Connect with us

Γαστρονομία

Ευτύχης Μπλέτσας Η κουζίνα της μαμάς

 ΕΥΤΥΧΗΣ ΜΠΛΕΤΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΗΣ «ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ»,

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ ΣΤΗΝ «ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ» ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ «ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ» ΠΟΥ ΠΡΟΑΓΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟΝ ΕΥΤΥΧΗ ΣΤΟ bletsas.gr

Μακαρόνια βίδες με τόνο

ΥΛΙΚΑ

1 κονσέρβα τόνου σε ελαιόλαδο

½ πακ. Μακαρόνια βίδες

1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ

½ ξερό κρεμμύδι

1 σκ. Σκόρδο

½ ματσάκι μαιντανό

1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί

1 κ.γ. ζάχαρη

Ελαιόλαδο

Αλάτι-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζεις τα μακαρόνια. Εν τω μεταξύ ετοιμάζεις την σάλτσα σε ένα πλατύ
τηγάνι, για να μαγειρευτεί πιο γρήγορα η ντομάτα. Ρίχνεις στο τηγάνι το
ελαιόλαδο από την κονσέρβα του τόνου. Τσιγαρίζεις σε αυτό ψιλοκομμένο
κρεμμύδι και σκόρδο. Ρίχνεις και μια καυτερή πιπεριά, για πιο καυτερή
γεύση. Την ρίχνεις ολόκληρη για να την αφαιρέσεις στην συνέχεια.
Προσθέτεις το φιλέτο τόνου στο τηγάνι, για να τσιγαριστεί και αυτό.
Σβήνεις με λευκό ξηρό κρασί και δυναμώνεις την φωτιά, για να εξατμιστεί το
αλκοόλ. Έπειτα προσθέτεις την ντομάτα, με λίγη ζαχαρίτσα και αφήνεις την
σάλτσα να δέσει. Όταν είναι σχεδόν έτοιμη ρίχνεις μέσα τον ψιλοκομμένο
μαϊντανό και τα μακαρόνια. Ανακατεύεις για να αναμιχθούν οι γεύσεις.

Προσθέτεις λίγο ακόμα φρέσκο ελαιόλαδο για γεύση

και σερβίρεις! Πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας από τον τόνο, υδατάνθρακες
από τα μακαρόνια και καλά λιπαρά από το ελαιόλαδο. Τι άλλο θέλεις;!

Αφαίρεσε την φύτρα από την σκελίδα σκόρδου, γιατί αυτή είναι η αιτία που
το… μυρωδάτο λαχανικό μας πειράζει στο στομάχι και μας βαραίνει.

Απο: Ευτύχη Μπλέτσα

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Γαστρονομία

‘’Θησαυροί της Ελλάδας’’

Μία νέα σειρά προϊόντων εγκαινιάζει η αλυσίδα Supermarket ΚΡΗΤΙΚΟΣ, με το όνομα «Θησαυροί της Ελλάδας».

Πρόκειται για παραδοσιακά, τοπικά προϊόντα από όλη την Ελλάδα, με το όνομα και την υπογραφή των ανθρώπων που τα δημιούργησαν, διαλεγμένα ένα ένα με τη φροντίδα των Supermarket ΚΡΗΤΙΚΟΣ.

Πετεινός Ρεθύμνου, aρνάκι Λήμνου, σφέλα Μεσσηνίας, λουκάνικα Καρδίτσας, Κρητικό απάκι και γαλένι, πλιγούρι Θράκης, ελαιόλαδο Σητείας, φακές Κοζάνης, γίγαντες Καστοριάς, παραδοσιακές πηλιορείτικες πίτες, κίτρινο ρύζι από τους ορυζώνες του Αξιού, χειροποίητες χυλοπίτες Πηλίου,  είναι λίγα μόνο από τα προϊόντα της νέας σειράς που θα βρίσκονται από σήμερα στα ειδικά σηματοδοτημένα σημεία των Supermarket ΚΡΗΤΙΚΟΣ. Η τηλεοπτική καμπάνια των Θησαυρών της Ελλάδας, με το σύνθημα «έχω ένα φίλο ΚΡΗΤΙΚΟ…» και η εικόνα της νέας σειράς, εμπνέονται από την αυθεντικότητα των τοπικών προϊόντων και τη φιλική εξυπηρέτηση της αλυσίδας ΚΡΗΤΙΚΟΣ, που όσο κι αν μεγαλώνει, παραμένει πιστή στο πνεύμα του μικρού Παντοπωλείου από το οποίο ξεκίνησε και στο όραμα να φέρνει κάθε μέρα ό,τι καλύτερο παράγει ο τόπος μας, από κάθε γωνιά της Ελλάδας, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Ο πραγματικός πλούτος της χώρας μας ήταν και είναι οι άνθρωποί του και όσα εκείνοι δημιουργούν καλλιεργώντας με ξεχωριστή φροντίδα τη γη. Τα Supermarket ΚΡΗΤΙΚΟΣ φροντίζουν από σήμερα να βρίσκετε αυτούς τους γευστικούς και διατροφικούς θησαυρούς… «κάθε μέρα δίπλα σας». 

Continue Reading

Γαστρονομία

Νέες γεύσεις Pizza Crosscut από την Pizza Fan!

Οι νέες πίτσες Crosscut της Pizza Fan, με βάση από τραγανές πατάτες crosscut ήδη έχουν πάρει εξαιρετικές κριτικές και σχόλια για τα πλούσια υλικά που κρύβουν μέσα τους, λόγω σχήματος, αλλά και για την ιδιαιτερότητα των γεύσεων που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα.

Μετά τις δημοφιλείς Pizza Crosscut Meatmix, Crosscut Νuggets και Crosscut Γύρος  η Pizza Fan παρουσίασε πρόσφατα μια νέα σειρά από γεύσεις που δίνουν ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον σε μια πραγματικά πρωτότυπη σειρά πίτσας που κανείς μας δεν είχε δοκιμάσει μέχρι τώρα.

Υποδεχτείτε λοιπόν τη νέα Pizza Crosscut Cheeseburger με 100% μοσχαρίσιο μπιφτέκι και τυρί gouda, την Pizza Crosscut Ηangover με αυγά μάτια και bacon, την Pizza Crosscut Spicy Chicken με κοτόπουλο, 3 τυριά και πικάντικη σως και την Pizza Crosscut Vegan με φυτικό τυρί, καραμελωμένο κρεμμύδι και μανιτάρια.

Καλωσήρθατε σε μια εντελώς νέα εμπειρία γεύσης που υπόσχεται μεγάλες συγκινήσεις, ειδικά αυτές τις μέρες που μένουμε στο σπίτι περισσότερο και αναζητάμε κάτι διαφορετικό.

Continue Reading

Γαστρονομία

Πρασόρυζο: Μια γευστική δημιουργία αποτοξίνωσης

Το σίγουρο είναι ότι όλοι έχουμε ανάγκη κάποιες φορές, να βοηθήσουμε τον οργανισμό μας να αποτοξινωθεί από το κρέας, τα λιπαρά και τα γλυκά. ΄Αλλωστε όλοι κάνουμε διατροφικά ατοπήματα, κυρίως την περίοδο των γιορτών και λίγο πρέπει να επανέλθουμε.

Τα πράσα είναι μια τροφή που προσφέρει πολλές βιταμίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες και έχει αποδειχθεί μετά από έρευνα ότι έχει και αντικαρκινική δράση. Επίσης τα κρεμμύδια, το ελαιόλαδο, οι ντομάτες που συνθέτουν το πρασόρυζο, είναι τροφές που ωφελούν τον οργανισμό μας.

Το πρασόρυζο είναι νόστιμο, πολύ θρεπτικό και πολύ εύκολο να γίνει. Μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε και κόκκινη πιπεριά, που είναι επίσης αντιοξειδωτική ή λάχανο ή ακόμα και καρότο τριμμένο ή κομμένο σε ροδέλες.

Από τα μπαχαρικά του πάει πολύ ο κουρκουμάς, η πάπρικα, το γλυκάνισο και ότι άλλο σας αρέσει. Αν θέλουμε διακοσμούμε και με σχοινόπρασο.

Στη μέση μπορούμε ακόμα να βάλουμε μια κουταλιά γιαούρτι ή μια κουταλιά κρεμώδες τυρί που του πάει πολύ και οπωσδήποτε ψωμάκι ολικής άλεσης γιατί το λαδερό φαγητό το ζητά…   

Πρασόρυζο

Από την Έφη Μαρκοζάνες

Υλικά

1 κιλό πράσα φρέσκα, κομμένα σε κομμάτια μόνον το λευκό μέρος

2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

2 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1 ώριμη ντομάτα, τριμμένη

Ελαιόλαδο εκλεκτό

1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι καρολίνα

500 ml ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Τρόπος παρασκευής

Σε κατσαρόλα βάζουμε  2-3 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.

Προσθέτουμε τα πράσα και τα σοτάρουμε και αυτά για 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα.

Προσθέτουμε και τον πελτέ ντομάτας, δημιουργώντας χώρο ώστε να φθάσει  στον πάτο της κατσαρόλας, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει βράση για 2-3 λεπτά και να μοσχομυρίσει το φαγητό μας.  

Προσθέτουμε και την ντομάτα και συμπληρώνουμε δύο ποτήρια με ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου και το αφήνουμε να πάρει βράση για 10 λεπτά ακόμα.

Ρίχνουμε το ρύζι και πάλι ανακατεύουμε ελαφρά και συμπληρώνουμε ζωμό καυτό,  ώστε να σκεπάσει το φαγητό μας και 2-3 εκατοστά ακόμα.

Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει σε σκεπασμένη κατσαρόλα το πρασόρυζο για 30 λεπτά.  Θέλει προσοχή να μην πιάσει το ρύζι και ανακατεύουμε συχνά. Αν χρειαστεί ρίχνουμε και λίγο νερό ζεστό ακόμα.

Ανακινούμε την κατσαρόλα και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Αφήνουμε να κρυώσει για λίγο «να σταθεί» όπως έλεγαν οι μανάδες μας και σερβίρουμε φινίροντας επιλεκτικά το πιάτο με σχοινόπρασο ψιλοκομμένο και μια κουταλιά γιαούρτι ή κρεμώδες τυρί.

Σίσσυ Νίκα

Δημοσιογράφος – Επικοινωνιολόγος

Continue Reading

Trending