Connect with us

Μόδα

Κατερίνα Κοντή: Μέσα από τα μάτια ενός Στυλίστα.

Μόδα, Ομορφιά , Έμπνευση, Δημιουργικότητα ,Στυλ, με λίγα λόγια Στυλίστας.

Πόσα πολλά αλήθεια μπορούν να συνδεθούν σε μια εικόνα, σε ένα όνειρο?

Θέλετε να μάθετε? 

Φανταστείτε ότι βλέπετε ένα όνειρο, ένα περιβάλλον με στάχυα, όχι πολύ χρώμα κι εσείς να κάθεστε κάπου εκεί  αλλά να μην νιώθετε , ιδιαίτερα όμορφα.

Τώρα σκεφτείτε να κάθεστε στο ίδιο μέρος φορώντας όμορφα, ρούχα που σας κολακεύουν, λαμπερά αξεσουάρ ,που πάντα θέλατε αλλά δεν τολμούσατε!

Μα αλήθεια πόσο πολύ σας  ταιριάζουν?Και κάπου εκεί δίπλα σας να κάθετε εκείνη η νεραϊδόύλα!

Ναι , ναι με αυτό το ραβδάκι που σας μεταμορφώνει  τον πιο όμορφο εαυτό σας!

Ε,  αυτή η νεραιδούλα είναι ο Στυλίστας σας. Αυτό ακριβώς κάνει!

Αυτή   είναι η δουλειά ενός Στυλίστα!Να  σας μεταμορφώσει  στην ωραιότερη εκδοχή  του εαυτού σας, να σας κάνει να νιώθετε χαρούμενοι και να ξεχωρίζετε!

Σε συνεργασία πάντα μαζί σας, γιατί σημασία    για εμάς έχετε   εσείς και οι δικές σας ανάγκες.

Ο στυλίστας δεν επιλέγει τυχαία το συγκεκριμένο επάγγελμα!Πρέπει να το αγαπάει, να είναι κομματι του,  να νιώθει πάθος ,  να το νιώθει όνειρό του!Να ενημερώνετε συνέχεια, να διαβάζει, να εξελίσσετε!

Να βρίσκετε πάντα  στην πρώτη γραμμή ,να μαθαίνει συνέχεια, έτσι ώστε να δίνει στους πελάτες του, την  πιο ξεχωριστή ,την πιο στυλάτη και πιο πρωτοποριακή εικόνα τους,!

Αυτό ακριβώς θέλει να δημιουργήσει  ένας στυλίστας, αυτό τον εξιτάρει! Κουραστικό  σας ακούγεται?

Κι όμως  ΄όλο αυτό   που σε κάποιους μπορεί να ακούγεται κουραστικό, για  αυτόν αποτελεί διασκέδαση!

 Μα δεν είναι η μόδα και το στυλ, ένα παρτυ?       

 Μπορεί να φτιάξει μια ιστορία και να το μεταμορφώσει σε εικόνα! Και όχι μόνο! Θα σας δείξει και  θα  οργανώσει  την γκαρνταρόμπα σας , αλλά και θα σας προτείνει αυτά που σας        ταιριάζουν σύμφωνα με τα trends της μόδας ,της εποχής αλλά και το στυλ σας.Θα πάει μαζί σας στα μαγαζιά  η θα πάει εκείνος για εσάς και θα φροντίσει για την νέα, υπέροχη εικόνα σας.

Θα σας μάθει ότι το διαχρονικό   θα πρέπει να μείνει  στην ντουλάπα σας, και ότι η βιώσιμη μόδα,   δεν είναι απλά μόδα, αλλά η ελπίδα για το περιβάλλον και την ζωή μας!.Θα σας μιλήσει και για την ανακύκλωση. 

Και αυτό γιατί η φαντασία θέλει έμπνευση και η έμπνευση καθαρές εικόνες, άρα πάνω από όλα καθαρό περιβαλλον!

Ενας στυλίστας  επίσης  επιμελείται φωτογραφήσεις,  editorial σε περιοδικά, fashion show,  και πολλά αλλά!

Να  θυμάστε ένας Στυλίστας  κάνει  την  ζωή σας ευκολότερη, ομορφότερη αλλά και ευφάνταστη !

Για μένα είναι το μόνο που θέλω να κάνω στην ζωή μου και χαίρομαι που πραγματοποιώ το όνειρο μου! Όσο για εσάς να θυμάστε όπως είπε ο  Yves Saint Laurent . <Η μόδα ξεθωριάζει, το στυλ είναι αιώνιο>!!

Μόδα

Οταν το street style συναντά την υψηλή ραπτική.

Τι πιο δημιουργικό και όμορφο δύο ετερόκλητα brand να ενώνουν  τις δυνάμεις τους για της ανάγκες μιας φωτογράφισης. Το πάντρεμα αυτό το έχουμε δει πολλές φορές να συμβαίνει σε διάφορα φωτογραφικά concept , όπως και σε τηλεοπτικές σειρές και ήρωες. Ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα δεν είναι άλλο απο την Carrie Bradshaw την πρωταγωνίστρια της τηλεοπτικής σειράς Sex and the City.  Είδαμε τούλινες φούστες να είναι άψογα συνδυασμένες με denim jackets η και ακόμα με hoodies , δημιουργώντας παγκόσμιες τάσεις στην βιομηχανία της μόδας. Πάμε να γνωρίσουμε τα δύο ελληνικά αυτά brand που ένωσαν τις δυνάμεις τους στις συγκεκριμένες φωτογραφίες. 

 ALKMINI fashion

Η σχεδιάστρια ALKMINI, μετά από τις σπουδές μόδας στην Ελλάδα και Αγγλία, επιστρέφει στην Ελλάδα και ιδρύει το 1996 σε ηλικία 20 ετών το δικό της ατελιέ μόδας. Αμέσως ξεκινάει να δημιουργεί γυναικεία μόδα και το επόμενο έτος παρουσιάζει την πρώτη της συλλογή με βραδινά φορέματα. Πολύ σύντομα παρουσιάζει και την πρώτη της νυφική συλλογή και μέχρι σήμερα έχει σταθερά ανοδική και δημιουργική πορεία παρουσιάζοντας κάθε χρόνο τις συλλογές της από βραδινά και νυφικά φορέματα. Κάθε κολεξιόν ALKMINI, διακρίνεται για τις δημιουργίες υψηλής ραπτικής που συνδυάζουν την κομψή θηλυκότητα, την διακριτική πολυτέλεια, την φινέτσα εμπεριέχοντας μια δόση λάμψης και θεατρικότητας. 

ANEMI clothing

Είναι μια εταιρεία λιανικού εμπορίου που δραστηριοποιείτε για πάνω απο 40 χρόνια. Με έδρα την πόλη της Θεσσαλονίκης και σχεδιαστική ομάδα σε Ελλάδα και Ιταλία προσφέρει στους καταναλωτές μοναδικά casual – καθημερινά κομμάτια. Σε ενα συνεχώς αναπτυσσόμενο δίκτυο λιανικής και χοντρικής πώλησης παραμένει ενα απο τα brand που ξεχωρίζουν στο είδος τους. Η εταιρεία απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες με μοναδικά κομμάτια πολλά εκ των οποίων είναι φτιαγμένα στο χέρι.

Το πάντρεμα των δύο αυτών εταιρειών δεν θα μπορούσε να μην είναι επιτυχημένο . Απολαύστε !!!

Photograpfer : Thalia Zerfou

Mua & Hair : Vaggelis Kolokotrwnis

Styling : Lazaros Orfanidis

Styling assistant : Lydia Tsami

Model : Kate Maslenok / Nolimits model agency

Gown : Alkmini

Custom made Jacket : Anemi clothing

Special thanks the “Brothers in Law” burgers for the hospitality

Continue Reading

Μόδα

Προγραμματισμός ταξιδιού με… απρόβλεπτο καιρό. Τα must have της βαλίτσας σου

Το επόμενο ταξίδι σου σε περιμένει και ήρθε η ώρα να γεμίσεις τη βαλίτσα σου με τα αγαπημένα σου συνολάκια. Όλες μας θα θέλαμε να στριμώξουμε όλη τη ντουλάπα, ειδικά όταν ο καιρός μπορεί να “παίξει” απρόβλεπτα παιχνίδια. Πολλές φορές μάλιστα έχουμε αναγκαστεί και να απορρίψουμε ένα outfit για ένα πιο ζεστό. Κι όμως, το στυλ δε χρειάζεται θυσίες, αλλά έξυπνες επιλογές. 

Αν λοιπόν δε θες να υπερφορτωθείς με ρούχα, που μπορεί και να μη φορέσεις, αλλά παράλληλα επιζητάς τη ζεστασιά, την άνεση και τη θηλυκότητα, εδώ σου έχουμε πέντε διαφορετικές στυλιστικές συμβουλές που θα απογειώσουν το look σου, ανεξάρτητα από τον καιρό που θα συναντήσεις!

1.   Πρόσθεσε τα ισοθερμικά στην γκαρνταρόμπα σου

Πρόκειται ίσως και από τις πιο έξυπνες αγορές που θα μπορούσες να κάνεις για τη ντουλάπα σου. Το κλειδί για ένα σωστό και ζεστό ντύσιμο δεν είναι τα πολλά και χοντρά ρούχα. Πολλοί μάλιστα αμελούμε το ισοθερμικό, θεωρώντας ότι οι άπειρες στρώσεις ρούχων μπορούν να “κρατήσουν” το κρύο μακριά.

Για αλλαγή, σκέψου να επενδύσεις σε γυναικεία ισοθερμικά που θα διατηρήσουν σταθερή τη θερμοκρασία του σώματός σου, πετυχαίνοντας την ιδανική ισορροπία ζεστασιάς σε όλο το κορμί σου. Επιπλέον, όχι μόνο σε βοηθούν να αναδείξεις το προσωπικό σου στυλ χωρίς να ανησυχείς για το κρύο, αλλά σου επιτρέπουν και να κινηθείς με ευελιξία, αφού η άνετη και ελαστική τους εφαρμογή αγκαλιάζει υπέροχα το σώμα σου. Και ένα έξτρα πλεονέκτημα; Δεν πιάνουν καθόλου χώρο στη βαλίτσα σου! Έτσι, μπορείς να πακετάρεις εκείνο το συνολάκι που ήθελες να στριμώξεις!

2.   Δοκίμασε το layering με ζιβάγκο

Ένα από τα πιο basic, χειμωνιάτικα μπλουζάκια που θα μπορούσες να έχεις στη γκαρνταρόμπα σου είναι το ζιβάγκο. Αποτελεί ένα από τα πιο trendy και διαχρονικά κομμάτια, που βγαίνει σε άπειρα χρώματα για εκπληκτικούς συνδυασμούς. Ιδανικά για casual, αλλά και για επίσημες εμφανίσεις, τα ζιβάγκο προσδίδουν ένα πιο κομψό look στο outfit σου, ενώ παράλληλα καλύπτουν και κρατούν ζεστό τον λαιμό σου.


Χρησιμοποίησε το ζιβάγκο ως το base κομμάτι σου και πειραματίσου με layers. Δοκίμασε επίσης να το συνδυάσεις με ένα μακρύ μαύρο παλτό για να δώσεις έναν πιο εκλεπτυσμένο χαρακτήρα στο σύνολό σου για τις πρωινές και βραδινές σου εμφανίσεις. Ακόμα, μη διστάσεις να το σετάρεις με το αγαπημένο σου πουκάμισο. Όσο κι αν χαλάσει ο καιρός στο ταξίδι σου, μην τον αφήσεις να σου στερήσει ένα πιο ανοιξιάτικο ρούχο! Άλλωστε, αυτός είναι και ένας τρόπος για να αξιοποιήσεις κάθε κομμάτι που τελικά χώρεσε στη βαλίτσα σου!

3.   Τυλίξου με ένα blanket scarf

Πρόκειται για την τελευταία τάση της μόδας που έχει καταλήξει να γίνει το απόλυτο go-to outfit για πολλές γυναίκες τις κρύες μέρες του χειμώνα. Πάρε το αγαπημένο σου oversized κασκόλ και φόρεσέ το με διαφορετικούς τρόπους. Τύλιξέ το γύρω από τον λαιμό σου, ρίξ’ το πάνω σου σαν κουβέρτα, ή πέρασέ το μέσα από τη ζώνη σου. Έτσι, μπορείς να “παίξεις” με τη μόδα και να ανακαλύψεις το προσωπικό σου στυλ.

 Πώς θα σου φαινόταν να μην αποχωριστείς τη ζεστή σου κουβέρτα τα κρύα πρωινά; Τα blanket scarves είναι τα μόνα που μπορούν να προσφέρουν την ίδια αίσθηση ζεστασιάς και άνεσης που θα ένιωθες στο κρεβάτι σου και να προσθέσουν μια ιδιαίτερη φινέτσα στο look σου. Ένταξέ το στις αποσκευές σου και απογείωσε ακόμα και τις πιο απλές εμφανίσεις σου!

4.   Κάνε ένα upgrade στα φούτερ σου

Τα πολυφορεμένα φούτερ αποτελούν σίγουρα ένα από τα staples της γυναικείας ντουλάπας και σίγουρα δεν πρέπει να λείπουν και από τη βαλίτσα σου. Μπορεί στο μυαλό σου να τα προσδιορίζεις ως ένα cozy ρούχο για το σπίτι ή για τη γυμναστική σου, όμως με το κατάλληλο styling, μπορείς να τα εντάξεις σε κάθε συνολάκι, casual, office ή και επίσημο. Την ίδια στιγμή, δε θα χρειαστεί να ανησυχείς για το καιρό, αφού αποτελούν την πιο ασφαλή επιλογή για τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Αντί να βάλεις ένα πιο λεπτό μπλουζάκι μαζί με τη φούστα σου, ρισκάροντας να κρυώσεις, οι fashionistas προτείνουν τολμηρούς συνδυασμούς με hoodies. Μαζί με ένα οπάκ καλσόν και ψηλές μπότες, το στυλ σου θα μεταμορφωθεί.

5.   Αναβάθμισε το look με statement μπότες

Το σώμα σου μπορεί να προφυλαχθεί από το κρύο με τα κατάλληλα ρούχα που προαναφέραμε, αλλά τί γίνεται με τα παπούτσια; Αρκεί να πάρεις μόνο ένα ζευγάρι sneakers; Η απάντησή μας είναι καλύτερα να μη γεμίζεις τη βαλίτσα σου με εκατοντάδες παπούτσια που δεν πρόκειται να φορέσεις. Αντίθετα, μια ενδιαφέρουσα πρόταση θα ήταν να βάλεις ψηλές μπότες ή αρβυλάκια που θα κρατήσουν ζεστά τα πόδια σου και θα κάνουν το σύνολό σου να φαίνεται ανεπιτήδευτα κομψό και θηλυκό.

 Είτε σκοπεύεις να βάλεις φόρεμα, φούστα ή το κλασικό σου τζιν, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έχεις φτιάξει ένα αξιοζήλευτο street style outfit. Εξάλλου, τίποτα δεν μπορεί να πάει λάθος, αφού ταιριάζουν σχεδόν με όλα!

Κάθε εξόρμηση μπορεί να έχει τα αναπάντεχά της. Εσύ, όμως δε χρειάζεται να αγχώνεσαι! Ό,τι και αν σου επιφυλάσσει ο καιρός, με το σωστό planning, ακόμα και τα πιο basic κομμάτια θα σε κρατήσουν ζεστή και κομψή! 

Continue Reading

Μόδα

Χριστίνα Χαροκόπου (The Briteline) | Μόδα με λάμψη

Η Χριστίνα Χαροκόπου είναι η δημιουργός του fashion brand THE BRITELINE® και του Concept APHRODITE REIVENTED®, που είναι αφιερωμένο στην εσωτερική ομορφιά, αξία και δύναμη της Γυναίκας.

  • Κυρία Χαροκόπου: Μπορείτε να μας μιλήσετε για το μήνυμα ”Reinvent Yourself” και πως δημιουργήσατε το Concept  Aphrodite Reinvented®

REINVENT YOURSELF είναι το μήνυμα – προτροπή  που αναφέρεται σε κάθε καινούργια αρχή στη ζωή μας.  Κάθε καινούργια αρχή που μας οδηγεί σε ένα  “ φωτεινότερο αύριο”. Ένας νέος προσανατολισμός. Προυποθέτει μία εκ νέου ενδοσκόπηση, επανεκτίμηση και ανασύνταξη των δυνάμεων και δυνατοτήτων μας. Αυτό μου συνέβη όταν δημιούργησα  το Concept  APHRODITE  REINVENTED®. Η Αφροδίτη που επανεφηύρα είναι το σύμβολο που προέκυψε από το σύνολο των προσωπικών εμπειριών μου όταν έφτασε η ώρα να επαναπροσδιορίσω τον εαυτό μου και την πορεία μου στη ζωή.

  • Που απευθύνεται το μήνυμά σας και που θέλετε να φτάσει?              

Σε κάθε Γυναίκα σ’ όλο τον κόσμο. APHRODITE REINVENTED® είναι «Το αιώνιο γυναικείο πνεύμα, ομορφιά και δύναμη που κινείται με γενναιότητα κι’ αισιοδοξία προς το μέλλον» μεταφέροντας το μήνυμα «REINVENT YOURSELF”, την προτροπή προς μία προσωπική “επανεφεύρεση”. Η Ελληνίδα Θεά της ομορφιάς και του έρωτα  που συμβολίζει την Παγκόσμια Γυναίκα επαναπροσδιορίζεται με βάση την εσωτερική της ποιότητα, αξία και δύναμη – όχι μόνο με την εξωτερική ομορφιά της. Αυτη η συνειδητοποίηση είναι που την βοηθά να ξεπερνά τις δυσκολίες και τα εμπόδια και την οδηγεί σε μία ευτυχισμένη πορεία με νόημα στη ζωή και αυτό το μήνυμα θέλω να περάσω  στις γυναίκες μ’ αυτό το Concept.

  • “Let The Star Guide you”! Μιλήστε μας για το συμβολισμό και το νόημά του.                  

Το άστρο αυτό είναι η εσωτερική μας πυξίδα με σημεία του ορίζοντα το αξιακό μας σύστημα. Με δυνατές, σταθερές και διαχρονικές αξίες είμαστε προσανατολισμένοι σωστά για την συνειδητή πορεία μας στη ζωή και την επίτευξη των στόχων μας.

Το άστρο αυτό θα λάμψει μέσα μας όταν πάψουμε να επηρεαζόμαστε από εξωτερικούς παράγοντες χωρίς ουσία. ¨Οταν ορίσουμε εμείς το ποιές είμαστε, όταν μάθουμε να εκτιμούμε  σωστά την Αξία μας.

  • Ποιές είναι οι αντιδράσεις των γυναικών που προτιμούν τις δημιουργίες σας?

« Βλέπω τον εαυτό μου σαυτή τη γυναικεία φιγούρα που μου δίνει τόση δύναμη και αισιοδοξία»!   Αυτός είναι ο σκοπός του brand THE BRITELINE® και προσωπικός μου στόχος και αισθάνομαι υπέροχα όταν το ακούω!!! Η Συλλογή “Aphrodite Reinvented® Line” είναι αφιερωμένη “ στην παγκόσμια γυναίκα” , μεταφέροντας ένα μήνυμα επαναπροσδιορισμού του “φεμινισμού” πέρα κι’ έξω από τις τρέχουσες τάσεις και στερεότυπα που δεν ενισχύουν θετικά την βαθύτερη έννοια και ουσία του.

  •  Πιστεύετε ότι η Μόδα πρέπει να έχει ένα θετικό μύνημα?

Ναι, η Μόδα  – όπως και όποιος ή ό,τι απευθύνται σε μεγάλο αριθμό ανθρώπων και τον επηρεάζει – πρέπει να εκπέμπει ένα θετικό μήνυμα, να εμπνέει και να παρακινεί σε κάποιες θετικές ενέργειες στη ζωή.

  • Ποιό μήνυμα θέλετε να στείλετε στις γυναίκες μέσα από το Concept APHRODITE REINVENTED® για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας?

Να καταλάβουν ότι η δύναμη πηγάζει από μέσα τους. Να καταρρίψουν τα λάθος πρότυπα, επιρροές, στερεότυπα και εξαρτήσεις. Να πιστέψουν στον εαυτό τους και στις δυνατότητές τους και να μετατρέψουν την εσωτερική τους ομορφιά και αξία σε κινητήριο δύναμη για την επίτευξη των στόχων τους.

Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά στην ιστοσελίδα www.thebriteline.com

Continue Reading

Trending