Connect with us

Lifestyle

Ιδέες για επιτραπέζιες και γιορτινές διακοσμήσεις με γεράνια

Ο καλός καιρός και οι ζεστές μέρες φτιάχνουν τη διάθεση των ανθρώπων και τους εμπνέουν να γιορτάσουν. Τα γενέθλια, οι γιορτές, ένα πάρτι στον κήπο ή ακόμη και ένα μπάρμπεκιου της τελευταίας στιγμής μπορούν να γίνουν η αφορμή για ένα τραπέζι. Τα πιο σημαντικά συστατικά για ένα επιτυχημένο πάρτι δεν είναι μόνο οι άνθρωποι, το νόστιμο φαγητό και τα άφθονα ποτά, αλλά και η όμορφη διακόσμηση και τα πολύχρωμα λουλούδια δεν θα μπορούσαν να λείπουν. Οι ειδικοί του Pelargonium for Europe (PfE) μοιράζονται ιδέες για πολύχρωμες επιτραπέζιες διακοσμήσεις με γεράνια που σίγουρα θα σας φτιάξουν τη διάθεση.

Χρώματα παντού: επιτραπέζιες διακοσμήσεις για ειδικές περιστάσεις

Αυτή η μοντέρνα επιτραπέζια διακόσμηση είναι απλή αλλά υπέροχη. Τα γεράνια με τα διαφορετικά και πλούσια άνθη τους δίνουν υπέροχο χρώμα στο τραπέζι, ενώ τα κομμένα γεράνια στα πιάτα δένουν αρμονικά με αυτά που κοσμούν το κέντρο του τραπεζιού και ολοκληρώνουν την όμορφη διακόσμηση.

Μια γρήγορη εναλλακτική για την κάθε θέση είναι να δέσετε μια ονομαστική κάρτα με κόκκινη κορδέλα γύρω από ένα απλό κομμένο γεράνι.

Συμβουλή: Τα γεράνια θα παραμείνουν φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αν τοποθετηθούν σε έναν δοκιμαστικό σωλήνα γεμάτο με νερό.

Πολύχρωμη διακόσμηση για λαμπερές γιορτές

Είτε πρόκειται για γενέθλια, είτε για ένα απλό πάρτι στον κήπο, είναι υπέροχο να γιορτάζετε έξω. Σε αυτή τη βεράντα, τα πλούσια, σε έντομα χρώματα γεράνια, συνδυασμένα με φαναράκια, δημιουργούν το ιδανικό σκηνικό για πάρτι.

Μπορείτε να διακοσμήσετε το τραπέζι με κομμένα γεράνια σε αυτοσχέδια βάζα από κουτάκια αναψυκτικών. Απλά βάψτε τα κουτάκια με σπρέι και «τσαλακώστε» τα λίγο για να τα μεταμορφώσετε σε μοναδικά, χρωματιστά βάζα.

Λουλουδένια σκηνικά με φρεσκοκομμένα γεράνια

Μπορείτε να αξιοποιήσετε τα κομμένα γεράνια για να φτιάξετε λουλουδένιες επιτραπέζιες συνθέσεις που θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον στα πάρτι και θα δημιουργήσουν την τέλεια καλοκαιρινή διάθεση.

Μια απλή, αλλά ιδιαίτερη ιδέα για δροσερά καλοκαιρινά βράδια είναι να βάλετε σε μια γυάλα με νερό κεριά και άνθη γερανιού σε ταιριαστά χρώματα.

Τα ανθισμένα χωνάκια παγωτού είναι επίσης μια φανταστική ιδέα για ένα πάρτι στον κήπο ή μια καλοκαιρινή γιορτή. Χάρη στα διαφορετικά, πλούσια άνθη τους, τα γεράνια είναι ιδανικά για μια πρωτότυπη διακόσμηση. Μπορείτε να δημιουργήσετε αυτή τη ξεχωριστή διακόσμηση εύκολα και γρήγορα με πολύ λίγα υλικά. 

Θα χρειαστείτε φρεσκοκομμένα γεράνια σε διάφορα χρώματα, χωνάκια παγωτού, κυλινδρικά ποτήρια, ένα μαχαίρι, σφουγγάρι ανθοκομίας και διάφανο σελοφάν.

Πώς θα το φτιάξετε:

Τοποθετήστε τα χωνάκια με την κορυφή προς τα κάτω στα ποτήρια. Κόψτε το σφουγγάρι με ένα μαχαίρι, μουλιάστε το σε νερό και τοποθετήστε το μέσα σε μικρούς κώνους που θα φτιάξετε με το σελοφάν. Έπειτα, τοποθετήστε τα μέσα στα χωνάκια παγωτού έτσι ώστε να προεξέχουν περίπου ένα εκατοστό στην κορυφή. Στη συνέχεια, καρφώστε τα γεράνια μέσα στο σφουγγάρι κοντά το ένα με το άλλο για να σχηματιστεί το “παγωτό” σας.

Αυτά τα χειροποίητα βάζα φτιαγμένα από διακοσμητικά βότσαλα, σύρμα μπονσάι και δοκιμαστικούς σωλήνες είναι ιδανικά για να αναδείξετε τα κομμένα γεράνια και να διακοσμήσετε με πρωτότυπο τρόπο τα πάρτι σας.

Για να φτιάξετε αυτή την ιδιαίτερη ιδέα, χρειάζεστε βότσαλα με μία επίπεδη πλευρά, κόφτη καλωδίων, σύρμα μπονσάι ή χοντρό διακοσμητικό σύρμα, γυάλινους δοκιμαστικούς σωλήνες και γεράνια. 

Δείτε πώς θα το φτιάξετε: Χρησιμοποιώντας τον κόφτη καλωδίων, κόψτε σύρμα σε μήκος περίπου 60 εκατοστών. Τα μικρότερα βότσαλα μπορεί να χρειάζονται μικρότερα κομμάτια σύρματος. Περάστε το σύρμα μπονσάι γύρω από την πέτρα και, στη συνέχεια, ενώστε και στρίψτε τα άκρα μαζί πάνω από την πέτρα, με την επίπεδη πλευρά προς τα κάτω, αφήνοντας το ένα άκρο του σύρματος αρκετά μακρύτερο από το άλλο. Τυλίξτε με το μακρύτερο άκρο του σύρματος  γύρω από τον σωλήνα αλλά όχι πολύ σφιχτά, για να μη σπάσει. Τέλος, γεμίστε τον σωλήνα με νερό, βάλτε μέσα ένα γεράνι και τοποθετήστε το βάζο στο τραπέζι. Συμβουλή: Προσθέτοντας μια ετικέτα με το όνομα του κάθε καλεσμένου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως εναλλακτική για ταμπελάκι σε κάθε πιάτο.

Με ένα απλό σφουγγάρι ανθοκομίας και διάφορα άνθη γερανιού, μπορείτε να δημιουργήσετε όμορφες λουλουδένιες μπάλες που θα ξεχωρίσουν τέλεια τα πάρτι σας. Πριν προσθέσετε τα λουλούδια, βάλτε μια μπάλα από σφουγγάρι μέσα σε ένα μπολ ή σ ’έναν κουβά με νερό και αφήστε την για ένα έως δύο λεπτά μέχρι να μουλιάσει εντελώς. Στη συνέχεια, καρφώστε τους μίσχους των λουλουδιών στοσφουγγάρι κοντά τον ένα με τον άλλο, με τα άνθη να ενώνονται. 

Μόδα

Ολυμπιακοί Αγώνες Και Ολυμπιακή Μόδα

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι εδώ, και αποτελούν κατά κοινή ομολογία ένα από τα πιο σημαντικά αθλητικά γεγονότα παγκοσμίως. Οι Αγώνες δεν είναι μόνο μια γιορτή αθλητισμού, αλλά και ένα σημαντικό μέσο πολιτιστικής ανταλλαγής, καινοτομίας και δημιουργίας νέων τάσεων. Ένα τέτοιο γεγονός όπως είναι φυσιολογικό δεν γίνεται να αφήσει ανεπηρέαστη την μόδα. 

Η επιρροή τον Ολυμπιακών αγώνων στην παγκόσμια μόδα

Η μόδα δεν μένει αμέτοχη στην επίδραση των Ολυμπιακών Αγώνων. Κάθε διοργάνωση συνοδεύεται από νέες τάσεις και καινοτομίες στον χώρο της ένδυσης τόσο αθλητικής όσο και μη. Οι σχεδιαστές συνεργάζονται με αθλητικές ομάδες και χώρες προβάλλοντας την δουλεία τους μέσα από αυτούς. Επιπλέον οι Ολυμπιακοί Αγώνες προάγουν την ιδέα της ένδυσης ως μέσο έκφρασης της εθνικής και πολιτιστικής ταυτότητας.

Στις ακόλουθες φωτογραφίες έχουμε την αποτύπωση όλων των παραπάνω μέσα από την ματιά της φωτογράφου Thalias Zerfou. Το make up και τα μαλλιά έχει επιμεληθεί ο Vaggelis Kolokotronis. Art director και stylist του συγκεκριμένου project o Lazaros Orfanidis με styling assistant την Kelly Xatzidaki.

Τρεις καταξιωμένοι σχεδιαστές υψηλής ραπτικής ενώνουν τις δυνάμεις τους δημιουργώντας μοναδικές εικόνες με άρωμα Γαλλίας και έμπνευση την γαλλική σημαία. 

Η λευκή δημιουργία είναι του Christou Paraskeuopoulou και το brand ονομάζεται Christian P.

Η κόκκινη δημιουργία είναι του Giorgou Zeti και το brand έχει την ίδια ονομασία

Η μπλε ρουά δημιουργία είναι της Alkminis Trigonaki και το brand ονομάζεται Alkmini Fashion

Models : Alexia Traiko / Sophie Geotgoulia / Melina Giakou

Lazaros Orfanidis

Fashion Consultant, Visual Merchandiser

Continue Reading

Εκδηλώσεις

Νέα Γεωργία Νέα Γενιά: Πρόγραμμα Trophy/Τροφή

Η DS Smith Hellas συμβάλλει στην ενίσχυση του μέλλοντος του αγροδιατροφικού τομέα
μέσω της υποστήριξης του προγράμματος Trophy/Τροφή του οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα
Γενιά

Η DS Smith, κορυφαίος κατασκευαστής λύσεων βιώσιμης συσκευασίας από κυματοειδές χαρτόνι
στην Ελλάδα, συνεισφέρει έμπρακτα στην αναβάθμιση του αγροδιατροφικού τομέα της χώρας
συμμαχώντας για δεύτερη συναπτή χρονιά με τον οργανισμό «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» για την
ενίσχυση του κλάδου, υποστηρίζοντας αυτήν τη φορά το πρόγραμμα Trophy/Τροφή. Πιο
συγκεκριμένα, η DS Smith Hellas θα στηρίξει τρία Μeet-up του προγράμματος με κύρια θεματική
τη «Μείωση της χρήσης πλαστικού στον κλάδο της αγροδιατροφής», τα οποία θα
πραγματοποιηθούν σε τρία πανεπιστήμια της χώρας.

Τι είναι όμως τo Trophy/Τροφή;

Το Trophy/Τροφή είναι ένα πρωτοποριακό εγχείρημα, το οποίο αναδεικνύει και επιβραβεύει
καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες και νεοφυείς επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στους τομείς
της αγροτεχνολογίας, της τεχνολογίας τροφίμων και των agrologistic, με προϊόντα και υπηρεσίες
που χρησιμοποιούν καινοτόμες τεχνολογίες, ακόμη και σε αρχικά στάδια ανάπτυξης (pre seed).
Μέχρι σήμερα, χάρη στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, έχουν ήδη στηριχθεί 122 νεοφυείς επιχειρήσεις
από τον συγκεκριμένο τομέα.

Τα Μeet-up είναι αναπόσπαστο κομμάτι του Trophy/Τροφή. Εκεί, φοιτητές, startupper, νέοι
επιχειρηματίες και ερευνητές έρχονται σε επαφή με ερευνητικά ιδρύματα, επενδυτές, μέντορες και
εταιρείες και μαζί αναπτύσσουν νέες πρωτοποριακές ιδέες, στο πλαίσιο βιωματικών εργαστηρίων.
Για την DS Smith, η υιοθέτηση πρακτικών βιώσιμης ανάπτυξης και κυκλικής οικονομίας βρίσκεται
στον πυρήνα των δραστηριοτήτων της και ο μετασχηματισμός του αγροδιατροφικού κλάδου μπορεί
να πλαισιωθεί από καινοτόμες και φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις συσκευασίας, που θα
αυξήσουν την προστιθέμενη αξία των τελικών προϊόντων. Σε αυτό το πλαίσιο η εταιρεία
υποστηρίζει στα τρία meet-up τη θεματική ενότητα με τίτλο: «Μείωση της χρήσης πλαστικού στον
κλάδο της αγροδιατροφής».

Ο κ. Γιώργος Φιλιππόγλου, DS Smith Managing Director για το cluster της Ελλάδας δήλωσε:
«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που για μία ακόμη χρονιά βρισκόμαστε στο πλευρό της Νέας
Γεωργίας Νέας Γενιάς, καθώς μέσα από αυτή τη συνεργασία έχουμε συνεισφέρει στην
ενδυνάμωση του αγροδιατροφικού τομέα, αναδεικνύοντας παράλληλα τον κομβικό ρόλο που
διαδραματίζει η συσκευασία από κυματοειδές χαρτόνι στην ενίσχυση της βιώσιμης ανάπτυξης της
χώρας».

Τα τρία Meet-up με τη στήριξη της DS Smith Hellas, είναι τα ακόλουθα :
-TrophyTροφή Meet-up σε συνδιοργάνωση με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
– TrophyTροφή Meet-up σε συνδιοργάνωση με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.
– TrophyTροφή Meet-up σε συνδιοργάνωση με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Η κα Έφη Λαζαρίδου, CEO του οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά δήλωσε: «Τo Trophy/Τροφή
είναι μία ουσιαστική πρωτοβουλία που διασυνδέει την πανεπιστημιακή κοινότητα με τη βιομηχανία
και την αγορά στον κρίσιμο κλάδο της αγροδιατροφής. Κάθε χρόνο φέρνει εκατοντάδες φοιτητές και
ερευνητές σε επαφή με καινοτόμες επιχειρήσεις μέσα από τα Trophy/Τροφή meetup που
διεξάγονται σε πανεπιστήμια σε όλη την Ελλάδα και αποτελούν μία αποτελεσματική πλατφόρμα
ανταλλαγής επιχειρηματικών ιδεών και εμπειριών. Πάνω από 700 φοιτητές έχουν συμμετάσχει τα
τελευταία δύο χρόνια στα meetup του προγράμματος, εργάστηκαν στην ανάπτυξη καινοτόμων
λύσεων και ξεκίνησαν να σχεδιάσουν τα πρώτα τους επιχειρηματικά βήματα. Η DS Smith, μία
πρωτοπόρος εταιρεία στον κλάδο της συσκευασίας από κυματοειδές χαρτόνι που επενδύει σε
βιώσιμες πρακτικές υποστηρίζει από την πλευρά της 3 meetup, εμπλουτίζοντας το περιεχόμενο
της πρωτοβουλίας Trophy/Τροφή».

Η DS Smith παγκοσμίως έχει έδρα το Λονδίνο και είναι μέλος του FTSE 100, ενώ
δραστηριοποιείται σε 34 χώρες απασχολώντας περίπου 30.000 άτομα με την ιστορία της να
ανάγεται στις επιχειρήσεις παραγωγής συσκευασιών από το 1940. Στην Ελλάδα, η εταιρεία έχει
παρουσία τα τελευταία 65 χρόνια με εργοστάσια στην Κόρινθο, τη Θεσσαλονίκη και την Κρήτη,
απασχολώντας συνολικά πάνω από 400 εργαζομένους. Η DS Smith Hellas υποστηρίζει έμπρακτα
την πρωτοβουλία του Trophy/Τροφή του οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, με στόχο να
ενισχύσει την καινοτομία και τη βιωσιμότητα στο ελληνικό οικοσύστημα της αγροδιατροφής, με ένα
ουσιαστικό και αξιόπιστο εγχείρημα επιτάχυνσης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας.
Το Trophy/Τροφή υλοποιεί με επιτυχία ο οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, μέσα
από την ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Continue Reading

Εκδηλώσεις

Το 4o Taste Halkidiki Festival στα Νέα Μουδανιά!

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ανακοινώνει τη διοργάνωση του 4ου Φεστιβάλ Γαστρονομίας Χαλκιδικής,TASTE HALKIDIKI, που θα πραγματοποιηθεί στην Προβλήτα Νέων Μουδανιών, σε συνεργασία με το Δήμο Νέας Προποντίδας. Η εκδήλωση αποτελεί μέρος των δράσεων TASTE HALKIDIKI, που στόχο έχουν την ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου της περιοχής και είναι μία πρωτοβουλία του προέδρου Γιάννη Κουφίδη και του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής.

Στο 4o TASTE HALKIDIKI FESTIVAL τοπικοί παραγωγοί ελιάς, ελαιόλαδου, μελιού, τυροκομικών, αρτοποιημάτων, ζυμαρικών, κρασιών, μπίρας, αποσταγμάτων, από όλη τη Χαλκιδική, θα εκθέτουν τα προϊντα τους στους επισκέπτες, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για αυτά, να τα γευτούν, αλλά και τα προμηθευτούν. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της μαγειρικής, σεφ από καταξιωμένα εστιατόρια της περιοχής θα μαγειρέψουν ζωντανά ιδιαίτερα πιάτα, τα οποία οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν, βασισμένα σε τοπικές συνταγές και αξιοποιώντας τα προϊόντα των εκθετών. Παρουσιαστής της εκδήλωσης θα είναι ο γνωστός δημοσιογράφος και παρουσιαστής Κωστής Ζαφειράκης, ο οποίος με το δικό του μοναδικό τρόπο θα παρουσιάσει τους παραγωγούς και τις ζωντανές μαγειρικές επιδείξεις. 

Όπως με κάθε ευκαιρία τονίζει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής Γιάννης Κουφίδης, το TASTEHALKIDIKI αποτελεί θεσμό και αναδεικνύει την γαστρονομία της Χαλκιδικής, ως μια εναλλακτική μορφή τουρισμού. Μέσα από τις δράσεις του, προβάλλονται τα τοπικά προϊόντα και οι άνθρωποι πίσω από αυτά, αναδεικνύονται περιοχές τουριστικές και μη, αναβιώνουν ξεχασμένες συνταγές και έθιμα, επιμηκύνεται η τουριστική σεζόν, συνδέεται ο πρωτογενής τομέας και η μεταποίηση και τις υπηρεσίες του τουρισμού και τελικά, ενισχύεται η οικονομική ανάπτυξη του τόπου. Την υλοποίησή του προγράμματος έχει αναλάβει η εταιρεία Chef Stories, εταιρία Συμβούλων Marketing & Γαστρονομίας και Διοργάνωσης Γαστρονομικών εκδηλώσεων (www.chefstories.gr), που έχει εμπνευστεί όλο το concept, το branding, αλλά και τη διοργάνωση των δράσεων Taste Halkidiki.


Continue Reading

Trending