Connect with us

Επίκαιρα Πρόσωπα

“Καλλιέργησε τα ταλέντα σου και αξιοποίησε τα!”

Η Ευδοκία Δαμουλιάνου, άρτι αποφοιτήσασα από τη σχολή μόδας AthensFashionClub ξεκινάει γεμάτη όρεξη και έμπνευση στο ατελιέ της-ένα χώρο γεμάτο positive vibes και μόδα! Στόχοι της η δημιουργία ρούχων και νυφικών κατόπιν παραγγελίας με υφάσματα άριστης ποιότητας, όπως και η διαδικασία upcycling!

 

Ακολουθείτε πιστά τις επιταγές της μόδας ή αυτοσχεδιάζετε;  Πώς ντύνεστε  στη καθημερινή σας ζωή;

Παλαιότερα ναι, ακολουθούσα πιστά ότι πρότεινε ο μοναδικός Gianni Versace! Λάτρευα τα σχέδια, τα χρώματα και φυσικά τα πατρόν του! Απευθυνόταν σε εμάς τις μεσογειακές κυρίες! Τώρα προσέχω να είναι άνετα φυσικά με πολύ χρώμα και έχω υιοθετήσει σέξι λεπτομέρειες. Λατρεύω το χαμόγελο, τα overall και φυσικά τα blue jeans!

 

Ποια θα χαρακτηρίζατε κομψή γυναίκα;

Κομψή είναι η γυναίκα που με το στυλ της αναδεικνύει τη φυσική της ομορφιά!

 

Ποιο είναι το προσωπικό σας σλόγκαν ή ρητό ?

Καλλιέργησε τα ταλέντα σου και αξιοποίησε τα! Σε αυτήν την σχολή τουλάχιστον που σπούδασα  Σχεδιάστρια Μόδας, μάθαμε ότι όλοι έχουν μία χαρισματική κλίση και με πολλές ώρες δουλειάς και προσωπικής προσπάθειας μπορούν όλοι να τα καταφέρουν.

 

Ποια είναι η εμπειρία σας μέχρι τώρα ?

Πέρα από τις σπουδές μου, στην AthensFashionClub αποκτήσαμε πολλές δεξιότητες που θα μας βοηθήσουν στην μετέπειτα επαγγελματική μας πορεία. Μάθαμε να λειτουργούμε συλλογικά, να συνεργαζόμαστε όλοι μαζί για την επιτυχία κάποιου project και πολύ περισσότερο να εμπιστευόμαστε τους ανθρώπους που μας καθοδηγούν προς την επιτυχία. Αρχικά συμμετείχα στο project της σχολής για το Chocolate Festival δημιουργώντας ενδύματα από σοκολάτα! Όσοι ήρθαν στο Festival πραγματικά εντυπωσιάστηκαν από τον συνδυασμό φαντασίας και ευρηματικότητας στην κατασκευή ρούχων από σοκολάτα μέχρι και νυφικό από σοκολάτα. Φυσικά τα κανάλια, προέβαλαν με τον καλύτερο τρόπο τις δημιουργίες μας και έτσι βρεθήκαμε προσκεκλημένοι  στον ΣΚΑΙ, ακόμα και μέχρι και στο στούντιο του ΑΝΤ1 με την Φαίη Σκορδά|!

 Αμέσως μετά για ένα τριήμερο παρουσιάσαμε ενδύματα οικολογικά και εστιασμένα στην Βιωσιμότητα στη Μόδα στο Athens Science Festival 2019.Eκεί, λόγω της εμπειρίας μου στην άριστη ραφή ενδυμάτων, πραγματοποίησα ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο για νέους δημιουργούς πάνω στο αντικείμενο της ανακύκλωσης και δημιουργίας Upcycling Collection.

 Tέλος, είχα την χαρά να συνεργαστώ με ένα team πολύ χαρισματικών σπουδαστριών και όλες μαζί να δημιουργήσουμε μία συλλογή Eco Collection την οποία παρουσιάσαμε το Καλοκαίρι 2019 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος σε ειδικό fashion show στην Θεσσαλονίκη. Μία φανταστική συλλογή με ανακυκλώσιμα υλικά, χαρτί, υλικά συσκευασία, εφημερίδες, περιοδικά, σακούλες, δίχτυα ψαράδων και πολύ φαντασία.

 

Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σας;

Ο επόμενος στόχος μου είναι να κάνω μια επίδειξη μόδας για το καλοκαίρι του 2020 και να παρουσιάσω μια μίνι capsule collection την οποία ετοιμάζω! Βρίσκω εξαιρετική ευκαιρία την δυνατότητα να προβάλεις την δουλειά σου μέσω κάποιου διαγωνισμού είτε σε Ελλάδα είτε στο εξωτερικό. Πέρυσι είχα συμμετάσχει μαζί με άλλες 4 σπουδάστριες στον διαγωνισμό SANGUE NOVO στην Πορτογαλία και οι κριτικές που λάβαμε ήταν πολύ θετικές για την δημιουργικότητά μας στο αντικείμενο της ανακύκλωσης και χρήσης τοπικών υλικών που παράγει η Πορτογαλία όπως ο φελλός.

 

Επίκαιρα Πρόσωπα

<<Αφιέρωμα>> Women On Top (εν δράσει) | Δήμητρα Γούναρη

Μέσα σου με θάρρος, δίπλα του με αγάπη!

Κυρία Γούναρη : Μπορείτε με απλά λόγια να μας πείτε ποιες ήταν οι σπουδές που ακολουθήσατε και κατά πόσο σας βοήθησαν στην εξέλιξη της επαγγελματικής σας καριέρας

Σπούδασα Πολιτικές Επιστήμες και έκανα μεταπτυχιακές σπουδές στη Πολιτική Επιστήμη και Κοινωνιολογία. Για 14 χρονιά εργαζόμουν  σε ερευνητικές θέσεις του ιδιωτικού τομέα. Είμαι από τις γυναίκες που έχουν τολμήσει μια μεγάλη στροφή στην επαγγελματική τους ζωή.

Το 2015 έγινα μητέρα και όλα άρχισαν να παίρνουν μια άλλη μορφή. Ξεκίνησα να διαβάζω για τα αναπτυξιακά στάδια των παιδιών παρακολούθησα σεμινάρια, ομιλίες, εκπαιδευτικά προγράμματα και στο τέλος κατάλαβα ότι μάλλον βρήκα αυτό ήθελα να κάνω στη ζωή μου…Να υποστηρίζω και να ενδυναμώνω γονείς.

Από το Δεκέμβριο του 2020 είμαι μέλος του δικτύου μεντόρων και συνεργάτης του Women On Top, οργανισμού που ασχολείται με την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών και την ισότητα στην αγορά εργασίας. Και εδώ και ένα χρόνο, είμαι μέλος της συντονιστικής ομάδας του Women On Top Thess Hub, η τοπική κοινότητα του Women On Top στη Θεσσαλονίκη που βοηθά τα μέλη της να αναπτυχθούν, και τα υποστηρίζει να πραγματοποιήσουν τα επαγγελματικά/επιχειρηματικά τους σχέδια.

Οπότε η ερώτησή σας στην δική μου περίπτωση είναι αν το ακαδημαϊκό υπόβαθρο στις Πολιτικές Επιστήμες βοήθησε στην εξέλιξη της επαγγελματικής μου καριέρας, η απάντησή μου είναι σίγουρα ναι. Είχα την τύχη να σπουδάσω σε ένα δημόσιο Πανεπιστήμιο με εξαιρετικούς επιστήμονες και η αλληλεπίδραση μου με την επιστήμη, μου έμαθε σίγουρα να κάνω τις ερωτήσεις που χρειάζομαι για να αναπτύσσομαι.


Πείτε μας λίγα λόγια για την τωρινή ασχολία σας

Παρέχω υπηρεσίες υποστήριξης και ενδυνάμωσης γονέων (1:1, group και couple parent coaching), συντονίζω εργαστήρια και πραγματοποιώ ομιλίες. 

Παράλληλα, η εργασιακή μου εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα σε συνδυασμό με τη σημερινή επαγγελματική μου ιδιότητα, ως σύμβουλος γονεϊκής ενδυνάμωσης και υποστήριξης, με  οδήγησαν στο να διαμορφώσω υπηρεσίες υποστήριξης και ενδυνάμωσης εργαζόμενων γονέων για επιχειρήσεις και οργανισμούς.

Προσωπικό μου όραμα είναι να φέρω τη γονεικότητα στο εταιρικό περιβάλλον, με φροντίδα και σεβασμό στις ανάγκες των εργαζόμενων γονέων και των επιχειρήσεων και συμβάλλοντας στη διαμόρφωση πιο συμπεριληπτικών χώρων εργασίας για τους γονείς και τις ανάγκες τους.


Τι θα συμβουλεύατε σε μια νέα γυναίκα που φιλοδοξεί να ασχοληθεί με τον επιχειρηματικό τομέα;

Δεν μου αρέσει να δίνω συμβουλές γιατί θεωρώ πως οι διαδρομές των ανθρώπων είναι πολύ ξεχωριστές. Αλλά αν θα μπορούσα από την δική μου εμπειρία να μοιραστώ κάτι είναι το εξής: Να βρει άλλες γυναίκες και δίκτυα ενδυνάμωσης όπως αυτό του Women On Top. Να παίρνει δύναμη από τη δική της ιστορία που σίγουρα θα έχει πολλά να της πει και να μαθαίνει με αυθεντική περιέργεια, ιστορίες άλλων ανθρώπων και γυναικών που τόλμησαν. Τέλος να προσφέρει και εκείνη υποστήριξη σε όσους/ες χρειάζονται, ακόμα κι αν στην αρχή μπορεί να πιστεύει πως δεν έχει κάτι να μοιραστεί.


Πείτε μας μια έκφραση που χρησιμοποιείτε συχνά και σας δίνει κουράγιο και δύναμη ;

Έχω πάρα πολλές είναι αλήθεια αλλά θα τολμήσω να ξεχωρίσω κάποιες που μέσα μου αυτήν την περίοδο κάνουν πολύ νόημα:

  • Δήμητρα είναι εντάξει να είσαι όπως είσαι…είσαι ασφαλής…

Ποιες είναι οι πιο συνηθισμένες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γονείς σήμερα;

Πολλές και σύνθετες όπως ακριβώς σύνθετες και απαιτητικές είναι οι ζωές μας. Νομίζω όμως – όπως συνηθίζω να λέω – πως είμαστε πιο ίδιοι/ες οι γονείς από όσο φανταζόμαστε. Οι γονείς παιδιών ηλικίας 2 – 5 ετών θα ζητήσουν υποστήριξη για να βελτιώσουν την επικοινωνία με τα παιδιά τους και να υποστηρίξουν αυτή την απαιτητική περίοδο των παιδιών που επιζητούν αυτονομία και έχουν αρκετές εκρήξεις θυμού στις ματαιώσεις τους ενώ σε παιδιά σχολικής ηλικίας οι προκλήσεις των γονιών αφορούν κυρίως στις οθόνες, στο σχολικό διάβασμα και στην προσαρμογή των γονιών στις συναισθηματικές διακυμάνσεις των εφήβων. Επίσης είναι πολύ ενθαρρύντικό που πολλοί γονείς πλέον επιλέγουν να υποστηριχθούν χωρίς να υπάρχει απαραίτητα κάποια πρόκληση αλλά για να μάθουν, να μοιραστούν αγωνίες και να αποσαφηνίσουν την γονεική τους ταυτότητα.


Είναι οι εταιρείες και οι οργανισμοί στην Ελλάδα δεκτικοί στο να προσφέρουν τέτοιες υπηρεσίες υποστήριξης στους/στις εργαζόμενους/ες τους;

Η ιδέα να προσφέρω τέτοιες υπηρεσίες στους εργασιακούς χώρους, προέκυψε στις αρχές της πανδημίας όταν ζήσαμε όλοι/ες τη δυσκολία του work from home, ιδίως όταν έχεις και παιδιά στο σπίτι. Η περίοδος του covid λειτούργησε σαν επιταχυντής για πάρα πολλά πράγματα μέσα στους εργασιακούς χώρους και σίγουρα ένα από αυτά είναι η ανάγκη της ορατότητας των εργαζομένων μαζί με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν – εκτός των άλλων – και στο γονεικό τους ρόλο.

Έχει ανοίξει ήδη μια συζήτηση και υπάρχουν εξαιρετικές προσπάθειες από ορισμένες εταιρείες αλλά είναι αλήθεια πως ακόμα υπάρχουν αντιστάσεις να φέρουν εσωτερικά τέτοιες εκπαιδεύσεις. Την ίδια στιγμή γίνεται όλο και πιο σύνηθες το να παρέχει μια εταιρεία πρόσβαση σε γραμμές ψυχικής υγείας, ή σε πλατφόρμες εκπαίδευσης γονέων. 

Αυτό που προσπαθώ να κάνω εγώ είναι ένα βήμα ακόμα παραπέρα. Το να φέρουμε τέτοιες εκπαιδεύσεις εσωτερικά σε μία εταιρεία δημιουργούμε ένα κανάλι ευαισθητοποίησης, συμπερίληψης ενδυναμώνοντας τις σχέσεις στον εργασιακό χώρο και καλλιεργώντας την κατανόηση και την ανοχή. Και είναι αλήθεια πως με όσες εταιρείες έχουμε συνεργαστεί, οι εργαζόμενοι/ες υποδέχονται με μεγάλη θέρμη την πρωτοβουλία.


Ποια είναι τα σχέδια σας για το μέλλον;

Αρχικά, να συνεχίσω να ευαισθητοποιώ εργασιακούς χώρους στην υποστήριξη όχι μόνο εργαζόμενων γονέων αλλά εργαζόμενων με ευθύνες φροντίδας και να προσφέρω μια αγκαλιά ανακούφισης και συμπαράστασης σε περισσότερους γονείς. Να μεγαλώσει κι άλλο η κοινότητα του Women On Top στην Θεσσαλονίκη και να εμβαθύνει τις σχέσεις των μελών της.

Να συμβάλλω ένα μικρό λιθαράκι σε μια κοινωνία πιο ανεκτική και με μεγαλύτερη ανθρωπιά και επιείκεια προς εμάς και τους/τις άλλους/ες.

Δήμητρα Γούναρη

PCI Parent Coach® | Εκπαιδεύτρια Γονέων

Creating Supportive Workplaces for Parents

Mέλος της συντονιστικής ομάδας του Women On Top Thess Hub


Συνέντευξη απο την ομάδα του BusinessWoman

Continue Reading

Επίκαιρα Πρόσωπα

Κατερίνα Χατζή (katiadesign) | Κοσμήματα με λάμψη

Η Katiadesign, είναι μια μικρή ελληνική εταιρία που ιδρύθηκε το 2018, ακολουθώντας το πάθος για το κοσμημα! Το ταξίδι τους ξεκίνησε με μια αποστολή να δημιουργήσουν κοσμηματα που ξεπερνούν πολλές φορές τις τάσεις και χρησιμεύουν ως πύλη σε έναν κόσμο αυτοεκφρασης.
«Για εμάς τα κοσμήματα είναι ένα ισχυρό εργαλείο αυτοέκφρασης και τα κομμάτια μας έχουν σχεδιαστεί για να επιτρέπουν σε κάθε άτομο να πει τη μοναδική του ιστορία»


Από την ομάδα του BusinessWoman

Continue Reading

Επίκαιρα Πρόσωπα

Καψάλα Σωτήρια (Allora) | Κοσμήματα με λάμψη

Η εταιρεία Αllora ξεκίνησε το ταξίδι της πριν από περίπου 5 χρόνια με σκοπό να αναδείξει την εμφάνιση της κάθε γυναίκας που θέλει να νιώθει ξεχωριστή. Έμπνευσή τους είναι οι γυναίκες του σήμερα και η ανάγκη να δημιουργήσουν κοσμήματα που θα απογειώσουν τις εμφανίσεις και να βοηθήσουν την καθεμία ξεχωριστά να αποκτήσει το δικό της μοναδικό προσωπικό στυλ.

Στόχος τους είναι να ομορφύνουν την καθημερινότητα μέσα από την αγάπη για αυτό που κάνουν δημιουργώντας μικρά διαχρονικά κομμάτια που θα μείνουν στη μπιζουτιέρα σας για πολλά χρόνια και θα ολοκληρώσουν την κάθε σας εμφάνιση.


Από την ομάδα του BusinessWoman

Continue Reading

Trending