Εκδηλώσεις
Εκδήλωση για την προσφορά των γυναικών στον 20ό αιώνα στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα.
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 18 Δεκεμβρίου 2021, στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, η εκδήλωση για την προσφορά των γυναικών στον 20ό αιώνα, με επίκεντρο την προσωπικότητα της Ναταλίας Μελά, που συνδιοργανώθηκε από την Επιτροπή «Family and Women’s Specialist” της Διεθνούς Οργάνωσης Lions και το Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα και της Νεότερης Ιστορίας της Μακεδονίας.
Η εκδήλωση διεξήχθη διά ζώσης στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΙΜΜΑ «Αλέξανδρος Χαΐτογλου», ενώ παράλληλα την παρακολούθησαν διαδικτυακά φίλοι και μέλη των δύο φορέων σε Ελλάδα και Κύπρο. Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης η Διευθύντρια του ΙΜΜΑ, Ιστορικός Τέχνης Φανή Τσατσάια και η Διευθύντρια του ΚΕΜΙΤ, Αναπλ.

Καθηγήτρια ΠΑ.ΜΑΚ. Σταυρούλα Μαυρογένη, αναφέρθηκαν στις ομιλίες τους στην απεικόνιση και τον αντίκτυπο του θανάτου του Μακεδονομάχου Παύλου Μελά και τον αδόκητο θάνατό του, μέσα από τις συλλυπητήριες επιστολές σημαντικών προσωπικοτήτων του ελλαδικού χώρου και της διασποράς, τις τέχνες και τη λογοτεχνία, στρέφοντας την προσοχή στο Μακεδονικό Ζήτημα, αλλά και τον σημαντικό ρόλο της Ναταλίας Μελά ως προς τη συνέχιση του έργου και της αποστολής του συζύγου της για την πνευματική αφύπνιση και απελευθέρωση της Μακεδονίας.
Στο δεύτερο μέρος, υλοποιήθηκαν εργαστήρια δημιουργικής έκφρασης και γραφής, όπου οι συμμετέχοντες, υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού και συγγραφέα στα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του ΙΜΜΑ, Κατερίνας Τζαβάρα και της εκπαιδευτικού και εκπαιδεύτριας ενηλίκων, Ειρήνης Λαρδούτσου, εμπνεύστηκαν και έγραψαν σύντομα πεζά και ποιητικά κείμενα από τις επιστολές της Ναταλίας Μελά και σπουδαίων γυναικών της εποχής, που άφησαν πλούσιο εκπαιδευτικό και φιλανθρωπικό έργο στις αρχές του 20ού αιώνα.
Την εκδήλωση χαιρέτησαν με επιστολή τους η βουλευτής Θεσσαλονίκης Άννα Ευθυμίου και η Αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ενώ απηύθυναν χαιρετισμούς στο κοινό ο Κυβερνήτης των Lions Βορείου Ελλάδας – Κύπρου Νίκος Κοτόπουλος και η Πρόεδρος της Επιτροπής «Family and Women’s Specialist” Στήβη Σιωζοπούλου.”

Εκδηλώσεις
Ο Όμιλος EPSILONNET χορηγός στο 7ο Διεθνές Συνέδριο του ΟΕΕ
Στο επίκεντρο ο θεσμικός διάλογος για την οικονομία, τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τον κρίσιμο ρόλο των λογιστών στη νέα εποχή
Ο Όμιλος EPSILONNET στήριξε ως χορηγός το 7ο Διεθνές Συνέδριο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, με τίτλο «The World in Disruption», το οποίο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Μαΐου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, συγκεντρώνοντας κορυφαίους εκπροσώπους της Πολιτείας, της αγοράς και της ακαδημαϊκής κοινότητας. Στο επίκεντρο του συνεδρίου βρέθηκαν οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις, ο ψηφιακός μετασχηματισμός, η τεχνητή νοημοσύνη και οι μεγάλες προκλήσεις που διαμορφώνουν το νέο οικονομικό περιβάλλον.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης χαιρετισμό απηύθυναν εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής της χώρας.
Ιδιαίτερα σημαντικές ήταν οι επισημάνσεις του προέδρου του ΟΕΕ κ. Κωνσταντίνου Κόλλια για το ρόλο, τις παρεμβάσεις και τις προοπτικές του Οικονομικού Επιμελητηρίου καθώς και ο διάλογος που αναπτύχθηκε στα διάφορα πάνελ με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων, υψηλόβαθμων στελεχών του ιδιωτικού τομέα καθώς και πολιτικών στελεχών με βαρύνουσα άποψη για το πολιτικό γίγνεσθαι και τις διεθνείς εξελίξεις.
Σημαντική στιγμή αποτέλεσε επίσης η παρέμβαση – ομιλία του κ. Πιτσιλή, Διοικητή της ΑΑΔΕ, ενώ στην κορύφωση του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε η πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κυριάκου Πιερρακάκη, στην οποία ανάμεσα στις άλλες σχεδιαζόμενες παρεμβάσεις της κυβέρνησης παρουσιάστηκαν οι προτεινόμενες αλλαγές στο πλαίσιο της δέουσας επιμέλειας των λογιστών. Όπως ανακοινώθηκε, το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών θα καθορίζει πλέον τα μέτρα δέουσας επιμέλειας, η ΑΑΔΕ θα διατηρεί αυτούσιο τον ελεγκτικό της ρόλο και το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος θαέχει την αρμοδιότητα επιβολής πειθαρχικών κυρώσεων μέσω των θεσμικών του οργάνων. έχει την αρμοδιότητα επιβολής πειθαρχικών κυρώσεων μέσω των θεσμικών του οργάνων.
Η εξέλιξη αυτή αποτελεί μία σημαντική θεσμική παρέμβαση για τον κλάδο των λογιστών και οικονομολόγων,καθώς ενισχύει τον ρόλο του ΟΕΕ ως επαγγελματικού φορέα και διαμορφώνει ένα πιο σαφές και λειτουργικό πλαίσιο εποπτείας και επαγγελματικής ευθύνης.
Σε μία περίοδο κατά την οποία οι κανονιστικές απαιτήσεις, η ψηφιοποίηση και οι ανάγκες συμμόρφωσης αυξάνονται διαρκώς, η ανάγκη για σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία, αξιόπιστες τεχνολογικές υποδομές και άμεση πρόσβαση στην πληροφορία γίνεται πιο κρίσιμη από ποτέ για τους επαγγελματίες του κλάδου.
Την EPSILONNET εκπροσώπησε ο κ. Ιωάννης Μίχος, Ιδρυτής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου,επιβεβαιώνοντας τη διαχρονική και ουσιαστική σχέση του Ομίλου με τον λογιστικό και οικονομικό κλάδο,καθώς και τη σταθερή δέσμευσή του να στηρίζει πρωτοβουλίες που προάγουν τον θεσμικό διάλογο, την καινοτομία και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.
Η EPSILONNET, ο μεγαλύτερος Όμιλος επιχειρηματικού λογισμικού στην Ελλάδα, παραμένει σταθερά δίπλα στους λογιστές, οικονομολόγους και επιχειρήσεις της χώρας, προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις που ενισχύουν την παραγωγικότητα, την κανονιστική συμμόρφωση και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της ελληνικής αγοράς.
Η συμμετοχή του Ομίλου EPSILONNET στο 7ο Διεθνές Συνέδριο του ΟΕΕ εντάσσεται στη συνολική στρατηγική του Ομίλου για την ενίσχυση της θεσμικής παρουσίας του, υποστήριξη του λογιστικού και οικονομικού κλάδου και ανάδειξη της τεχνολογίας ως καταλύτη ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας για τις ελληνικές επιχειρήσεις.
Εκδηλώσεις
Το EPSILON SMART ERGANI ενσωματώνεται στο Samsung Wallet
-Το EPSILON SMART ERGANI ενσωματώνεται στο Samsung Wallet – Νέα εποχή για την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας Η EPSILONNET και η Samsung Electronics Hellas ανακοινώνουν την έναρξη της συνεργασίας τους για την ενσωμάτωση της υπηρεσίας EPSILON SMART ERGANI στο Samsung Wallet, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό βήμα στον ψηφιακό μετασχηματισμό της εργασιακής καθημερινότητας.
-Με την επίσημη διάθεση του Samsung Wallet, οι χρήστες αποκτούν ένα ολοκληρωμένο ψηφιακό πορτοφόλι στο οποίο μπορούν να αποθηκεύουν και να διαχειρίζονται σημαντικά ψηφιακά στοιχεία της καθημερινότητάς τους. Στο πλαίσιο αυτό, το Samsung Wallet αποκτά τη δυνατότητα να φιλοξενεί και τις ψηφιακές κάρτες εργασίας των εργαζομένων, προσφέροντας έναν σύγχρονο, ασφαλή και εύχρηστο τρόπο πρόσβασης στην Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας.
-Μέσω της ενσωμάτωσης του EPSILON SMART ERGANI, της προηγμένης λύσης της EPSILONNET που υποστηρίζει τη λειτουργία της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, οι εργαζόμενοι θα μπορούν πλέον να έχουν την κάρτα εργασίας τους διαθέσιμη απευθείας μέσα στο Samsung Wallet του κινητού τους τηλεφώνου. Με τον τρόπο αυτό διευκολύνεται η καθημερινή χρήση της, ενώ παράλληλα ενισχύεται η αξιοπιστία και η αμεσότητα στην καταγραφή του χρόνου εργασίας.
-Η νέα αυτή δυνατότητα συνδυάζει την τεχνογνωσία της EPSILONNET στον τομέα των επιχειρησιακών εφαρμογών και της μισθοδοσίας με την καινοτομία και την τεχνολογική υπεροχή της Samsung στον χώρο των mobile services, δημιουργώντας μια εμπειρία που απλοποιεί τις διαδικασίες για εργαζόμενους και επιχειρήσεις. Η ενσωμάτωση της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας στο Samsung Wallet αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς ένα πιο σύγχρονο, ψηφιακό και διασυνδεδεμένο εργασιακό περιβάλλον, όπου οι υπηρεσίες είναι άμεσα προσβάσιμες από τη συσκευή που συνοδεύει καθημερινά τον χρήστη.
-Η EPSILONNET και η Samsung συνεχίζουν να επενδύουν σε λύσεις που αξιοποιούν τις δυνατότητες της τεχνολογίας για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και την ενίσχυση του ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων στην Ελλάδα.
Εκδηλώσεις
«ΜΑΜΑ Σ’ΑΓΑΠΩ!! ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ!!!» – Γιορτάζουμε ΜΑΖΙ τη Γιορτή της Μητέρας
«ΜΑΜΑ Σ’ΑΓΑΠΩ!! ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ!!!» – Γιορτάζουμε ΜΑΖΙ τη Γιορτή
της Μητέρας στον προαύλιο χώρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ Η μεγαλύτερη Γιορτή Πρόληψης αφιερωμένη σε όλες τις μανούλες, το «Μαμά σ’αγαπώ!!! Να προσέχεις!!», έρχεται, την Κυριακή 10 Μαΐου 2026, από τον Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν.Θεσσαλονίκης σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Θεσσαλονίκης

Το Άλμα Ζωής Ν. Θεσσαλονίκης διοργανώνει για 5η συνεχή χρονιά τη δράση «Μαμά, σ’ αγαπώ!!! Να προσέχεις!!!», μια ξεχωριστή γιορτή αφιερωμένη στις μαμάδες μας, την πρόληψη και τη φροντίδα της υγείας μας. Γιατί το πιο ωραίο δώρο στη μαμά μας είναι η φροντίδα κι η αγάπη μας! Ανήμερα της Γιορτής της Μητέρας, η δράση αυτή, υπόσχεται να είναι και φέτος μία άκρως διασκεδαστική και ταυτόχρονα ενημερωτική εμπειρία για όλη την οικογένεια, ενώ στόχος της είναι να περάσει ένα ουσιαστικό μήνυμα: Ότι η Πρόληψη είναι πράξη αγάπης! Προς τον εαυτό μας και τους ανθρώπους που αγαπάμε.
ΔΩΡΕΑΝ Κλινικός Έλεγχος & Υπέρηχος Μαστού για όλες τις γυναίκες έως 45 ετών Στο πλαίσιο των δράσεων πρόληψης του Συλλόγου μας η γιορτή μας -που απευθύνεται σε όλη την οικογένεια- έχει ως βασικό της σκοπό να υπενθυμίσει σε εσένα μαμά πόσο σπουδαίο είναι να αγαπάς, να φροντίζεις και να προσέχεις τον εαυτό σου για να σε έχουμε πάντα υγιή κοντά μας!
Το πρόγραμμα της Γιορτής μας Γιατί το πιο ωραίο δώρο στη μαμά μας είναι η φροντίδα κι η αγάπη μας! Το πιο δυνατό «Μαμααάαα Σ’ΑΓΑΠΩ!!! Να προσέχεις!!!» θα ακουστεί από τους μικρούς μας φίλους, την Κυριακή 10 Μαΐου 2026, στον προαύλιο χώρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης. Δείτε το διασκεδαστικό πρόγραμμα της γιορτής και περισσότερες πληροφορίες:https://almazoisthes.gr/mama-sagapo/
-
Επιχειρηματικότητα5 + 1 TIPS…. Ορθής Επικοινωνίας!
-
Επιχειρηματικότητα5 + 1 TIPS…. ΟΡΘΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ!
-
ΟικογένειαΗ Caresma αλλάζει το τοπίο της φροντίδας ηλικιωμένων ανθρώπων, με σύμμαχο την εκπαίδευση & τεχνολογία.
-
ΣυνεντεύξειςMeet the Designers – Μια πρωτοβουλία που φωτίζει τους Έλληνες δημιουργούς..
-
Εκδηλώσεις«Ποιητικοί Δρόμοι»: Μια μεγάλης κλίμακας πολιτιστική δράση στην Καλαμάτα
-
Εκδηλώσεις«Μια βεντάλια από γυναίκες» – Ζωή Τηγανούρια
-
ΞενοδοχείαΞενώνας «Το Αρχοντικόν» – Διαμονή στη φύση με άνεση & πολυτέλεια
-
ΕκδηλώσειςFrida Kahlo: Beyond the Icon Immersive Experience

