Connect with us

Υγεία

Εκστρατεία Πρόληψης & Ευαισθητοποίησης για την Προαγωγή της Υγείας από Affidea & Peanuts

Ένα θετικό μήνυμα για την φροντίδα της υγείας μας

Τα τελευταία 2,5 χρόνια λόγω της πανδημίας μάθαμε να μην θέτουμε την υγεία μας σε δεύτερη μοίρα. Aναγνωρίζοντας σταθερά την αξία του προσυμπτωματικού ελέγχου, η Affidea παρέχει ειδικά προγράμματα εξετάσεων και εξατομικευμένη φροντίδα για όλη την οικογένεια. 

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, με στόχο να επισημάνει ότι η πρόληψη αποτελεί ένα θετικό μήνυμα, η Affidea συμπράττει με τα Peanuts σε μια συνεργασία με θέμα την παγκόσμια πρωτοβουλία «Take Care with Peanuts», εστιάζοντας στα θέματα «Φροντίζουμε τον εαυτό μας» και «Φροντίζουμε ο ένας τον άλλο». Τα Peanuts, κόμικς που δημιουργήθηκαν από τον Charles M. Schulz το 1950 και περιλαμβάνουν ένα αγαπημένο καστ χαρακτήρων, όπως ο Snoopy και ο Charlie Brown, αποτελούν ένα παγκόσμιο διαχρονικό φαινόμενο που θαυμάζουν μικροί και μεγάλοι όλων των ηλικιών εδώ και 72 χρόνια.

Η εκστρατεία «Take Care with Peanuts», που ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2019, εμπνέει και παρακινεί για δράση υπέρ της υγείας μας, υπενθυμίζοντάς μας να κάνουμε μικρή «παύση» για να εκτιμήσουμε και να φροντίσουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας.  Μέσω της εκστρατείας «Take Care with Peanuts», η Affidea ενθαρρύνει όλους να φροντίσουν τον εαυτό τους, θέλοντας να ευαισθητοποιήσει σχετικά με την σημασία της πρόληψης και του προληπτικού ελέγχου, καθώς και για την διαχείριση των ήπιων συμπτωμάτων, μέσω ενός υγιεινού τρόπου ζωής.

Στο πλαίσιο αυτό, τα διαγνωστικά Κέντρα Affidea, η ενημερωτική ιστοσελίδα affidea.gr αλλά και οι λογαριασμοί social media της εταιρείας @AffideaGreece, μάς βοηθούν να μάθουμε να αναγνωρίζουμε τις πολύπλευρες ανάγκες του οργανισμού μας και να τον φροντίζουμε, πάντα σε συνεννόηση με τον γιατρό μας. Όλες οι εξετάσεις διενεργούνται στα Κέντρα Affidea από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, με τεχνολογία αιχμής και εγγύηση για την αξιοπιστία των αποτελεσμάτων. Τα check-up προσφέρονται σε προνομιακές τιμές και πραγματοποιούνται χωρίς να απαιτείται παραπεμπτικό ιατρού ή ραντεβού.

Η καλή υγεία ξεκινάει από εμάς!

Φροντίζουμε τον εαυτό μας, Φροντίζουμε ο ένας τον άλλο.

Σχετικά με τον Όμιλο Affidea 

Ο Όμιλος Affidea σήμερα αποτελεί τον κορυφαίο ιδιωτικό φορέα παροχής ιατρικών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης στην Ευρώπη. Δραστηριοποιείται σε 15 χώρες μέσα από ένα δίκτυο 312 ιατρικών κέντρων & 11 χιλ. επαγγελματιών υγείας.

Στην Ελλάδα λειτουργεί από το 2005 με στόχο την παροχή ολοκληρωμένων πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας υψηλής ποιότητας για όλους. Σήμερα λειτουργεί μέσω ενός Πανελλαδικού Δικτύου Διαγνωστικών Κέντρων σε πρότυπους ιατρικούς χώρους, με έμπειρο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, εξασφαλίζοντας τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας. 

Όραμα της Affidea είναι η ανάπτυξη και η προώθηση της Πρόληψης ως βασικό μοχλό της Πρωτοβάθμιας Υγείας μέσω της παροχής ασφαλών, ολοκληρωμένων και καινοτόμων προγραμμάτων που συμβάλλουν στην υγεία και την ευημερία των συνανθρώπων μας. 

Η αρτιότητα του σύγχρονου εξοπλισμού, η επιβεβαιωμένη αξιοπιστία και η διεθνής αναγνώριση των αποτελεσμάτων του Ομίλου Affidea καταδεικνύονται από τις διακρίσεις και τις στρατηγικές συνεργασίες του στο χώρο της υγείας.

Όλα τα κέντρα του Ομίλου Affidea είναι πιστοποιημένα κατά το διεθνές πρότυπο ISO 9001 και τα βιοπαθολογικά εργαστήρια διαπιστευμένα από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (Ε.ΣΥ.Δ.) κατά το ISO 15189.

Μάθετε περισσότερα στην ιστοσελίδα, σε LinkedIn, Facebook και Instagram

Σχετικά με τα Peanuts

Οι ήρωες Peanuts ανήκουν στην Peanuts Worldwide, η οποία ανήκει κατά 41% στην WildBrain Ltd., κατά 39% στην Sony Music Entertainment (Japan) Inc. και κατά 20% στην οικογένεια του Charles M. Schulz, ο οποίος τα παρουσίασε για πρώτη φορά στον κόσμο το 1950, όταν το κόμικ έκανε το ντεμπούτο του σε επτά εφημερίδες. Από τότε, ο Τσάρλι Μπράουν, ο Σνούπι και η υπόλοιπη συμμορία των Peanuts έχουν αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα τους στη λαϊκή κουλτούρα. Εκτός από τις αγαπημένες εκπομπές και τα αφιερώματα των Peanuts στο Apple TV+, οι θαυμαστές όλων των ηλικιών τα απολαμβάνουν σε όλο τον κόσμο μέσω χιλιάδων προϊόντων, καθώς και σε ψυχαγωγικά πάρκα, πολιτιστικές εκδηλώσεις, social media και κόμικς που διατίθενται σε όλες τις μορφές, από παραδοσιακές έως ψηφιακές. Το 2018, η Peanuts συνεργάστηκε με τη NASA με την πολυετή συμφωνία Space Act που σχεδιάστηκε για να εμπνεύσει πάθος για την εξερεύνηση του διαστήματος και το STEM στην επόμενη γενιά μαθητών.

Υγεία

Ψυχική υγεία εξέλιξη στην κατανόηση και αντιμετώπιση

Θέματα ψυχικής υγείας: Προβλήματα ψυχικής υγείας, ψυχοθεραπεία, εξέλιξη στην κατανόηση και αντιμετώπιση των ψυχικών προβλημάτων.

Η ψυχική υγεία αποτελεί έναν ολοκληρωμένο και ζωτικό μέρος της γενικότερης ευημερίας και ευστάθειας του ανθρώπινου όντος. Ωστόσο, παρά τη σημασία της, οι προκλήσεις και οι παράγοντες που επηρεάζουν την ψυχική υγεία είναι ποικίλοι και πολυπρόσωποι. Η κατανόηση και η αντιμετώπιση των ψυχικών προβλημάτων έχει βρεθεί σε διαρκή εξέλιξη, από την αρχαιότητα έως τις σύγχρονες πρακτικές της ψυχοθεραπείας.

Προβλήματα Ψυχικής Υγείας

Τα προβλήματα ψυχικής υγείας παρουσιάζονται σε διάφορες μορφές και μεγέθη, από την κατάθλιψη και την αγχώδη διαταραχή έως τις ψυχώσεις και τις σχιζοφρένειες. Κατά τη διάρκεια της ανθρώπινης ιστορίας, οι αιτίες και οι παράγοντες που συνδέονται με τα ψυχικά προβλήματα έχουν εξελιχθεί από τις θρησκευτικές και μυθολογικές εξηγήσεις σε επιστημονικές και κλινικές προσεγγίσεις.

Τον 20ό αιώνα, η επιστημονική κοινότητα αύξησε την προσοχή της στα ψυχικά προβλήματα, αναπτύσσοντας νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις και φαρμακευτικές αγωγές. Αυτό άνοιξε το δρόμο για την ανάπτυξη της ψυχοθεραπείας και την εξέλιξη της στον 21ο αιώνα.

Ψυχοθεραπεία: Ένα Σημαντικό Εργαλείο

Η ψυχοθεραπεία αντιπροσωπεύει ένα ευρύ φάσμα θεραπευτικών προσεγγίσεων, σχεδιασμένων για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν και να ξεπεράσουν τα ψυχικά τους προβλήματα. Ανάμεσα σε αυτές περιλαμβάνονται η γνωστική-συμπεριφορική θεραπεία, η ψυχαναλυτική θεραπεία, η διαπροσωπική θεραπεία και πολλές άλλες.

Η ψυχοθεραπεία παρέχει ένα ασφαλές περιβάλλον όπου οι ασθενείς μπορούν να εξερευνήσουν τα συναισθήματά τους, τις σκέψεις τους και τις συμπεριφορές τους. Μέσω αυτής της διαδικασίας, οι άνθρωποι μπορούν να ανακαλύψουν νέες προσεγγίσεις και εργαλεία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους.

Εξέλιξη στην Κατανόηση και Αντιμετώπιση

Η εξέλιξη στην κατανόηση και αντιμετώπιση των ψυχικών προβλημάτων συνεχίζεται και σήμερα. Η έρευνα στον τομέα της ψυχολογίας και της ψυχιατρικής επιστήμης συμβάλλει στην ανάπτυξη νέων προσεγγίσεων και θεραπευτικών τεχνικών. Επιπλέον, η κοινωνική επίγνωση για τη σημασία της ψυχικής υγείας έχει αυξηθεί, οδηγώντας σε μεγαλύτερη ανοικτότητα και αποδοχή.

Παράλληλα, η τεχνολογική πρόοδος έχει επιτρέψει την ανάπτυξη νέων διαδικτυακών πλατφορμών και εφαρμογών που παρέχουν ψυχολογική υποστήριξη και ψυχοθεραπευτικές υπηρεσίες σε απόσταση.

Συνολικά, η συνεχής εξέλιξη στην κατανόηση και αντιμετώπιση των ψυχικών προβλημάτων αντιπροσωπεύει ένα δυναμικό πεδίο, το οποίο είναι ουσιώδες για την υγεία και την ευημερία της ανθρώπινης κοινότητας. Με την επένδυση σε έρευνα, πρόληψη και θεραπευτικές προσεγγίσεις, μπορούμε να συνεχίσουμε να προωθούμε ένα πιο υγιές και ενδυναμωμένο μέλλον για όλους.


Άρθρο από το BusinessWoman

Continue Reading

Υγεία

Υγεία των γυναικών : Προληπτική φροντίδα


Υγεία των Γυναικών: Προληπτική φροντίδα, γυναικολογία και εξελίξεις

Η υγεία των γυναικών είναι ένα ζήτημα που απαιτεί συνεχή προσοχή και φροντίδα. Μέσα από την προληπτική φροντίδα και τις εξελίξεις στον τομέα της γυναικολογίας, οι γυναίκες μπορούν να διατηρήσουν την υγεία τους και να αντιμετωπίσουν προβλήματα εγκαίρως. Ας εξετάσουμε πιο αναλυτικά το θέμα αυτό.

Προληπτική φροντίδα

Η προληπτική φροντίδα αποτελεί βασικό στοιχείο για τη διατήρηση της υγείας των γυναικών. Αυτή περιλαμβάνει τακτικές εξετάσεις, ελέγχους και εξετάσεις εκτός από την τήρηση υγιεινών διατροφικών και ασκησιολογικών συνηθειών. Σημαντικά θέματα προληπτικής φροντίδας περιλαμβάνουν τον έλεγχο του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας, την εξέταση των μαστών, τον έλεγχο του στήθους και του εδάφους του στήθους, καθώς και τον έλεγχο της οστεοπόρωσης.

Γυναικολογία

Η γυναικολογία είναι το ιατρικό ειδικότητα που ασχολείται με την υγεία του γυναικείου αναπαραγωγικού συστήματος. Ο γυναικολόγος είναι υπεύθυνος για τη διάγνωση και την αντιμετώπιση προβλημάτων όπως οι ανώμαλες περίοδοι, οι ινομυώματα, οι κύστεις στις ωοθήκες, οι μύκητες, οι μεταβολικές διαταραχές και η ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.

Εξελίξεις στην υγεία των γυναικών

Οι εξελίξεις στον τομέα της υγείας των γυναικών περιλαμβάνουν την επέκταση των επιλογών για την αντισύλληψη, την ανάπτυξη νέων μεθόδων ανίχνευσης καρκίνου, όπως η ψηφιακή μαστογραφία, καθώς και την εξέλιξη στη θεραπεία διαφόρων γυναικολογικών παθήσεων μέσω της χρήσης νέων φαρμάκων και θεραπευτικών τεχνικών.

Συνολικά, η υγεία των γυναικών απαιτεί ολοκληρωμένη προσέγγιση που περιλαμβάνει την προληπτική φροντίδα, την εποπτεία της γυναικολογίας και την προσαρμογή στις νέες εξελίξεις στον τομέα της υγείας. Μέσα από αυτήν την προσέγγιση, οι γυναίκες μπορούν να διασφαλίσουν την καλή τους υγεία και ευημερία σε όλες τις φάσεις της ζωής τους.


Άρθρο από το BusinessWoman

Continue Reading

Υγεία

Δραστηριότητες & χόμπι που μπορούν να σε αποφορτίσουν στην καθημερινότητά σου

Η καθημερινότητα, για την πλειοψηφία των ανθρώπων, είναι ιδιαίτερα απαιτητική και περιλαμβάνει τρέξιμο και συνεχείς προκλήσεις. Είναι απαραίτητο λοιπόν να βρίσκουμε ημερησίως κάποιες ώρες για εμάς, οι οποίες θα μας αποφορτίσουν και θα μας γεμίσουν με ενέργεια για το δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί.

Αν ανήκεις και εσύ σε αυτήν την κατηγορία και ψάχνεις να βρεις δραστηριότητες και χόμπι που θα σε βγάλουν για λίγο από την πιεστική πραγματικότητα, αυτό το άρθρο γράφτηκε για σένα. Συνέχισε λοιπόν να διαβάζεις και παρακάτω θα βρεις κάποιες προτάσεις που θα αλλάξουν τον τρόπο που βλέπεις τις μέρες σου. Πάμε να τις δούμε όλες!

Φωτογραφία

Είναι γεγονός ότι η ιδανική δραστηριότητα μπορεί να σε ανακουφίσει από το άγχος, ενώ ταυτόχρονα ενισχύεις τις δεξιότητες σου και αποκτάς νέες γνώσεις. Αυτό μπορείς να το πετύχεις εύκολα, αν ασχοληθείς με τη φωτογραφία ή την τέχνη της βιντεογραφίας. Αναλυτικότερα, το συγκεκριμένο χόμπι ναι μεν διδάσκεται, αλλά μπορείς να το εξασκήσεις και τελείως μόνη σου, καθώς στο διαδίκτυο θα βρεις αμέτρητη πληροφορία.

Μένει μόνο να βρεις τη φωτογραφική μηχανή και τα αξεσουάρ ήχου που σου ταιριάζουν και να εμπνευστείς από τις εικόνες που συναντάς καθημερινά. Αν πάλι είσαι αρχάρια και δεν ξέρεις αν σου ταιριάζει η συγκεκριμένη δραστηριότητα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις για αρχή την κάμερα του κινητού σου τηλεφώνου.

Γιόγκα και πιλάτες

Αν η δουλειά σου σε θέλει καθημερινά μπροστά από έναν υπολογιστή, τότε είναι σημαντικό να φροντίζεις το σώμα σου, που τόσο καταπονείς. Προτίμησε λοιπόν μια σωματική δραστηριότητα, η οποία θα σε γυμνάσει πλήρως και κυρίως θα ενδυναμώσει τον πυρήνα σου, μειώνοντας τον πόνο στη μέση και την κακή στάση σώματος.

Αυτό μπορείς να το πετύχεις άψογα με τη γιόγκα ή τις πιλάτες. Βρες λοιπόν ποια δραστηριότητα σου ταιριάζει καλύτερα και επωφελήσου από τα πολλά οφέλη που σίγουρα θα σου προσφέρει.

Τρέξιμο

Ακόμα και αν ο χρόνος σου είναι μετρημένος, είναι σημαντικό να βρεις ένα χόμπι που δεν απαιτεί ιδιαίτερη προετοιμασία και εξοπλισμό. Τί το καλύτερο λοιπόν από το τρέξιμο (ή το γρήγορο περπάτημα!). Φόρα τα αθλητικά σου και βγες στο κοντινό πάρκο, όποια ώρα της ημέρας επιθυμείς.

Τα οφέλη του τρεξίματος είναι πολλά και αδιαπραγμάτευτα. Ενδεικτικά, βοηθά στη μείωση του βάρους, ενώ ταυτόχρονα ενδυναμώνει τους μυς και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Τέλος, τριάντα μόνο λεπτά τρεξίματος θα σου χαρίσουν όνειρα γλυκά, διότι έρευνες έχουν δείξει ότι βελτιώνει σημαντικά την ποιότητα του ύπνου.

Κεραμική

Αν σου αρέσει να δημιουργείς, τι θα έλεγες να δοκιμάσεις ένα μάθημα κεραμικής και να βγεις μια και καλή από τη ρουτίνα; Πέρα από την προφανή δημιουργικότητα, η κεραμική έχει και θεραπευτικές ιδιότητες, καθώς η επαφή με τον πηλό καταπραΰνει και συμβάλλει στην απόκτηση μιας πιο χαλαρής ψυχικής διάθεσης.

Δρα λοιπόν ως “παυσίπονο”, αφού μειώνει τον πόνο που δημιουργείται από το άγχος και την κακή διάθεση και δεν είναι καθόλου τυχαίο το ότι χαρακτηρίζεται από πολλούς ως η “νέα γιόγκα”. Επιπλέον, αυξάνει τη συγκέντρωση και μπορεί να σε κάνει να σκέφτεσαι πιο καθαρά.

Μαγειρική

Είτε μαγειρεύεις για τους αγαπημένους σου, είτε για τον εαυτό σου, η μαγειρική μπορεί να είναι το χόμπι που ψάχνεις. Αν και είναι μία διαδικασία που για πολλούς αποτελεί ρουτίνα, υπάρχει μία μερίδα ανθρώπων που τη θεωρεί ιδιαίτερα ευεργετική και επωφελείται από τα πολλά της οφέλη.

Ενδεικτικά, η μαγειρική καλλιεργεί τη δημιουργικότητα, οργανώνει τη σκέψη και είναι μία σημαντική ένδειξη (αυτο)φροντίδας. Επιπλέον, μπορεί να σε χαλαρώσει, αλλά ταυτόχρονα σου χαρίζει τον έλεγχο της κάθε παρασκευής. Φαίνεται λοιπόν πως είναι μια δραστηριότητα που προάγει την ευεξία και βοηθά σημαντικά στην καλή διάθεση. Αντίστοιχο εφέ έχει και η ζαχαροπλαστική, η οποία αποτελεί hot τάση τα τελευταία χρόνια.

Αν έφτασες ως εδώ, σίγουρα πήρες κάποιες ιδέες για να διαλέξεις τη δραστηριότητα που σου ταιριάζει. Πειραματίσου λοιπόν με τα διάφορα χόμπι και βρες αυτό που σου ταιριάζει!

Continue Reading

Trending