Προγράμματα
Προγράμματα κατάρτισης και αναβάθμισης προσόντων

Έξι προγράμματα κατάρτισης και αναβάθμισης προσόντων για 1.530 άνεργους και εργαζόμενους του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
Έξι προσκλήσεις για τη μείωση της ανεργίας και την ενίσχυση των προσόντων εργαζομένων και ανέργων, σε κρίσιμους κλάδους της οικονομίας στη Θεσσαλονίκη, όπως είναι ο τουρισμός, η μεταποίηση, οι υπηρεσίες, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, το περιβάλλον, η πληροφορική και τα τεχνικά επαγγέλματα, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
Οι προσκλήσεις, που αφορούν σε δράσεις αναβάθμισης των δεξιοτήτων εργαζομένων, κατάρτισης, παροχής εφοδίων για επανένταξη στην αγορά εργασίας κ.ά., εντάσσονται στο πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Θεσσαλονίκης, που υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Την υλοποίηση των δράσεων αναλαμβάνουν οι παραγωγικοί φορείς της περιοχής, σε συνεργασία με τους οποίους έγιναν τα προγράμματα ενίσχυσης εργαζομένων και ανέργων.
«Η προσπάθειά μας να μειώσουμε την ανεργία και να παρέχουμε τα εφόδια και τις γνώσεις στους εργαζόμενους, ώστε να διεκδικήσουν καλύτερες θέσεις εργασίας είναι διαρκής και αποτελεί κορυφαία προτεραιότητά μας. Στην κατεύθυνση αυτή, αξιοποιούμε τους ευρωπαϊκούς πόρους αφενός για να δώσουμε τη δυνατότητα σε άνεργους συμπολίτες μας να ενταχθούν στην αγορά εργασίας και σε ήδη εργαζόμενους να διεκδικήσουν καλύτερες θέσεις και αφετέρου για να ενισχύσουμε τους κρίσιμους κλάδους της οικονομίας μας με καλά καταρτισμένο και εξειδικευμένο προσωπικό ώστε να συμβάλουμε στην ανάπτυξή τους. Με τα νέα προγράμματα κατάρτισης και απόκτησης δεξιοτήτων, που υλοποιούμε σε συνεργασία με τους παραγωγικούς φορείς, όπως το Επαγγελματικό Επιμελητήριο, ο ΣΒΒΕ, το ΤΕΕ/ΤΚΜ, ο ΣΕΠΒΕ, ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, θα δώσουμε την ευκαιρία σε 1.530 συμπολίτες μας να ενταχθούν με τους καλύτερους όρους στην αγορά εργασίας. Από τη διαδικασία αυτή θα ενισχυθούν οι επαγγελματικοί κλάδοι του τουρισμού, του περιβάλλοντος, της ενέργειας, της μεταποίησης, του τουρισμού, των επιστημόνων πληροφορικής, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των ξενοδοχείων», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
Τα προγράμματα που θα υλοποιηθούν είναι τα εξής:
1.Αναβάθμιση δεξιοτήτων των εργαζομένων στους τομείς του τουρισμού και του περιβάλλοντος: Δικαιούχος είναι το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης. Αφορά στην κατάρτιση και πιστοποίηση 250 ωφελουμένων, εργαζόμενων σε επιχειρήσεις της περιοχής. Περιλαμβάνονται 12 προγράμματα κατάρτισης σε έξι θεματικά αντικείμενα: διοικητική υποστήριξη σε τουριστικές επιχειρήσεις, e-commerce – hospitality sales – marketing, αγγλικά για τον τουρισμό, περιβαλλοντική διαχείριση υγείας και ασφάλειας επιχειρήσεων, περιβαλλοντική προστασία και ανακύκλωση προϊόντων, διοίκηση στη διαχείριση κρίσεων από φυσικές και τεχνολογικές καταστροφές.
2.Αναβάθμιση των δεξιοτήτων των εργαζόμενων υφιστάμενων επιχειρήσεων σε θέματα υπηρεσιών, τουρισμού, περιβαλλοντικής διαχείρισης, βιώσιμης ενέργειας, πράσινων και κοινωνικών συμβάσεων: Δικαιούχος είναι ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος. Αφορά σε 230 εργαζόμενους υφιστάμενων επιχειρήσεων. Περιλαμβάνονται δέκα προγράμματα κατάρτισης 150 ωρών ανά ωφελούμενο σε εξειδικευμένα θεματικά αντικείμενα, πιστοποίηση, εκπόνηση εκπαιδευτικών πακέτων κ.ά.
3.Αναβάθμιση των προσόντων και κτήση νέων δεξιοτήτων ανέργων επιστημόνων πολυτεχνικών και τεχνολογικών σχολών και σχολών πληροφορικής στους τομείς των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνίας της ποιότητας των τεχνικών έργων: Δικαιούχοι είναι το Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος. Αφορά στην προετοιμασία 260 μακροχρόνια ανέργων για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας κυρίως με την αναβάθμιση των προσόντων τους και την κτήση νέων δεξιοτήτων, μέσω της επανακατάρτισής τους. Προβλέπονται προγράμματα παροχής υπηρεσιών συμβουλευτικής επαγγελματικού προσανατολισμού, κατάρτισης, πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων και εξειδικευμένης συμβουλευτικής επιχειρηματικότητας.
4.Δράσεις επανακατάρτισης και επαγγελματικής ένταξης σε βιώσιμους τομείς της μεταποίησης, των υπηρεσιών και του τουρισμού για μακροχρόνια ανέργους: Δικαιούχος είναι ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος. Αφορά στην προετοιμασία 210 μακροχρόνια ανέργων για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας κυρίως με την αναβάθμιση των προσόντων τους και την κτήση νέων δεξιοτήτων, μέσω της επανακατάρτισής τους. Οι ωφελούμενοι θα προέρχονται κατά προτεραιότητα από φθίνοντες κλάδους της οικονομίας, θα είναι κάτοικοι του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης και θα εκπαιδευτούν σε αντικείμενα σε βιώσιμους τομείς των παραπάνω κλάδων. Περιλαμβάνονται προγράμματα συμβουλευτικής επαγγελματικού προσανατολισμού, κατάρτισης σε εξειδικευμένα θεματικά αντικείμενα, πιστοποίησης και εξειδικευμένης συμβουλευτικής επιχειρηματικότητας.
5.Συνδυασμένη παρέμβαση αναβάθμισης επαγγελματικών προσόντων για μακροχρόνια άνεργους επιστήμονες, για την ενίσχυση της καινοτομίας και της εξωστρέφειας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων: Δικαιούχος είναι ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων. Αφορά στην προετοιμασία 220 μακροχρόνια άνεργους επιστήμονες για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας κυρίως με την αναβάθμιση των προσόντων τους και την κτήση νέων δεξιοτήτων, οι οποίες έχουν ιδιαίτερη ζήτηση από τις επιχειρήσεις, στο πλαίσιο εφαρμογών ενίσχυσης της καινοτομίας και της εξωστρέφειας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της περιοχής. Περιλαμβάνονται προγράμματα συμβουλευτικής επαγγελματικού προσανατολισμού, κατάρτισης σε εξειδικευμένα θεματικά αντικείμενα, πιστοποίησης και εξειδικευμένης συμβουλευτικής επιχειρηματικότητας.
6.Αναβάθμιση προσόντων για μακροχρόνια άνεργους σε ειδικότητες του ξενοδοχειακού κλάδου: Δικαιούχος είναι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων. Αφορά σε 360 μακροχρόνια άνεργους κάτω των 25 ετών ή άνω των 50. Περιλαμβάνονται προγράμματα αναβάθμισης των προσόντων τους και ενίσχυσης της επαγγελματικής εμπειρίας τους, σε ειδικότητες του τουρισμού και συγκεκριμένα οροφοκόμου και υπαλλήλου επισιτιστικού τομέα σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.
Ο συνολικός προϋπολογισμός των έξι προσκλήσεων ανέρχεται σε 5,3 εκ. ευρώ.
Επιχειρηματικότητα
Παράταση Αιτήσεων για το Δωρεάν Πρόγραμμα Κατάρτισης στη Bασιλοτροφία στην Εύβοια, από τη Νέα Γεωργία

Νέα Γενιά:
Έως την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου θα μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους οι ενδιαφερόμενοι για το δωρεάν πρόγραμμα κατάρτισης «Βασιλοτροφία: Αξιοποίηση, διάσωση και βελτίωση γενετικού υλικού μελισσών στην Εύβοια». Η συγκεκριμένη δράση, η οποία φιλοδοξεί να μετασχηματίσει πλήρως τον μελισσοκομικό κλάδο στην Ελλάδα, έχει στόχο να αναπτύξει ανθεκτικότερα και παραγωγικότερα μελισσοσμήνη, μέσω της βελτιστοποίησης του ενδημικού γενετικού υλικού.
Το πρόγραμμα κατάρτισης συγχρηματοδοτείται από τον οργανισμό «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και την εταιρεία APIVITA. Υλοποιείται υπό την επιστημονική καθοδήγηση ομάδας καθηγητών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με επικεφαλής τον Επίκουρο Καθηγητή κ. Γεώργιο Γκόρα.
Το πρόγραμμα «Βασιλοτροφία: Αξιοποίηση, διάσωση και βελτίωση γενετικού υλικού μελισσών» αποτελεί μοναδική πρακτικήστην Ευρώπη και ενδεχομένως σε παγκόσμιο επίπεδο. Υλοποιείται φέτος για δεύτερη φορά, έχοντας ξεκινήσει από τη Θεσσαλία, όπου ο τελικός αριθμός ωφελούμενων υπολογίζεται να ξεπεράσει το 40% του συνόλου των μελισσοκόμων της Περιφέρειας. Σε αυτό το πλαίσιο, έχει ήδη αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις στην Ελλάδα, όπως το Bravo Sustainability Award 2022, κατηγορία «Προστασία Oικοσυστημάτων και Bιοποικιλότητας» και το GOLD Environmental Award, κατηγορία «Βιώσιμη Γεωργία».
Σκοπός της δράσης είναι η υλοποίηση σημαντικού αριθμού εμβολιασμών βασιλικών κελιών από μια ομάδα εξειδικευμένων μελισσοκόμων-βασιλοτρόφων, οι οποίοι, αφού λάβουν την κατάλληλη εκπαίδευση, θα έχουν την ικανότητα να παρουσιάσουν τον τρόπο, να εξηγήσουν με λεπτομέρειες τη διαδικασία αλλά και να λύσουν απορίες στους μελισσοκόμους που θα συμμετέχουν.
Το πρόγραμμα έχει πολλαπλούς στόχους, όπως την εξοικείωση μεγάλου μέρους, σε ποσοστό έως και 50%, των μελισσοκόμων της Εύβοιας με τη διαδικασία της παραγωγής ποιοτικών βασιλισσών, τη μαζική παραγωγή στο σύνολο της συγκεκριμένης περιοχής επιλεγμένου γενετικού υλικού για να επιτευχθεί η αύξηση της παραγωγής, αλλά και τη δημιουργία μιας εξειδικευμένης δραστηριότητας –αυτής της παροχής εμβολιασμού- που θα μπορέσει να αποτελέσει ενδεχομένως μια επαγγελματική διέξοδο.
Αποτελείται από δύο σκέλη:
1. Την εύρεση και την εξειδικευμένη εκπαίδευση έως και δώδεκα (12) νέων που διαθέτουν γνώσεις και εμπειρία μελισσοκομικής πρακτικής, οι οποίοι/-ες θα καταρτιστούν σε θέματα βασιλοτροφίας και παραγωγής βασιλικού πολτού, αλλά και γενικές εξειδικευμένες γνώσεις σε θέματα ορθής μελισσοκομικής πρακτικής. Μετά τη λήψη της απαραίτητης αυτής εκπαίδευσης, θα επιλεγούν οι έξι (6) ικανότεροι/-ες με διάθεση και δυνατότητα να υποστηρίξουν το επόμενο βήμα του προγράμματος.
2. Τη δραστηριοποίηση των έξι (6) επιλεγμένων εξειδικευμένων εμβολιαστών στην Εύβοια, κατά προσέγγιση τέσσερα (4) άτομα στη Βόρεια Εύβοια και δύο (2) άτομα στη Νότια Εύβοια. Η δράση τους αυτή θα περιλαμβάνει το συντονισμό των μελισσοκόμων της περιοχής, οι οποίοι επιθυμούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα και στους οποίους θα οργανώνεται η επίδειξη και η υλοποίηση εμβολιασμών βασιλικών κελιών για την παραγωγή ποιοτικών βασιλισσών, επιλεγμένου γενετικού υλικού.
Το πρόγραμμα κατάρτισης «Βασιλοτροφία: Αξιοποίηση, διάσωση και βελτίωση γενετικού υλικού μελισσών στην Εύβοια» αποτελεί ένα από τα προγράμματα του 5ου κύκλου δωρεάν προγραμμάτων κατάρτισης και συμβουλευτικής, τον οποίο ο οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» θα υλοποιήσει σε σύμπραξη με μια πλειάδα σημαντικών φορέων και ιδρυμάτων από το οικοσύστημα της αγροδιατροφής.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για το πρόγραμμα και τις προϋποθέσεις συμμετοχής και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους εδώ.
Καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων: 03/02/2023
Έναρξη προγράμματος: Φεβρουάριος – Μάρτιος 2023
Διάρκεια: έως και 18 μήνες
Προγράμματα
Νέα Γεωργία – Νέα Γενιά: Πρόγραμμα Κατάρτισης στη Bασιλοτροφία!

By:Έφη Βαλίλα
Δωρεάν πρόγραμμα κατάρτισης Εύβοια!
Ο Οργανισμός «Νέα Γεωργία – Νέα Γενιά», σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ανακοινώνει την έναρξη του δωρεάν προγράμματος κατάρτισης «Βασιλοτροφία: Αξιοποίηση, διάσωση και βελτίωση γενετικού υλικού μελισσών στην Εύβοια».
Το πρόγραμμα, το οποίο φιλοδοξεί να μετασχηματίσει πλήρως τον μελισσοκομικό κλάδο στην Ελλάδα, έχει στόχο να αναπτύξει ανθεκτικότερα και παραγωγικότερα μελισσοσμήνη, μέσω της βελτιστοποίησης του ενδημικού γενετικού υλικού.
Η συγκεκριμένη δράση συγχρηματοδοτείται από τον οργανισμό «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), και το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση. Υλοποιείται υπό την επιστημονική καθοδήγηση ομάδας καθηγητών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με επικεφαλής τον Επίκουρο Καθηγητή κ. Γεώργιο Γκόρα.
Το πρόγραμμα «Βασιλοτροφία: Αξιοποίηση, διάσωση και βελτίωση γενετικού υλικού μελισσών» αποτελεί μοναδική πρακτική στην Ευρώπη και ενδεχομένως σε παγκόσμιο επίπεδο. Υλοποιείται φέτος για δεύτερη φορά, έχοντας ξεκινήσει από τη Θεσσαλία, όπου ο τελικός αριθμός ωφελούμενων υπολογίζεται να ξεπεράσει το 40% του συνόλου των μελισσοκόμων της Περιφέρειας. Σε αυτό το πλαίσιο, έχει ήδη αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις στην Ελλάδα, όπως το Bravo Sustainability Award 2022, κατηγορία «Προστασία Οικοσυστημάτων και Βιοποικιλότητας» και το GOLD Environmental Award, κατηγορία «Βιώσιμη Γεωργία».
Σκοπός της δράσης
Είναι η υλοποίηση σημαντικού αριθμού εμβολιασμών βασιλικών κελιών από μια ομάδα εξειδικευμένων μελισσοκόμων-βασιλοτρόφων, οι οποίοι, αφού λάβουν την κατάλληλη εκπαίδευση, θα έχουν την ικανότητα να παρουσιάσουν τον τρόπο, να εξηγήσουν με λεπτομέρειες τη διαδικασία αλλά και να λύσουν απορίες στους μελισσοκόμους που θα συμμετέχουν.
Το πρόγραμμα έχει πολλαπλούς στόχους, όπως την εξοικείωση μεγάλου μέρους, σε ποσοστό έως και 50%, των μελισσοκόμων της Εύβοιας με τη διαδικασία της παραγωγής ποιοτικών βασιλισσών, τη μαζική παραγωγή στο σύνολο της συγκεκριμένης περιοχής επιλεγμένου γενετικού υλικού για να επιτευχθεί η αύξηση της παραγωγής, αλλά και τη δημιουργία μιας εξειδικευμένης δραστηριότητας –αυτής της παροχής εμβολιασμού- που θα μπορέσει να αποτελέσει ενδεχομένως μια επαγγελματική διέξοδο.

Αποτελείται από δύο σκέλη:
1. Την εύρεση και την εξειδικευμένη εκπαίδευση έως και δώδεκα (12) νέων που διαθέτουν γνώσεις και εμπειρία μελισσοκομικής πρακτικής, οι οποίοι/-ες θα καταρτιστούν σε θέματα βασιλοτροφίας και παραγωγής βασιλικού πολτού, αλλά και γενικές εξειδικευμένες γνώσεις σε θέματα ορθής μελισσοκομικής πρακτικής. Μετά τη λήψη της απαραίτητης αυτής εκπαίδευσης, θα επιλεγούν οι έξι (6) ικανότεροι/-ες με διάθεση και δυνατότητα να υποστηρίξουν το επόμενο βήμα του προγράμματος.
2. Τη δραστηριοποίηση των έξι (6) επιλεγμένων εξειδικευμένων εμβολιαστών στην Εύβοια, κατά προσέγγιση τέσσερα (4) άτομα στη Βόρεια Εύβοια και δύο (2) άτομα στη Νότια Εύβοια. Η δράση τους αυτή θα περιλαμβάνει το συντονισμό των μελισσοκόμων της περιοχής, οι οποίοι επιθυμούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα και στους οποίους θα οργανώνεται η επίδειξη και η υλοποίηση εμβολιασμών βασιλικών κελιών για την παραγωγή ποιοτικών βασιλισσών, επιλεγμένου γενετικού υλικού.
Το πρόγραμμα κατάρτισης «Βασιλοτροφία: Αξιοποίηση, διάσωση και βελτίωση γενετικού υλικού μελισσών στην Εύβοια» αποτελεί ένα από τα προγράμματα του 5ου κύκλου δωρεάν προγραμμάτων κατάρτισης και συμβουλευτικής, τον οποίο ο οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» θα υλοποιήσει σε σύμπραξη με μια πλειάδα σημαντικών φορέων και ιδρυμάτων από το οικοσύστημα της αγροδιατροφής.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για το πρόγραμμα και τις προϋποθέσεις συμμετοχής και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους εδώ.
Καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων: 27/01/2023
Έναρξη προγράμματος: Φεβρουάριος – Μάρτιος 2023
Διάρκεια: έως και 18 μήνες
Επιχειρηματικότητα
ΝΕΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΓΙΑ TOΥΣ ΓΕΩΠΟΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ

Ο οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» και η εταιρεία ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ συνεχίζουν και φέτος τη συνεργασία τους για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός προγράμματος κατάρτισης πάνω στις ήπιες δεξιότητες, το οποίο απευθύνεται στα στελέχη της Γεωπονικής Διεύθυνσης της εταιρείας ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ. Το πρόγραμμα έλαβε χώρα από τις 24 Νοεμβρίου 2022 έως 29 Νοεμβρίου 2022.
Στο πλαίσιο του προγράμματος κατάρτισης, ο οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» παρέχει στα στελέχη της Γεωπονικής Διεύθυνσης της εταιρείας ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ, 14 ώρες εκπαίδευσης πάνω στην ανάπτυξη ήπιων και τεχνικών δεξιοτήτων με εστίαση σε θεματικές, όπως η επίλυση συγκρούσεων, η ομαδικότητα και η συνεργασία, η αποτελεσματική επικοινωνία και η δημόσια ομιλία, καθώς και η εφοδιαστική αλυσίδα σε παγκόσμιο επίπεδο, με έμφαση στην βιωσιμότητα και το ανθρακικό αποτύπωμα.
Για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος ο οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» συνέστησε ομάδα που αποτελείται, από γεωπόνους του οργανισμού, έμπειρα στελέχη από το χώρο της εκπαίδευσης ενηλίκων, καθώς και επιστήμονες του Πολιτειακού Πανεπιστημίου Rutgers του New Jersey των Η.Π.Α, τεχνικό σύμβουλο του οργανισμού.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα κατάρτισης εντάσσεται στο πλαίσιο σχεδιασμού και υλοποίησης εξειδικευμένων προγραμμάτων του οργανισμού «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά», για την παροχή υπηρεσιών κατάρτισης σε εταιρείες του αγροδιατροφικού κλάδου, μεταφέροντας στους συμμετέχοντες τεχνογνωσία από Πανεπιστήμια και στελέχη της αγοράς.
-
Επίκαιρα Πρόσωπα
Μαρία Οικονομάκου: “Όραμα της η Δημιουργία”
-
Τουρισμός
Δήλωση του Προέδρου της ΠΟΞ κ. Γρηγόρη Τάσιου
-
Επιχειρηματικότητα
Η HATZI FILAX GROUP ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΙ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ
ΤΗΣ «ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.Β.Ε.» -
Lifestyle
1ο Φεστιβάλ, Παιδί, Διατροφή και Περιβάλλον με θέμα «Η Υγεία του Πλανήτη… περνάει μέσα από το πιάτο μας».
-
Επιχειρηματικότητα
«Διαχείριση Χρόνου» στα Super Market ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ από την Hatzi Filax Group
-
Επιχειρηματικότητα
Παρόν και το Ελληνο-Ινδικό Επιμελητήριο στο «Διεθνές Εμπορικό Γεγονός Φρούτων και Λαχανικών» που Διοργάνωσε η ΔΕΘ-HELEXPO στη Θεσσαλονίκη
-
Επίκαιρα Πρόσωπα
Ιωάννα Μπάτζιου: «Ενωμένοι κερδίζουμε το αύριο»
-
Ψυχολογία
Πώς να αποκτήσεις ακριβώς αυτό που θέλεις;