Connect with us

Lifestyle

Τα «Food Forest» στο facebook

Την Τετάρτη, 16 Δεκ 2020, στις 12.00, η τακτική δημόσια διαδικτυακή συζήτηση του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής προσεγγίζει τα διεθνώς ονομαζόμενα «Food Forest» ή Καρποί του Δάσους.

Ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Περιφέρειας Αττικής «Άγιος Γεώργιος» ξεκίνησε στις 2/6/2020, στις 12.00 τις τακτικές δημόσιες διαδικτυακές συζητήσεις με ζητήματα που απασχολούν τους κτηνοτρόφους αλλά και άλλα επίκαιρα θέματα, οι οποίες με την υποστήριξη του Skywalker-Εργασία στην Ελλάδα γίνονται κάθε Τετάρτη, στις 12.00 και προβάλλονται ταυτόχρονα στο facebook όπου δέχονται σχόλια και ερωτήσεις από οποιονδήποτε συνεννοείται στην ελληνική γλώσσα.

Η κα Μάγδα Κοντογιάννη (6932094231, κτηνοτρόφος) ενημέρωσε ότι οι μέχρι σήμερα είκοσι δύο (22) δημόσιες συζητήσεις κάθε Τετάρτη, 12.00, του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής βρίσκονται σε video στην σελίδα Skywalker-Εργασία στην Ελλάδα για όποιον επιθυμεί να δει κάποιο θέμα από όσα έγιναν στις 2/6/2020, 26/6/20220, 3/7/2020, 10/7/2020, 22/7/2020, 19/8/20, 26/8/20, 2/9/20, 9/9/20, 16/9/20, 23/9/20, 30/9/20, 30/9/20, 7/10/20, 14/10/2020, 21/10/2020, 4/11/2020, 11/11/2020, 18/11/2020, 25/11/2020, 2/12/2020 & 9/12/2020.

Ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής προσκαλεί όλες και όλους τους φίλους στην διαδικτυακή δημόσια «ανταλλαγή ευχών για ένα καλύτερο 2021» την Τετάρτη, 13 Ιαν 2021, στις 12.00.

Ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής επίσης καθιέρωσε τις συναντήσεις αγροτισσών στο διαδίκτυο κάθε Τρίτη, στις 20.00 μετά από μια πρόταση κατά την συζήτηση στην Παγκόσμια Ημέρα της Αγρότισσας 2020 για να γεφυρώσει τις αγρότισσες στην Ελλάδα, με την επόμενη συνάντηση να είναι την Τρίτη, 15 Δεκ 2020, στις 20.00 με την κα Αικατερίνη Καμηλάκη, πρώην Διευθύντρια στο Κέντρο Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών να συζητά για «τα ήθη και έθιμα για τον Άγιο Μόδεστο», προστάτη των αγροτικών ζώων. Η μεθεπόμενη διαδικτυακή συνάντηση των αγροτισσών θα γίνει την Τρίτη, 5 Ιαν 2021, στις 20.00 με συμβολικό διαδικτυακό «κόψιμο βασιλόπιτας».

Εντοπίσαμε τον όρο «Food Forest» σε σχόλιο του κ Σ. Σεκλιζιώτη σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και ξαναζωντάνεψε μνήμες από παλαιότερες εποχές με πιο ισορροπημένο -βιώσιμο (αειφόρο)- περιβάλλον, κυρίως φυσικό, αλλά και κοινωνικό και πολιτιστικό περιβάλλον.

Στην ουσία ξανασυνειδητοποιήσαμε ότι στα διάφορα οικοσυστήματα η επιβίωση είναι θέμα ισορροπίας και θέμα συμβίωσης της πλούσιας βιοποικιλότητας, όπως αποτυπωνόταν στα ήθη και έθιμα της κάθε κοινωνίας.

Μερικά από τα δένδρα και τους θάμνους που ανέφερε ο  κ Σ. Σεκλιζιώτης είναι: Καρυδιές, Καστανιές, Φουντουκιές (Corylus avellana), Αγριοφουντουκιές ή Κόρυλος (Corylus colurna), Κουμαριές, Κρανιές (Cornus mas), Κράταιγοι, Βελανιδιές, Κυδωνιές, Γκορτσιές (Pyrus amygdaliformis), Χαρουπιές, Μηλιές, Μουριές, Αχλαδιές, Δαμασκηνιές, Κορομηλιές (τζανεριές), Βανίλιες, Κερασιές, Αμπέλια, Αρώνια η µελανόκαρπη (Aronia melanocarpa), Τσουκνιδόδενδρα (Celtis australis), Βατομουριές (Rubus sanctus), Μύρτιλα (Vaccinium myrtillus), Κόκκινο μύρτιλο (Vaccinium vitis-idaea), Τσαπουρνιά (Prunus spinosa), Σμέουρα ή φραμπουάζ ή red raspberry (Rubus idaeus), Σουμάκι ή Ρούδι (Rhus coriana), Σαμπούκος (Sambucus nigra), Αμελάγχιον το ωοειδές (Amelanchier ovalis), Σουρβιά Σορβιά (Sorbus domestica), Prunus cocomilia Αγριοκορομηλιά, Σκλήθρο (Alnus glutinosa), Λαγοκέρασο (Ribes uva-crispa), Τίλιες, Αγριοκερασιές (Prunus avium), Αγριοτριανταφυλλιά (Rosa Canina).

Ο Δρ Δημήτριος Φωτάκης εκτιμά ότι απαιτείται να γίνει αειφορική κάρπωση, των δασικών, μη ξυλωδών προϊόντων. Μέχρι σήμερα στα έσοδα από τα δάση καατγράφονταν μόνο στην παραγωγή ξυλείας. Ίσως εάν γίνει επαρκής έρευνα να μποεί να φανεί η συμβολή του δάσους και σε τρόφιμα από το δάσος τόσο για άνθρώπινη χρήση, όσο και σαν συμβολή στην κτηνοτροφία (κυρίως στην αγελαδοτροφία και στην προβατοτροφία). Και βέβαια είναι μια ακόμα σημαντική δυνατότητα η καλλιέργεια «καρπών του δάσους» σε παρακείμενους χώρους και η εξασφάλιση εισοδήματος στους κατοίκους της υπαίθρου από τους συνήθως super foods καρπούς του δάσους.

Η αγροτική ύπαιθρος έχει ενσωματωμένη στην επιβίωσή της τους καρπούς του δάσους, οι οποίοι στην ουσία αποτελούν κομμάτι της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς που σχετίζεται με εθνοβοτανικές πρακτικές και τη διασύνδεση φυτών με την ιστορία και τη μυθολογία της κάθε περιοχής.

Και πάντα θυμόμαστε ότι ο βραβευθείς από την ΚΙΒΩΤΟ του ΚΟΣΜΟΥ κ Δήμος Δήμου, από τα Τρίκαλα, με τα αυτόχθονα αγροτικά ζώα, πάντα επιμένει ότι στην Ελλάδα ο φυσικός χώρος συμβιωτικής διαβίωσης των ελληνικών φυλών είναι το δάσος και οι καρποί του δάσους. Πχ τα βελανίδια θα μπορούσαν να ξαναδώσουν κομμάτι από την απαραίτητη πλούσια ζωοτροφή.

Και στο facebook από τον Stamati Seklizioti βρίσκουμε γραμμένα: Πολλά τα καλλιεργούμενα από τους καρπούς του δάσους για καρποφορία, χυμούς, φλοιούς & ιστούς, χρήσιμα στην διατροφή, την παραγωγή υπερτροφών, αιθέριων ελαίων, στην ζαχαροπλαστική, στην φαρμακευτική, στον χρωματισμό οινοπνευματωδών ποτών καθώς και στην βαφή υφασμάτων, πολλά από αυτά σημαντικά μελισσοκομικά φυτά, σπουδαίοι συντελεστές και ισχυροί κρίκοι συνοχής του φυσικού μας χώρου και των κατά τόπους δασικών οικοσυστημάτων.

Τα περισσότερα απ’ αυτά τα φυτά συμβάλουν στην αντιπυρική άμυνα και με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αισθητικής προσφέρουν στο τοπίο, στις εποχικές τους εμφανίσεις και φάσεις (ανθοφορίας, καρποφορίας, εποχικές αλλαγές χρωμάτων φυλλώματος για τα φυλλοβόλα, γυμνές σιλουέτες στα χειμωνιάτικα ξημερώματα και σούρουπα….). Τα φυτά αυτά αποτελούν φυσική αλλά και “αγροδασοπονικού” χαρακτήρα βιοποικιλότητα και συνεπώς μια τεράστια τράπεζα γενετικού υλικού και βιοαποθέματος που παραμένει περιθωριοποιημένη και αναξιοποίητη στη χώρα μας.

Ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής θεωρεί σημαντικό να γίνει από όλους (και κυρίως από τους Δημόσιους υπαλλήλους-Δασάρχες) κατανοητό και αποδεκτό ότι η κτηνοτροφία, με κανόνες, και τα δάση μας είναι απολύτως συμβιωτικά δια μέσου των αιώνων, και ότι τα δάση της Ελλάδος μας δεν είναι μόνο για ξυλεία και μισθοδοσίες. Και η δημόσια συζήτηση της Τετάρτης, 16 Δεκ 2020, στις 12.00, στο facebook: Skywalker-Εργασία στην Ελλάδα ελπίζεται ότι θα υποδείξει και άλλες δυνατότητες συμβιωτικής βιώσιμης διαδικασίας και αξιοποίησης με καλλιέργειες, εκεί πλησίον, της τεράστιος βιοποικιλότητας της Ελλάδος και των ελληνικών δασών, των καρπών του δάσους, του Food Forest …

Διακόσμηση

Τα 4+ Χρώματα που ταιριάζουν τέλεια με το μωβ!

Το μωβ, όταν χρησιμοποιείται σε ισορροπία, είναι ένα χρώμα που δίνει ένα ήρεμο περιβάλλον και μία νότα αισιοδοξίας στον χώρο. Γι’αυτό τον λόγο χρησιμοποιείται πολλές φορές σε χώρους διαλογισμού, ευεξίας και χαλάρωσης. Αν θέλεις να το εντάξεις στο βάψιμο του σπιτιού και αναρωτιέσαι το μωβ με τι χρώματα ταιριάζει, σου έχουμε την απάντηση.

Το μωβ με τι χρώματα ταιριάζει τελικά;

Μπορεί να σου φαίνεται ένα χρώμα που είναι δύσκολο να συνδυαστεί με άλλα, αλλά εμείς θα σου αποδείξουμε το αντίθετο! Μάθε την απάντηση στην ερώτηση “το μωβ με τι χρώματα ταιριάζει;” και δες μοντέρνες προτάσεις και συνδυασμούς. Μέχρι να τελειώσεις αυτό το άρθρο θα αρχίσεις να σκέφτεσαι σοβαρά το μωβ για το βάψιμο σπιτιού!

1. Ανοιχτό κίτρινο & Ώχρα

Από τους πιο κλασικούς και χαρακτηριστικούς συνδυασμούς, οι αποχρώσεις του κίτρινου με το μωβ έρχονται να συμπληρώσουν μοναδικά το δωμάτιο. Ζωηρός, μοντέρνος και έντονος συνδυασμός, το μωβ με το κίτρινο δίνουν μοντέρνο χαρακτήρα και πιο pop ύφος και μπορεί να χρησιμοποιηθούν ακόμα και στο βάψιμο παιδικού δωματίου. 

2. Μαύρο & Γκρι

Ένας ακόμα πετυχημένος συνδυασμός είναι και αυτός του μαύρου ή του γκρι με το μωβ. Αρκετά δημοφιλής επιλογή για ένα χώρο με industrial στυλ διακόσμησης ή για να δώσεις ένα πιο τολμηρό και έντονο ύφος στον χώρο. Καλύτερα να μην προτιμήσεις τα συγκεκριμένα χρώματα σε μικρούς χώρους, γιατί μπορεί να τον μικρύνουν. 

3. Τιρκουάζ & Πράσινο της Μέντας

Το τιρκουάζ συνδυασμένο με το μωβ έρχεται να αναδείξει τον χώρο που θα τα βάλεις, σε μοναδικό και ενδιαφέρον. Το ίδιο συμβαίνει και με ανοιχτές αποχρώσεις του πράσινου. Το μωβ και το πράσινο στη χρωματική παλέτα θεωρούνται συμπληρωματικές αποχρώσεις που σημαίνει ότι ταιριάζουν απόλυτα. Μπορεί να μην το είχες σκεφτεί σαν επιλογή ή να αποκλείεις ότι αυτά τα δύο χρώματα ταιριάζουν, αλλά δοκίμασέ τα και σου εγγυόμαστε ότι θα πετύχουν.

4. Χρυσοκίτρινο & Ανοιχτό Πορτοκαλί 

Σου θυμίζει κάτι; Ένα παρόμοιο στυλ είχε και η Μόνικα στη μωβ πόρτα της, που τη συνδύασε με χρυσή κορνίζα στο ματάκι. Στην ίδια λογική με το κίτρινο, έτσι και το χρυσό με το ανοιχτό πορτοκαλί δημιουργούν έναν ακόμα πιο τολμηρό συνδυασμό με το μωβ. Δεν είναι για κάθε χώρο και θέλουν προσεκτικό χειρισμό με τα διακοσμητικά που θα επιλέξεις. Αν όμως χειριστείς τα χρώματα σωστά, τα αποτελέσματα θα είναι εντυπωσιακά!

Μία ακόμα καλή λύση είναι να χρησιμοποιήσεις μία απόχρωση του μωβ για να βάψεις έναν τοίχο στο δωμάτιο. Μετά μπορείς να τολμήσεις χρωματικούς συνδυασμούς με τα παραπάνω χρώματα στα διακοσμητικά, τα υφάσματα και τα χαλιά του χώρου. Με αυτό τον τρόπο θα έχεις μία μοντέρνα διακόσμηση σπιτιού που μπορεί να μεταβληθεί εύκολα και οικονομικά στο μέλλον. 

Πηγή: https://www.douleutaras.gr/

Continue Reading

Αυτοκίνητο

Η νέα γενιά του Honda Civic είναι αναβαθμισμένη σε όλους τους τομείς.

Πίσω στο 1972 η Honda παρουσίασε στον κόσμο ένα μοντέλο το οποίο έμελλε να γίνει σημείο αναφοράς στις μετακινήσεις. Το Civic ορίστηκε από τους Ιάπωνες ως «το αυτοκίνητο για τους ανθρώπους όλου του κόσμου» και με την έλευση της 11ης γενιάς με το νέο Civic e:HEV η Honda σφραγίζει την επιστροφή της στην κορυφή.

Πιο ώριμο και ολοκληρωμένο από ποτέ το Honda Civic διεκδικεί την κορυφή της κατηγορίας του έχοντας να επιδείξει μια σύγχρονη και δυναμική εμφάνιση που σε συνδυασμό με τις αυξημένες εξωτερικές του διαστάσεις υπογραμμίζει τον πιο premium χαρακτήρα του.

Στο σχεδιασμό του νέου Civic e:HEV, oι μηχανικοί της Honda εστίασαν στη δημιουργία ενός αυτοκινήτου που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των σύγχρονων οδηγών με κομψότητα, δυναμισμό και χαρακτηριστική σιλουέτα.

Το νέο Honda Civic e:HEV σχεδιάστηκε με βασικό στόχο να βελτιώσει την ποιότητα της καθημερινής ζωής με έξυπνες λύσεις και υψηλά επίπεδα χρηστικότητας και άνεσης.

Η συνεχής αναζήτηση της τελειότητας από τους μηχανικούς της Honda τα τελευταία 20 χρόνια χάρισε στο κοινό του Civic το μοναδικό υβριδικό σύστημα e:HEV το οποίο θέτει νέα δεδομένα σε ότι αφορά τον εξηλεκτρισμό.

Το νέο Honda Civic e:HEV συνοδεύεται από προηγμένα συστήματα τεχνολογίας και συνδεσιμότητας που ξεπερνούν τα στενά όρια, που έχουμε συνηθίσει έως τώρα. Προσβασιμότητα, ασφάλεια και διασκέδαση, είναι τα σημεία αναφοράς των εφαρμογών τεχνολογίας αιχμής στο πακέτο infotainment του νέου Civic.

Το υβριδικό του πραγματικού οδηγού

Το ολοκαίνουργιο Civic e:HEV είναι ένα σπορ αυτοφορτιζόμενο, πλήρως υβριδικό hatchback που συμπληρώνει τη θρυλική δυναμική συμπεριφορά, τη σχεδίαση και την τεχνολογία του Civic με συναρπαστική, εξηλεκτρισμένη ισχύ.

Το νέο Civic αποπνέει εμπιστοσύνη στον οδηγό χάρη στην κορυφαία οδηγική συμπεριφορά και τη σταθερότητα του, ενώ οι επιβάτες απολαμβάνουν τη συγκροτημένη και άνετη λειτουργία του.

H αναβαθμισμένη <σουίτα> συστημάτων υποβοήθησης οδηγού Honda Sensing διατίθεται στο βασικό εξοπλισμό του νέου Civic ενώ το συμπληρωματικό σύστημα συγκράτησης (SRS) διαθέτει 11 αερόσακους. Τα συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, συνδυάζονται με ένα αμάξωμα προηγμένης μηχανικής συμβατότητας (ACE™) ώστε το νέο Civic να είναι ένα από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα στην κατηγορία του.   

Οδηγικά τώρα πραγματικά είναι ακόμα καλύτερο από το προγούμενο. Έχει τόση δύναμη ο κινητήρας και το υβριδικό σύστημα μαζί, ώστε δεν πρόκειται να σε αφήσουν χωρίς την απαιτούμενη δύναμη στις επιταχύνσεις και τις προσπεράσεις.

Ευκολοδήγητο, καλοτάξιδο, οικονομικό και με πολύ καλό service. Είναι από τα αυτοκίνητα που τα θέλεις στο γκαράζ σου.

Μελίνα Νικολακοπούλου

Continue Reading

Διακόσμηση

Οικονομική Διακόσμηση; 5 Έξυπνα Tips για να μείνεις εντός Budget!

Λατρεύεις να αφιερώνεις χρόνο στη διακόσμηση του Σπιτιού σου και να πραγματοποιείς αλλαγές που μεταμορφώνουν την εικόνα των αγαπημένων σου δωματίων; Αν απάντησες θετικά τότε σίγουρα γνωρίζεις ότι οι αισθητικές αλλαγές στους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού μπορούν να στοιχίσουν αρκετά ακριβά, μιας και είναι αρκετά εύκολο να ξεφύγεις από το Budget σου. Η οικονομική διακόσμηση δεν είναι πάντα εύκολη, όσο καλά και αν ξέρεις να διαχειρίζεσαι τον διαθέσιμο προϋπολογισμό σου. 

Επειδή ακόμα και μία μικρή ανανέωση μπορεί να σου αλλάξει όλη τη διάθεση, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις πώς πρέπει να κινηθείς και ποιες παγίδες πρέπει να αποφύγεις, για να μην μετανιώσεις μελλοντικά για τις επιλογές σου! Οι αξιολογημένοι διακοσμητές της πλατφόρμας μας μοιράστηκαν μαζί μας μερικά από τα μυστικά του επαγγέλματος που θα σε βοηθήσουν να ανακαλύψεις τι σημαίνει πραγματικά οικονομική διακόσμηση. 

Οικονομική Διακόσμηση Σπιτιού σε 5 Έξυπνα Βήματα! 

1. Καθόρισε τον προϋπολογισμό σου

Ο προϋπολογισμός είναι πιθανότατα η σημαντικότερη παράμετρος που πρέπει να σκεφτείς για οποιαδήποτε εργασία θέλεις να πραγματοποιήσεις μέσα στο σπίτι σου. Αν το οικονομικό κομμάτι δεν είχε τόσο μεγάλη σημασία, δεν θα χρειαζόταν να μελετήσουμε εναλλακτικούς τρόπους εξοικονόμησης χρημάτων. Όσο μικρό ή μεγάλο και αν είναι το διαθέσιμο budget σου, ένα πράγμα είναι βέβαιο. Ο προϋπολογισμός θέτει πάντα όρια στο πορτοφόλι, την καθημερινότητα αλλά και στην οικονομική διακόσμηση του σπιτιού σου. Προτού ξεκινήσεις, λοιπόν, την έρευνα ή βιαστείς να αγοράσεις το έπιπλο που ερωτεύτηκες με την πρώτη ματιά, καθόρισε προσεκτικά το budget που θέλεις και μπορείς να αφιερώσεις στις αλλαγές. Έτσι ακόμα και αν ξεφύγεις σε κάποια από τις διακοσμητικές αλλαγές θα γνωρίζεις άμεσα τι περιθώρια έχεις για τις υπόλοιπες εργασίες που θέλεις να πραγματοποιήσεις.

2. Φτιάξε ένα πλάνο

Αν το πλάνο είναι σημαντικό σε οποιοδήποτε εργασία θέλεις να πραγματοποιήσεις στο σπίτι σου, τότε η αναγκαιότητα του αυξάνεται ακόμα περισσότερο όταν θέλεις να κάνεις αλλαγές με πολύ συγκεκριμένο προϋπολογισμό. Φαντάσου να έχεις βρει τον καναπέ των ονείρων σου και να μην μπορείς να τον αγοράσεις επειδή πριν λίγες μέρες ξόδεψες παρορμητικά τα χρήματα σου σε πράγματα που στην πραγματικότητα δεν είχες ανάγκη. Τι πρέπει να κάνεις για να περιορίσεις τον παρορμητισμό σου και να επιτύχεις μία οικονομική διακόσμηση;

Σκέψου τι αλλαγές θέλεις να κάνεις, κατάγραψε της και ταξινόμησε της κατά σειρά προτεραιότητας. Υπάρχει κάτι που θέλεις να κάνεις οπωσδήποτε και κάτι άλλο που μπορεί να περιμένει; Σημείωσε το στη λίστα σου. Πάρε ιδέες και έμπνευση από το Pinterest, το Instagram ή το Blog μας, Ιδέες & Λύσεις για το Σπίτι και κάνε μία έρευνα αγοράς για να κατατοπιστείς σχετικά με το κόστος των εργασιών που θέλεις να πραγματοποιήσεις, των επίπλων και των υπόλοιπων διακοσμητικών στοιχείων.

3. Σκέψου τι μπορείς να μεταμορφώσεις

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι για τους περισσότερους η αναμόρφωση παλιών επίπλων και διακοσμητικών στοιχείων δεν είναι πότε τόσο συναρπαστική όσο είναι η αγορά νέων και η αναμονή μέχρι να καταφθάσουν από το κατάστημα στο σπίτι. Έχεις σκεφτεί, όμως, ότι ορισμένα από τα παλιά σου έπιπλα θα μπορούσαν να μεταμορφωθούν με πολύ χαμηλότερο κόστος; Κάτι τέτοιο θα σου επέτρεπε να διαχειριστείς καλύτερα το budget σου και να εξοικονομήσεις χρήματα για μελλοντικές αγορές.

Κοίταξε το χώρο γύρω σου. Μήπως το ξύλινο τραπέζι σου δεν χρειάζεται πραγματικά αλλαγή; Ίσως πρέπει απλώς να το τρίψεις και να το λουστράρεις ή ακόμα αν θέλεις και να αλλάξεις το χρώμα του για να δείχνει και πάλι σαν καινούργιο! Ο καναπές σου μπορεί να μεταμορφωθεί αν αλλάξεις το ύφασμα του; Αναζητώντας άρθρα για DIY είναι σίγουρο ότι θα βρεις αμέτρητες λύσεις για να μεταμορφώσεις την εικόνα του χώρου σου, αποφεύγοντας περιττά έξοδα. Πιθανότατα θα χρειαστεί να αφιερώσεις αρκετό από τον ελεύθερο χρόνο σου για να δεις πώς μπορείς να αναπαλαιώσεις κάθε επιμέρους στοιχείο αλλά το αποτέλεσμα είναι σίγουρο ότι θα σε δικαιώσει.

4. Μετακίνησε τα έπιπλα σου

Πώς μπορείς να μεταμορφώσεις εντελώς την εικόνα ενός δωματίου, ξοδεύοντας καθόλου ή ελάχιστα χρήματα; Απλώς άλλαξε τη διάταξη των επίπλων! Ο χώρος μπορεί να φανεί δραματικά διαφορετικός, αν απλώς μετακινήσεις τα έπιπλα του. Βρες ένα νέο κεντρικό σημείο “εστίασης” γύρω από το οποίο θα σχεδιάσεις από την αρχή το δωμάτιο. Για παράδειγμα ένα τέτοιο σημείο στο σαλόνι  μπορεί να είναι το τζάκι ή η τηλεόραση. Μπορείς ακόμη και να ανταλλάξεις έπιπλα ανάμεσα στα δωμάτια. Αφαιρώντας ή προσθέτοντας έπιπλα μπορείς να αποκτήσεις έναν πιο άνετο ή πλούσιο χώρο αντίστοιχα. Οι επαγγελματίες διακοσμητές ακολουθούν αυτή την πρακτική καθημερινά, κυρίως όταν καλούνται να μεταμορφώσουν δωμάτια με πολύ χαμηλό budget.

5. Βάψε τον τοίχο σου

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί μιλάμε τόσο συχνά για τα χρώματα στο χώρο της διακόσμησης; Εκτός του ότι παίζουν καθοριστικό ρόλο στην καθημερινότητα μας, τη διάθεση και την αισθητική του χώρου, υπάρχει ακόμα ένας καλός λόγος για να βάλεις χρώμα στους εσωτερικούς τοίχους του σπιτιού σου. Είναι μία από τις ευκολότερες και πιο οικονομικές μεθόδους για αλλάξεις εξολοκλήρου την εικόνα και την ατμόσφαιρα ενός δωματίου. Το χρώμα μας ανεβάζει αμέσως τη διάθεση και δίνει μία δροσερή και φρέσκια νότα στο χώρο. Ακόμα και αν δεν αλλάξεις κανένα άλλο στοιχείο στη διακόσμηση του, το χρώμα του τοίχου θα φέρει φοβερά αποτελέσματα.  

Πηγή : https://www.douleutaras.gr

Continue Reading

Trending