Υγεία
Η Αλκαλική διατροφή: Ασπίδα προστασίας στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας

Οι υποστηρικτές της αλκαλικής διατροφής ισχυρίζονται ότι οι προϊστορικοί άνθρωποι ακολουθούσαν μια αλκαλική διατροφή και ότι οι ασθένειες του δυτικού πολιτισμού είναι αποτέλεσμα της στροφής από μια αλκαλική σε μια όξινη διατροφή.Η έλλειψη βιταμινών και ιχνοστοιχείων είναι αποδεδειγμένα καταστροφική για την ανθρώπινη υγεία και παρόμοια περιστατικά εμφανίζονται σε χώρες με υψηλά επίπεδα φτώχειας και έλλειψη διατροφικών πηγών.
Ακόμη και όταν κάποιος τρέφεται υγιεινά, ασκείται τακτικά και ζει σε καθαρό περιβάλλον, μπορεί και πάλι να υποφέρει από παθολογικά συμπτώματα επειδή δεν αναπνέει σωστά. Στην πραγματικότητα πολλές παθήσεις, όπως το άσθμα η αλλεργική ρινίτιδα, οι αλλεργίες και πολλές άλλες, οφείλονται, σε πολλές περιπτώσεις, και στον λανθασμένο τρόπο αναπνοής ή επιδεινώνονται εξαιτίας αυτού του λόγου. Η αναπνοή, επίσης, είναι η μόνη κύρια και ζωτική βιολογική λειτουργία – η πιο ζωτική από όλες – που είναι ημιαυτόνομη, γίνεται δηλαδή ταυτόχρονα ακούσια και εκούσια από τον άνθρωπο, ο οποίος μπορεί έτσι να την επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό. Πολλά είναι τα λάθη ομως που κάνουμε σε ότι αφορά την διατροφή μας καθημερινά , όλα αυτά μας φέρνουν αντιμέτωπους με παθήσεις που θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει αν τρεφόμασταν υγιεινά και πίναμε ποιοτικό νερό και όχι από πλαστικά μπουκάλια και φίλτρα χωρίς πιστοποιήσεις.
Η βιομηχανοποίηση της κοινωνίας έχει ως αποτέλεσμα την απελευθέρωση πολλών τοξικών χημικών, πάνω από 10 εκατομμύρια τέτοια χημικά –παράγωγα του πετρελαίου έχουν παραχθεί μέχρι σήμερα, στο περιβάλλον που ζούμε. Πολλά από αυτά, όπως οι διοξίνες που έχουν ανιχνευθεί ακόμα και στο γάλα της μητέρας καθώς και σε πλαστικά περιτυλίγματα τροφών και σκευών καθημερινής χρήσης, ακόμα και σε πλαστικούς δοκιμαστικούς σωλήνες εργαστηρίων.Το πρόβλημα επιδεινώνεται από τις σύγχρονες διατροφικές συνήθειες που περιλαμβάνουν τροφές ζωικής προέλευσης όπως κρέας, γαλακτοκομικά και βιομηχανοποιημένες τροφές που εκτός από τα τοξικά χημικά που περιέχουν, επίσης είναι επιβαρυμένες με ζάχαρη και ορμόνες ζώων.
Καταναλώνοντας καθημερινά ποιοτικό νερό μαζί φυσικά με σωστή διατροφή, έχουμε τα εξής θετικά για την υγεία μας. Η αρκετή ποσότητα νερού βοηθά στη διατήρηση του όγκου του αίματος, διατηρώντας έτσι την ενέργεια του σώματος, αυξάνει τον αριθμό θερμίδων που καίγονται κατά τις καθημερινές δραστηριότητες, Βοηθά στην πρόληψη των στομαχικών διαταραχών που μπορεί να προκληθούν από φάρμακα ,και φυσικά το νερό συμβάλει στο να απαλλαγεί κανείς από το περίσσιο νάτριο που λαμβάνεται από την τροφή, που μπορεί να προκαλέσει κατακρατήσεις υγρών και πολλά άλλα σοβαρά προβλήματα Το σώμα μας έχει μια ιδιαιτέρα έντονη εσωτερική δυνατότητα αυτοθεραπείας. Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι πολλά βρώσιμα φρούτα, λαχανικά, βότανα και μπαχαρικά περιέχουν χημικές ουσίες που μπορεί να μειώσει τη συχνότητα εμφάνισης του καρκίνου. Καλό είναι λοιπόν να μάθουμε πως να ξεχωρίζουμε τις τροφές. ΌΞΙΝΕΣ: Κρέας, πουλερικά, ψάρια, γαλακτοκομικά προϊόντα, αυγά, δημητριακά και αλκοόλ. ΟΥΔΕΤΕΡΕΣ: Φυσικά λίπη, άμυλα και σάκχαρα. (Αυτές οι τροφές είναι ουδέτερες, διότι δεν περιέχουν πρωτεΐνες, θείο ή μέταλλα).ΑΛΚΑΛΙΚΕΣ: Φρούτα, ξηροί καρποί, όσπρια και λαχανικά.
Όσοι ακολουθούν την αλκαλική διατροφή υποστηρίζουν ότι οι όξινες δίαιτες είναι καρκινογόνες, ενώ η αλκαλική διατροφή προλαμβάνει ή και θεραπεύει τον καρκίνο, διότι ο καρκίνος δεν μπορεί να αναπτυχθεί, όταν το αίμα μας είναι αλκαλικό. Συγκεκριμένα υποστηρίζουν ότι ο καρκίνος μπορεί να αναπτυχθεί μόνο σε όξινο περιβάλλον, και ως εκ τούτου μια αλκαλική δίαιτα μπορεί να αποτρέψει τα καρκινικά κύτταρα να αναπτυχθούν και ότι μπορεί να εξολοθρεύσει τα υπάρχοντα καρκινικά κύτταρα. Ένα άλλο πρόβλημα με την όλη θεωρία περί αλκαλικής διατροφής είναι ότι πολλές αλκαλικές τροφές είναι ταυτόχρονα και υψηλού γλυκαιμικού δείκτη, δηλαδή υψηλές σε σάκχαρα. Για παράδειγμα, οι χυμοί φρούτων είναι αλκαλικοί αλλά και ταυτόχρονα υψηλοί σε σάκχαρα και γλυκαιμικό δείκτη, κάτι που είναι κακό για κάποιον που έχει καρκίνο ή διαβήτη. Μην υπερβάλλεται στην διατροφή σας …Το να τρώμε όμως όλη μέρα φρούτα προκαλεί αλκαλικό περιβάλλον, άρα μας γεμίζει σάκχαρα που δεν χρειαζόμαστε, και τελικά προκαλεί περισσότερο κακό παρά καλό. Η υψηλή δε κατανάλωση σακχάρων προκαλεί γλύκανση και οξειδωτικό στρες στο σώμα.
Το συμπέρασμα είναι τελικά ότι αυτοί που ακολουθούν μια αλκαλική δίαιτα τρώνε πολλά λαχανικά και φρούτα και περιορίζουν τις επεξεργασμένες τροφές, κάτι που είναι ευεργετικό για την υγεία τους
Άρθρα και Συνεντεύξεις από την Εκπομπή Υγεία και Ευ Ζην
Επιμέλεια Άρθρου
Πετκάκη Πωλίνα,
Δημοσιογράφος – Επικοινωνιολόγος
Διατροφή
Η σημασία του Ασβεστίου στην Παιδική Ηλικία

Η ισορροπημένη διατροφή που να καλύπτει τις ανάγκες του οργανισμού σε απαραίτητα θρεπτικά συστατικά είναι πολύ σημαντική σε όλα τα στάδια της ζωής. Ιδιαίτερα, η επάρκεια της διατροφής σε θρεπτικά συστατικά είναι μείζονος σημασίας στην παιδική ηλικία, καθώς με αυτόν τον τρόπο ενισχύεται η σωματική και νοητική ανάπτυξη του παιδιού και θωρακίζεται η υγεία του, όχι μόνο βραχυπρόθεσμα, αλλά και μακροπρόθεσμα.
Ένα από τα πιο σημαντικά θρεπτικά συστατικά στην παιδική ηλικία είναι το ασβέστιο, το οποίο κατέχει δομικό και λειτουργικό ρόλο στον οργανισμό. Αποθηκεύεται στα οστά, στα δόντια και στο αίμα. Συμμετέχει στη ρύθμιση της καρδιακής και νευρικής λειτουργίας, στην πήξη του αίματος και στη μυϊκή συστολή, καθώς και συμβάλλει στη λειτουργικότητα διαφόρων ενζύμων και ορμονών.
Ο οργανισμός έχει αναπτύξει διαφόρους ομοιοστατικούς μηχανισμούς, έτσι ώστε να διατηρεί τα επίπεδα του ασβεστίου στο αίμα σε φυσιολογικά επίπεδα. Ένας από αυτούς είναι η αποδέσμευση ασβεστίου από τα οστά, γεγονός που καθιστά πολύ σημαντική την επαρκή πρόσληψη ασβεστίου στην παιδική ηλικία για να μην τίθεται σε κίνδυνο η υγεία και το χτίσιμο του σκελετού. Μέχρι τα 30-35 περίπου έτη, άλλωστε, αποκτάμε τη μέγιστη οστική πυκνότητα.
Πόσο ασβέστιο χρειάζεται ένα παιδί;
Οι ημερήσιες ανάγκες σε ασβέστιο εξαρτώνται, κυρίως, από την ηλικία. Οι μεγαλύτερες ανάγκες συναντώνται στην προεφηβική ηλικία όπου ο ρυθμός ανάπτυξης είναι πολύ γρήγορος.
Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται οι ημερήσιες ανάγκες παιδιών σε ασβέστιο, καθώς και οι συνιστώμενες μερίδες γαλακτοκομικών ανά ηλικιακή ομάδα.

1 μερίδα γαλακτοκομικών ισοδυναμεί με:
- 1 ποτήρι γάλα (250ml).
- ½ ποτήρι συμπυκνωμένο γάλα εβαπορέ (125ml).
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι (200γρ).
- 1 κομμάτι τυρί μεγέθους σπιρτόκουτου (30γρ) ή 1 φέτα τυρί του τοστ.
- 2 κουταλιές της σούπας μαλακό τυρί, π.χ. κατίκι.
Η περιεκτικότητα των γαλακτοκομικών σε ασβέστιο δεν επηρεάζεται από το περιεχόμενό τους σε λιπαρά.
Εναλλακτικές πηγές ασβεστίου
Πέραν από τα γαλακτοκομικά, υπάρχουν εναλλακτικές πηγές ασβεστίου που μπορούν να ενσωματωθούν με ποικιλία στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής. Αυτές είναι:
- μικρά ψάρια που τρώγονται με το κόκαλο, όπως ο γαύρος
- ξηροί καρποί και σπόροιτόφου
- ταχίνι
- όσπρια
- πράσινα φυλλώδη λαχανικά, όπως το μπρόκολο
- αποξηραμένα φρούτα
- κινόα
- υποκατάστατα γάλακτος
- τρόφιμα εμπλουτισμένα με ασβέστιο, όπως τα δημητριακά και οι χυμοί
Ένας ακόμη τρόπος για να ενισχύσεις την διαιτητική πρόσληψή του παιδιού σε ασβέστιο είναι επιλέγοντας μπισκότα τύπου Μιράντα με αλεύρι ολικής άλεσης, γάλα και ασβέστιο, που αποτελεί μια νόστιμη και θρεπτική επιλογή.
Αν μάλιστα τα συνδυάσει με κάποια πηγή πρωτεΐνης (π.χ. γιαούρτι) και κάποιο φρούτο θα λάβει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά και καλύτερο κορεσμό.
Στο συγκεκριμένο κείμενο θα διαβάσετε, μεταξύ άλλων:
– Πόσο ασβέστιο χρειάζεται ένα παιδί;
– Εναλλακτικές πηγές ασβεστίου
– Παραδείγματα γευμάτων και σνακ πλούσιων σε Ασβέστιο
– Πληροφορίες για την απορρόφηση ασβεστίου
Πηγή:https://www.mednutrition.gr
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ:
www.mednutrition.gr/portal/lifestyle/diatrofi/17734-i-simasia-tou-asvestiou-stin-paidiki-ilikia
Υγεία
Τα οφέλη των Σνακ σε μια Ισορροπημένη Διατροφή

Μπορεί στο άκουσμα της λέξης «σνακ» το μυαλό σας να πηγαίνει σε αλμυρά και γλυκά σνακ όπως πατατάκια, pop corn, σοκολάτα, ωστόσο, η λέξη «σνακ» δηλώνει απλώς την κατανάλωση κάποιου τροφίμου ή ροφήματος ανάμεσα στα κυρίως γεύματα! Το βασικό κίνητρο πίσω από την κατανάλωση σνακ είναι η πείνα, αλλά φαίνεται πως υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που παίζουν ρόλο στην κατανάλωση σνακ, όπως η ώρα της ημέρας, η διαθεσιμότητα σνακ, το κοινωνικό μας περιβάλλον (φίλοι, συνάδελφοι κλπ), το φυσικό μας περιβάλλον κ.ά.
Για παράδειγμα, πόσες φορές καταναλώσατε κάτι στη δουλειά επειδή το είχε φέρει κάποιος συνάδελφος και σας το προσέφερε ή σας επηρέασε; Ή πόσες φορές έχετε δει μία μπάρα δημητριακών στο πάγκο της κουζίνας και την καταναλώσατε, ενώ εάν δεν την είχατε δει μπορεί να μην κάνατε σνακ;
Είναι καλή Ιδέα να έχετε Σνακ μέσα στην Ημέρα;
Γενικά ναι, είναι καλή ιδέα να έχετε σνακ μέσα στην ημέρα, ωστόσο το είδος και η ποσότητα του σνακ παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Είναι διαφορετικό το αποτέλεσμα όταν το σνακ είναι φρούτα, ξηροί καρποί, μπάρες δημητριακών ολικής άλεσης, γιαούρτι, τυρί, αυγό και σαφώς διαφορετικό εάν είναι σοκολάτα, ντόνατ, πατατάκια. Ας δούμε πιο αναλυτικά τα οφέλη των υγιεινών και ισορροπημένων σνακ.
Παρέχουν πολύτιμα Θρεπτικά Συστατικά που ίσως να μη λαμβάνετε από τα κυρίως Γεύματα
Τα σνακ μπορούν να αποτελέσουν πολύτιμο συστατικό μίας ισορροπημένης διατροφής. Αρκετές φορές στο γραφείο δέχομαι την ερώτηση: «Μα θα φάω και 3 κυρίως γεύματα και 2 σνακ; Πολλά δεν είναι; Να φάω μόνο τα κυρίως;». Ένας από τους λόγους που θέλουμε να έχετε στη διατροφή σας σνακ είναι γιατί σε αυτά τα σνακ βάζουμε τροφές που συνήθως δεν περιέχονται στα κυρίως γεύματα, όπως τα φρούτα, τους ξηρούς καρπούς, τις μπάρες δημητριακών, το γιαούρτι και άλλα τρόφιμα που υποστηρίζουν την ισορροπία και την ποικιλία στη διατροφή σας! Είναι δηλαδή ένας έξυπνος τρόπος να προσθέσουμε στη διατροφή απαραίτητες βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά που συμβάλλουν στη συνολική υγεία και ευεξία σας.
Μπορούν να μειώσουν το Αίσθημα Πείνας και την Υπερκατανάλωση Φαγητού
Έρευνες δείχνουν ότι η κατανάλωση σνακ με αυξημένη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνη μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερο αίσθημα κορεσμού και κατανάλωση λιγότερων θερμίδων κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ακόμα και η κατανάλωση σνακ υψηλού σε υδατάνθρακες, ακόμα και πριν τον ύπνο, φαίνεται ότι μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερο κορεσμό το επόμενο πρωί!
Επιπλέον, η ένταξη σνακ στη διατροφή μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε την υπερκατανάλωση φαγητού λόγω έντονης πείνας, καθώς εάν αφήσετε πολλές ώρες να περάσουν από το ένα γεύμα στο άλλο, μπορεί να καταλήξετε να καταναλώνετε αρκετά μεγαλύτερη ποσότητα φαγητού στο επόμενο γεύμα, από αυτή που θα τρώγατε φυσιολογικά! Σκεφτείτε τα σνακ σαν μια ομαλή μετάβαση από το ένα κυρίως γεύμα στο επόμενο.
Για να αυξήσετε τις πιθανότητες κορεσμού, συνδυάστε διαφορετικές τροφές μεταξύ τους, όπως φρούτο με μπάρα δημητριακών ολικής άλεσης εμπλουτισμένη με ασβέστιο και σίδηρο και ξηρούς καρπούς ή γιαούρτι με δημητριακά πρωινού ολικής, φρούτο και σπόρους.
Σας παρέχουν Ενέργεια για την ομαλή Αύξηση των επιπέδων Γλυκόζης
Ένα από τα κύρια οφέλη της κατανάλωσης σνακ ως μέρος μιας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής είναι η ικανότητα διατήρησης σταθερών επιπέδων ενέργειας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Όταν μένετε πολλές ώρες χωρίς φαγητό, τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα πέφτουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα, οδηγώντας σε κόπωση και ευερεθιστότητα. Τα κατάλληλα σνακ μπορούν να βοηθήσουν στη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ των γευμάτων, αποτρέποντας τις έντονες αυξομειώσεις γλυκόζης και ενέργειας.
Μπορούν να σας Βοηθήσουν στον Έλεγχο του Βάρους
Στο θέμα του βάρους οι έρευνες είναι ανάμεικτες, καθώς τα σνακ μπορούν να οδηγήσουν σε μείωση βάρους, σε σταθεροποίηση ή και σε αύξηση! Για να σας βοηθήσουν στον έλεγχο του βάρους χρειάζεται να δώσετε βάση στον αριθμό των σνακ και στον όγκο των σνακ.
Ως προς τη συχνότητα, 1-2 σνακ είναι αρκετά εάν έχετε καθιστική ζωή, ενώ εάν έχετε πιο δραστήρια καθημερινότητα μπορείτε να φτάσετε και τα 2-3 σνακ την ημέρα.
Ως προς την ποσότητα, μια μερίδα σνακ πρέπει να είναι αρκετή για να χορτάσετε ελαφρώς, μέχρι το επόμενο γεύμα. Ένας γενικός εμπειρικός κανόνας είναι να στοχεύσετε σε περίπου 150-250 θερμίδες ανά σνακ. Αυτό ισοδυναμεί με ένα μήλο συν μία μπάρα δημητριακών ολικής άλεσης με κάτω από 90 θερμίδες/μπάρα ή/και 1 χούφτα ξηρών καρπών. Εάν επιλέξετε ένα συσκευασμένο σνακ, όπως οι μπάρες, ελέγχετε την ετικέτα ώστε να μάθετε ποια είναι η μερίδα.
Συμπερασματικά
Τα σνακ μπορεί να αποτελέσουν ένα πολύτιμο συστατικό μιας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής. Επιλέγοντας σνακ πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, φυτικές ίνες, σύνθετους υδατάνθρακες, καλά λιπαρά και πρωτεΐνη και προσέχοντας την ποσότητα, αλλά και τη συχνότητα κατανάλωσής τους, μπορείτε να απολαύσετε τα οφέλη τους στην υγεία και την ευεξία σας!
Για περισσότερα πατήστε εδώ: https://www.mednutrition.gr/portal/lifestyle/diatrofi/17727-ta-ofeli-ton-snak-se-mia-isorropimeni-diatrofi?utm_source=newsletter_2874&utm_medium=email&utm_campaign=copy&acm=39140_2874
Υγεία
Η Affidea Ελλάδος πρωτοστατεί στην επιστημονική εκπαίδευση της Υπερηχοτομογραφίας

Διαδικτυακά Εκπαιδευτικά Σεμινάρια για επαγγελματίες υγείας από τον Ευρωπαϊκό Όμιλο Affidea, με κέντρο την Ελλάδα
Η Affidea Ελλάδος, δίνοντας έμφαση στην επιστημονική εκπαίδευση, πρωτοστατεί στην εκπαίδευση του Ευρωπαϊκού Ομίλου στον τομέα των Υπερήχων, λόγω του εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού της καθώς και του πρωτοποριακού εξοπλισμού Υπερήχων που βασίζεται στην Τεχνητή Νοημοσύνη.
Ο πρώτος κύκλος των διαδικτυακών εκπαιδευτικών σεμιναρίων του Ομίλου Affidea με θέμα την σύγχρονη Υπερηχοτομογραφία είναι αφιερωμένος αποκλειστικά στους επαγγελματίες υγείας της εταιρείας, στην διάρκεια του οποίου διακεκριμένοι συνεργάτες του Ομίλου θα αναλύσουν την αξία της Ακτινολογίας στην σύγχρονη Κλινική Πράξη αλλά και στην Προληπτική Ιατρική. Την επιστημονική ευθύνη των εκπαιδευτικών σεμιναρίων έχει ο αγγειολόγος-ακτινολόγος του Ομίλου Affidea, Δρ Νικόλαος Λιάσης, ως μέντορας και Πρόεδρος.
Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών σεμιναρίων, που θα διεξάγονται στην αγγλική γλώσσα, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για όλες τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις στην Υπερηχοτομογραφία. Παράλληλα, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια σειρά διαλέξεων από έμπειρους ομιλητές σε διάφορες κλινικές ειδικότητες και να ακούσουν διακεκριμένους συναδέλφους τους από το εξωτερικό και ιατρούς από δημόσια νοσοκομεία της χώρας, που θα παρουσιάσουν τις πιο πρόσφατες αλλά και τις επερχόμενες σημαντικές καινοτομίες που θα δώσουν λύσεις για την αντιμετώπιση διαφόρων παθήσεων.
Αποστολή των εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Affidea, του μεγαλύτερου παρόχου υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας στην Ευρώπη, είναι να καλλιεργήσουν και να προάγουν την υψηλού επιπέδου εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας του Ομίλου αλλά και την συνεχή επαγγελματική τους ανάπτυξη.
Σχετικά με τον Όμιλο Affidea
Ο Όμιλος Affidea αποτελεί σήμερα τον κορυφαίο ιδιωτικό φορέα παροχής ιατρικών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης στην Ευρώπη με δραστηριότητα σε 15 χώρες.
Στην Ελλάδα λειτουργεί από το 2005 με στόχο την παροχή ολοκληρωμένων πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας υψηλής ποιότητας για όλους, μέσω ενός Πανελλαδικού Δικτύου Διαγνωστικών Κέντρων, κι εξασφαλίζοντας τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας.
Ο Όμιλος Affidea εφαρμόζει κατ’ αποκλειστικότητα το πρόγραμμα βελτιστοποίησης της δόσης ακτινοβολίας Dose Excellence κατά τη διενέργεια της αξονικής τομογραφίας. Όλα τα κέντρα του Ομίλου Affidea είναι πιστοποιημένα κατά το διεθνές πρότυπο ISO 9001 και τα βιοπαθολογικά εργαστήρια διαπιστευμένα από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (Ε.ΣΥ.Δ.) κατά το ISO 15189.
Η αρτιότητα του σύγχρονου εξοπλισμού, η επιβεβαιωμένη αξιοπιστία και η διεθνής αναγνώριση των αποτελεσμάτων του Ομίλου Affidea καταδεικνύονται από τις διακρίσεις και τις στρατηγικές συνεργασίες του στο χώρο της υγείας.
-
Ψυχολογία
Πώς να αποκτήσεις ακριβώς αυτό που θέλεις;
-
Επίκαιρα Πρόσωπα
«Αφιέρωμα» Η Αρκαδία επιχειρεί: Παναγιώτα Τρουπή
-
Επίκαιρα Πρόσωπα
«Αφιέρωμα» Η Αρκαδία επιχειρεί: Νάντια Μπαζιωτάκη
-
Τουρισμός
Αναπτυξιακό Διεθνές Συνέδριο στη Δυτική Ελλάδα “Ναύπακτος 2030”
-
Τουρισμός
Επίτιμα μέλη της Ελληνικής Ένωσης Γυναικών στον Πολιτισμό και τον Τουρισμό/HAWCT οι κυρίες Ολυμπία Αναστασοπούλου και Λίλα ντε Τσάβες
-
Επίκαιρα Πρόσωπα
«Αφιέρωμα» Η Αρκαδία επιχειρεί: Βίβιαν Μανωλέσου
-
Τουρισμός
Press Conference για τις ανάγκες ενημέρωσης των δράσεων του έργου CapTour
-
Επίκαιρα Πρόσωπα
«Αφιέρωμα» Η Αρκαδία επιχειρεί: Χριστίνα Μανιάτη