Connect with us

Επιχειρηματικότητα

Νέα Γεωργία Νέα Γενιά: Για κάθε ένα 1€ που επενδύει ο οργανισμός παράγονται 3,6€ στην πραγματική οικονομία

Ο οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, στα 4 χρόνια από την ίδρυσή του, έχει συμβάλει δραστικά στη διαμόρφωση ενός σύγχρονου τοπίου στον ελληνικό αγροδιατροφικό τομέα, σύμφωνα με στοιχεία που προκύπτουν από πρόσφατη μελέτη της εταιρείας Deloitte. Σχεδόν 30.000 άτομα έχουν επωφεληθεί από τα προγράμματά του οργανισμού, ενώ το συνολικό αποτύπωμα από τις δράσεις και των ωφελούμενων στην ελληνική οικονομία πλησιάζει τα 27 εκατ. ευρώ.

Το σημαντικό κοινωνικοοικονομικό αποτύπωμα του οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά αποτυπώνεται στο εύρημα ότι για κάθε ένα 1€ που επενδύεται παράγονται 3,6€ στην πραγματική οικονομία. Επιπλέον, το 44,2% των ωφελουμένων του οργανισμού επένδυσαν στην ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών, ενώ το 94% αυτών βελτίωσε τις παραγωγικές και τεχνικές διαδικασίες που ακολουθεί. Το 56,6% των άνεργων ωφελουμένων έχει πλέον σταθερή εργασία ή τη δική του επιχείρηση και το 86% εξ αυτών δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένο από τη συμβολή του οργανισμού στην εξέλιξή τους. Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι το 36,6% των επιχειρηματιών ή ωφελουμένων που συμμετείχαν στα πολυδιάστατα προγράμματα του οργανισμού μείωσαν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα ή υιοθέτησαν νέες τεχνολογίες προς αυτή την κατεύθυνση. 

Στόχος του οργανισμού, από την πρώτη ημέρα δραστηριοποίησης του, είναι η δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης και επιχειρηματικότητας στην αγροδιατροφή στην Ελλάδα και η αναζωογόνηση του κλάδου συνολικά. Ενός κλάδου που είναι κρίσιμος για τον πλανήτη, την ανθρωπότητα και τη βιωσιμότητα των κοινοτήτων της υπαίθρου, καθώς και ο δεύτερος μεγαλύτερος τομέας απασχόλησης στη χώρα. Σήμερα, διανύοντας τον τέταρτο χρόνο λειτουργίας της, η Νέα Γεωργία Νέα Γενιά κάνει ουσιαστικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα, οι επιμορφώσεις και η δικτύωση με τους πλέον καταξιωμένους φορείς και επιστήμονες του εγχώριου και διεθνούς αγροδιατροφικού κλάδου είναι μερικά από τα βήματα που υλοποιεί ο οργανισμός για τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου και καινοτόμου αγροδιατροφικού κλάδου στην Ελλάδα.

Τα παραπάνω στοιχεία προκύπτουν από την Ανεξάρτητη Έκθεση Εκτίμησης Κοινωνικοοικονομικού Αποτυπώματος που πραγματοποίησε η εταιρεία Deloitte και αφορούν την περίοδο Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2020, καθώς και από την Αξιολόγηση Απόδοσης του Οργανισμού που αφορά την περίοδο Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2021.

Επιχειρηματικότητα

 Συγκίνηση, επιχειρηματικότητα, νεανική ορμή και άρωμα γυναίκας στην ετήσια απονομή των βραβείων του «Αγρότη της Χρονιάς» για το 2023

Με την απονομή των συνολικά πέντε βραβείων και διακρίσεων, ολοκληρώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στην Ξάνθη οι εργασίες του συνεδρίου για τον «Αγρότη της Χρονιάς» που διοργάνωσε η εφημερίδα Agrenda σε συνεργασία με την Tsomokos Communication.


ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ


Σε μια δραστήρια γυναίκα από τα Πομακοχώρια της Ξάνθης, την Ζουμπούλ Ζουφλιέ, απονεμήθηκε φέτος η τιμητική διάκριση της χρονιάς, στο πλαίσιο της ετήσιας απονομής των βραβείων του «Αγρότη της Χρονιάς». Η κ. Ζουφλιέ από το ορεινό χωριό Άλμα του δήμου Μύκης Ξάνθης τιμήθηκε για την συνεχή και διαρκή προσπάθειά της στην καπνοκαλλιέργεια.


ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Η Αγγελική Γανίδου από τη Λεύκη Ξάνθης τιμήθηκε φέτος από το θεσμό του «Αγρότη της Χρονιάς» με το βραβείο της γυναικείας επιχειρηματικότητας στην αγροτική παραγωγή. Από πολύ μικρή ηλικία στην καλλιέργεια της γης η κ. Γανίδου καλλιεργεί σήμερα χίλια στρέμματα σε καλαμπόκι, βαμβάκι, ηλιόσπορο, σιτάρι, ακτινίδια και ελιές.

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
 
Το ετήσιο βραβείο για την Συλλογική Προσπάθεια της χρονιάς κέρδισε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου. Με έτος ίδρυσης το 1916, με  835 παραγωγούς – μέλη και με κύριο είδος τα χαρακτηριστικά κόκκινα μήλα, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς είδε φέτος εγκαταστάσεις, δρόμους και υποδομές να δέχονται βαρύ πλήγμα από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Μαγνησία. Ωστόσο, όπως δήλωσαν οι εκπρόσωποι του συνεταιρισμού όταν παρέλαβαν το βραβείο, η ενότητα, η συλλογικότητα, το όραμά τους και η θέληση, ήταν τα στοιχεία εκείνα που τους κράτησαν όρθιους ώστε να συνεχίσουν την προσπάθεια.

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Ο 30χρονος Μιχάλης Κυριακίδης από τον Πετεινό Ξάνθης, ήταν ο φετινός νικητής του «Κτηνοτρόφου της Χρονιάς» για 2023. Συνεχιστής μιας οικογενειακής παράδοσης ο Μιχάλης Κυριάκιδης  έφτιαξε μια σύγχρονη κτηνοτροφική μονάδα βασιζομένη σε ευρωπαϊκά πρότυπα. Σήμερα, το κοπάδι του ανέρχεται στα χίλια ζώα με την παραγωγή γάλακτος να ανέρχεται στους 300 τόνους ετησίως.

ΑΓΡΟΤΗΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Πρότυπο ψηφιακού αγρότη, ο Μιλτιάδης Χαρένης από τη Νέα Γωνιά Χαλκιδικής, είναι για το 2023 ο «Αγρότης της Χρονιάς» κερδίζοντας το ετήσιο βραβείο του θεσμού. Από μικρό παιδί ο κ. Χαρένης ξεκίνησε να ασχολείται με την καλλιέργεια της γης βοηθώντας τον πατέρα του. Σήμερα, στα 51 του χρόνια αποτελεί πρότυπο σύγχρονου ψηφιακού αγρότη – επιχειρηματία, ο οποίος από το 2018 εφαρμόζει τις πιο καινοτόμες λύσεις γεωργίας ακριβείας σε μια εκμετάλλευση που αριθμεί περί τα 4.000 στρέμματα.

Χρήστος Κατσάνος, Farm Management Consultant

Τιμητική Διάκριση: Ζουμπούλ Ζουλφιέ, ΑΛΜΑ ΞΑΝΘΗΣ

Αγρότης της Χρονιάς 2023: Μιλτιάδης Χαρένης από τη Νέα Γωνιά Χαλκδικής (δεξιά), Χρήστος Κατσάνος, Farm Management Consultant (αριστερά)

Κτηνοτρόφος της Χρονιάς 2023: Μιχάλης Κυριακίδης, Πετεινός Ξάνθης

Γυναικεία επιχειρηματικότητα στην Αγροτική παραγωγή: Αγγελική Γανίδου, Λεύκη Ξάνθης, Χρήστος Κατσάνος, Farm Management Consultant (δεξιά)

Continue Reading

Επιχειρηματικότητα

Oι πρώτοι ομιλητές του διεθνούς συνεδρίου της ECDMExpoNORTH2024

Η οργανωτική επιτροπή της eCommerce & Digital Marketing Expo NORTH  2024, ανακοίνωσε τους πρώτους ομιλητές του διεθνούς διήμερου συνεδρίου της έκθεσης, που θα πραγματοποιηθεί στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, στη Θεσσαλονίκη, στις 17 & 18 Φεβρουαρίου 2024.

Στο διήμερο διεθνές συνέδριο,το οποίοστην προηγούμενη διοργάνωσηπαρακολούθησαν περισσότεροι από 450 σύνεδροι,θα συμμετέχουν διακεκριμένα στελέχη εταιρειών, από διεθνή brands, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, τα οποία θα μοιραστούν τις γνώσεις και την εμπειρία τους, στους τομείς τού Ηλεκτρονικού  Εμπορίου και του Ψηφιακού Μάρκετινγκ που δραστηριοποιούνται.

Οι πρώτοι από τους ομιλητές του κεντρικού συνεδρίου που ανακοινώθηκαν από τους διοργανωτές, είναι οι:

  • Vlad Florin Vita, Public Affairs Advisor, Ecommerce Europe
  • Kamil Tavas, Sales and Operation Lead, Northern Europe & Emerging Markets, Google
  • Jon Mowat, Managing Director, Hurricane Media 
  • Ruben van Eijk, Head of Creative Shop CEE, Meta
  • Marily Mitropoulou, Senior Marketing Leader, Google
  • Fotis Antonopoulos, eCommerce and Growth Advisor

Οι εγγραφές για το διήμερο διεθνές συνέδριο έχουν ξεκινήσει. Το κόστος του εισιτηρίου είναι 75 ευρώ πλέον ΦΠΑ και εξασφαλίζει συμμετοχή και στις δύο ημέρες του.

Για όσους αγοράσουν το εισιτήριό τους έως τις 15 Ιανουαρίου 2024, προβλέπεται μειωμένο κόστος σε τιμήEarly Bird, στα 55 ευρώ πλέον ΦΠΑ.

Για τα μέλη του GR.EC.A και του iab Hellas προβλέπεται μειωμένο εισιτήριο, με κόστος 55 ευρώ πλέον ΦΠΑ.

Στην τιμή του εισιτηρίου για το συνέδριο περιλαμβάνονται:

  • Συμμετοχή και στις δύο ημέρες του συνεδρίου
  • 1 διάλειμμα για καφέ κάθε ημέρα
  • Υλικό συνεδρίου (συμπεριλαμβανομένης της τσάντας συνεδρίου και στυλό, σημειωματάριο)

Θα υπάρχει δωρεάν παράλληλη μετάφραση των ομιλιών.

Περισσότερες πληροφορίες και εισιτήρια για το διήμερο διεθνές συνέδριο, μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να βρουν εδώ.

Η είσοδος στον εκθεσιακό χώρο της ECDM Expo NORTH 2024 είναι δωρεάν. Το μόνο που χρειάζεται για την επίσκεψη στην έκθεση, είναι μία δωρεάν εγγραφή που μπορεί να πραγματοποιηθεί εδώ. Το δωρεάν εισιτήριο για την επίσκεψη στην έκθεση ΔΕΝ εξασφαλίζει είσοδο στο συνέδριο.

eCommerce & Digital Marketing Expo NORTH 2024

Χώρος διεξαγωγής: Συνεδριακό κέντρο ″Ιωάννης Bελλίδης″, Θεσσαλονίκη.
Χρόνος διεξαγωγής: 17 & 18 Φεβρουαρίου 2024.
Ωράριο έκθεσης: 11:00 – 20:00
Ωράριο συνεδρίων: 12:00 – 18:00
Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές: https://ecdmexponorth.com
Διοργάνωση: Verticom

Continue Reading

Επιχειρηματικότητα

H Ένωση Συντακτών Επαρχιακού Τύπου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Η συνεδρίαση της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο πραγματοποιήθηκε 20 – 23 Νοεμβρίου 2023.

Εκεί βρέθηκε αντιπροσωπεία της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου (ΕΣΕΤ), αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κο Γιώργο Κουλουρά, τον Αντιπρόεδρο κο Παναγιώτη Καρβουνιάρη και το μέλος κο Αντρέα Δούμα.

Στο πλαίσιο των εργασιών της ολομέλειας τα μέλη της αντιπροσωπείας της Ε.Σ.Ε.Τ πραγματοποίησαν συναντήσεις και επαφές με Ευρωβουλευτές.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων μετέφεραν στους Ευρωβουλευτές τις ανησυχίες και τις αγωνίες των Δημοσιογράφων της Περιφέρειας, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ταυτόχρονα ζήτησαν τη συνδρομή των Ευρωβουλευτών για επίλυση τους.

Επίσης συζήτησαν για τις δράσεις που μπορεί να πραγματοποιηθούν ώστε να ενισχυθεί το ενδιαφέρον των πολιτών της περιφέρειας για τα ευρωπαϊκά θέματα.  

Από την πλευρά των Ευρωβουλευτών υπήρξε ενδιαφέρον για την επίλυση των θεμάτων που αφορούν στο δημοσιογραφικό κλάδο της Περιφέρειας.

Η Ένωση Συντακτών Επαρχιακού Τύπου συμπληρώνει φέτος 60 χρόνια συνεχούς παρουσίας και δράσης στα δημοσιογραφικά δρώμενα της χώρας. Μία πορεία που χαρακτηρίζεται από αγώνες. Πορεύτηκε και πορεύεται με τις αρχές και το ήθος που διέπουν το δημοσιογραφικό λειτούργημα και έτσι θα συνεχίσει. 

Θα εξακολουθεί να αγωνίζεται για να διασφαλίσει τα εργασιακά δικαιώματα των μελών της και τις αποδοχές τους, με σκοπό στην εξασφάλιση μίας αξιοπρεπούς διαβίωσης σε όλη την ελληνική επικράτεια, όπου ζουν και εργάζονται.

Θα στηρίζει κάθε πρωτοβουλία και δράση που διευρύνει και αναδεικνύει το έργο και την αξία του δημοσιογράφου στην ελληνική περιφέρεια.

Η Ε.Σ.Ε.Τ. και τα μέλη της, με σεβασμό στις αρχές της Δημοκρατίας, του Κράτους Δικαίου, αλλά και τους κανόνες δεοντολογίας της δημοσιογραφίας, ενισχύουν τους δεσμούς τους με την κοινωνία και επιλέγουν να είναι πάντα στην πρώτη γραμμή, σε κάθε αγώνα που αφορά στην ανεξάρτητη, ανεμπόδιστη, ακηδεμόνευτη και ελεύθερη δημοσιογραφία. 

Τη δημοσιογραφία που εργάζεται με επιμονή για την ενημέρωση των πολιτών, με στόχο τη συγκρότηση και διαμόρφωση μιας κοινωνίας με κώδικες αξιών που έχουν στο κέντρο τον άνθρωπο, με ισότητα, ισονομία και ισηγορία για όλους.

Continue Reading

Trending