειας είναι απαραίτητα για να τολμήσουν περισσότερες γυναίκες να κάνουν βήματα μπροστά.

Ποιο είναι το προσωπικό σας σλόγκαν ή ρητό;

Όπως είπα και πριν ‘Κάθε μέρα και πιο πάνω

Επίκαιρα Πρόσωπα

Οι startup που “μαγνητίζουν” | First Cold Brew (Μάνος Αποστολόπουλος)

Μια παρέα τριών φίλων ο Νίκος Θεοδωρής, ο Φώτης Σπίνος και ο Μάνος Αποστολόπουλος με πολύ πάθος, γνώση, εμπειρία προσπαθούσαν από πάντα να προσφέρουν στους πελάτες τους την καλύτερη δυνατή γεύση του καφέ. Έτσι, ξεκίνησαν το εγχείρημά τους να δημιουργήσουν έναν ποιοτικό εμφιαλωμένο καφέ που μπορείς να καταναλωθεί οπουδήποτε και σε οποιαδήποτε στιγμή.

Κύριε Αποστολόπουλε Μάνο, μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια για τις σπουδές σας και την πορεία σας μέχρι τώρα;

Οι σπουδές μου ήταν στον τομέα της πληροφορικής, οι οποίες όμως δεν ολοκληρώθηκαν καθώς εκείνο τον καιρό προτίμησα να εργαστώ, αργότερα δεν υπήρχε ο χρόνος και ιδίως η διάθεση να τις συνεχίσω. Παρ όλα αυτά, το γεγονός πως δεν σπούδασα δεν με απέτρεψε να κάνω τα βήματα που ήθελα. Ομοίως οι συνεταίροι μου σπούδασαν σε διαφορετικά πεδία, όπως η ψυχολογία και η μηχανική αυτοκινήτων.


Ποια η έμπνευση πίσω από αυτή την επαγγελματική δραστηριότητα;

Και οι τρεις μας εργαστήκαμε από πολύ νωρίς στον χώρο της εστίασης και στον καφέ, στην πορεία καθώς εξειδικευτήκαμε με αφοσίωση μας στο να σερβίρουμε τον καλύτερο καφέ παντού και πάντα. Προσωπικά ασχολήθηκα με το κομμάτι της κρύας εκχύλισης το 2013 και ανέπτυξα τις γνώσεις μου σε αυτή την μέθοδο. Έξι χρόνια αργότερα, είδα ότι υπήρχε μεγάλο κενό στην ελληνική αγορά και ειδικά στα ποιοτικά  εμφιαλωμένα προϊόντα καφέ, καθώς μέχρι τότε υπήρχαν μόνο παρασκευάσματα καφέ με γάλα συντηρητικά και ζάχαρη. Όταν έγινε η πρόταση από τον Φώτη να κάνουμε την δική μας επιχείρηση, πρότεινα να κάνουμε την First Cold Brew δηλαδή την πρώτη και την μοναδική ελληνική εταιρεία παραγωγής εμφιαλωμένων καφέδων κρύας εκχύλισης.


Τι συμβουλές θα δίνατε σε άλλους επιχειρηματίες που θέλουν να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση;

Οι συμβουλές που έχουμε πλέον είναι αναρίθμητες, αρχικά σε πρακτικά κομμάτια και διαδικασίες, δεν θα σταθώ όμως σε αυτές.

Αυτό που πρέπει να κάνει ένας άνθρωπος που θέλει να ξεκινήσει κάτι δικό του, είναι αρχικά να διαλέξει με σύνεση τους ανθρώπους που θα ξεκινήσει την κοινή αυτή πορεία, να μοιράζετε τις ιδέες του και να μην φοβάται ότι θα τις κλέψουν γιατί δεν είναι η ιδέα το ζήτημα αλλά η ομάδα που την κάνει πραγματικότητα και τέλος να έχει πίστη στο εγχείρημα και υπομονή.


Ποια είναι η πολιτική σας ως προς την βιώσιμη παραγωγή και την κοινωνική ευθύνη;

Προσπαθούμε ιδιαίτερα να μην σπαταλάμε άσκοπα ενέργεια. Σε αυτό βοηθάει και η κρύα εκχύλιση καθώς χρειάζονται λιγότεροι πόροι για να την παραγωγή μας, οπότε θα έλεγε κανείς ότι είναι ένας πιο «πράσινος» καφές, παράλληλα επιλέγουμε συσκευασίες οι οποίες ανακυκλώνονται και σε κάθε μας στάδιο έχουμε ελαχιστοποιήσει τις φύρες. Το υπόλειμμα του καφέ το πετάμε σε καφέ κάδους για οργανικά απορρίμματα και παράλληλα συνεργαζόμαστε με διάφορες εταιρείες που μπορούν να το επαναχρησιμοποιήσουν, όπως για καλλυντικά σαπούνια και οργανικά λιπάσματα.  


Ποια είναι η φράση που σας δίνει κουράγιο και έμπνευση να συνεχίσετε όσα έχετε καταφέρει;

Πρωτοπορία, καινοτομία και αφοσίωση για αυτό που κάνουμε,

Να συνεχίσουμε με την ίδια αγάπη γιατί πιστεύουμε ότι αξίζει.


Ποιο είναι το όραμα και οι στόχοι της εταιρείας για το μέλλον;

Στα σχέδια μας είναι να ξεκινήσουμε τις εξαγωγές, για να γίνει όμως αυτό πρέπει πρώτα να αναπτύξουμε επιπλέον την μονάδα παραγωγής.

Θα θέλαμε επίσης να μπορούμε να προσλάβουμε επιπλέον προσωπικό και να γίνει η εταιρεία μας, ένας σταθμός ζωής για περισσότερους ανθρώπους που μοιράζονται το ίδιο πάθος.

Μάνος Αποστολόπουλος

Συνιδιοκτήτης και Διευθύνων Σύμβουλος του First Cold Brew


Συνέντευξη από την ομάδα του BusinessWoman

Continue Reading

Επίκαιρα Πρόσωπα

Οι startup που “μαγνητίζουν” | Κική και Αντρέα

Το “Naughty Dogs” είναι μια εταιρεία που προέκυψε μέσα από τις φυλακές όσο οι ιδρύτριες της Αντρέα και Κική έμαθαν να δημιουργούν κρέμες και άλλα προϊόντα καλλωπισμού από συνταγές που μοιράζονταν. Πρόκειται για μια επιχείρηση που έχει ως στόχο να προσφέρει αξέχαστα αρώματα μέσα από ποικίλα προϊόντα που κάθονται πάνω στο σώμα με αγάπη και σεβασμό.

Κυρία Κική και κυρία Αντρέα, μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια για τις σπουδές σας και την πορεία σας μέχρι τώρα;

Κική: Έχω σπουδάσει ηθοποιός σε δημόσιο ΙΕΚ. Η επαγγελματική μου πορεία μέχρι στιγμής ξεκινάει από το δημοτικό, όπου αγόραζα ζελεδάκια από το σούπερ μάρκετ και τα πουλούσα ακριβότερα σε
μικρές συσκευασίες στους συμμαθητές μου. Έπειτα αναβάθμισα τη δραστηριότητα μου με αξεσουάρ από χάντρες που τα έφτιαχνα μόνη μου σπίτι και τα εμπορευόμουν. Με τα λεφτά που έβγαλα αγόρασα λάπτοπ στο οποίο έγραφα CD τα οποία πουλούσα στους συμμαθητές μου . Έπειτα στην Αθήνα δούλευα ως σερβιτόρα και παράλληλα πουλούσα τσαντάκια. Λέγοντας αστείες ιστορίες από τη
δουλειά μου ως σερβιτόρα έγινα γνωστή , κατάφερα να κάνω επιτυχημένες παραστάσεις και να βγάζω χρήματα με αυτόν τον τρόπο. Ύστερα αφού μάζεψα κάποια χρήματα αποφάσισα να τα επενδύσω ανοίγοντας το naughty dogs με την καλή μου φίλη Αντρέα.


Αντρέα: Έχω σπουδάσει χημικός. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Ρουμάνια. Στα 26 μου αποφάσισα να μεταναστεύσω στην Ελλάδα για να κάνω κάτι καλύτερο για μένα. Η προσαρμογή μου και η επαγγελματική μου πορεία ήταν δύσκολη,δουλεύοντας αρκετά χρόνια στην εστίαση και παράλληλα
μεγαλώνοντας ένα παιδί μόνη μου. Καταλήξαμε σε αυτήν την επιχείρηση με την κολλητή μου φίλη Κική.


Ποια η έμπνευση πίσω από αυτή την επαγγελματική δραστηριότητα;

Επιλέξαμε μαζί με την φίλη μου Κική να ξεκινήσουμε αυτή την επιχείρηση από την επιθυμία μας για ανεξαρτησία. Πάντα θέλαμε να δημιουργήσουμε μια «οικογένεια» την οποία τελικά δημιουργήσαμε, με τα άτομα που εμείς επιλέξαμε να είναι κοντά μας σε αυτό το ταξείδι. Λόγω της δύσκολης επαγγελματικής μας πορείας ήταν ανάγκη να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο εργασιακό περιβάλλον που απευθύνεται κυρίως στις γυναίκες.


Τι συμβουλές θα δίνατε σε άλλους επιχειρηματίες που θέλουν να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση;

Να ρισκάρουν , και να γνωρίζουν ότι δεν υπάρχουν ήττες, παρά μόνο μαθήματα.
Μην κάνετε κάτι εφήμερο αλλά χτίστε τη δική σας ιστορία!


Ποια η έμπνευση πίσω από το ιδιαίτερο design και τις ιδιαίτερες ονομασίες των προϊόντων σας;

Καθημερινά παρατηρούμε την ανάγκη του κόσμου να εκφραστεί ελεύθερα. Η ιδέα
μας ήταν αφού όλοι τα σκεφτόμαστε από μέσα μας, γιατί να μη τα βγάλουμε προς
τα έξω;

Οι ονομασίες των προϊόντων δείχνουν και την άποψη μας για τη ζωή, δεν
χρειάζεται να την παίρνουμε στα σοβαρά , όλα εμπεριέχουν χιούμορ μέσα τους, αν
έχει κανείς τα μάτια να το δει. Σίγουρα αυτή η πινελιά έλειπε από την αγορά όπως και
αποδείχθηκε.


Ποια είναι η φράση που σας δίνει κουράγιο και έμπνευση να συνεχίσετε όσα έχετε καταφέρει;

Μία λέξη μας εμπνέει: Η αγάπη


Μπορείτε να μοιραστείτε τυχόν επερχόμενα σχέδια ή πρωτοβουλίες για την εταιρεία σας;

Στα επόμενα δυο χρόνια θα ανοίξουμε δυο φυσικά κατάστημα, ένα στο κέντρο της Αθήνας
και ένα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Στο πολύ κοντινό μέλλον, θα λανσάρουμε 20
νέους κωδικούς που σίγουρα θα σας συναρπάσουν οπότε… αναμείνατε στις θέσεις
σας!

Andreea Boboc | Συνιδρυτής Naughty Dogs
Κική Λιτσάκη | Συνιδρυτής Naughty Dogs


Συνέντευξη από την ομάδα του BusinessWoman

Continue Reading

Επίκαιρα Πρόσωπα

Παναγιώτα Μαθιουδάκη | Ανακαλύπτοντας την ομορφιά…

Η κυρία Παναγιώτα Μαθιουδάκη είναι απόφοιτη του τμήματος Αισθητικής και Κοσμητολογίας , του Τ.Ε.Ι. Αθήνας (νυν Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής). Στην πορεία της έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και συνεδρίων στο τομέα της κοσμητολογίας και της αισθητικής , τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.


Κυρία Μαθιουδάκη μπορείτε να μας πείτε ποια η έμπνευση πίσω από αυτή την επαγγελματική δραστηριότητα; Τι σας έκανε να θέλετε να ακολουθήσετε αυτό τον δρόμο;

Η φροντίδα. Η φροντίδα και η περιποίηση του υγιούς δέρματος. Η επιστήμη μας αφορά ακριβώς αυτό.
Καθημερινά βιώνουμε έναν αγώνα δρόμου, με αντίπαλο τον χρόνο. Ο ρόλος της αισθητικού είναι να μας βοηθήσει με την φροντίδα της, να διατηρήσουμε την νεανικότητα και την σφριγηλότητα της επιδερμίδας μας. Για αυτό και η σχέση αισθητικού – πελάτισσας είναι πολύ δυνατή, είναι μία σχέση αμφίδρομης εμπιστοσύνης που σπάνια την συναντάς.


Ποια είναι η εξειδίκευση σας στον χώρο της κοσμητολογίας και ποια είναι η γνώμη σας για τη συνεχή εκπαίδευση και προσαρμογή σε νέες τάσεις στον κλάδο που δραστηριοποιείστε;

Αγαπάω πολύ το πρόσωπο. Είναι ο καθρέφτης μας, είναι το πρώτο πράγμα που θα δει κάποιος όταν μας συναντήσει, λέει την αλήθεια για εμάς. Προσπαθώ να παρακολουθώ όλες τις νέες τάσεις, νέα δραστικά συστατικά, νέα προϊόντα και τεχνολογίες. Κάθε χρόνο προσπαθώ να παρευρίσκομαι σε όλα τα σημαντικά διεθνή συνέδρια , ώστε να ανακαλύπτω από τους πρώτους τις καινοτομίες και το που οδηγούνται η αισθητική και η κοσμητολογία. Θεωρώ σημαντικό να μην μένεις πίσω, ειδικά σε μία επιστήμη που συνεχώς εξελίσσεται και τις τελευταίες δεκαετίες έχει κάνει άλματα προόδου.


Ποια είναι η φιλοσοφία πίσω από το κέντρο αισθητικής σας; Πώς διασφαλίζετε την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχετε;

Η φιλοσοφία η δική μου και των συνεργατών μου βασίζεται στον συνδυασμό της καινοτομίας και της διαχρονικότητας. Θα επιλέξουμε το μοντέρνο αλλά δεν θα εγκαταλείψουμε το κλασικό, το δοκιμασμένο, το αποτελεσματικό. Για παράδειγμα, ο βαθύς καθαρισμός αποτελεί το Α και το Ω για τη σωστή περιποίηση του προσώπου. Παρά την εξέλιξη στην κοσμητολογία τα στάδια του παραμένουν ίδια. Η κύρια μας προτεραιότητα είναι η επιστημονική προσέγγιση στις υπηρεσίες που παρέχουμε. Επιλέγουμε προσεκτικά και με αυστηρά κριτήρια τις συνεργασίες μας. Χρησιμοποιούμε μόνο πιστοποιημένα και αξιόπιστα μηχανήματα και προϊόντα, με κλινικές μελέτες που αποδεικνύουν αυτό που υπόσχονται. Επιπλέον, διατηρούμε υψηλά πρότυπα υγιεινής και ασφάλειας σε όλες μας τις διαδικασίες..


Ούσα ειδικός, ποιες θα λέγατε ότι είναι οι τελευταίες και πιο ενδιαφέρουσες τάσεις της κοσμητολογίας;

Το νέο trend είναι τα εξωσώματα. Τα εξωσώματα είναι νανοκυστίδια που παράγονται από όλα τα ευκαρυωτικά κύτταρα. Χρησιμεύουν ως ένα φυσικό σύστημα επικοινωνίας μεταξύ των κυττάρων. Λειτουργούν ως αγγελιοφόροι, στέλνοντας σήματα στα κύτταρα και πυροδοτώντας την αναγέννηση των κουρασμένων και ανενεργών κυττάρων του δέρματος. Ολοένα και περισσότερα εργοστάσια παραγωγής καλλυντικών προσπαθούν να τα ενσωματώσουν στις φόρμουλές τους, αναπτύσσοντας νέες θεραπείες και σκευάσματα που βασίζονται στις ιδιότητες τους.


Μπορείτε να μοιραστείτε τυχόν επερχόμενα σχέδια ή πρωτοβουλίες που οραματίζεστε;

Πρόσφατα επενδύσαμε επιχειρηματικά στον κλάδο του φαρμακείου. Είναι μία διαχρονική , αλλά συνεχώς αναπτυσσόμενη αγορά. Με τους συνεργάτες μου και μία ομάδα επιστημόνων εργαζόμαστε στην ανάπτυξη μίας καινοτόμου σειράς δερμοκαλλυντικών χρησιμοποιώντας φιλικές προς το περιβάλλον συσκευασίες και ανανεώσιμα υλικά. Θα μου επιτρέψετε όμως, να σας πω περισσότερα για αυτό στο μέλλον.

Παναγιώτα Μαθιουδάκη,

Αισθητικός – Κοσμητολόγος, Επιχειρηματίας.

Ιδιοκτήτρια των Laserskin Solutions (www.laserskin.gr)


Συνέντευξη από την ομάδα του BusinessWoman

Continue Reading

Trending