Connect with us

Επιχειρηματικότητα

Συνεργασία CRM ΑΡΙΑΔΝΗ – Hatzi Filax Group

Τρίτο συνέδριο : «Ο ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ»

Η CRM Αριάδνη, μέλος του Ομίλου ΚΡΗΤΙΚΟΣ, εμπιστεύτηκε την Hatzi Filax Group τον Μάιο του 2022, για την διεξαγωγή εκπαιδευτικού συνεδρίου με θέμα «Ο ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ».

H Hatzi Filax Group Training| Consulting| Technology, ανέλαβε εξ’ ολοκλήρου την εκπαίδευση και την πραγματοποίηση του τρίτου συνεδρίου : «Ο ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ». Το συγκεκριμένο συνέδριο πραγματοποιήθηκε μέσω της εξειδικευμένης τεχνογνωσίας που διαθέτει η Hatzi Filax Group σχετικά με το μοντέλο Customer Experience και Σύγχρονες Τεχνικές Ηγεσίας.

Το συνέδριο  «Ο ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ» ήταν δια δραστικό, διήρκησε δύο ημέρες και συμμετείχαν Στελέχη και Συνεργάτες – Επιχειρηματίες από την επιχείρηση CRM Αριάδνη-Όμιλος Κρητικός, στοχεύοντας με αυτόν τον τρόπο στην περαιτέρω ανάπτυξη και εξέλιξη της επιχείρησης και του Ομίλου.

Κύριος στόχος του συνεδρίου ήταν η εκπαίδευση των Στελεχών και των Συνεργατών – Επιχειρηματιών της CRM Αριάδνη αναπτύσσοντας το μοντέλο franchise πανελλαδικά, για την εφαρμογή σύγχρονων διαδικασιών και εργαλείων, τα οποία ο καθένας θα χρησιμοποιήσει για να διαχειριστεί αποτελεσματικά το μοντέλο Customer Experience και Leadership.

Στα πλαίσια διεξαγωγής του συνεδρίου υπήρξε εξαιρετική συνεργασία με  τον κ. Σωμαράκη Γιώργο, Γενικό Διευθυντή της επιχείρησης και την ομάδα στελεχών της CRM Αριάδνη-Όμιλος Κρητικός. Το συνέδριο υλοποιήθηκε δια ζώσης σε αίθουσα στο Vantaris Palace Hotel, στο Ρέθυμνο της Κρήτης, μέσω δυναμικών ασκήσεων. 

Ο κος Σωμαράκης Γιώργος, Γενικός Διευθυντής CRM ΑΡΙΑΔΝΗ & Top Markets, δήλωσε:

«Συμβαδίστε με τις εξελίξεις… Ας το κάνουμε μαζί 

Αποστολή  μας είναι να δημιουργούμε σοβαρές συνεργασίες εναρμονισμένοι με τις τάσεις της αγοράς  και τις τεχνολογικές εξελίξεις τόσο σε διαδικασίες όσο και σε εξοπλισμό, και να προσφέρουμε άρτιες εξειδικευμένες υπηρεσίες πάντα με γνώμονα την αποδοτικότητα και την ικανοποίηση των πελατών μας , ώστε να δημιουργούμε σχέσεις εμπιστοσύνης. Η εκπαίδευση όλων των μερών των εργαζομένων αλλά και των συνεργατών μας ,οδηγεί σε εμπορική ανάπτυξη , αναδιάρθρωση και βελτιστοποίηση των λειτουργιών μας». 

Η κα Σκευοφύλακα Χάτζη, CEO της Hatzi Filax Group, δήλωσε: 

«Το συνέδριο «Ο ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ» ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία και για εμάς. Η Κρητική φιλοξενία σε συνδυασμό με τον ενθουσιασμό των συμμετεχόντων μας βοήθησε στην αποτελεσματική διεξαγωγή του συνεδρίου. Μέσα από βιωματικές ασκήσεις καταφέραμε την υιοθέτηση σύγχρονων εργαλείων στις επιχειρήσεις των συμμετεχόντων, με επίκεντρο το μοντέλο Customer Experience και τις τεχνικές Ηγεσίας».

Επιχειρηματικότητα

tax alert / Λύσεις μισθωτηρίων συμβολαίων / Επικαιροποίηση μεταβολών
στο έντυπο Ε9

Λύσεις μισθωτηρίων συμβολαίων

Το θέμα αφορά: Κατά βάση, τους ιδιοκτήτες που εκμισθώνουν ακίνητά τους

Η σχετική απόφαση της ΑΑΔΕ: Πρόκειται για την Α.1018/2023 (όπως αυτή τροποποιεί την ΠΟΛ.1162/2018)

Η ουσία της διάταξης, καθώς και σημαντικές παρατηρήσεις για τις μισθώσεις:

Μέχρι και την 31/3/23, μπορούν να δηλωθούν χωρίς πρόστιμο όλες οι λύσεις μισθώσεων που πραγματοποιήθηκαν έως και την 31/12/22.

Πλέον η δήλωση λύσης κάθε είδους ανενεργής μίσθωσης είναι υποχρεωτική, και θεσμοθετήθηκε ώστε η ΑΑΔΕ να έχει πλήρη εικόνα των μισθώσεων (ώστε να μπορεί να προβεί και σε προσυμπλήρωση του εντύπου Ε2). Αν τυχόν δεν δηλωθεί μια λύση μίσθωσης, αυτό θεωρητικά για την ΑΑΔΕ συνεπάγεται ότι η συμφωνία της εκάστοτε μίσθωσης είναι σε ισχύ, κάτι που ενδέχεται να έχει ως συνέπεια μελλοντικά, την επιβολή προστίμων.

Στη σχετική εφαρμογή του συστήματος Taxis, τα μισθωτήρια συμβόλαια που λογίζεται ότι βρίσκονται σε ισχύ, απεικονίζονται σε κίτρινο πλαίσιο. 

Επικαιροποίηση εντύπου Ε9 με τις γενόμενες τροποποιήσεις εντός του ‘22

Αναφορικά τώρα, με τις γενόμενες τροποποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν εντός του 2022 και αφορούν την ακίνητη περιουσία (και μετά την παράταση που ανακοινώθηκε προ δεκαημέρου), ως νέα καταληκτική ημερομηνία ορίστηκε η 12η Απριλίου. Η συγκεκριμένη απόφαση (που περιλαμβάνεται στο κείμενο της σχετικής Α.1033/23), αφορά βέβαια όλους τους φορολογούμενους που κατά τη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς πραγματοποίησαν κάποια αγορά ή πώληση ή γενικότερα είχαν την οποιαδήποτε διαφοροποίηση σε εμπράγματα δικαιώματα επί ακινήτων.

Η ορθότητα αυτής της διαδικασίας κρίνεται σημαντική, καθώς βάσει της διαμορφωθείσας εικόνας του περιουσιολογίου, θα εκδοθούν τα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ του ’23. 

Παναγιώτης Τσένος

Φοροτεχνικός σύμβουλος επιχειρήσεων 

[email protected]

www.tsenos.gr 

Continue Reading

Επιχειρηματικότητα

Μία νέα συνεργασία με την Hatzi Filax Group για το μέλλον των φοιτητών του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου!

Το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, επιβεβαιώνοντας την σύγχρονη αντίληψή του, σε  συνεργασία με την Hatzi Filax Group, εταιρεία Reskilling και Upskilling, προχώρησε στην  ένταξη της πλατφόρμας ασύγχρονων συνεντεύξεων και επαγγελματικής  επικοινωνίας Willo στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Πανεπιστημίου. 

Η Willo χρησιμοποιείται από επαγγελματικούς φορείς σε περισσότερες από 135 χώρες και  αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο προετοιμασίας φοιτητών για τις απαιτήσεις του  σύγχρονου εταιρικού κόσμου. Με τη χρήση της Willo, το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο εγγυάται τεχνολογική πρωτοπορία στους φοιτητές του, δίνοντάς τους την ευκαιρία να  πραγματοποιήσουν διαδικασίες επαγγελματικών συνεντεύξεων σε πραγματικές συνθήκες.  Σήμερα, κανένας άλλος εκπαιδευτικός φορέας δεν παρέχει αυτού του είδους την βιωματική  εμπειρία και τεχνογνωσία. 

Η κα Σοφία Σκευοφύλακα, Co-Founder και CCO της Hatzi Filax Group, υπεύθυνη για το  project, δήλωσε «Μας γεμίζει ιδιαίτερη χαρά να βλέπουμε τέτοιες πρωτοβουλίες να  πραγματοποιούνται στη χώρα μας, καθώς δείχνουν το ενδιαφέρον και τη σημασία προς  τη γενιά των επαγγελματιών του αύριο, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και στον κόσμο.  Μαζί με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι οι φοιτητές στην  Ελλάδα δε θα υστερούν σε ευκαιρίες ή εμπειρίες σε σχέση με φοιτητές του εξωτερικού». 

Ο κος Γεώργιος Μαλινδρέτος, Αντιπρύτανης Διοίκησης και Φοιτητικής Μέριμνας στo Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, και Aναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομίας &  Βιώσιμης Ανάπτυξης δήλωσε ότι: «Τα Πανεπιστήμια οφείλουν συνεχώς να  εκσυγχρονίζονται υιοθετώντας πρακτικές και νέες τεχνολογίες, ευθυγραμμισμένες στις  σύγχρονες επιταγές της εξωστρέφειας και ψηφιοποίησης των καθημερινών διαδικασιών. To Πανεπιστήμιο μας και πιο συγκεκριμένα το Γραφείο Σταδιοδρομίας του, ενέταξε την  πρωτοποριακή αυτή πλατφόρμα στις υπηρεσίες που παρέχει στους σπουδαστές του, με  σκοπό την ενίσχυση των εμπειριών των φοιτητών με σύγχρονα εργαλεία επικοινωνίας και συνεντεύξεων, στο πλαίσιο της προετοιμασία τους για την αγορά εργασίας, που  αποτελεί βασικό μας καθήκον! ». 

Continue Reading

Επιχειρηματικότητα

Εξαγορά της αλυσίδας Katerina’s Market στη Μεσσηνιακή Μάνη, από την ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ

H ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ, μένοντας πιστή στο όραμά της να προσφέρει σε όλο και
περισσότερες γειτονιές της Ελλάδας πρόσβαση στην ποιότητα, με οικονομία και
υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης, συνεχίζει να επεκτείνει το δίκτυό της με την
εξαγορά των supermarket Katerina’s Market. Πρόκειται για μία ενέργεια που
σηματοδοτεί την είσοδο του δικτύου των supermarket ΚΡΗΤΙΚΟΣ στη
Μεσσηνιακή Μάνη, μέσω μίας τοπικής, επώνυμης αλυσίδας με ιδιαίτερα
επιτυχημένη παρουσία στην περιοχή, πολυετή και εδραιωμένη σχέση
εμπιστοσύνης με τους καταναλωτές της. Η εξαγορά περιλαμβάνει την
απόκτηση τεσσάρων εταιρικών καταστημάτων, σε Καλαμάτα, Στούπα, Άγιο
Νικόλαο και Κάμπο.
Η εξέλιξη αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής ανάπτυξης της εταιρείας, η
οποία έχει ως στόχο την παρουσία της ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ σε ακόμα περισσότερες
γωνιές της Ελλάδας. Στηρίζοντας ουσιαστικά, με αυτόν τον τρόπο, την τοπική αγορά,
τους τοπικούς παραγωγούς και τις τοπικές κοινωνίες και υπηρετώντας έμπρακτα σε
όλα τα επίπεδα την υπόσχεση «κάθε μέρα δίπλα σας».

Continue Reading

Trending