Connect with us

Επίκαιρα Πρόσωπα

Ιωάννα Μπάτζιου: «Ενωμένοι κερδίζουμε το αύριο»

Είστε μια επιτυχημένη δικηγόρος, θα θέλαμε να μας πείτε κάποια πράγματα για την επαγγελματική σας πορεία μέχρι σήμερα και πόσο εύκολη ή δύσκολη ήταν;

Όταν αποφοίτησα από την Νομική Σχολή του ΑΠΘ το 2001 και αφού ολοκλήρωσα την άσκησή μου στην Θεσσαλονίκη, το 2003 επέστρεψα στις Σέρρες, όπου δημιούργησα το ατομικό δικηγορικό μου γραφείο. Στην αρχή ήταν δύσκολα διότι δεν προέρχομαι από «δικηγορική οικογένεια», ήμουν τότε μόλις 24 ετών και γυναίκα. 

Δύσκολα εμπιστεύονται οι εντολείς νέους δικηγόρους και ιδίως νέες γυναίκες δικηγόρους. Προσπάθησα να «ενδυναμωθώ» επιστημονικά και έλαβα δύο Μεταπτυχιακούς Τίτλους Εξειδίκευσης στο Δημόσιο Δίκαιο και στο Ποινικό Δίκαιο. 

Πάντα πίστευα πως η γνώση είναι δύναμη. 

Σταδιακά και με καθημερινή παρουσία στις δικαστικές αίθουσες κατόρθωσα να κερδίσω την εκτίμηση των συναδέλφων και των συμπολιτών μου και έτσι το 2011 ιδρύσαμε μαζί με τον Γεώργιο Α Παπανίκο την Δικηγορική Εταιρία LEGITIMUS «Γεώργιος Α Παπανίκος – Ιωάννα Δ Μπάτζιου» με έδρα τις Σέρρες και υποκατάστημα στην Αθήνα. 

Είκοσι χρόνια μετά, η μάχιμη Δικηγορία αποτελεί απόλυτα συνειδητή επιλογή ζωής, ίσως όχι εύκολη αλλά απόλυτα ενδιαφέρουσα. 

Είστε ΕΦΟΡΟΣ Α της γυναικείας ένωσης Δικηγόρων Ελλάδος, μιλήστε μας λίγο για τον οργανισμό. Πώς δημιουργήθηκε η ιδέα για την ίδρυση του και ποιος ο στόχος του;

Εν μέσω πανδημίας μια ομάδα γυναικών συζητώντας διαδικτυακά την έξαρση του φαινομένου της κακοποίησης των γυναικών, των γυναικοκτονιών, των σεξουαλικών εγκλημάτων σε βάρος ακόμα και μικρών παιδιών, κοριτσιών, αποφασίσαμε να προτάξουμε την «επιστημοσύνη» μας και να αναλάβουμε ενεργό ρόλο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η σύγχρονη γυναίκα. Επίσης, κίνητρο αποτέλεσε η αντιμετώπιση του «τερατώδους», απολύτως ανερμάτιστα επιστημονικά, θεωρήματος της «γονεϊκής αποξένωσης», το οποίο μοιάζει να εμφιλοχωρεί σε μερίδα της νομολογίας κατά την εκδίκαση υποθέσεων επιμέλειας σε περιπτώσεις διαζυγίου ή διάστασης των γονέων, μετά την αλλαγή του Οικογενειακού Δικαίου, δια του οποίου επιχειρείται μια «αόρατη ομηρία» των γυναικών μητέρων αλλά και των παιδιών εκ μέρους του πατέρα – συζύγου.  

Οι Γυναίκες Δικηγόροι, οι ασκούσες καθημερινά μάχιμη δικηγορία, έχουμε το πλεονέκτημα να διαθέτουμε όχι μόνον επιστημονική αλλά και βιωματική γνώση των περιστατικών προσβολής των δικαιωμάτων των γυναικών, συζύγων, μητέρων και παιδιών τόσο από τους θύτες αλλά και από το ίδιο το «σύστημα» που επιλαμβάνεται των περιστατικών βίας και κακοποίησης (αστυνομικές, προανακριτικές, εισαγγελικές και δικαστικές αρχές) , να γνωρίζουμε τις παθογένειες και τα τρωτά του σημεία, και να μπορούμε να παρεμβαίνουμε θεσμικά πλέον, δια της Γυναικείας Ένωσης Δικηγόρων Ελλάδος, τόσο σε Εθνικό όσο και σε Υπερεθνικό Επίπεδο προκειμένου για την πληρέστερη προστασία των δικαιωμάτων τους.

Στόχος μας, λοιπόν, είναι η προώθηση της ίσης δικαιοσύνης για τις γυναίκες και τα κορίτσια σε όλη την Ελλάδα, η καταπολέμηση όλων των μορφών έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας εις βάρος των γυναικών και παιδιών και η προστασία των δικαιωμάτων της Γυναίκας. 

Στόχος είναι μια κοινωνική πραγματικότητα, όπου η ισότητα των φύλων, ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τα συστήματα δικαιοσύνης χωρίς αποκλεισμούς για όλες τις γυναίκες και τα κορίτσια να είναι ο κανόνας. 

Συμμετέχετε και είστε μέλος σε συλλόγους. Πόσο σημαντική θεωρείτε την οργάνωση γυναικών μέσα από τους συλλόγους αυτούς; Τί μπορούν να κερδίσουν;

Οι γυναίκες έχουμε μια εγγενή ενσυναίσθηση…είμαστε κατά κάποιον τρόπο «φτιαγμένες» να προσφέρουμε. Γι’ αυτόν τον λόγο βλέπουμε πως οι γυναίκες οργανώνονται σε συλλογικότητες, προκειμένου να προσφέρουν εθελοντικά στον συνάνθρωπο και στην κοινωνία. Αυτή η οργάνωση των γυναικών προσφέρει οφέλη τόσο στην ίδια την γυναίκα που συμμετέχει , κάνοντάς την να νιώθει χρήσιμη, να αναπτύσσει τα ταλέντα και τις δεξιότητές της και να ενδυναμώνει εν τέλει την ίδια την προσωπικότητά της, όσο και στην κοινωνία, η οποία απολαμβάνει το αποτέλεσμα των δράσεων των συλλογικοτήτων. 

Αξίζει, βέβαια, να σημειωθεί ότι μολονότι οι γυναίκες αναπτύσσουν σε τοπικό επίπεδο πλούσια δράση με την συμμετοχή τους σε συλλόγους και σωματεία διαφόρων σκοπών, εντούτοις οι ίδιες στον εργασιακό τομέα ή στην πολιτική δεν επιλέγονται σε θέσεις ευθύνης ή διοίκησης. 

Αυτό εκπορεύεται από την στερεοτυπική αντίληψη ότι οι γυναίκες μπορούν να διοικούν ένα πολιτιστικό σύλλογο αλλά όχι μια πολυεθνική, ότι μπορούν να εκλέγονται στο Δ.Σ ενός σωματείου αλλά όχι στη Βουλή ή στην τοπική αυτοδιοίκηση. Αυτό το στερεότυπο δεν μπορεί να το σπάσει καμία «ποσόστωση» …αυτό το στερεότυπο μπορούμε να το σπάσουμε θεσμικά ενισχύοντας πρακτικά τις γυναίκες ώστε οι ίδιες να μπορούν ελεύθερα, ανεμπόδιστα και ισότιμα να διεκδικούν θέσεις ευθύνης στην εργασία και στην πολιτική.

Ποιο είναι το προσωπικό σας μότο; 

Τα λόγια του μεγάλου Έλληνα Στρατηγού Μακρυγιάννη «Είμαστε εις το «εμείς» κι όχι εις το «εγώ». Και εις το εξής να μάθομεν γνώση, αν θέλομεν να φκιάσομεν χωριόν, να ζήσομεν όλοι μαζί.» όταν τα πρωτοέμαθα στο σχολείο χαράχθηκαν βαθιά μέσα στο μυαλό μου. 

Και έτσι πορεύθηκα στην ζωή μου…με γνώση και με συνεργασίες. Πάντα πίστευα στο «μαζί» …

Όταν το 2019 πολιτεύτηκα επέλεξα ως μότο μου το «ενωμένοι μπορούμε». 

Η γνώση σε συνδυασμό με την ατομική ευθύνη και τη συν-εργασία, είναι συστατικά στοιχεία όχι μόνον της ατομικής επιτυχίας αλλά αυτής καθ’ αυτής της Δημοκρατίας. 

Υπάρχει κάποιο όνειρο ζωής που δεν έχετε ακόμη πραγματοποιήσει;

Αυτή είναι μια δύσκολη ερώτηση…

Ήθελα πολύ να γίνω μητέρα, υπεβλήθην σε πέντε (5) προσπάθειες εξωσωματικής γονιμοποίησης και το 2016 ήλθε στην ζωή η κόρη μου. 

Μετά από αυτό, νομίζω πως τα όνειρά μου εκπληρώθηκαν! 

Είμαι ευγνώμων με την ζωή…έχω όλα όσα χρειάζομαι για να είμαι ευτυχισμένη. 

Η ζωή μου έχει φερθεί καλά….με δυσκολίες, με ανηφόρες, με κόπο κατάφερα να είμαι μια γυναίκα που αισθάνομαι καλά με τον εαυτό μου. 

Οπότε, το όνειρο ζωής μου είναι να μεγαλώνουμε όμορφα, να μην μου στερήσει η ζωή ανθρώπους που αγαπώ και κυρίως να είναι η κόρη μου γερή και να γίνει μια γυναίκα που θα ζήσει την ζωή που η ίδια θα επιλέξει να ζει. 

Όμως, θα ήθελα μέχρι να μεγαλώσει να έχω βοηθήσει να γίνει ο κόσμος της καλύτερος, χωρίς στερεότυπα, χωρίς αγκυλώσεις, χωρίς έμφυλα προσχώματα και διακρίσεις. 

Γι’ αυτόν τον λόγο έχω επιλέξει τόσο επαγγελματικά όσο και με την πολιτική και κοινωνική μου δράση να εργαστώ με κάθε μου δύναμη για να βελτιωθεί η θέση της σύγχρονης ελληνίδας γυναίκας και μητέρας.   

Ομάδα του BusinessWoman

Επίκαιρα Πρόσωπα

Οι startup που “μαγνητίζουν” | First Cold Brew (Μάνος Αποστολόπουλος)

Μια παρέα τριών φίλων ο Νίκος Θεοδωρής, ο Φώτης Σπίνος και ο Μάνος Αποστολόπουλος με πολύ πάθος, γνώση, εμπειρία προσπαθούσαν από πάντα να προσφέρουν στους πελάτες τους την καλύτερη δυνατή γεύση του καφέ. Έτσι, ξεκίνησαν το εγχείρημά τους να δημιουργήσουν έναν ποιοτικό εμφιαλωμένο καφέ που μπορείς να καταναλωθεί οπουδήποτε και σε οποιαδήποτε στιγμή.

Κύριε Αποστολόπουλε Μάνο, μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια για τις σπουδές σας και την πορεία σας μέχρι τώρα;

Οι σπουδές μου ήταν στον τομέα της πληροφορικής, οι οποίες όμως δεν ολοκληρώθηκαν καθώς εκείνο τον καιρό προτίμησα να εργαστώ, αργότερα δεν υπήρχε ο χρόνος και ιδίως η διάθεση να τις συνεχίσω. Παρ όλα αυτά, το γεγονός πως δεν σπούδασα δεν με απέτρεψε να κάνω τα βήματα που ήθελα. Ομοίως οι συνεταίροι μου σπούδασαν σε διαφορετικά πεδία, όπως η ψυχολογία και η μηχανική αυτοκινήτων.


Ποια η έμπνευση πίσω από αυτή την επαγγελματική δραστηριότητα;

Και οι τρεις μας εργαστήκαμε από πολύ νωρίς στον χώρο της εστίασης και στον καφέ, στην πορεία καθώς εξειδικευτήκαμε με αφοσίωση μας στο να σερβίρουμε τον καλύτερο καφέ παντού και πάντα. Προσωπικά ασχολήθηκα με το κομμάτι της κρύας εκχύλισης το 2013 και ανέπτυξα τις γνώσεις μου σε αυτή την μέθοδο. Έξι χρόνια αργότερα, είδα ότι υπήρχε μεγάλο κενό στην ελληνική αγορά και ειδικά στα ποιοτικά  εμφιαλωμένα προϊόντα καφέ, καθώς μέχρι τότε υπήρχαν μόνο παρασκευάσματα καφέ με γάλα συντηρητικά και ζάχαρη. Όταν έγινε η πρόταση από τον Φώτη να κάνουμε την δική μας επιχείρηση, πρότεινα να κάνουμε την First Cold Brew δηλαδή την πρώτη και την μοναδική ελληνική εταιρεία παραγωγής εμφιαλωμένων καφέδων κρύας εκχύλισης.


Τι συμβουλές θα δίνατε σε άλλους επιχειρηματίες που θέλουν να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση;

Οι συμβουλές που έχουμε πλέον είναι αναρίθμητες, αρχικά σε πρακτικά κομμάτια και διαδικασίες, δεν θα σταθώ όμως σε αυτές.

Αυτό που πρέπει να κάνει ένας άνθρωπος που θέλει να ξεκινήσει κάτι δικό του, είναι αρχικά να διαλέξει με σύνεση τους ανθρώπους που θα ξεκινήσει την κοινή αυτή πορεία, να μοιράζετε τις ιδέες του και να μην φοβάται ότι θα τις κλέψουν γιατί δεν είναι η ιδέα το ζήτημα αλλά η ομάδα που την κάνει πραγματικότητα και τέλος να έχει πίστη στο εγχείρημα και υπομονή.


Ποια είναι η πολιτική σας ως προς την βιώσιμη παραγωγή και την κοινωνική ευθύνη;

Προσπαθούμε ιδιαίτερα να μην σπαταλάμε άσκοπα ενέργεια. Σε αυτό βοηθάει και η κρύα εκχύλιση καθώς χρειάζονται λιγότεροι πόροι για να την παραγωγή μας, οπότε θα έλεγε κανείς ότι είναι ένας πιο «πράσινος» καφές, παράλληλα επιλέγουμε συσκευασίες οι οποίες ανακυκλώνονται και σε κάθε μας στάδιο έχουμε ελαχιστοποιήσει τις φύρες. Το υπόλειμμα του καφέ το πετάμε σε καφέ κάδους για οργανικά απορρίμματα και παράλληλα συνεργαζόμαστε με διάφορες εταιρείες που μπορούν να το επαναχρησιμοποιήσουν, όπως για καλλυντικά σαπούνια και οργανικά λιπάσματα.  


Ποια είναι η φράση που σας δίνει κουράγιο και έμπνευση να συνεχίσετε όσα έχετε καταφέρει;

Πρωτοπορία, καινοτομία και αφοσίωση για αυτό που κάνουμε,

Να συνεχίσουμε με την ίδια αγάπη γιατί πιστεύουμε ότι αξίζει.


Ποιο είναι το όραμα και οι στόχοι της εταιρείας για το μέλλον;

Στα σχέδια μας είναι να ξεκινήσουμε τις εξαγωγές, για να γίνει όμως αυτό πρέπει πρώτα να αναπτύξουμε επιπλέον την μονάδα παραγωγής.

Θα θέλαμε επίσης να μπορούμε να προσλάβουμε επιπλέον προσωπικό και να γίνει η εταιρεία μας, ένας σταθμός ζωής για περισσότερους ανθρώπους που μοιράζονται το ίδιο πάθος.

Μάνος Αποστολόπουλος

Συνιδιοκτήτης και Διευθύνων Σύμβουλος του First Cold Brew


Συνέντευξη από την ομάδα του BusinessWoman

Continue Reading

Επίκαιρα Πρόσωπα

Οι startup που “μαγνητίζουν” | Κική και Αντρέα

Το “Naughty Dogs” είναι μια εταιρεία που προέκυψε μέσα από τις φυλακές όσο οι ιδρύτριες της Αντρέα και Κική έμαθαν να δημιουργούν κρέμες και άλλα προϊόντα καλλωπισμού από συνταγές που μοιράζονταν. Πρόκειται για μια επιχείρηση που έχει ως στόχο να προσφέρει αξέχαστα αρώματα μέσα από ποικίλα προϊόντα που κάθονται πάνω στο σώμα με αγάπη και σεβασμό.

Κυρία Κική και κυρία Αντρέα, μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια για τις σπουδές σας και την πορεία σας μέχρι τώρα;

Κική: Έχω σπουδάσει ηθοποιός σε δημόσιο ΙΕΚ. Η επαγγελματική μου πορεία μέχρι στιγμής ξεκινάει από το δημοτικό, όπου αγόραζα ζελεδάκια από το σούπερ μάρκετ και τα πουλούσα ακριβότερα σε
μικρές συσκευασίες στους συμμαθητές μου. Έπειτα αναβάθμισα τη δραστηριότητα μου με αξεσουάρ από χάντρες που τα έφτιαχνα μόνη μου σπίτι και τα εμπορευόμουν. Με τα λεφτά που έβγαλα αγόρασα λάπτοπ στο οποίο έγραφα CD τα οποία πουλούσα στους συμμαθητές μου . Έπειτα στην Αθήνα δούλευα ως σερβιτόρα και παράλληλα πουλούσα τσαντάκια. Λέγοντας αστείες ιστορίες από τη
δουλειά μου ως σερβιτόρα έγινα γνωστή , κατάφερα να κάνω επιτυχημένες παραστάσεις και να βγάζω χρήματα με αυτόν τον τρόπο. Ύστερα αφού μάζεψα κάποια χρήματα αποφάσισα να τα επενδύσω ανοίγοντας το naughty dogs με την καλή μου φίλη Αντρέα.


Αντρέα: Έχω σπουδάσει χημικός. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Ρουμάνια. Στα 26 μου αποφάσισα να μεταναστεύσω στην Ελλάδα για να κάνω κάτι καλύτερο για μένα. Η προσαρμογή μου και η επαγγελματική μου πορεία ήταν δύσκολη,δουλεύοντας αρκετά χρόνια στην εστίαση και παράλληλα
μεγαλώνοντας ένα παιδί μόνη μου. Καταλήξαμε σε αυτήν την επιχείρηση με την κολλητή μου φίλη Κική.


Ποια η έμπνευση πίσω από αυτή την επαγγελματική δραστηριότητα;

Επιλέξαμε μαζί με την φίλη μου Κική να ξεκινήσουμε αυτή την επιχείρηση από την επιθυμία μας για ανεξαρτησία. Πάντα θέλαμε να δημιουργήσουμε μια «οικογένεια» την οποία τελικά δημιουργήσαμε, με τα άτομα που εμείς επιλέξαμε να είναι κοντά μας σε αυτό το ταξείδι. Λόγω της δύσκολης επαγγελματικής μας πορείας ήταν ανάγκη να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο εργασιακό περιβάλλον που απευθύνεται κυρίως στις γυναίκες.


Τι συμβουλές θα δίνατε σε άλλους επιχειρηματίες που θέλουν να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση;

Να ρισκάρουν , και να γνωρίζουν ότι δεν υπάρχουν ήττες, παρά μόνο μαθήματα.
Μην κάνετε κάτι εφήμερο αλλά χτίστε τη δική σας ιστορία!


Ποια η έμπνευση πίσω από το ιδιαίτερο design και τις ιδιαίτερες ονομασίες των προϊόντων σας;

Καθημερινά παρατηρούμε την ανάγκη του κόσμου να εκφραστεί ελεύθερα. Η ιδέα
μας ήταν αφού όλοι τα σκεφτόμαστε από μέσα μας, γιατί να μη τα βγάλουμε προς
τα έξω;

Οι ονομασίες των προϊόντων δείχνουν και την άποψη μας για τη ζωή, δεν
χρειάζεται να την παίρνουμε στα σοβαρά , όλα εμπεριέχουν χιούμορ μέσα τους, αν
έχει κανείς τα μάτια να το δει. Σίγουρα αυτή η πινελιά έλειπε από την αγορά όπως και
αποδείχθηκε.


Ποια είναι η φράση που σας δίνει κουράγιο και έμπνευση να συνεχίσετε όσα έχετε καταφέρει;

Μία λέξη μας εμπνέει: Η αγάπη


Μπορείτε να μοιραστείτε τυχόν επερχόμενα σχέδια ή πρωτοβουλίες για την εταιρεία σας;

Στα επόμενα δυο χρόνια θα ανοίξουμε δυο φυσικά κατάστημα, ένα στο κέντρο της Αθήνας
και ένα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Στο πολύ κοντινό μέλλον, θα λανσάρουμε 20
νέους κωδικούς που σίγουρα θα σας συναρπάσουν οπότε… αναμείνατε στις θέσεις
σας!

Andreea Boboc | Συνιδρυτής Naughty Dogs
Κική Λιτσάκη | Συνιδρυτής Naughty Dogs


Συνέντευξη από την ομάδα του BusinessWoman

Continue Reading

Επίκαιρα Πρόσωπα

Παναγιώτα Μαθιουδάκη | Ανακαλύπτοντας την ομορφιά…

Η κυρία Παναγιώτα Μαθιουδάκη είναι απόφοιτη του τμήματος Αισθητικής και Κοσμητολογίας , του Τ.Ε.Ι. Αθήνας (νυν Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής). Στην πορεία της έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και συνεδρίων στο τομέα της κοσμητολογίας και της αισθητικής , τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.


Κυρία Μαθιουδάκη μπορείτε να μας πείτε ποια η έμπνευση πίσω από αυτή την επαγγελματική δραστηριότητα; Τι σας έκανε να θέλετε να ακολουθήσετε αυτό τον δρόμο;

Η φροντίδα. Η φροντίδα και η περιποίηση του υγιούς δέρματος. Η επιστήμη μας αφορά ακριβώς αυτό.
Καθημερινά βιώνουμε έναν αγώνα δρόμου, με αντίπαλο τον χρόνο. Ο ρόλος της αισθητικού είναι να μας βοηθήσει με την φροντίδα της, να διατηρήσουμε την νεανικότητα και την σφριγηλότητα της επιδερμίδας μας. Για αυτό και η σχέση αισθητικού – πελάτισσας είναι πολύ δυνατή, είναι μία σχέση αμφίδρομης εμπιστοσύνης που σπάνια την συναντάς.


Ποια είναι η εξειδίκευση σας στον χώρο της κοσμητολογίας και ποια είναι η γνώμη σας για τη συνεχή εκπαίδευση και προσαρμογή σε νέες τάσεις στον κλάδο που δραστηριοποιείστε;

Αγαπάω πολύ το πρόσωπο. Είναι ο καθρέφτης μας, είναι το πρώτο πράγμα που θα δει κάποιος όταν μας συναντήσει, λέει την αλήθεια για εμάς. Προσπαθώ να παρακολουθώ όλες τις νέες τάσεις, νέα δραστικά συστατικά, νέα προϊόντα και τεχνολογίες. Κάθε χρόνο προσπαθώ να παρευρίσκομαι σε όλα τα σημαντικά διεθνή συνέδρια , ώστε να ανακαλύπτω από τους πρώτους τις καινοτομίες και το που οδηγούνται η αισθητική και η κοσμητολογία. Θεωρώ σημαντικό να μην μένεις πίσω, ειδικά σε μία επιστήμη που συνεχώς εξελίσσεται και τις τελευταίες δεκαετίες έχει κάνει άλματα προόδου.


Ποια είναι η φιλοσοφία πίσω από το κέντρο αισθητικής σας; Πώς διασφαλίζετε την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχετε;

Η φιλοσοφία η δική μου και των συνεργατών μου βασίζεται στον συνδυασμό της καινοτομίας και της διαχρονικότητας. Θα επιλέξουμε το μοντέρνο αλλά δεν θα εγκαταλείψουμε το κλασικό, το δοκιμασμένο, το αποτελεσματικό. Για παράδειγμα, ο βαθύς καθαρισμός αποτελεί το Α και το Ω για τη σωστή περιποίηση του προσώπου. Παρά την εξέλιξη στην κοσμητολογία τα στάδια του παραμένουν ίδια. Η κύρια μας προτεραιότητα είναι η επιστημονική προσέγγιση στις υπηρεσίες που παρέχουμε. Επιλέγουμε προσεκτικά και με αυστηρά κριτήρια τις συνεργασίες μας. Χρησιμοποιούμε μόνο πιστοποιημένα και αξιόπιστα μηχανήματα και προϊόντα, με κλινικές μελέτες που αποδεικνύουν αυτό που υπόσχονται. Επιπλέον, διατηρούμε υψηλά πρότυπα υγιεινής και ασφάλειας σε όλες μας τις διαδικασίες..


Ούσα ειδικός, ποιες θα λέγατε ότι είναι οι τελευταίες και πιο ενδιαφέρουσες τάσεις της κοσμητολογίας;

Το νέο trend είναι τα εξωσώματα. Τα εξωσώματα είναι νανοκυστίδια που παράγονται από όλα τα ευκαρυωτικά κύτταρα. Χρησιμεύουν ως ένα φυσικό σύστημα επικοινωνίας μεταξύ των κυττάρων. Λειτουργούν ως αγγελιοφόροι, στέλνοντας σήματα στα κύτταρα και πυροδοτώντας την αναγέννηση των κουρασμένων και ανενεργών κυττάρων του δέρματος. Ολοένα και περισσότερα εργοστάσια παραγωγής καλλυντικών προσπαθούν να τα ενσωματώσουν στις φόρμουλές τους, αναπτύσσοντας νέες θεραπείες και σκευάσματα που βασίζονται στις ιδιότητες τους.


Μπορείτε να μοιραστείτε τυχόν επερχόμενα σχέδια ή πρωτοβουλίες που οραματίζεστε;

Πρόσφατα επενδύσαμε επιχειρηματικά στον κλάδο του φαρμακείου. Είναι μία διαχρονική , αλλά συνεχώς αναπτυσσόμενη αγορά. Με τους συνεργάτες μου και μία ομάδα επιστημόνων εργαζόμαστε στην ανάπτυξη μίας καινοτόμου σειράς δερμοκαλλυντικών χρησιμοποιώντας φιλικές προς το περιβάλλον συσκευασίες και ανανεώσιμα υλικά. Θα μου επιτρέψετε όμως, να σας πω περισσότερα για αυτό στο μέλλον.

Παναγιώτα Μαθιουδάκη,

Αισθητικός – Κοσμητολόγος, Επιχειρηματίας.

Ιδιοκτήτρια των Laserskin Solutions (www.laserskin.gr)


Συνέντευξη από την ομάδα του BusinessWoman

Continue Reading

Trending