Connect with us

Γαστρονομία

3η Συνάντηση Κινούμενων Κτηνοτρόφων

Στις 27 και 28 Ιουλίου 2019 θα πραγματοποιηθεί η 3η Συνάντηση Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων στα Άγραφα Ευρυτανίας.

Την εκδήλωση οργανώνει ο Δήμος Αγράφων και το Δίκτυο Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων.
Συμμετέχουν, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγράφων καιοι φορείς Asvir Mol Gal, Αναπτυξιακή Εταιρεία Περιφέρειας Μολιζέ, η Equiturismo International και η Earth Academy απο την Ιταλία.

Το Σάββατο 27 Ιουλίου η εκδήλωση θα περιλαμβάνει την παραδοσιακή τυροκόμηση φέτας και τσαλαφούτι παράλληλα με την παρασκευή του ιταλικού τυριού Pecorino απο Ιταλούς μετακινούμενους κτηνοτρόφους στην Κεντρική Πλατεία του χωριού.

Την Κυριακή 28 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί ημερίδα για την Μετακινούμενη Κτηνοτροφία σε αίθουσα του Σχολείου.


Πρόγραμμα Εκδηλώσεων


Σάββατο 27 Ιουλίου 2019 – Κεντρική πλατεία Αγράφων
Παρασκευή φέτας και ιταλικού τυριού Pecorino, δοκιμές τυριών και γνωριμία με την μετακινούμενη κτηνοτροφία.

18:00 Προσέλευση επισκεπτών στο χώρο της Πλατείας Αγράφων.
18:30 Έναρξη της διαδικασίας παρασκευής φέτας – τσαλαφούτι και παράλληλα της παρασκευής του ιταλικού τυριού Pecorino απο ιταλούς κτηνοτρόφους.
20:00 Χορευτικό συγκρότημα Συλλόγου Αφραφιωτών Σαρακατσαναίων
21:00 Συνέχεια της γιορτής, παραδοσιακό γλέντι.

Κυριακή 28 Ιουλίου 2019 – Σχολείο Αγράφων
Ημερίδα μετακινούμενης κτηνοτροφίας.

10:30 Προσέλευση στο χώρο του Σχολείου – Εγγραφές.
10:45 Έναρξη – Σύντομη χαιρετισμοί
11:00 Μπαμπαλής Θεόφωρος
Δήμαρχος Αγράφων
Ο ρόλος της μετακινούμενης κτηνοτροφίας στην περιοχή των Αγράφων.
12:15 Βασιλική Λάγκα
τ.Καθηγήτρια ΤΕΙ
Πρόεδρος Δικτύου Μετα/νων Κτηνοτρόφων
Το Δίκτυο Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων – Δράσεις και όραμα
12:30 Nicola di Niro
Γενικός Διευθυντής Asvir. Mol. Gal Αναπτυξιακή εταιρεία Περιφέρεια Μολιζέ Ιταλία.
Η μετακινούμενη κτηνοτροφία στην Ιταλία.
12:45 Αθανάσιος Ράγκος
Δόκιμος Ερευνητής ΙΝΑΓΡΟΚ,
ΕΛΓΟ «Δήμητρα»
Μετακινούμενη αιγοπροβατοτροφία στην Ελλάδα: Διάρθρωση, οικονομικότητα και προοπτικές.
13:00 Διάλειμμα – Καφές
13:15 Αντώνιος Ζδράγκας
Κτηνίατρος PhD, Διευθυντής Ινστιτούτου Κτηνιατρικών Ερευνών, ΕΛΓΟ «Δήμητρα»
Η ποιότητα των παραγόμενων προιόντων της μετακινούμενης αιγοπροβατοτροφίας.
13:30 Αντώνης Κομινάκης
Αν. Καθηγητής
Γεωπονικό Πανεπιστήμιπο Αθηνών
Ο ρόλος των αυτοχθόνων φυλών στη μετακινούμενη αιγοπροβατοτροφία.
13:45 Θωμάς Παπαχρήστου
Δασολόγος PhD, Διευθυντής Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών ΕΛΓΟ «Δήμητρα»
Εφαργμογές της λιβαδοπονικής στα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης.
14:00 Αριστοτέλης Λυμπερόπουλος Καθηγητής, Τμήμα Γεωπονίας Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος Διαχείριση της αναπαραγωγής στα μετακινούμενα κοπάδια.
14:15 Θεόδωρος Σδρούλιας
Δημοσιογράφος, Αντιπρόεδρος Δικτύου Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων
Μετακινούμενη κτηνοτροφία και πολιτιστική κληρονομιά: Στον δρόμο των κοπαδιών (Βλαχόστρατα-διαβα-καθ’οδόν) ο δρόμος προς την Ουνέσκο.
14:30
Συζήτηση – Συμπεράσματα – Λήξη ημερίδας

Προϊόντα

Ποιότητα και οικονομία αυτή είναι η … ‘’επιλογή μου’’

Στα Supermarket ΚΡΗΤΙΚΟΣ δημιουργήσαμε την σειρά  «επιλογή μου», σε δεκάδες κατηγορίες προϊόντων για την κάλυψη των καθημερινών αναγκών. Πρόκειται για προϊόντα εφάμιλλής ποιότητας με τα national brands και φθηνότερα 25% με 30%.  

Τα Προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας «επιλογή μου», επιλέγονται σε συνεργασία με τους καλύτερους παραγωγούς στις υψηλότερες τεχνικές προδιαγραφές πιστοποίησης και ασφάλειας με την τέλεια σχέση ποιότητας- τιμής.

Ποιοτικές και οικονομικές προτάσεις για τις βασικές ανάγκες με 850+ προϊόντα για απολαυστικούς συνδυασμούς!  Χαρτικά, είδη παντοπωλείου στα τυποποιημένα τρόφιμα, κατεψυγμένα είδη & είδη ψυγείου (γαλακτοκομικά, τυροκομικά, αλλαντικά), ζωοτροφές, καλλυντικά, είδη οικιακής χρήσης, χυμοί & αναψυκτικά, είδη πρωϊνού κ.λπ.

Επιπλέον, έως τις 20 Οκτωβρίου, επιλέγοντας τα προϊόντα «επιλογή μου», κερδίζετε ακόμη περισσότερους πόντους με την κάρτα Club ΚΡΗΤΙΚΟΣ σε όλα τα καταστήματα ΚΡΗΤΙΚΟΣ και online. 

Στην ΚΡΗΤΙΚΟΣ φροντίζουμε να σας προσφέρουμε ό,τι χρειάζεται ένα νοικοκυριό κάθε μέρα!

Η ανανεωμένη συλλογή των προϊόντων «επιλογή μου», βρίσκετε ήδη στα ράφια και ο εμπλουτισμός της συνεχίζεται με ταχείς ρυθμούς.

Continue Reading

Γαστρονομία

Κουλουράκια με αλεύρι ρεβίθι μέλι και κανέλα

Νόστιμα κουλουράκια με αλεύρι ρεβίθι, πετρόμυλου που περιέχει υψηλό ποσοστό υδατανθράκων και ινών, υψηλότερη αναλογία πρωτεΐνης από τα άλλα άλευρα και gluten free.

 Yλικά

150 ml. χυμό πορτοκάλι

150 ml  νερό εμφιαλωμένο

150 ml ηλιέλαιο

150 γρ. μαργαρίνη

15 γρ. μαγειρική σόδα

15 γρ. baking powder

350 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

50 γρ. μέλι θυμαρίσιο ή ελάτης

1 πρέζα αλάτι

20 γρ. κανέλα Κεϋλάνης, σε σκόνη

300 γρ. αλεύρι ρεβίθι, gluten free, Horafi

700 γρ. αλεύρι μαλακό 70% ή αλεύρι gluten free

Για το φινίρισμα

Χυμό από ένα πορτοκάλι για να βρέχουμε τα χέρια μας

Τρόπος παρασκευής

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και το μέλι και χτυπάμε δυνατά με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε το νερό, το χυμό πορτοκαλιού και το ηλιέλαιο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε σε μικρότερη ταχύτητα.

Τέλος, προσθέτουμε τη σόδα, το μπέικιν, την κανέλα και βροχηδόν τα άλευρα.

Βάζουμε στο μίξερ το γάντζο και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.

Σκεπάζουμε με διαφάνεια τη ζύμη και τη βάζουμε στο ψυγείο «να ξεκουραστεί» για 20 λεπτά.

Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο τη ζυμώνουμε ελαφρά και την αφήνουμε 15 λεπτά ακόμη, σε θερμοκρασία δωματίου.

Βρέχουμε τα χέρια μας με χυμό πορτοκαλιού και πλάθουμε τη ζύμη στο σχήμα που θέλουμε πλεξούδες ή κουλουράκια.

Σε ταψί απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί και αραδιάζουμε τα κουλουράκια.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 200οC για 18-20 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αραδιάζουμε πάνω σε σχάρα για να κρυώσουν και να μείνουν τραγανά.

Μικρά μυστικά

Προσοχή δεν τα σκεπάζουμε όταν τα βγάλουμε από το φούρνο για να κρυώσουν γιατί θα μαλακώσουν.

Τα διατηρούμε σε μεταλλικό κουτί ερμητικά κλειστό… αν βέβαια περισσέψουν κουλουράκια, πράγμα δύσκολο.

Continue Reading

Γαστρονομία

PIZZA FAN REBRANDING. Νέα εικόνα νέα εμπειρία!

Το rebranding της Pizza Fan συνεχίζεται με επιτυχία λανσάροντας μια νέα καλαίσθητη εικόνα για την εταιρεία που τα τελευταία 25 χρόνια πρωταγωνιστεί στο χώρο της εστίασης με 80 καταστήματα στην Ελλάδα και την Κύπρο και με μια μεγάλη σειρά από καινοτόμα προϊόντα που άλλαξαν τα δεδομένα.

Νέο λογότυπο, νέα εταιρική ταυτότητα, νέα δημιουργική κατεύθυνση στα  καταστήματα με μινιμαλιστική προσέγγιση, ωραίοι χώροι και νέοι χρωματικοί συνδυασμοί, φέρνουν μια ολοκαίνουργια εμπειρία που μας φτιάχνει τη διάθεση. 

Παράλληλα καταστήματα από τη μια άκρη της Ελλάδας στην άλλη αλλάζουν θέση, μετακομίζοντας σε πιο κεντρικά σημεία της πόλης που τα φιλοξενεί, κάνοντας την πρόσβαση ακόμα πιο εύκολη και βελτιώνοντας τους χρόνους παράδοσης. 
Το πετυχημένο rebranding της Pizza Fan σκοπό έχει να καλωσορίσει το κοινό της στο κατάστημα δίνοντάς σε όλους τη δυνατότητα για ακόμα καλύτερες τιμές και ειδικές προσφορές take away. Αυτό το μήνα ολοκληρώθηκαν τα καταστήματα Μεγάρων, Νέας Ερυθραίας, Παγκρατίου, Εξαρχείων, Κερατσινίου, Πεύκης, Αρτέμιδας και Παλαιού Φαλήρου.

Continue Reading

Trending