Connect with us

Επίκαιρα Πρόσωπα

Μελίνα Δαλδά: “Μια καινούργια μέρα είναι αύριο”

Η Μελίνα τελείωσε αισθητική μακιγιάζ καθώς και σχέδιο μόδας και κοσμημάτων και τώρα τελειώνει τη σχολή Αργυροχρυσοχοΐας…Και έχει ενθουσιαστεί πολύ γι’ αυτό γιατί είναι κάτι που αγαπάει πολύ και φυσικά νομίζει πως όλα αυτά την βοήθησουν ιδιαίτερα στην επαγγελματική της καριέρα.

  • Πείτε μας λίγα λόγια για την τωρινή ασχολία σας.

    Η ασχολία μου μέχρι τώρα κατά κύριο λόγο είναι το ίνσταγκραμ.Πάντα μου άρεσαν οι φωτογραφίες η μόδα και ό,τι έχει να κάνει με τη γυναίκα…Και γι’ αυτό αυτή τη στιγμή ξεκίνησα την δική μου επιχείρηση…Χρόνια τώρα ήθελα να δημιουργήσω κάτι δικό μου κάτι που να αγαπώ να με εμπνέει και να με εκφράζει…

    Αγαπάω οτιδήποτε χειροποίητο Και γι’ αυτό ασχολήθηκα με αυτό…Συγκεκριμένα η δουλεια μου το Aesthetic Candles Είναι μοναδικά χειροποίητα κεριά με πρότυπο την γυναίκα…Αρχικά μία τάση που ξεκίνησε από το εξωτερικό και μετά στην Ελλάδα είναι κάτι που πραγματικά με εντυπωσίασε και άρχισα να το υλοποιώ και να το ψάχνω από αρχές Οκτωβρίου 2020.

    Με αφορμή λοιπόν την αγάπη μου για την διακόσμηση τα αρώματα αλλά και την ροή της ενέργειας που δίνει η φλόγα του κεριού και εμπνευσμένη ειδικά από τη γυναίκα το γυναικείο σώμα την ανθρώπινη μορφή και την τέχνη σκέφτηκα να δημιουργήσω μοναδικά αρωματικά κεριά με μίνιμαλ αισθητική και υπέροχα αρώματα.Ταυτόχρονα φτιάχνω και την δική μου συλλογή κοσμημάτων…
  • Φροντίζετε να έχετε ελεύθερο χρόνο για τον εαυτό σας;

    Αν και πολλές φορές δεν έχω ελεύθερο χρόνο προσπαθώ να βρίσκω έστω και λίγο για να κάνω μια βόλτα περπατώντας δίπλα στη θάλασσα και να πιω έναν καφέ…
  • Ακολουθείτε πιστά τις επιταγές της μόδας ή αυτοσχεδιάζετε; Πώς ντύνεστε στην καθημερινή σας ζωή;

    Αγαπώ τη μόδα και ό,τι έχει να κάνει με αυτή αλλά ποτέ δεν την ακολουθώ πιστά καθώς πάντα μου αρέσει να αυτοσχεδιάζω Και να αφήνω την δικιά μου πινελιά σε ό,τι κάνω…Και στην καθημερινή μου ζωή πάντα ντύνομαι ανάλογα με τη διάθεσή μου…Αγαπημένο out fit είναι σακάκι πουκάμισο παντελόνι και γόβες Αλλά και φορέματα με έντονες λεπτομέρειες σε Α γραμμή.
  • Ποια θα χαρακτηρίζατε κομψή γυναίκα;

    Πρότυπο μου είναι οι δυναμικές γυναίκες αγαπώ όλες τις γυναίκες καθεμία είναι διαφορετική και ξεχωριστή  για μενα … 
  • Πιστεύετε ότι μία γυναίκα πρέπει να επιδιώξει μια καριέρα αν το επιθυμεί, με όποιο τίμημα και αν συνεπάγεται αυτό;

    Κάθε γυναίκα πρέπει να αγαπάει και να πιστεύει στον εαυτό της και να κάνει πραγματικά αυτό που θέλει είτε είναι καριέρα είτε είναι οικογένεια είτε οτιδήποτε …σίγουρα αν επιδιώξει μία καριέρα θα πρέπει να ξεπεράσει τον εαυτό της και να έχει δύναμη μέσα της.
  • Πόσο businesswomen πιστεύετε ότι είναι οι Ελληνίδες; Είναι αυτό θετικό ή αρνητικό;

    Οι ελληνίδες πιστεύω ότι είμαστε business woman οι περισσότερες γυναίκες στην Ελλάδα προσπαθούν να καταφέρουν πάρα πολλά πράγματα ταυτόχρονα είναι γυναίκες μαμάδες επιχειρηματίες και αυτό για μένα δεν είναι μόνο θετικό είναι υπέροχο.
  • Πείτε μας μια έκφραση που χρησιμοποιείτε συχνά και σας δίνει κουράγιο και δύναμη.

    Μία έκφραση χρησιμοποιώ συνέχεια είναι σίγουρα το μια καινούργια μέρα είναι αύριο και όλα θα πάνε καλά γιατί είμαι πολύ θετική και Αισιόδοξη σαν άνθρωπος.
  • Στο επάγγελμά σας η εικόνα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Τι κάνετε για
    να διατηρήσετε τη γραμμή σας;

    Στο επάγγελμα μου σίγουρα η εικόνα παίζει σημαντικό ρόλο τα social εξελίσσονται καθημερινά και έχουν μπει κανονικά στη ζωή μας εννοείται πως κατά ένα μεγάλο ποσοστό ότι προβάλλουμε μέσα σε αυτά δεν είναι ακριβώς πραγματικότητα.Εμένα όμως γενικά μου αρέσει να προσέχω τον εαυτό μου όσο μπορώΝα είμαι περιποιημένη και να προσέχω λίγο τη διατροφή μου.
  • Έχετε κάποια προσωπικά μυστικά ομορφιάς και υγείας;

    Μμμμ Μυστικό ομορφιάς δεν έχω κάποιο μυστικό ομορφιάς ίσως η καθημερινή πρωινή βραδινή ρουτίνα περιποίησης προσώπου με πολύ ενυδάτωση  και φυσικά νερό και φρούτα .Και υγείας και δεν κάνω πολύ γυμναστική πολύ συχνά περπατημα δίπλα στην παραλία δίπλα στη θάλασσα. 
  • Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σας;

    Επόμενα σχέδιά σίγουρα μιας και είμαι στο ξεκίνημα τις δίκης μου επιχειρήςης θέλω να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό να τελειώσω και με το πτυχίο μου και φυσικά σιγά-σιγά οικογένεια που είναι το Α και το Ω για μένα. 

Επίκαιρα Πρόσωπα

<<Αφιέρωμα>>Women On Top (εν δράσει) | Μίνα Μισυρλή

Κυρία Μισυρλή : Μπορείτε με απλά λόγια να μας πείτε ποιες ήταν οι σπουδές που ακολουθήσατε και κατά πόσο σας βοήθησαν στην εξέλιξη της επαγγελματικής σας καριέρας

Έχω μεταπτυχιακό και πτυχίο στη Λογιστική & Χρηματοοικονομική του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και εξέλιξα τις γνώσεις μου τα επόμενα 20 χρόνια μέσα από εργασιακή εμπειρία σε εταιρίες και στον χρηματοπιστωτικό τομέα. Οι σπουδές μου με βοήθησαν να αντιλαμβάνομαι τον τρόπο που λειτουργούν οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί, και γενικότερα να κατανοώ περισσότερα για την καθημερινότητα. Τις πρακτικές γνώσεις τις απέκτησα από την εργασιακή μου εμπειρία αλλά στο «φιλτράρισμα» και στον μετασχηματισμό των πληροφοριών σε γνώσεις, οι σπουδές μου έπαιξαν σημαντικό ρόλο.


Πείτε μας λίγα λόγια για την τωρινή ασχολία σας  

Είμαι ιδρύτρια της Jargon Buster όπου υποστηρίζουμε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, να οργανώσουν τα οικονομικά και την επιχειρηματική τους καθημερινότητα, και να σχεδιάσουν ένα πλάνο ανάπτυξης, για να μπορούν να εστιάσουν την ενέργεια και τη δημιουργικότητά τους στις κύριες δραστηριότητές τους. Έτσι, επιχειρήσεις που δεν μπορούν να έχουν εσωτερικά συνεργάτες, για να τους υποστηρίζουν σε θέματα  Χρηματοοικονομικού Σχεδιασμού &  Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, να μπορούν να βρίσκουν λύσεις μέσα από τις υπηρεσίες που σχεδιάζουμε, για κάθε περίπτωση ξεχωριστά.

Επίσης, συνεργαζόμαστε με εταιρίες, από πολύ μεγάλες μέχρι και μικρές επιχειρήσεις, που θέλουν να ενισχύσουν την ανθεκτικότητα των εργαζομένων τους σε θέματα διαχείρισης προσωπικών οικονομικών, δημιουργώντας εταιρικές εκπαιδεύσεις & εργαστήρια χρηματοοικονομικής ενδυνάμωσης.


Τι θα συμβουλεύατε σε μια νέα γυναίκα που φιλοδοξεί να ασχοληθεί με τον επιχειρηματικό τομέα;

Θα πρότεινα αρχικά να βρει το δικό της «γιατί», να το συνδυάσει με τις αξίες της και να σκεφτεί πώς θέλει να περπατήσει το δικό της μονοπάτι. Για τις γυναίκες που ξεκινούν τώρα, θα μπορούσαν να έχουν μια εξειδικευμένη καθοδήγηση από επαγγελματίες που έχουν την εμπειρία και τις γνώσεις, μέσα από την οποία μπορεί κάποια να ωφεληθεί, τόσο για να ενδυναμωθεί όσο και για να ξεμπλοκαριστεί από τα διαδικαστικά εμπόδια που μπορεί να την κρατούν πίσω. Αυτό είναι που έχω δει σε πολλές περιπτώσεις ότι λείπει, και αυτό είναι που κάνουμε με τη Jargon Buster, δίνοντας λύση σε επαγγελματίες ή σε ομάδες επιχειρηματιών, καθώς πολλές φορές ενώ έχουμε μια πολύ ωραία ιδέα δεν ξέρουμε από πού να αρχίσουμε και πώς να οργανωθούμε. Επίσης, και το mentoring μέσα από πλατφόρμες με εμπειρία σε αυτό, όπως του Women On Top, θα μπορούσε να είναι μια επιπλέον βοήθεια. Είναι φανερό, ότι δεν υπάρχει μια λύση που ταιριάζει σε όλες, και μέσα από δοκιμές, επιτυχίες αλλά κυρίως από αποτυχίες μαθαίνουμε τι πραγματικά μας ταιριάζει ή τι είναι βιώσιμο για εμάς.


Πείτε μας μια έκφραση που χρησιμοποιείτε συχνά και σας δίνει κουράγιο και δύναμη ;

Δεν υπάρχει μόνο ένας δρόμος, και αν δεν βρίσκω τον δρόμο που θέλω να περπατήσω, θα τον φτιάξω.


Ποιες είναι οι βασικές αρχές του οικονομικού σχεδιασμού και πώς μπορεί να ωφελήσει ένα άτομο ή μια επιχείρηση;

Αναγνωρίζουμε πού βρισκόμαστε, ποιοι είμαστε και πού θέλουμε να φτάσουμε. Σε ένα ρεαλιστικό πλαίσιο βάζουμε στόχους που μας εκφράζουν, που είναι κοντά στις αξίες μας και που μπορούν με μέθοδο να επιτευχθούν. Στη συνέχεια, προγραμματίζουμε και αναπροσαρμόζουμε τον σχεδιασμό μας, δημιουργώντας πλάνο για αντιμετώπιση κρίσεων αλλά και εναλλακτικές, ώστε να προσαρμοζόμαστε στις εξελίξεις και στις διαφορετικές συνθήκες.


Ποιες είναι οι σημαντικότερες πτυχές του επιχειρηματικού σχεδιασμού και πώς μπορεί να επιτευχθεί η αειφορία μιας επιχείρησης;

Η στρατηγική, η ανάλυση αγοράς, ο οικονομικός σχεδιασμός, οι επιχειρηματικές διαδικασίες, η διαχείριση της ομάδας, οι πωλήσεις και το πλάνο ανάπτυξης, είναι μέρη του επιχειρηματικού σχεδιασμού. Μια επιχείρηση, είτε είναι πολύ μεγάλη είτε μικρή, ακόμη κι αν εργάζομαι ως ελεύθερος επαγγελματίας, μπορούμε να επηρεάσουμε και να λειτουργούμε με όρους βιώσιμης ανάπτυξης. Από την επιλογή των προμηθευτών, τη διαχείριση των υλικών μας, τη συνεργασία με την ομάδα μας και πολλά άλλα, φροντίζουμε να επιχειρούμε με αειφορία, γιατί μας αφορά όλους κι όλες.


Ποια είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν για την ανάπτυξη μιας επιτυχημένης επιχείρησης σε έναν ανταγωνιστικό τομέα;

Η πρόταση αξίας που προσφέρει η επιχείρηση προς τους πελάτες της, μαζί με ένα καλά σχεδιασμένο επιχειρηματικό μοντέλο, που θα περιγράφει με σαφήνεια πώς η επιχείρηση θα δημιουργεί έσοδα, είναι από τα βασικά στοιχεία που πρέπει να έχει καθορίσει από το ξεκίνημά της.


Ποια είναι τα σχέδια σας για το μέλλον;

Να αναπτύξω την επιχείρησή μου δημιουργώντας συνδέσεις με επαγγελματίες κι επιχειρήσεις, που θέλουν να αναπτυχθούν μέσα σε ένα πλαίσιο που επιστρέφει οικονομική και ποιοτική αξία στην κοινωνία, στους ανθρώπους και στο περιβάλλον μέσα στο οποίο λειτουργούμε.

Μίνα Μισυρλή

Σύμβουλος Οικονομικού Σχεδιασμού & Επιχειρηματικής Ανάπτυξης

Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων | Financial & Business Coach

Msc. Λογιστική & Χρηματοοικονομική

Mέλος της συντονιστικής ομάδας του Women On Top Thess Hub


Συνέντευξη από την ομάδα του BusinessWoman

Continue Reading

Επίκαιρα Πρόσωπα

<<Αφιέρωμα>> Women On Top (εν δράσει) | Μαρία Γρηγοριάδου

  • Κυρία Γρηγοριάδου : Μπορείτε με απλά λόγια να μας πείτε ποιες ήταν οι σπουδές που ακολουθήσατε και κατά πόσο σας βοήθησαν στην εξέλιξη της επαγγελματικής σας καριέρας

Αποφοίτησα από  το Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας του Α.Π.Θ. όμως ως φοιτήτρια και τα πρώτα χρόνια της επαγγελματικής μου καριέρας εργάστηκα ως Καθηγήτρια σε Φροντιστήρια Αγγλικών (Ήταν ακόμη η εποχή που μπορούσες να αποκτήσεις άδεια διδασκαλίας ως κάτοχος Proficiency, αν και καρφώνομαι που το μαρτυράω!)

Στα 40 μου κι ενώ εργαζόμουν ήδη στο Δήμο Τυρνάβου, όπου βρέθηκα με γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, παρακολούθησα το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Συμβουλευτική στην Ειδική Αγωγή, την Εκπαίδευση και την Υγεία.

Το επόμενο βήμα ήταν η δημιουργία ενός Συμβουλευτικού Σταθμού στο πλαίσιο του Δήμου και μετά η ένταξη μου στη ΔΥΠΑ ως εργασιακή σύμβουλος. Κάπου ανάμεσα σε όλα αυτά διατηρούσαμε για κάποια  χρόνια με το σύζυγο μου κι ένα κατάστημα με παιδικά ρούχα. Αν και η σύνδεση δεν ήταν από την αρχή ξεκάθαρη, βρίσκομαι τα τελευταία χρόνια σε ένα σημείο που η συνάφεια της δουλειάς μου με τις σπουδές μου, είναι μεγαλύτερη από ποτέ.


  • Πείτε μας λίγα λόγια για την τωρινή ασχολία σας

Σήμερα εργάζομαι στη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης ως Εργασιακή Σύμβουλος Αναζητούντων Εργασία  και υποστηρίζω άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες να ενταχθούν ή να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας. Επίσης πραγματοποιώ εκπαιδεύσεις ιδιαίτερα σε θέματα Επικοινωνίας, Διαχείρισης Συγκρούσεων και Ψυχικής Ευεξίας.


  • Τι θα συμβουλεύατε σε μια νέα γυναίκα που φιλοδοξεί να ασχοληθεί με τον επιχειρηματικό τομέα;

Να αναζητήσει άλλες γυναίκες οι οποίες  δραστηριοποιούνται στο πεδίο που την ενδιαφέρει και έχουν τη διάθεση να λειτουργήσουν ως μέντορες, για τα πρώτα βήματα, τη δικτύωση, την προώθηση, την αναζήτηση χρηματοδότησης. Και να μην περιμένει να είναι όλες οι συνθήκες τέλειες για να κάνει το πρώτο βήμα.


  • Πείτε μας μια έκφραση που χρησιμοποιείτε συχνά και σας δίνει κουράγιο και δύναμη ;

¨Θα τα καταφέρω!» Κι όταν είμαι πολύ φοβισμένη για να με πείσω, ρωτώ ανθρώπους που ξέρω ότι θα με στηρίξουν: «Θα τα καταφέρω;»


  • Ποιες είναι οι κύριες ανάγκες στον τομέα της ειδικής αγωγής και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά;

Η πρώιμη αξιολόγηση και παρέμβαση, η έγκαιρη και καθολική υποστήριξη, ο σχεδιασμός της μετάβασης από τη μια βαθμίδα εκπαίδευσης στην άλλη, αλλά και της μετάβασης από την εκπαίδευση στην εργασία. Βέβαια, όλα αυτά απαιτούν συνολικό σχεδιασμό, χρόνο, χρήματα και ανθρώπους με υψηλή εξειδίκευση για να στηριχθεί το σχολείο και η οικογένεια, ώστε να στηρίξουν τους μαθητές με αναπηρίες ή με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.


  • Ποιες είναι οι σημαντικότερες τάσεις στην εκπαίδευση και την υγεία και πώς μπορούν να επηρεάσουν την παροχή υπηρεσιών;

Οι τάσεις είναι πολλές και σημαντικές. Για παράδειγμα: Διαπολιτισμική εκπαίδευση, Εκπαίδευση STEM, Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και από την άλλη Τεχνολογία, Τηλεϊατρική, Τεχνητή Νοημοσύνη και τόσες άλλες. Σε έναν κόσμο που αλλάζει τόσο γρήγορα, θεωρώ ότι η σταθερή τάση πρέπει να είναι η εστίαση στον εκπαιδευόμενο και στον ασθενή αντίστοιχα, ώστε οι υπηρεσίες που παρέχονται να πάψουν να είναι κατακερματισμένες.


  • Ποιο ρόλο παίζει η συνεργασία μεταξύ των εκπαιδευτικών, των γονέων και των ειδικών στην αντιμετώπιση των προκλήσεων στον τομέα της ειδικής αγωγής και της υγείας;

Κρατώ τη φράση μιας γυναίκας που εκτιμώ πολύ. «Τι να τις κάνω τις ράμπες, αν δεν έχω που να πάω;»  Η ένταξη δεν σημαίνει υπάρχουμε παράλληλα στον ίδιο χώρο. Η ένταξη σημαίνει γνωριζόμαστε, αλληλεπιδρούμε πραγματικά και σχετιζόμαστε. Κι αυτό μπορεί να συμβεί μόνο με τη συνεργασία όχι μόνο όσων δραστηριοποιούνται στο χώρο της ειδικής αγωγής , αλλά όλων των γονέων, όλων των εκπαιδευτικών και όλων των ειδικών. Αυτή η απαραίτητη συνεργασία δεν θα προκύψει μαγικά αλλά μπορεί να καλλιεργηθεί μέσα από στοχευμένες, συστηματικές και συνεχείς δράσεις. 


  • Ποια είναι τα σχέδια σας για το μέλλον;

Να συνεχίσω να εξελίσσομαι και να είμαι χρήσιμη στους ανθρώπους γύρω μου.

Μαρία Γρηγοριάδου

Σύμβουλος στην Ειδική Αγωγή, την Εκπαίδευση και την Υγεία.

Mέλος της συντονιστικής ομάδας του Women On Top Larissa Hub


Συνέντευξη από την ομάδα του BusinessWoman

Continue Reading

Επίκαιρα Πρόσωπα

<<Αφιέρωμα>> Women On Top (εν δράσει) | Ελενα Μπλιάμη

Κυρία Μπλιάμη : Μπορείτε με απλά λόγια να μας πείτε ποιες ήταν οι σπουδές που ακολουθήσατε και κατά πόσο σας βοήθησαν στην εξέλιξη της επαγγελματικής σας καριέρας

Έχω τελειώσει ΑΤΕΙ Λογιστικής στην Θεσσαλονίκη και Bookkeeping IV στην Μελβούρνη Αυστραλίας.


Πείτε μας λίγα λόγια για την τωρινή ασχολία σας

Μετα από αρκετά χρόνια στο λογιστήριο εταιρειών στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, έχω ανοίξει το δικό μου λογιστικό γραφείο Boutique Accounting και ως Regional Supervisor της ομάδας Quantum Bits στην Θεσσαλονίκη υποστηρίζω μικρό μεσαίες επιχειρήσεις, εταιρείες και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

Mentor στην ομάδα της Women on Top και συντονίστρια της ομάδας Women on Top Thess Hub.

Co Founder της επιχείρησης Nine Muses Studios Καλαμίτσι Χαλκιδικής .


Τι θα συμβουλεύατε σε μια νέα γυναίκα που φιλοδοξεί να ασχοληθεί με τον επιχειρηματικό τομέα;

Είναι ένα πολύ όμορφο ταξίδι το επιχειρείν ,έχει καθημερινές δοκιμασίες που σου δίνουν το κίνητρο να συνεχίζεις και να δημιουργείς. Σε μια γυναίκα που φιλοδοξεί να ανοίξει την δική της επιχείρηση θα της έλεγα να θέσει τον υψηλότερο στόχος της και με μικρές καθημερινές νίκες και αποτυχίες να κατευθύνεται προς τα εκεί. Χωρίς στόχο, πλάνο και χωρίς κατάλληλους συνεργάτες τίποτα δεν πετυχαίνετε.


Πείτε μας μια έκφραση που χρησιμοποιείτε συχνά και σας δίνει κουράγιο και δύναμη ;

Don’t give up ,great things take time!


Ποια είναι τα βασικά φορολογικά καθήκοντα που πρέπει να αντιμετωπίζει μια επιχείρηση ή ένα άτομο.

Πλέον η τήρηση των βιβλίων είτε ατομικών επιχειρήσεων είτε νομικών μορφών εταιρείας όπως ΙΚΕ ΟΕ ΕΠΕ κτλ είναι μηνιαία καθώς υπάρχει υποχρέωση αποστολής των εσόδων και εξόδων των επιχειρήσεων στο my data .

Από εκεί και πέρα μια ατομική επιχείρηση ή επιχειρήσεις με βιβλία Β κατηγορίας  έχουν υποχρέωση απόδοσης ΦΠΑ κάθε τρίμηνο. Ενώ στις εταιρείες με βιβλία Γ κατηγορίες (ΙΚΕ ΑΕ και εταιρείες με τζίρο ανω του 1.500.000€ υποβάλλουν και αποδίδουν ΦΠΑ κάθε μήνα .

Επίσης για τις ατομικές επιχειρήσεις υπάρχει υποχρέωση του τέλος επιτηδεύματος 650€ για τα πρώτα 5 χρόνια όμως της επιχείρησης το τέλος αυτό είναι 0 (με την ελπίδα της κατάργησης). Για τις ΟΕ ,ΕΠΕ ΑΕ και ΙΚΕ το τέλος είναι 1000€

Ο φόρος για τις νέες ατομικές επιχειρήσεις είναι  9% (και αν ο τζίρος είναι μέχρι 10.000€ γίνεται ο φόρος 4,5%) και προκαταβολή φόρου 55% του προϋπολογισθέντος φόρου .

Για τις ΟΕ ,ΕΠΕ και ΙΚΕ είναι 22% και προκαταβολή φόρου 80% και για τα πρώτα 3 χρόνια των ΟΕ &ΕΠΕ 50%


Ποιες είναι οι συνήθεις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις όσον αφορά τη φορολογική τους διαχείριση και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν;

Όπως ανέφερα και πιο πάνω βασικό στοιχείο μίας επιχείρησης είναι το οικονομικό πλάνο. Με σωστό πλάνο και προγραμματισμό και σωστή ενημέρωση  τα φορολογικά καθήκοντα είναι πιο ξεκάθαρα. Και αυτό που συνήθως συμβαίνει είναι η μη ξεκάθαρη διαχείριση της ρευστότητας της επιχείρησης, συχνά μπερδεύουν τα πορτοφόλια τους με τα χρήματα της επιχείρησης .


Ποια είναι τα σχέδια σας για το μέλλον;

Αποστολή μου είναι με τις κατάλληλες λογιστικές και επιχειρηματικές μου συμβουλές να βοηθώ τους πελάτες μου να πετυχαίνουν τους στόχους τους και να ανθίζουν επαγγελματικά και προσωπικά. Όραμα μου είναι ένας κόσμος «πλούσιος» σε εμπειρίες με σεβασμό στους συνανθρώπους και στη φύση χωρίς οικονομικό άγχος.

Έλενα Μπλιάμη, Λογίστρια/Φοροτεχνικός

Mέλος της συντονιστικής ομάδας του Women On Top Thess Hub


Συνέντευξη από την ομάδα του BusinessWoman

Continue Reading

Trending