Connect with us

Ομορφιά

Μειωτική στήθους – όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Πολλές ασθενείς αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητα τους εξαιτίας του μεγάλου μεγέθους των μαστών τους. Η λεγόμενη μεγαλομαστία ή σε κάποιες περιπτώσεις γιγαντομαστία συχνά προκαλεί έντονους πόνους στην περιοχή του αυχένα ή της πλάτης των ασθενών. Πολλές φορές παραπονιούνται για δερματικούς ερεθισμούς ή εκζέματα στην περιοχή της υπομάστιας αύλακας, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται σε πολλές δραστηριότητες της καθημερινότητας τους. Είναι σύνηθες ακόμη να μας μεταφέρουν οι ασθενείς πως εξαιτίας του μεγάλου μεγέθους και του βάρους των μαστών τους, δυσκολεύονται να αθληθούν ή ακόμη και πως δυσκολεύονται στην εργασία τους.

Η αντιμετώπιση του ζητήματος της μεγαλομαστίας ή γιγαντομαστίας γίνεται με τη χειρουργική μέθοδο της μειωτικής μαστών. Είναι μια επέμβαση σχετικά ανώδυνη, μετά την οποία οι ασθενείς αναρρώνουν πάρα πολύ γρήγορα και επανέρχονται μετά από ένα διάστημα περίπου 14 ημερών σε κανονικούς ρυθμούς καθημερινότητας. Συνιστάται σε ότι αφορά το κομμάτι των αθλητικών δραστηριοτήτων να περιμένουν λίγο παραπάνω και να ξεκινήσουν μετά από περίπου 4 εβδομάδες.

Προεγχειρητικά θα πρέπει να υπάρχει μια πρόσφατη διαγνωστική εξέταση των μαστών (μαστογραφία έτους ή υπέρηχος μαστών εξαμήνου). Το αφαιρούμενο τμήμα των μαστών (λίπος και μαστικός αδένας) αποστέλλεται για ιστοπαθολογική εξέταση προκειμένου να αποκλειστεί το ενδεχόμενο κακοήθειας.

Πριν προχωρήσουμε στην επέμβαση προηγείται ενδελεχής σχεδιασμός, εξατομικευμένη προσέγγιση και προσαρμογή του μεγέθους των μαστών στο σωματότυπο της ασθενούς. Η επέμβαση διαρκεί περίπου 2,5 με 3 ώρες και συνιστάται η ασθενής να παραμείνει για μια νύχτα στην κλινική. Μετεγχειρητικά εφαρμόζεται ένας ειδικός συμπιεστικός στηθόδεσμος, τον οποίο θα πρέπει να φορά η ασθενής για περίπου 6 εβδομάδες.

Χρησιμοποιούνται απορροφήσιμα ράμματα και η ασθενής καλείται μετά από τρεις εβδομάδες να ξεκινήσει με τη φροντίδα των ουλών, προχωρώντας σε ένα καθημερινό μασάζ των ουλών χρησιμοποιώντας μια επουλωτική κρέμα.

Το τελικό αποτέλεσμα μετά την επέμβαση διαμορφώνεται με το πέρας ενός έτους. Ήδη όμως από τις πρώτες μετεγχειρητικές ημέρες οι ασθενείς διαπιστώνουν τη μεγάλη αλλαγή στο σώμα τους και αντιλαμβάνονται μια ελάφρυνση στην περιοχή της σπονδυλικής τους στήλης.

Συμπερασματικά λοιπόν μπορούμε να πούμε ότι η μειωτική μαστών είναι μια χειρουργική επέμβαση ικανή να αλλάξει προς το καλύτερο την καθημερινότητα των ασθενών και να ελαχιστοποιήσει τους έντονους πόνους στην περιοχή της σπονδυλικής στήλης. Απαραίτητη προϋπόθεση η λεπτομερής προεγχειρητική ανάλυση και σχεδίαση, ούτως ώστε να επιτευχθεί το ιδανικό αποτέλεσμα για την ασθενή.

Περικλής Δ. Καραϊσκάκης

Πλαστικός Χειρουργός

Ειδικευθείς στη Γερμανία

τ. αναπλ. δ/ντής κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής St. Josef Hospital Essen-Kupferdeh

www.drkaraiskakis.gr

Ομορφιά

Η θερμοκρασία ανεβαίνει, καιρός να ανανεώσεις την ρουτίνα περιποίησης του προσώπου σου.

Με το καλοκαίρι προ των πυλών έχει έρθει η ώρα να αλλάξεις τις συνήθειες σου. Το δέρμα σου καλείται να αντιμετωπίσει νέες περιβαλλοντικές συνθήκες και ο ρόλος σου είναι να το προστατέψεις.

Οι υψηλές θερμοκρασίες που μας αφυδατώνουν, η υγρασία και η έκθεση στην επιβλαβή ακτινοβολία UV είναι οι βασικοί παράγοντες για τους οποίους καλούμαστε να προσαρμόσουμε την ρουτίνα περιποίηση μας, προκειμένου να διατηρήσουμε ένα υγιές και λαμπερό δέρμα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η κατάλληλη ενυδατική κρέμα πλούσια σε υαλουρονικό οξύ είναι το κλειδί για τη διατήρηση της ενυδάτωσης του δέρματος. Τις πρωινές ώρες επίλεξε μια ελαφριά, μη λιπαρή ενυδατική κρέμα που θα απορροφάται γρήγορα από το δέρμα σου. Το υαλουρονικό οξύ έχει την ικανότητα να συγκρατεί περίπου 1.000 φορές το βάρος του σε νερό, το γεγονός αυτό το καθιστά τον κύριο ενυδατικό παράγοντα της επιδερμίδας μας. Σε κάθε περίπτωση μην ξεχνάς τη σημασία της ενυδάτωσης από μέσα προς έξω. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες θα πρέπει να πίνεις 2 με 2,5 lt νερού στη διάρκεια της ημέρας .

Προστατέψου από την ακτινοβολία UV που προκαλεί την φωτογήρανση. Επιτακτική ανάγκη είναι η χρήση ενός ποιοτικού αντηλιακού με υψηλό δείκτη προστασίας. Φόρα το αντηλιακό σου πριν βγεις από το σπίτι, πριν πας στην εργασία σου, ακόμη κι αν βγεις για λίγη ώρα για μία βόλτα ή τα καθημερινά ψώνια. Ο ήλιος στην χώρα μας είναι επιθετικός τους καλοκαιρινούς μήνες και το αντηλιακό μας είναι η ασπίδα προστασία μας απέναντι στις ακτίνες UV. Επίλεξε το αντηλιακό που σου ταιριάζει σε υφές και αρώματα, προτίμησε όμως κάποιο από αυτά που περιέχουν ενυδατικούς παράγοντες και μην ξεχνάς να το ανανεώνεις κατά την διάρκεια της μέρας.

Το βράδυ πρέπει να αφιερώσεις λίγο χρόνο για την καθαριότητα του προσώπου σου. Η αφαίρεση του μακιγιάζ και η απομάκρυνση των ρύπων, επιτρέπει στο δέρμα σου να “αναπνέει”, να παραμένει υγιές και ζωντανό. Στη συνέχεια εφάρμοσε μία κρέμα με αντιοξειδωτικούς παράγοντες , όπως η νιασιναμίδη. Η νιασιναμίδη κερδίζει έδαφος τους καλοκαιρινού μήνες, έναντι άλλων δραστικών συστατικών με αντιοξειδωτική δράση, επειδή δεν προκαλεί φωτοευαισθησία. Είναι συμβατή με όλους τους τύπους δέρματος, δρα ενάντια στις ελεύθερες ρίζες και έχει αντιφλεγμονώδη δράση.

Με λίγη προσοχή και τα κατάλληλα κοσμητικά προϊόντα, μπορείς να απολαύσεις ένα υγιές και λαμπερό δέρμα καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Αρθρογράφοι :

Παναγιώτα Μαθιουδάκη,  Αισθητικός – Κοσμητολόγος

Μαρία Νίκου , Αισθητικός – Κοσμητολόγος

Laserskin Solutions (Αθήνα, Τρίκαλα)

Continue Reading

Ομορφιά

Βλέμμα που μαγνητίζει

Η αξιοποίηση του χαρακτηριστικού στοιχείου της μεσαίας ζώνης του προσώπου μας μπορεί να μας χαρίσει πιο έντονη έκφραση. Ιδανικό θεωρείται όταν η απόσταση μεταξύ των δύο ματιών είναι ίση με ένα μάτι, οι γωνίες του έσω και έξω ματιού βρίσκονται στην ίδια νοητή ευθεία και το μέγεθός τους είναι ανάλογο με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά.

Το ολοκληρωμένο μακιγιάζ τους περιλαμβάνει:

  • χρήση κρέμας
  • τοποθέτηση καλυπτικού με χρώμα για τους μαύρους κύκλους και τις τυχόν δυσχρωμίες του προσώπου
  • make up και πούδρα
  • βάση σκιάς στο πάνω βλέφαρο, αν πρόκειται να τοποθετηθούν σκιές
  • χρήση σκιών στο πάνω και κάτω βλέφαρο
  • υπογράμμιση με μολύβι ή eyeliner
  • τονισμός των βλεφαρίδων με μάσκαρα ή και τοποθέτηση ψεύτικων βλεφαρίδων,
  • συσχέτιση – διόρθωση των φρυδιών

Για την τοποθέτηση των σκιών στα μάτια προτείνονται δύο τρόποι χρήσης των χρωμάτων:

Ο πρώτος μιλάει για οριζόντιο μακιγιάζ ματιών, όπου η τοποθέτηση των χρωμάτων είναι σχεδόν παράλληλη. Το πιο ανοιχτό χρώμα μπαίνει κάτω από το τόξο του φρυδιού καθ’ όλο το μήκος του, το μεσαίο χρώμα στο κινητό βλέφαρο, σε ύψος που συναντά το ανοικτό χρώμα και το σκουρότερο στην εξωτερική γωνία του ματιού, περισσότερο ή λιγότερο προς την εσωτερική γωνία του, ανάλογα με το σχήμα ματιών του εκάστοτε ατόμου.

Ο δεύτερος τρόπος αφορά κάθετο μακιγιάζ, όπου η τοποθέτηση των χρωμάτων είναι πλαγιοκάθετη. Σύμφωνα με αυτόν τον τρόπο, το μάτι χωρίζεται σε τρία ίσα νοητά μέρη. Στο πρώτο 1/3 του, που ξεκινάει από την εσωτερική επιφάνεια του ματιού μπαίνει το ανοικτότερο χρώμα. Στο 2/3 μπαίνει το μεσαίο χρώμα, στο σημείο του βλεφάρου ακριβώς πάνω από την ίριδα. Το σκουρότερο θα φαίνεται στο τρίτο τμήμα του από το τελείωμα της ίριδας προς το τελείωμα του ματιού. Τα μεσαία και σκούρα χρώματα μπορούν να φτάνουν ως το φρύδι ή να σταματούν λίγο χαμηλότερα. Μακιγιάρουμε με σκιά μέρος ή και όλο το κάτω βλέφαρο κοντά στη γραμμή των βλεφαρίδων.

Το περίγραμμα των ματιών γίνεται με μολύβι ή eye1iner. Στα φυσιολογικά μάτια η γραμμή ξεκινά λεπτή απ’ την εσωτερική γωνία του, φαρδαίνει λίγο πάνω απ’ την ίριδα και καταλήγει λεπτότερη στην εξωτερική γωνία του ματιού. Η γραμμή τοποθετείται κοντά στη ρίζα των βλεφαρίδων, περισσότερο ή λιγότερο παχιά ανάλογα με το ύψος του κινητού βλεφάρου, το χρώμα που επιλέγουμε και την απόδοση που επιθυμούμε. Μπορεί να υπογραμμιστεί όλο το κάτω βλέφαρο ή τμήμα του.

Το χρώμα του προϊόντος που χρησιμοποιούμε για το περίγραμμα είναι αυτό που θα καθορίσει την προβολή ή την υποβάθμιση τμήματος του ματιού. Λαμπερό και ανοικτό για παράδειγμα χρώμα, το προβάλει. Σκούρο, σε μεγάλη έκταση βαραίνει το βλέμμα και δίνει την εντύπωση μεγάλου βάθους.

Μεγάλη σημασία έχουν και οι βλεφαρίδες, το μακιγιάζ των οποίων γίνεται με χρήση μάσκαρας πρώτα στο πάνω βλέφαρο από τη ρίζα προς το ελεύθερο άκρο τους και μετά ανοδικά προς τα έξω και πάνω. Τοποθετούμε μάσκαρα και στο κάτω βλέφαρο. Χτενίζουμε τις βλεφαρίδες με το ειδικό χτενάκι για την αποφυγή συγκέντρωσης υλικού.

Η γνώση της τοποθέτησης των έγχρωμων καλλυντικών ματιών με την κατάλληλη επιλογή χρωματικών τόνων εναρμονισμένων με το χρώμα της ίριδας συνθέτει την αρμονία για ένα ιδανικό βλέμμα που δεν περνά απαρατήρητο. Μαγνητίζει…


Άρθρο αρχείου

Μεγακλή Θεογνωσία

Continue Reading

Ομορφιά

“Τα ρούχα που αδυνατίζουν” 4 χρυσοί κανόνες

Δύο μόνο είδη ρούχων υπάρχουν, εκείνα που κολακεύουν το σώμα και εκείνα που κάνουν πιο έντονο το πρόβλημα.

Ακολούθησε τους 4 χρυσούς κανόνες και μάθε να κάνεις τις σωστές επιλογές για να νιώθεις πάντα όμορφη και κομψή.

Μήπως ανήκεις και εσύ στην κατηγορία των γυναικών που κοιτάζονται στον καθρέπτη και κάθε φορά αναρωτιόνται «με παχαίνει αυτό»;

Η απάντηση είναι απλή……….

Είτε φοράς πολύ μεγάλο νούμερο είτε το μικρότερο, τα ιδανικά και σωστά ρούχα είναι αυτά που δεν τονίζουν τα μειονεκτήματα σου είτε είναι πραγματικά είτε είναι φανταστικά, αλλά αντίθετα αναδεικνύουν τα προτερήματα σου.

Ο μόνος τρόπος για να πάψεις να κρίνεις διαρκώς την εμφάνισή σου και να νιώθεις υπέροχα, είναι να μάθεις να επιλέγεις τα ρούχα που σου ταιριάζουν.

Σύμμαχο σ’ όλα αυτά είναι: 4 χρυσοί κανόνες που θα σε βοηθήσουν να διαλέξεις με ακρίβεια τα ρούχα που κολακεύουν την σιλουέτα σου.

Κανόνας 1ος

Μονόχρωμο ντύσιμο

Το χρώμα είναι το πρώτο πράγμα που οι άλλοι προσέχουν στο ντύσιμό μας. Είναι το σικ και το αγαπημένο τρικ των σχεδιαστών της στιλιστικής κλπ.

Στην πράξη μονόχρωμο ντύσιμο σημαίνει να φοράς μόνο ένα χρώμα ή αποχρώσεις του ίδιου χρώματος από την κορυφή ως τα νύχια.

Το μονόχρωμο ντύσιμο οποιοδήποτε κι αν είναι το χρώμα δημιουργεί μια ισχυρή συνεχόμενη κάθετη γραμμή που επιμηκύνει το σώμα.

Δεν μπορεί να γίνει ποτέ βαρετό χρησιμοποιώντας διάφορα αξεσουάρ τα οποία θεωρούνται απαραίτητα για μία ιδιαίτερη και μοναδική εμφάνιση.

Κανόνας 2ος 

Σκούρα και ουδέτερα χρώματα

Τα σκούρα χρώματα κάνουν τη σιλουέτα να φαίνεται πιο λεπτή απ’ ότι τα ανοιχτά, γιατί απορροφούν το φως αντί να το αντανακλούν και να ξεχωρίζουν όπως γίνεται στις ανοικτές αποχρώσεις.

Όσο πιο σκούρο είναι το χρώμα τόσο λιγότερο φαίνονται οι λεπτομέρειες. Το ιδανικό σκούρο και τα ουδέτερα χρώματα είναι αυτά που συνδυάζονται εύκολα.

Δεν είναι απαραίτητο να φοράς πάντα σκούρα χρώματα αλλά υποχρεωτικά παρά μόνο ένα βασικά κομμάτια, σακάκια – παντελόνια – ταγιέρ – παλτό.

Αν θέλαμε να προσθέσουμε χρώμα επενδύουμε σ’ ένα τοπ μπλούζες, μαντίλια, αξεσουάρ (τα θεωρώ απαραίτητα).

Κανόνας 3ος

Σιλουέτα μια κάθετη γραμμή

Βασικός κανόνας διότι δείχνει το σώμα μακρύτερο. Το μυστικό είναι τα ρούχα να ισορροπούν στις αναλογίες σου και βρες την ισορροπία του δικού σου σωματότυπου.

 Α. Όταν το βάρος συγκεντρώνεται από τη μέση και κάτω. 

Η λύση είναι να προσθέσεις κάτι στο επάνω μέρος του σώματος για να αποσπάσεις την προσοχή από το κάτω μέρος.

Μαντίλια και εσάρπες, διάφορα στοιχεία έντονα, αξεσουάρ, μια ζώνη χαλαρή. Μεγεθύνουν το επάνω μέρος του σώματος και τραβούν το βλέμμα προς τα εκεί.

Β. Όταν το βάρος συγκεντρώνεται πάνω από τη μέση.

Η λύση είναι να τραβήξεις την προσοχή στα πιο αδύνατα σημεία σου, όπως στα πόδια, τους γοφούς ή το πρόσωπο.

Υιοθέτησε το ασύμμετρο look. Δημιούργησε κάθετες γραμμές πάνω από τη μέση. Προτίμησε μπλούζες με “V”. Διάλεξε το σωστό σουτιέν. Μια ζώνη χαλαρή.

Κανόνας 4ος

Χάρισε τα ρούχα που δεν σου κάνουν

Ποια είναι αυτά;

  1. Παντελόνια που δεν τραβάνε, οι οριζόντιες γραμμές που δημιουργούνται σε κάνουν φαρδύτερη.
  2. Φούστες που διαγράφουν έντονα τους γλουτούς.
  3. Κοντά σακάκια. Τα σακάκια πρέπει να φτάνουν κάτω από τους γλουτούς.
  4. Φούστες με λάθος μάκρος. Αν τα πόδια σας είναι παχιά οι μακρύτερες φούστες που σταματούν στο λεπτότερο σημείο της γάμπας σας ταιριάζουν καλύτερα.

Συμβουλή: ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗ ΜΟΔΑ

ΕΠΕΙΔΗ:

  • Είναι το χρώμα που αδυνατίζει περισσότερο απ’ όλα.
  • Ταιριάζει σ’ όλες τις ώρες και σ’ όλες τις εποχές.
  • Είναι εξαιρετικά κομψό τόσο μόνο του, αλλά και σε συνδυασμό με άλλα ρούχα.
  • Δεν είναι τόσο ευαίσθητο στους ελαφρούς καθημερινούς λεκέδες.
  • Είναι αρκετά ουδέτερο ώστε να το φοράς συχνά χωρίς κανείς να το προσέξει.

Υ.Γ. Αγαπήστε τα ελαττώματά σας και νιώστε μοιραία γυναίκα. Ο μύθος θεωρείται ξεπερασμένος αλλά “πουλάει” ακόμα πολύ.


Άρθρο αρχείου

Δέσποινα Τζόβα

Continue Reading

Trending