Connect with us

Lifestyle

Επιτυχημένη επαγγελματική ζωή

Το να μην είμαστε ικανοποιημένοι και χαρούμενοι στον επαγγελματικό τομέα, επηρεάζει αρνητικά και τους υπόλοιπους τομείς της ζωής μας. Μερικά από τα θέματα που μπορεί να αντιμετωπίζουμε καθημερινά είναι :

  • Ο υπερβολικός όγκος εργασίας
  • H κακή οργάνωση 
  • Οι υπερωρίες (κυρίως απλήρωτες)
  • Οι ανταγωνιστικές ή άσχημες σχέσεις του προσωπικού
  • Ο εκφοβισμός από στελέχη (ή του ίδιου του επιχειρηματία προς το προσωπικό του)
  • Οι ακατάλληλες συνθήκες εργασίας (χώρος-υπάλληλοι, ηχορύπανση, κλιματισμός)
  • Η στασιμότητα (εκπαίδευση ή προαγωγή)
  • Η μείωση του μισθού

Έχοντας βιώσει κατά το παρελθόν, σχεδόν όλα τα πιο πάνω στην εργασία μου, ένιωθα συχνά θυμό, αδικία, απογοήτευση, τέλμα. Όταν ανακάλυψα τι ήταν αυτό που με ενοχλούσε και δεν ταίριαζε  με τις δικές μου αξίες και πεποιθήσεις, άρχισα να βρίσκω νέους τρόπους για να περνώ ευχάριστα τα πρωινά μου. Με καθαρή σκέψη, αυτοπεποίθηση και συγκεκριμένη στρατηγική, παρέμεινα για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και την κατάλληλη στιγμή για μένα, πήρα την απόφαση να παραιτηθώ και να κυνηγήσω τα όνειρά μου.

Σήμερα ο στόχος μου είναι να κινητοποιώ τους ανθρώπους να παίρνουν τον έλεγχο και να βελτιώνουν άμεσα την ποιότητα της ζωής τους. 

Χρειάζεται να αναπτύξουμε θάρρος για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες ή τις προκλήσεις που μας παρουσιάζονται, ενισχύοντας την αυτοπεποίθησή μας και αναλαμβάνοντας την ευθύνη της ζωής μας. 

  • Για τον υπερβολικό όγκο εργασίας μας, χρειάζεται να τηρούμε ένα καθημερινό χρονοδιάγραμμα.
  • Η κακή οργάνωση, αν οφείλεται σε εμάς, χρειάζεται να καθορίσουμε ένα σταθερό εβδομαδιαίο πρόγραμμα. Αν οφείλεται στους άλλους, δεν εστιάζουμε στα αρνητικά των άλλων.
  • Οι υπερωρίες, αν είναι υποχρεωτικές, διεκδικούμε αυτό που αξίζουμε.
  • Οι άσχημες συμπεριφορές και οι ανταγωνισμοί υπήρχαν και υπάρχουν. Διατηρούμε την ψυχραιμία μας και μένουμε «εκτός» των ομάδων που σχολιάζουν.
  • Η εκφοβιστική συμπεριφορά συμβαίνει αρκετά χρόνια. Απαντάμε με ευγένεια ότι δεν μας αρέσει αυτό που γίνεται και βάζουμε τα όρια μας.
  • Για τις ακατάλληλες συνθήκες, βρίσκουμε λύσεις και τις προτείνουμε με όμορφο τρόπο.
  • Η μείωση μισθού μας δίνει το κίνητρο να δούμε καλύτερα τα θέλω μας, βρίσκοντας νέες ευκαιρίες (μείωση σπατάλης, καλύτερο έλεγχο των οικονομικών μας, εύρεση δεύτερης εργασίας ή αλλαγή αυτής).

Κατανοώντας πώς σκεφτόμαστε, πώς νιώθουμε και τι επιθυμούμε να πετύχουμε στην καριέρα μας, μπορούμε να αλλάξουμε στάση απέναντι σε μία αρνητική κατάσταση. Είναι σημαντικό, να αναγνωρίσουμε ποιοι είμαστε, τι θέλουμε και πώς να το αποκτήσουμε, έτσι ώστε να κατακτήσουμε τον επιθυμητό επαγγελματικό μας στόχο. Συγκεντρωμένοι και δεσμευμένοι σε αυτόν, μπορούμε να αποκτήσουμε μία επιτυχημένη επαγγελματική ζωή. 

Γιατί επιτυχία στη ζωή είναι να έχουμε αυτό που εμείς θέλουμε.

Μαρούλα Κουνινιώτη

Σύμβουλος προσωπικής & επαγγελματικής ενδυνάμωσης

-Life & Business coach-facebook/Linkendln

mail: [email protected]

Μόδα

Η μόδα ευνοεί τις καμπύλες

Το ότι δεν διαθέτετε τις αυστηρές γραμμές ενός μοντέλου, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε και δεν επιβάλλετε, να είστε καλοντυμένες. Αναζητήστε το ιδανικό στυλ για εσάς και προβάλλετε τον chic εαυτό σας.

Η εποχή που η εύσωμη γυναίκα έπρεπε να φοράει ρούχα-σακιά για να κρύψει τα παραπανίσια κιλά της έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Άλλωστε μία εύσωμη γυναίκα είναι ζουμερή, χυμώδης και πολύ πιο σέξι, από τα πρότυπα των ανορεξικών μοντέλων που προσπαθούν να μας επιβάλλουν. Οι πελάτισσές μου είναι άτομα με ισχυρή προσωπικότητα και όπως, εγώ προσωπικά, ονομάζω «άτομα με μεγάλο εκτόπισμα».

Τη γυναίκα αυτή χαίρομαι να ντύνω, που θέλει να είναι όμορφη, καλοντυμένη, σέξι, με αυτοπεποίθηση. Τι είναι πιο σέξι από ένα πλούσιο και βαθύ ντεκολτέ σε συνδυασμό με ένα πλατύ χαμόγελο ικανοποίησης που λέει: «τη χαίρομαι τη ζωή μου, μου αρέσω». Από εδώ ξεκινούν όλα λοιπόν. Ο στόχος είναι να κρύβουμε έντεχνα αυτά που δεν θέλουμε να βλέπουν οι άλλοι, και να τονίζουμε τα πιο όμορφα σημεία πάνω μας. Δεν υπάρχουν άσχημα σώματα, παρά μόνο κακοντυμένα. Στόχος μας λοιπόν πρέπει να είναι να βρούμε το ιδανικό στυλ ρούχου που θα αναδείξει το δικό μας σωματότυπο. Ας δούμε τους 4 βασικούς σωματότυπους και πώς θα τους «ντύσουμε»:

­­­­­­­­­­­­­­­­­­


1. Αν έχετε έντονους γοφούς, παχιά πόδια και είστε λεπτή από την μέση και πάνω : προτιμήστε μπλούζες ντραπέ, με σούρες στο στήθος και γενικά με περίτεχνα κοψίματα που προσθέτουν όγκο στο επάνω μέρος, ώστε να εξισορροπείται  η διαφορά με τους μεγάλους γοφούς. Συνήθως αυτόν τον σωματότυπο, τον κολακεύουν περισσότερο φούστες, κατά προτίμηση μακριές και όχι πολύ φαρδιές, ώστε να κρύβονται τα παχουλά πόδια, καθώς επίσης ταγιέρ και κοστούμια. Καλό είναι να αποφεύγετε τα φαρδιά παντελόνια και τις παντελόνες.

2. Αν έχετε μεγάλο στήθος, λεπτούς γοφούς, αδύνατα πόδια και περιττό λίπος στο στομάχι και την κοιλιά: φορέστε μπλούζες και φορέματα με κόψιμο κάτω από το στήθος. Το κόψιμο «αμπίρ» κρύβει αισθητά το στομάχι και την κοιλιά. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στον τύπο παντελονιού που θα επιλέξετε, αποφύγετε τα στενά παντελόνια και τα κολάν, και προτιμήστε τις πιο φαρδιές γραμμές.

3. Όταν το βάρος είναι μοιρασμένο σε όλο το σώμα: τα περισσότερα ρούχα για εύσωμες ταιριάζουν σε αυτόν το σωματότυπο, αρκεί να είναι ρούχα σε εφαρμοστή γραμμή, ώστε να αναδεικνύονται οι καμπύλες. Καλό είναι να αποφύγετε τα ριχτά ρούχα και να δώσετε έμφαση στο ντεκολτέ και στη μέση.

4. Αν έχετε φαρδιές πλάτες και μπράτσα, μικρό στήθος και είστε πιο στενή από τη μέση και κάτω: προτιμήστε μπλούζες, πουκάμισα και σακάκια σε στενές γραμμές και μακριές φούστες σε ίσια γραμμή ή με ελαφρά φυλλαράκια στο κάτω μέρος, ώστε η φιγούρα σας να φαίνεται πιο ψηλή και να μοιράζεται ισόποσα ο όγκος. Μπλούζες με μεγάλο χαμόγελο, καλύπτουν όμορφα τους ογκώδεις ώμους αυτού του σωματότυπου.


Άρθρο αρχείου

Γιούλη Θεοδωροπούλου

Continue Reading

Εκδηλώσεις

Διοργάνωση #JobDay στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη» από τo skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα  

To skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμαριάς, διοργανώνουν για πρώτη φορά το #JobDay Καλαμαριάς ,την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 από τις 10:00 έως τις 16:00 στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς “Μελίνα Μερκούρη”, Μεταμορφώσεως 7.

Το #JobDay Καλαμαριά απευθύνεται σε όποιον αναζητά εργασία ή σκέφτεται να αλλάξει επάγγελμα και θέλει να διευρύνει τις γνώσεις και τις δεξιότητές του δημιουργώντας ένα καλύτερο βιογραφικό και λαμβάνοντας όλες εκείνες τις πληροφορίες που θα τον βοηθήσουν να γίνει περιζήτητος στην αγορά εργασίας.

Μέσα από ενδιαφέρουσες εισηγήσεις, οι ομιλητές μας, οι οποίοι προέρχονται από κλάδους που σχετίζονται με την αγορά και την εύρεση εργασίας, θα επιχειρήσουν με διαδραστικό τρόπο και σύγχρονη ματιά να ενισχύσουν τη δυναμική και τις γνώσεις του ενδιαφερόμενου κοινού. Ακολουθεί το πρόγραμμα:

  • 10:00-10:30, Χαιρετισμοί
  • 10:30-11:15, Έλενα Τσίτσελα, Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Σταδιοδρομίας, Role Play συνέντευξης επιλογής προσωπικού
  • 11:30-12:15, Νίκος Σαπουντζής, End Results Certified Life & Business Coach, Personal Branding: Πώς να προωθώ τον εαυτό μου
  • 12:30-13:15, Έλενα Τερέζα Βασιλείου, Career Development Trainer, Elevator pitch: Πώς να παρουσιάζομαι σε 1 λεπτό
  • 13:30-14:15, Ελένη Κολλήγα, eCommerce & Digital Marketing Consultant, Τα social media κατά την αναζήτηση εργασίας
  • 14:30-15:15,Αλέξανδρος Γκαγκαλνάς, Sales & Business Coach, Αλλαγή καριέρας σε κάθε ηλικία: Πώς να τα καταφέρω

Ακόμη, ως παράλληλη δράση θα προσφέρονται:

  • Επαγγελματικός προσανατολισμός by Employ edu
  • CV & Interview Tips by SKG Education
  • Εργασιακά δικαιώματα by ΙΝΕ/ΓΣΕΕ
  • Starting up your start-up by OK!Thess

Ταυτόχρονα, στον χώρο θα βρίσκονται εταιρίες των οποίων οι εκπρόσωποι θα διεξάγουν συνεντεύξεις με τους υποψηφίους που αναζητούν εργασία.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Παρέχονται βεβαιώσεις παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Όσοι επιθυμούν να επισκεφτούν το #JobDay δήμος Καλαμαριάς, μπορούν να δηλώσουν δωρεάν συμμετοχή στο https://jobdays.gr/jobday-kalamaria2024 στην αντίστοιχη φόρμα.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ, επικοινωνήστε:

Μαίρη Κατσαπρίνη, Communication Strategist, skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα, 6947997884, [email protected]

Ελένη Γραμματικοπούλου 2313314502 [email protected]          

Ματίνα Καραγιάννη 2313314233 [email protected]                

Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής & Δημόσιας Υγείας- Γραφείο Συμβουλευτικής για Θέματα Απασχόλησης

Continue Reading

Εκδηλώσεις

“Βήματα για την Υγεία: Πεζοπορία στο Δάσος του Σέιχ Σου”

Η «Ιμερόεσσα», ο Πανελλήνιος Σύλλογος Στήριξης Ατόμων με Παχυσαρκία, στοχεύοντας στην ενημέρωση κι ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από τη νόσο της παχυσαρκίας κι αναγνωρίζοντας τη σημασία και αναγκαιότητα της άθλησης για τη καλύτερη σωματική και ψυχική μας υγεία, διοργανώνει ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ την Κυριακή 19 Μαΐου 2024, στο δάσος του Σέιχ Σου της Θεσσαλονίκης, με ώρα έναρξης 09:00 π.μ.

Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του μεγάλου Έλληνα ορειβάτη Αντώνη Συκάρη, ο οποίος έχασε τη ζωή του στις 12 Απριλίου 2022, κατεβαίνοντας από την κορυφή Dhaulagiri της οροσειράς των Ιμαλαΐων.

Θα πραγματοποιηθούν τρεις πεζοπορικές διαδρομές των 1,5km, 4,2km και 6,5km.
Σημείο εκκίνησης διαδρομών το Parking έναντι του ξενοδοχείου «Φιλίππειο»

• Η πρώτη διαδρομή του 1,5km ενδείκνυται για παιδιά, καθώς στη μέση της διαδρομής θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τη σωστή διατροφή και την άσκηση μέσω διαδραστικών παιχνιδιών.
Κόστος 3 ευρώ.
• Η δεύτερη διαδρομή των 4.2km απευθύνεται σε παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας καθώς και σε ενήλικες που επιθυμούν να γνωρίσουν την ομορφιά της πεζοπορίας.
Κόστος 5 ευρώ.
• Η διαδρομή των 6.5km απευθύνεται σε ενήλικες και πραγματοποιείται εις μνήμην του Αντώνη Συκάρη.
Κόστος 8 ευρώ.

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί αναμνηστικό δώρο καθώς και νερό, φρούτα και μπάρες.

Στη λήξη της πεζοπορίας θα πραγματοποιηθούν ομιλίες για τον ορειβάτη Αντώνη Συκάρη, για τη σημαντικότητα της άσκησης στην ζωή μας και την συμβολή της επαφής με τη φύση στην ψυχική υγεία.
Μεγάλος υποστηρικτής της διοργάνωσης είναι η Experience Outdoor Activities.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Τμήματος Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Πρόνοιας του Δήμου Θεσσαλονίκης

Στο πλαίσιο του κοινωνικού χαρακτήρα του συλλόγου, μέρος των εσόδων θα διατεθούν για την οικονομική στήριξη ατόμου με νοσογόνο παχυσαρκία.

Δηλώσεις συμμετοχής:
Κατάθεση στο Λογαριασμό Εθνικής Τράπεζας
ΙΒΑΝ GR1301102100000021000943825
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ ΙΜΕΡΟΕΣΣΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΜΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΘΕΤΗΡΙΟΥ ΣΤΟ EMAIL [email protected] ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ, ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ, ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ.

Όροι συμμετοχής
Κατά την δήλωση συμμετοχής ο συμμετέχων πρέπει να γνωρίζει και να συμφωνεί με τους παρακάτω όρους:
1. Οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να υπακούν στις οδηγίες του συνοδού καθ’ όλη τη διάρκεια της πεζοπορίας.
2. Κάθε συμμετέχων φέρει την αποκλειστική και πλήρη ευθύνη για τη συμμετοχή του.
3. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης ενδέχεται να τροποποιηθεί ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.

Continue Reading

Trending