Connect with us

Γαστρονομία

Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές

Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές

Καλοκαιρινή γεύση όλο άρωμα και χρώμα

Τα γεμιστά είναι το αγαπημένο μου φαγητό, χαρακτηριστική γεύση της ελληνικής κουζίνας, λίγο μπελαλίδικο αλλά ιδιαίτερα νόστιμο.

Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα δοκιμάσει γεμιστές πιπεριές Φλωρίνης και η φίλη μου Φωτεινή, μόλις τις μαγείρεψε πήρε συγχαρητήρια από όλη την παρέα.

Τα λαχανικά στη γέμιση χαρίζουν ιδιαίτερη γευστική πινελιά, όπως και τα αρωματικά που χρησιμοποιούμε. Το μυστικό είναι ότι πριν γεμίσουμε τις πιπεριές τις πασπαλίζουμε εσωτερικά με λίγη ζάχαρη κρυσταλλική και αλάτι.

Αν θέλετε μπορείτε τελευταία στιγμή να προσθέσετε και λίγη τριμμένη φέτα στη γέμιση ή πασατέμπο για περισσή νοστιμιά.

Πάντως η αλήθεια είναι ότι όσα συστατικά χρησιμοποιήσαμε ήταν ιδιαίτερης διατροφικής αξίας.

Μπορούμε βέβαια να βάλουμε και πατάτες κυδωνάτες ανάμεσά στις πιπεριές αλλά εμείς προτιμήσαμε να κάνουμε τηγανητές που αρέσουν πιο πολύ στα παιδιά.

Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές

Από τη Φωτεινή Κασσαβέτη, δεινή μαγείρισσα, Αλεξάνδρεια

Υλικά

12 πιπεριές Φλωρίνης, μεγάλες

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 κολοκύθι μικρό, τριμμένο στον τρίφτη

350 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

2 ντομάτες ώριμες, τριμμένες

λίγη ζάχαρη

1 καρότο ξυσμένο στον τρίφτη

1½ φλιτζάνι ρύζι τύπου Καρολίνα

2 κ.σ. κουκουνάρι, καβουρδισμένο

1 φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

4 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο

1 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο εκλεκτό

1 πρέζα κανέλα

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1 σφηνάκι ούζο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Πλένουμε τις πιπεριές και κόβουμε το μέρος του κοτσανιού, που θα το χρησιμοποιήσουμε σαν καπάκι και το κρατάμε στην άκρη.

Με ένα κουταλάκι αφαιρούμε τους σπόρους και τους πετάμε.

Ύστερα ζεματάμε τις πιπεριές για 2 λεπτά σε νερό που κοχλάζει, για να μαλακώσουν λίγο και τις στραγγίζουμε καλά.
Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μαζί με το καρότο και το κολοκύθι, μέχρι να «γυαλίσουν».

Προσθέτουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε ανακατεύοντας για λίγο μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.

Προσθέτουμε το ρύζι, τον μαϊντανό, το δυόσμο, τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε να πάρουν μια βράση και τέλος προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, λίγη ζάχαρη και αν χρειαστεί λίγο ακόμα αλάτι και πιπέρι.

Αφήνουμε τη γέμιση να πάρει μια δυο βράσεις, αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε.

Τελευταία ρίχνουμε και το κουκουνάρι και την κανέλα.

Βάζουμε τις πιπεριές σε ταψί και πασπαλίζουμε το εσωτερικό τους με λίγο αλάτι και λίγη ζάχαρη.

Με κουταλάκι βάζουμε στις πιπεριές τη γέμιση, χωρίς να ξεχειλίσει και σκεπάζουμε με τα καπάκια τους.
Ανακατεύουμε τον πελτέ με λίγο νερό και περιχύνουμε τις πιπεριές μαζί με ελαιόλαδο.

Αν είναι απαραίτητο, προσθέτετε όσο νερό χρειαστεί ώστε η στάθμη των υγρών να φτάνει τα δύο δάχτυλα.

Ραντίζουμε τις πιπεριές με το ούζο.
Σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα και από πάνω με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 1½ ώρα περίπου, μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι.

Το ξεσκεπάζουμε προσεκτικά και  ψήνουμε στο γκριλ για λίγο ακόμη ξεσκέπαστο, να ξεροψηθεί από πάνω.

Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο αφήνουμε λίγο να «σταθεί» το φαγητό μας και σερβίρουμε.

Γαστρονομία

ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ: Ευχάριστες Εμπειρίες από μία Πρόσκληση του «The Met Hotel» Θεσσαλονίκης

By:Έφη Βαλίλα

Μία εξαιρετική βραδιά στο #TheMetHotel με προσκεκλημένους τους Δημοσιογράφους της Πόλης.

Ως Συνεργάτιδα του #BusinessWomangr μαζί με συναδέλφους των ΜΜΕ της πόλης, απολαύσαμε το ποιοτικότατο δείπνο στο Εστιατόριο #CHAN!

Ο Executive Shef #Δημήτρης Τσανανάς εμπνευσμένος μέσα από μία μαγευτική επαγγελματική διαδρομή έχει προβεί στο πάντρεμα #Ασιατικής & #Ελληνικής Δημιουργικής Κουζίνας πού εκπλήσσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς γευσιγνώστες!!

Το #δείπνο συνοδεύτηκε με μουσική του σαξόφωνου.

Πεντακάθαρο, ευγενέστατο προσωπικό, ωραίο design. Άνετο και καθαρό με θέα στη θάλασσα και πολύ γευστικές μερίδες. Μεγάλο και μοντέρνο, τεράστια ποικιλία για όλα τα γούστα, μεγάλο και κλειστό parking, εξαιρετικό προσωπικό σε όλα τα τμήματα εκμετάλλευσης. Επρόκειτο για μια εξαιρετική βραδιά με πραγματικά «Αβραμιαία φιλοξενία»!!

Όλα προδιαγράφουν ένα ασφαλές και ακμάζον επιχειρηματικό μέλλον, όλων των τμημάτων εκμετάλλευσης του #TheMetHotel

Ευχαριστούμε πολύ για την τιμητική πρόσκληση τον Διευθυντή του Ξενοδοχείου κο #Δημήτρη Κάκαρη. Ταυτόχρονα ευχαριστούμε θερμά και τον κο #Nikos Arvanitidis Creative Studio για το φωτογραφικό υλικό, που ηλεκτρονικά, μας επισύναψε.

Οι προσκεκλημένοι πολλοί και επώνυμοι της Θεσσαλονίκης και όχι μόνον. Και οι συζητήσεις που είχαμε ως #BusinessWoman.gr, με τους επώνυμους προσκεκλημένους  βιώσαμε τις  φανταστικές διηγήσεις με μια  συναισθηματική εμπλοκή στο χώρο της δημοσιογραφίας και του γυναικείου επιχειρείν.

Η κάθε φωτογραφία ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις! 

Continue Reading

Γαστρονομία

Γεύση από τον Τόπο σου από την Ομάδα Ελλήνων Παραγωγών 3αλφα

Η Ομάδα Ελλήνων Παραγωγών 3αλφα αποτελεί μία από τις πηγές υπερηφάνειας για την ελληνική εταιρεία με την ηγετική θέση στην αγορά στον κλάδο ρυζιών και οσπρίων. Μέσα από την Ομάδα Ελλήνων Παραγωγών η 3αλφα στηρίζει έμπρακτα όλους εκείνους που καλλιεργούν, με σεβασμό και σύνεση, την ελληνική γη για ένα πιο βιώσιμο αύριο. Η ομάδα, που δημιουργήθηκε το 2009, σήμερα αριθμεί πάνω 330 ενεργά μέλη που παράγουν εξαιρετικά όσπρια δίνοντας στο καθημερινό μας πιάτο γεύση από τον τόπο μας.

Η Ομάδα Ελλήνων Παραγωγών 3αλφα ενώνει κάτω από ένα σήμα, ώστε να μπορεί να τα ξεχωρίζει ο καταναλωτής, εκλεκτούς παραγωγούς από ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, οι οποίοι εφαρμόζουν το κατοχυρωμένο Πρότυπο 3αλφα. Το Πρότυπο, βασίζεται σε Ορθές Πρακτικές Βιώσιμης Γεωργίας που σέβονται το περιβάλλον, προστατεύουν την υγεία του παραγωγού – καλλιεργητή και συνδράμουν ώστε το τελικό προϊόν να προσφέρεται στον καταναλωτή απόλυτα υγιεινό και ασφαλές, με τα ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά  που προσφέρει το μικροκλίμα της κάθε περιοχής. Έτσι, σε κάθε συσκευασία οσπρίων 3αλφα αναγράφεται ο τόπος προέλευσης και το όνομα του παραγωγού, προσφέροντας ένα κομμάτι αγνής ελληνικής φύσης, με την υποστήριξη και τη φροντίδα όλης της οικογένειας 3αλφα.

Η 3αλφα – ΑΦΟΙ Κ. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Α.Ε.Β.Ε. επιλέγει και φέρνει στο τραπέζι του καταναλωτή τους καλύτερους καρπούς της ελληνικής γης, όπως τα φασόλια χονδρά, πλακέ, μέτρια, γίγαντες ελέφαντες, οι φακές, τα ρεβίθια, η φάβα και το σιτάρι. Στις νέες συσκευασίες έχει ενταχθεί και η σήμανση της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ της οποίας η 3αλφα είναι μέλος, μιας κοινότητας εξωστρεφών, παραγωγικών, ελληνικής ιδιοκτησίας επιχειρήσεων που αποσκοπεί στην ανάδειξη και προώθηση του παραγωγικού πολιτισμού της χώρας μας, μέσω της συστηματικής προβολής ως «τόπου-προέλευσης» αξιόλογων, σύγχρονων, ποιοτικών δραστηριοτήτων. Άλλωστε, η Ομάδα Ελλήνων Παραγωγών 3αλφα προσφέρει απλόχερα μία γεύση από τον τόπο μας, από την ελληνική γη, στο καθημερινό μας τραπέζι.

Continue Reading

Γαστρονομία

PIZZA FAN.  Η ΝΕΑ PIZZA AL FORNO ΜΑΣ ΠΑΕΙ ΙΤΑΛΙΑ 

Πόσο μακριά θα πηγαίνατε για αυθεντική ιταλική πίτσα; 

Τώρα η νέα ιταλική Pizza AL FORNO  της Pizza Fan μας πάει Ιταλία με μια νέα σειρά από λαχταριστές πίτσες που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε.

Αν τρελαίνεστε για mozzarella και χειροποίητη ζύμη η Pizza AL FORNO  είναι μια νέα πρόταση που αλλάζει τα δεδομένα . Έρχεται με γνήσια mozzarela φυσικής ωρίμανσης και Ιταλική Φουρνιστή ζύμη που ζυμώνεται στο χέρι με κόκκους καλαμποκιού και έχει τη δική της, διαφορετική, πιο crispy αίσθηση.

 Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται στις συνταγές AL FORNO είναι ιδιαίτερα πλούσια και μπορείτε αν θέλετε να τα επιλέξετε και όπως εσείς τα θέλετε.

Απολαύστε τις αγαπημένες σας γεύσεις με τη νέα προσφορά γνωριμίας της Pizza Fan, Pizza AL FORNO με 7.90 ευρώ .

Continue Reading

Trending