Connect with us

Γαστρονομία

Η μπύρα ΝΥΜΦΗ παράγεται στην Θεσσαλονίκη και ήρθε για να μας γεμίσει με άρωμα και γεύση

Θεσσαλονίκη –  Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2019 – Την κυκλοφορία της στην Θεσσαλονίκη και τη βόρειο Ελλάδα γιόρτασε η μπύρα ΝΥΜΦΗ με ένα μεγάλο open-air πάρτι, στην Προβλήτα 1 του παλιού λιμανιού της πόλης. Την Τετάρτη 19/6 πλήθος κόσμου καλωσόρισε τη νέα γεύση της Θεσσαλονίκης στο πιο ηλεκτρονικό αλλά και funky πάρτι της πόλης, παρτάροντας όπως αυτή παράγεται: Σαλονικιώτικα.

Όλα ξεκίνησαν λίγες ημέρες νωρίτερα στο λιμάνι, όταν ένας γερανός έβγαλε κιβώτια ΝΥΜΦΗ από τη θάλασσα μέσα σε ένα μεγάλο δίχτυ όπου ντόπιοι ψαράδες τα μοίρασαν στους περαστικούς για να δοκιμάσουν τη νέα γεύση της πόλης. 

Το όνομα και το σύμβολο της ΝΥΜΦΗΣ, βασισμένο στο μύθο της γοργόνας Θεσσαλονίκης, αδερφής του Μ. Αλεξάνδρου, εμπνεύστηκε, σχεδιάστηκε και παράγεται στη Θεσσαλονίκη από 100% Μακεδονικό κριθάρι. Η ΝΥΜΦΗ κουβαλάει θρύλους που δεν τους ξέρεις ακριβώς αλλά τους νιώθεις στο γεμάτο σώμα της, στο ανθώδες άρωμά της, στα τοπικά υψηλής ποιότητας συστατικά και στην ήπια πικράδα των 5 λυκίσκων. Είναι τόσο οικεία και απρόσμενη μαζί που κάθε φορά σε παρασύρει να την ανακαλύψεις από την αρχή… όπως την Θεσσαλονίκη. 

Το παρών στο πάρτυ έδωσαν μεταξύ άλλων γνωστών προσωπικοτήτων της Θεσσαλονίκης, οι Γιώργος Μαυρίδης, Γιάννης Σερβετάς, Ελένη Τσολάκη, Σάντυ Κουτσοσταμάτη και Χρήστος Κιούσης. Φυσικά σε ένα επικό ΛΟΚΑΛ ΠΑΡΤΥ σαν αυτό δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι καλύτερες street food καντίνες της πόλης που είχαν στηθεί από νωρίς στον χώρο της προβλήτας και συνόδευσαν γευστικά την ΝΥΜΦΗ με ιδανικό τρόπο.

Η ομάδα Μάρκετινγκ της ΝΥΜΦΗ, κ. Ειρήνη Παπαδοπούλου, Brand Manager της ΝΥΜΦΗΣ, και κ. Θοδωρής Γκανάτσιος, Jr.Brand Manager της ΝΥΜΦΗΣ, δήλωσε σχετικά: « Η ΝΥΜΦΗ είναι μια μπύρα που εμπνεύστηκε, σχεδιάστηκε και παράγεται στη Θεσσαλονίκη από 100% Μακεδονικό κριθάρι. Ευελπιστούμε οι κάτοικοι της πόλης να την αγκαλιάσουν με την ίδια αγάπη με την οποία δημιουργήθηκε».

Η ΝΥΜΦΗ είναι μια χρυσαφένια hoppy lager μπύρα με 5 λυκίσκους και 5% αλκοόλ που παράγεται στη Θεσσαλονίκη από 100% Μακεδονικό κριθάρι. Χαρακτηρίζεται από ανθώδη αρώματα, φρουτώδη γεύση και μία ήπια πικρή επίγευση που ολοκληρώνει τη γευστική εμπειρία. Κυκλοφορεί σε μπουκάλι των 330ml και των 500ml καθώς και σε βαρέλι των 20L. Παράγεται και διανέμεται από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία.

 

Πηγή

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Γαστρονομία

Honey Sommelier στο Λονδίνο

Σκοπός του προγράμματος είναι η αύξηση της αναγνωρισμότητας και της εξειδίκευσης στο μέλι. Η παροχή στους συμμετέχοντες μιας μεθοδολογίας που τους επιτρέπει να αξιολογήσουν την ποιότητα και την ποικιλία των μελιών. Για τους μελισσοκόμους και τους συσκευαστές είναι χρήσιμη η παρακολούθηση του σεμιναρίου για την σωστή επισήμανση σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΕ, καλύτερη παρουσίαση των προϊόντων και για τους λάτρεις του μελιού εν γένει, για καλύτερη επιλογή και εκτίμηση του μελιού

Το σεμινάριο απευθύνεται κατά προτίμηση σε μελισσοκόμους και τεχνικούς, αλλά και σε άλλους επαγγελματίες που έρχονται σε επαφή με το μέλι (όπως βοτανολόγοι, διατροφολόγοι, διαιτολόγοι, σεφ ή «foodies») και όσοι επιθυμούν να επεκτείνουν τις γνώσεις τους για το μέλι. Θα μάθουν πώς να χρησιμοποιούν την οργανοληπτική ανάλυση ως εργαλείο για την αξιολόγηση της ποιότητας.

 

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

 

Θα μάθετε πώς το μέλι παράγεται από τις μέλισσες και από τους μελισσοκόμους και όλους τους κρυμμένους κινδύνους που αντιμετωπίζει η παραγωγή μελιού. Θα δοκιμάσετε πόσο ευαίσθητες είναι οι αισθήσεις σας και θα βελτιώσετε την ικανότητά σας για αισθητήρια-οργανοληπτική διάκριση. Θα δοκιμάσετε περισσότερες από 15 ποικιλίες επιλεγμένου μελιού υψηλής ποιότητας και θα είστε εκπαιδευμένοι για να αναγνωρίσετε ελαττώματα στο μέλι. Θα μάθετε να ανιχνεύετε τα προφίλ γεύσης των μελιών. Θα βιώσετε να είστε κριτής σε διαγωνισμό μελιού.

Τα είδη μελιού θα περιλαμβάνουν (αλλά δεν περιορίζονται σε αυτά):

  • Citrus (Citrus spp.)
  • Πικραλίδα (Taraxacum officinale)
  • Ακακία (Robinia pseudoacacia)
  • Γαλλικό αγιόκλημα (Hedysarum coronarium)
  • Δέντρο καρυδιού (Eucalyptus spp.)
  • Μελιτώματα μέλι
  • Ασβέστη (Tilia spp.)
  • Brassica napus
  • Rhododendron (Rhododendron spp.)
  • Φράουλα (Arbutus unedo)
  • Ηλίανθος (Helianthus annus)
  • Γλυκό κάστανο (Castanea sativa)
  • Γαϊδουράγκαθο (Galactites tomentosa)
  • Θυμάρι (Thymus capitatus)

 

ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΕΤΕ

• να κατανοήσετε καλύτερα με τις αισθήσεις σας το κάθε μέλι, μαθαίνοντας πώς να προσδιορίσετε 7 βασικά αρώματα και οικογένειες αρωμάτων στο μέλι.
• να γράφετε λεπτομερείς σημειώσεις γευσιγνωσίας χρησιμοποιώντας το άρωμα μελιού και τον τροχό γεύσης, να προσδιορίζετε τη σύνθεση και τις φυσικές ιδιότητες του μελιού.
• να εμπλουτίσετε το λεξιλόγιό σας για την περιγραφή του μελιού μέσω περιγραφικών στοιχείων.
• η διαφορά μεταξύ της γεύσης και της γεύσης μέσω των αισθητήριων ασκήσεων.
• να αναγνωρίσετε τις γεύσεις του μελιού και να εκπαιδεύσετε την παλέτα μέλιτος.
• να δοκιμάσετε και να μάθετε περίπου 15 σημαντικά μέλια και τις φυτικές πηγές τους.
• Να κατανοήσετε πώς και τι είναι η κρυστάλλωση και πώς να αξιολογείτε τις ιδιότητές της.
• σχετικά με τις αιτίες των ελαττωμάτων στο μέλι και τον τρόπο αποφυγής τους.
• πώς να χρησιμοποιήσετε ένα γράφημα για την αξιολόγηση του μελιού.
• πώς να χειρίζεστε, να επεξεργάζεστε και να αποθηκεύετε μέλι για καλύτερη παρουσίαση.
• τους κανόνες για την επισήμανση και την εμπορία μελιού.
• πώς να χρησιμοποιήσετε τη γνώση σας για να συνδυάσετε μέλι με τυριά, κρασιά για γλυκά και αλμυρά πιάτα.

ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ,
Τοποθεσία: DoubleTree by Hilton Hotel Λονδίνο
Εκπαιδευτές: Raffaele Dall’Olio, Gian Luigi Marcazzan
Το σεμινάριο υποστηρίζεται από τα: Διεθνή Βραβεία Μελιού Λονδίνου- London International Honey Awards (LIHA)

Για περισσότερες πληροφορίες:
http://www.LondonHoneyAwards.com

Continue Reading

Γαστρονομία

Ευτύχης Μπλέτσας Η κουζίνα της μαμάς

Ο ΕΥΤΥΧΗΣ ΜΠΛΕΤΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΗΣ «ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ»,

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ ΣΤΗΝ «ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ» ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ «ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ» ΠΟΥ ΠΡΟΑΓΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟΝ ΕΥΤΥΧΗ ΣΤΟ bletsas.gr

Κριθαροκούλουρο με γιαούρτι και μέλι:

H συνταγή είναι μια γλυκιά παραλλαγή του ντάκου. Μας δίνει καλούς υδατάνθρακες από το κρητικό παξιμάδι, φυτικές ίνες και καλά σάκχαρα από τα φρέσκα φρούτα, άπαχη πρωτεΐνη από το γιαούρτι και ενέργεια διαρκείας από το μέλι και τους ξηρούς καρπούς. Είναι δηλαδή σχεδόν ένα πλήρες γεύμα σε τρεις μπουκιές! Φτιάξτε το! Δε θα χρειαστείτε πάνω από δύο λεπτά!

ΥΛΙΚΑ

  • Κριθαροκουλούρες κρητικές 2 κ.σ.
  • γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • 1 Ροδάκινο (ή 5 φράουλες)
  • 1 κ.σ. Μέλι Ηλιόσποροι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αλείφουμε σε μια κριθαροκουλούρα μια παχιά στρώση γιαουρτιού. Ρίχνουμε από πάνω κομμάτια από φρέσκα φρούτα και ηλιόσπορους ή άλλους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας. Περιχύνουμε με μια κουταλιά μέλι και σερβίρουμε.

Μπάρες δημητριακών με μέλι και ταχίνι:

Mπορείς να φτιάξεις τις δικές σου σπιτικές μπάρες δημητριακών και να είσαι σίγουρος για τη σύστασή τους. Κάνεις αυτήν τη συνταγή μια φορά την εβδομάδα και έχεις μπάρες δημητριακών για κάθε μέρα. Ένα θρεπτικό σνακ για το γραφείο, το σχολείο ή το πρωινό.

ΥΛΙΚΑ

  • 2 φλ. δημητριακά ολικής αλέσεως από σιτάρι
  • 2 φλ. νιφάδες καλαμποκιού
  • 2 φλ. νιφάδες βρώμης 200 γρ.
  • μέλι 100 γρ.
  • ταχίνι Καρυδόψιχα
  • Σταφίδες
  • Cranberries
  • 1 μήλο
  • Τριμμένη φλούδα από ένα πορτοκάλι
  • Χυμό από
  • 1 πορτοκάλι
  • 1 κ.γ. κανέλλα
  • ½ κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη Ελάχιστο αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Θρυμματίζουμε τα δημητριακά στο μπλέντερ ή με το χέρι. Ρίχνουμε στο μπολ όλα τα υγρά υλικά. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε τα μπαχαρικά, για να ανακατευτούν ομοιόμορφα με τα υπόλοιπα υλικά. Ρίχνουμε και μια πρέζα αλάτι, όχι για να γίνει αλμυρό το μείγμα αλλά επειδή το αλάτι λειτουργεί ως ενισχυτικό γεύσης. Στη συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά τα δημητριακά, μέχρι το μείγμα να αποκτήσει την πυκνότητα που θέλουμε. Όταν γίνει συμπαγές προσθέτουμε ψιλοκομμένη καρυδόψιχα. Ψιλοκόβουμε τις σταφίδες και τις μουλιάζουμε σε λίγο χυμό πορτοκαλιού. Τις προσθέτουμε και αυτές στο μείγμα. Ανακατεύουμε καλά, για να δέσουν μαζί όλα τα υλικά. Στο τέλος, προσθέτουμε ένα τριμμένο μήλο. Το τρίβουμε πάνω από το μπολ και όχι σε ξεχωριστό πιάτο, για να ρουφήξει το μείγμα και τους χυμούς του μήλου. Αφού έχουμε προσθέσει όλα τα υλικά, ζυμώνουμε με το χέρι. Λαδώνουμε μια φόρμα και απλώνουμε μέσα μια χοντρούτσικη στρώση ζύμης. Την πιέζουμε με το χέρι για να γίνει συμπαγής. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για 25 λεπτά. Δεν ψήνουμε πολύ, απλά όσο χρειάζεται για να αφυδατωθούν τα υλικά. Πρέπει να είναι μαλακό το μείγμα όταν βγει από το φούρνο, γιατί όταν κρυώσει θα σφίξει κι άλλο. Ακριβώς όπως τα μπισκότα. Όταν κρυώσει, το ξεφορμάρουμε και το κόβουμε σε λεπτά κομμάτια. Σε δροσερό και σκιερό μέρος οι μπάρες μας διατηρούνται για μια εβδομάδα. Στο ψυγείο ακόμα περισσότερο!

Περισσότερες προτάσεις έξυπνης διατροφής και απλές υγιεινές συνταγές θα βρείτε στο βιβλίο του Ευτύχη Μπλέτσα με τίτλο ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ

που περιέχει και ένα μουσικό CD με νόστιμα φαγητοτράγουδα που θα σας φτιάξουν τη διάθεση!

Continue Reading

Γαστρονομία

Ευτύχης Μπλέτσας Η κουζίνα της μαμάς

 ΕΥΤΥΧΗΣ ΜΠΛΕΤΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΗΣ «ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ»,

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ ΣΤΗΝ «ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ» ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ «ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ» ΠΟΥ ΠΡΟΑΓΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟΝ ΕΥΤΥΧΗ ΣΤΟ bletsas.gr

Μακαρόνια βίδες με τόνο

ΥΛΙΚΑ

1 κονσέρβα τόνου σε ελαιόλαδο

½ πακ. Μακαρόνια βίδες

1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ

½ ξερό κρεμμύδι

1 σκ. Σκόρδο

½ ματσάκι μαιντανό

1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί

1 κ.γ. ζάχαρη

Ελαιόλαδο

Αλάτι-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζεις τα μακαρόνια. Εν τω μεταξύ ετοιμάζεις την σάλτσα σε ένα πλατύ
τηγάνι, για να μαγειρευτεί πιο γρήγορα η ντομάτα. Ρίχνεις στο τηγάνι το
ελαιόλαδο από την κονσέρβα του τόνου. Τσιγαρίζεις σε αυτό ψιλοκομμένο
κρεμμύδι και σκόρδο. Ρίχνεις και μια καυτερή πιπεριά, για πιο καυτερή
γεύση. Την ρίχνεις ολόκληρη για να την αφαιρέσεις στην συνέχεια.
Προσθέτεις το φιλέτο τόνου στο τηγάνι, για να τσιγαριστεί και αυτό.
Σβήνεις με λευκό ξηρό κρασί και δυναμώνεις την φωτιά, για να εξατμιστεί το
αλκοόλ. Έπειτα προσθέτεις την ντομάτα, με λίγη ζαχαρίτσα και αφήνεις την
σάλτσα να δέσει. Όταν είναι σχεδόν έτοιμη ρίχνεις μέσα τον ψιλοκομμένο
μαϊντανό και τα μακαρόνια. Ανακατεύεις για να αναμιχθούν οι γεύσεις.

Προσθέτεις λίγο ακόμα φρέσκο ελαιόλαδο για γεύση

και σερβίρεις! Πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας από τον τόνο, υδατάνθρακες
από τα μακαρόνια και καλά λιπαρά από το ελαιόλαδο. Τι άλλο θέλεις;!

Αφαίρεσε την φύτρα από την σκελίδα σκόρδου, γιατί αυτή είναι η αιτία που
το… μυρωδάτο λαχανικό μας πειράζει στο στομάχι και μας βαραίνει.

Απο: Ευτύχη Μπλέτσα

Continue Reading

Trending