Connect with us

Γαστρονομία

Χταπόδι με κόκκινο λάχανο, σαμιώτικο κρασί και φαβοκεφτέδες

Μια γευστική δημιουργία με αρώματα της Σάμου, ειδικά για την Σαρακοστή. Οι θάλασσες του νησιού «δίνουν» τα καλύτερα χταπόδια και οι φαβοκεφτέδες είναι ονειρικοί.

Ο executive chef Ασλάνης Παντερλή μας ετοιμάζει μια γευστική δημιουργία με άρωμα θαλασσινό, αλλά και γήινο. Συνδυασμός γεύσεων που θα διανθίσουν την νηστίσιμη κουζίνα, του πανέμορφου νησιού της καρδιάς μας. .. 

Συνδυάζεται με το περίφημο κρασί του ΕΟΣ Σάμου, που παράγουν τα κρασιά των Θεών… η επιλογή δική σας.

Χταπόδι με κόκκινο λάχανο, σαμιώτικο κρασί και φαβοκεφτέδες

Από τον Ασλάνη Παντερλή, executive chef, μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας

Υλικά για τους φαβοκεφτέδες

500 γρ. φάβα καθαρισμένηe

1 ξερό κρεμμύδι

1 ποτήρι λευκό κρασί «Μοσχάτο Άσπρο» του ΕΟΣ Σάμου

Αλάτι, πιπέρι

Ζωμό λαχανικών

Για το πανάρισμα

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κρόκους αυγών

γάλα

φρυγανιά

Υλικά για το χταπόδι

1 Χταπόδι (μέτριο)

2 φύλλα δάφνης

2 κ.σ. ξύδι

1 ποτήρι κρασιού SAMOS VIN DOUX

1 καρότο, κομμένο σε κυβάκια

1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε κυβάκια

2 φύλλα σέλινο

2-3 κόκκους πιπέρι

2-3 κόκκους μπαχάρι

½ κόκκινο λάχανο κομμένο σε χοντρά κομμάτια

Τρόπος παρασκευής

Σοτάρουμε ελαφρά με λίγο ελαιόλαδο, το χταπόδι, σε μία κατσαρόλα.

Μόλις πάρει χρώμα, προσθέτουμε όλα τα λαχανικά να σοταριστούν.

Σβήνουμε με Samos Vin Doux και προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών.

Αφήνουμε να σιγοβράσει το χταπόδι και ανακατεύουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Μετά από 1 ώρα, προσθέτουμε όλα τα αρωματικά στοιχεία. Το χταπόδι παίρνει ένα έντονο χρώμα από το κόκκινο λάχανο. Βράζουμε μέχρι να «μελώσει».

Αφαιρούμε το χταπόδι και με το ραβδομπλέντερ λιώνουμε όλα τα υλικά για να γίνουν σαν κρέμα κόκκινη.

Ετοιμάζουμε τους φαβοκεφτέδες 

Σε άλλη κατσαρόλα, σοτάρουμε τη φάβα μαζί με ψιλοκομμένο κρεμμύδι, σε ελαιόλαδο. Θωρακίζουμε ελαφρά και σβήνουμε με το «Μοσχάτο Άσπρο», το λευκό ξηρό κρασί του ΕΟΣ Σάμου. Προσθέτουμε ζωμό λαχανικών σε αρκετή ποσότητα, ώστε να βράσει η φάβα. Ανακατεύουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα με ξύλινη κουτάλα, για να μην κολλήσει.

Μόλις βράσει, τη χτυπάμε με ραβδομπλέντερ μέχρι να γίνει πουρές. Την αφήνουμε να κρυώσει και την αδειάζουμε σε στρογγυλές φόρμες σιλικόνης. Βάζουμε στη κατάψυξη μέχρι να παγώσει το μίγμα.

Αλευρώνουμε τους φαβοκεφτέδες.

Τους πανάρουμε με κρόκους αυγών, χτυπημένους με λίγο γάλα.

Τους περνάμε από τη φρυγανιά και τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία.

Σερβίρουμε μαζί με το χταπόδι και τη σάλτσα λαχανικών.

Καλή επιτυχία και… καλή νηστεία!

Σίσσυ Νίκα
Δημοσιογράφος – Επικοινωνιολόγος

Continue Reading

Γαστρονομία

ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ: Ευχάριστες Εμπειρίες από μία Πρόσκληση του «The Met Hotel» Θεσσαλονίκης

By:Έφη Βαλίλα

Μία εξαιρετική βραδιά στο #TheMetHotel με προσκεκλημένους τους Δημοσιογράφους της Πόλης.

Ως Συνεργάτιδα του #BusinessWomangr μαζί με συναδέλφους των ΜΜΕ της πόλης, απολαύσαμε το ποιοτικότατο δείπνο στο Εστιατόριο #CHAN!

Ο Executive Shef #Δημήτρης Τσανανάς εμπνευσμένος μέσα από μία μαγευτική επαγγελματική διαδρομή έχει προβεί στο πάντρεμα #Ασιατικής & #Ελληνικής Δημιουργικής Κουζίνας πού εκπλήσσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς γευσιγνώστες!!

Το #δείπνο συνοδεύτηκε με μουσική του σαξόφωνου.

Πεντακάθαρο, ευγενέστατο προσωπικό, ωραίο design. Άνετο και καθαρό με θέα στη θάλασσα και πολύ γευστικές μερίδες. Μεγάλο και μοντέρνο, τεράστια ποικιλία για όλα τα γούστα, μεγάλο και κλειστό parking, εξαιρετικό προσωπικό σε όλα τα τμήματα εκμετάλλευσης. Επρόκειτο για μια εξαιρετική βραδιά με πραγματικά «Αβραμιαία φιλοξενία»!!

Όλα προδιαγράφουν ένα ασφαλές και ακμάζον επιχειρηματικό μέλλον, όλων των τμημάτων εκμετάλλευσης του #TheMetHotel

Ευχαριστούμε πολύ για την τιμητική πρόσκληση τον Διευθυντή του Ξενοδοχείου κο #Δημήτρη Κάκαρη. Ταυτόχρονα ευχαριστούμε θερμά και τον κο #Nikos Arvanitidis Creative Studio για το φωτογραφικό υλικό, που ηλεκτρονικά, μας επισύναψε.

Οι προσκεκλημένοι πολλοί και επώνυμοι της Θεσσαλονίκης και όχι μόνον. Και οι συζητήσεις που είχαμε ως #BusinessWoman.gr, με τους επώνυμους προσκεκλημένους  βιώσαμε τις  φανταστικές διηγήσεις με μια  συναισθηματική εμπλοκή στο χώρο της δημοσιογραφίας και του γυναικείου επιχειρείν.

Η κάθε φωτογραφία ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις! 

Continue Reading

Γαστρονομία

Γεύση από τον Τόπο σου από την Ομάδα Ελλήνων Παραγωγών 3αλφα

Η Ομάδα Ελλήνων Παραγωγών 3αλφα αποτελεί μία από τις πηγές υπερηφάνειας για την ελληνική εταιρεία με την ηγετική θέση στην αγορά στον κλάδο ρυζιών και οσπρίων. Μέσα από την Ομάδα Ελλήνων Παραγωγών η 3αλφα στηρίζει έμπρακτα όλους εκείνους που καλλιεργούν, με σεβασμό και σύνεση, την ελληνική γη για ένα πιο βιώσιμο αύριο. Η ομάδα, που δημιουργήθηκε το 2009, σήμερα αριθμεί πάνω 330 ενεργά μέλη που παράγουν εξαιρετικά όσπρια δίνοντας στο καθημερινό μας πιάτο γεύση από τον τόπο μας.

Η Ομάδα Ελλήνων Παραγωγών 3αλφα ενώνει κάτω από ένα σήμα, ώστε να μπορεί να τα ξεχωρίζει ο καταναλωτής, εκλεκτούς παραγωγούς από ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, οι οποίοι εφαρμόζουν το κατοχυρωμένο Πρότυπο 3αλφα. Το Πρότυπο, βασίζεται σε Ορθές Πρακτικές Βιώσιμης Γεωργίας που σέβονται το περιβάλλον, προστατεύουν την υγεία του παραγωγού – καλλιεργητή και συνδράμουν ώστε το τελικό προϊόν να προσφέρεται στον καταναλωτή απόλυτα υγιεινό και ασφαλές, με τα ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά  που προσφέρει το μικροκλίμα της κάθε περιοχής. Έτσι, σε κάθε συσκευασία οσπρίων 3αλφα αναγράφεται ο τόπος προέλευσης και το όνομα του παραγωγού, προσφέροντας ένα κομμάτι αγνής ελληνικής φύσης, με την υποστήριξη και τη φροντίδα όλης της οικογένειας 3αλφα.

Η 3αλφα – ΑΦΟΙ Κ. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Α.Ε.Β.Ε. επιλέγει και φέρνει στο τραπέζι του καταναλωτή τους καλύτερους καρπούς της ελληνικής γης, όπως τα φασόλια χονδρά, πλακέ, μέτρια, γίγαντες ελέφαντες, οι φακές, τα ρεβίθια, η φάβα και το σιτάρι. Στις νέες συσκευασίες έχει ενταχθεί και η σήμανση της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ της οποίας η 3αλφα είναι μέλος, μιας κοινότητας εξωστρεφών, παραγωγικών, ελληνικής ιδιοκτησίας επιχειρήσεων που αποσκοπεί στην ανάδειξη και προώθηση του παραγωγικού πολιτισμού της χώρας μας, μέσω της συστηματικής προβολής ως «τόπου-προέλευσης» αξιόλογων, σύγχρονων, ποιοτικών δραστηριοτήτων. Άλλωστε, η Ομάδα Ελλήνων Παραγωγών 3αλφα προσφέρει απλόχερα μία γεύση από τον τόπο μας, από την ελληνική γη, στο καθημερινό μας τραπέζι.

Continue Reading

Γαστρονομία

PIZZA FAN.  Η ΝΕΑ PIZZA AL FORNO ΜΑΣ ΠΑΕΙ ΙΤΑΛΙΑ 

Πόσο μακριά θα πηγαίνατε για αυθεντική ιταλική πίτσα; 

Τώρα η νέα ιταλική Pizza AL FORNO  της Pizza Fan μας πάει Ιταλία με μια νέα σειρά από λαχταριστές πίτσες που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε.

Αν τρελαίνεστε για mozzarella και χειροποίητη ζύμη η Pizza AL FORNO  είναι μια νέα πρόταση που αλλάζει τα δεδομένα . Έρχεται με γνήσια mozzarela φυσικής ωρίμανσης και Ιταλική Φουρνιστή ζύμη που ζυμώνεται στο χέρι με κόκκους καλαμποκιού και έχει τη δική της, διαφορετική, πιο crispy αίσθηση.

 Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται στις συνταγές AL FORNO είναι ιδιαίτερα πλούσια και μπορείτε αν θέλετε να τα επιλέξετε και όπως εσείς τα θέλετε.

Απολαύστε τις αγαπημένες σας γεύσεις με τη νέα προσφορά γνωριμίας της Pizza Fan, Pizza AL FORNO με 7.90 ευρώ .

Continue Reading

Trending