Connect with us

Επιχειρηματικότητα

9+1 τρόποι αποτελεσματικής επικοινωνίας στην εποχή του Covid-19 – Hatzi Filax

Η καλή και αποτελεσματική επικοινωνία, σήμερα περισσότερο από ποτέ, αποτελεί κλειδί για την επιτυχία και την πρόοδο της κάθε επιχείρησης. Ανεξάρτητα από το αν αναφερόμαστε στην επικοινωνία εντός της επιχείρησης ή στην  επικοινωνία με τους Πελάτες, η μετάβαση σε ένα συνεχώς εξελισσόμενο τεχνολογικό περιβάλλον θα είναι διαρκής. 

Πως μπορούμε όμως να εξασφαλίσουμε την αποτελεσματική επικοινωνία, την εποχή που διανύουμε; Παρακάτω παρουσιάζονται  9+ 1 τρόποι!

  1. Επικοινωνώντας με σωστό και αποτελεσματικό τρόπο, αναπτύσσουμε  το ομαδικό πνεύμα και την έννοια του «εμείς» σαν ομάδα
  2. Η σωστή επικοινωνία θα φέρει λειτουργική υπεροχή στο κατάστημα ή την επιχείρηση
  3. Χρησιμοποιούμε ορθές τεχνικές ανατροφοδότησής (feedback)
  4. Επιβραβεύουμε συχνά τα μέλη της επιχείρησης για την καλή τους δουλειά και τους παρακινούμε – ο έπαινος και η ανατροφοδότηση αποτελούν κομμάτια της καθημερινής επικοινωνίας
  5. Η εκπαίδευση είναι η βάση της εφαρμογής. Απευθυνόμαστε σε ειδικούς εταιρικής εκπαίδευσης, έτσι ώστε να μας βοηθήσουν να αναπτύξουμε την κουλτούρα και τις διαδικασίες καλής επικοινωνίας στην επιχείρησή μας
  6. Διαχειριζόμαστε τα παράπονα του Πελάτη με επαγγελματικό τρόπο και σύμφωνα με τις διαδικασίες στις οποίες γνωρίζουμε και έχουμε εκπαιδευτεί
  7. Δημιουργούμε και εφαρμόζουμε διαδικασίες επικοινωνίας στην επιχείρηση (π.χ. κάθε mail πρέπει να απαντηθεί σε μέσα σε 24 ώρες)
  8. Χρησιμοποιούμε την τεχνολογία σαν σύμμαχο. H τεχνολογία μπορεί να διευκολύνει τη ζωή μας, ειδικά σε αυτήν την περίοδο που όλα βασίζονται στην ταχύτητα, την ακρίβεια και τη διευκόλυνση. Πρέπει όμως να θυμόμαστε να προσαρμόζουμε την τεχνολογία στις ανάγκες μας, εξασφαλίζοντας κάθε φορά την πιο λειτουργική λύση. Αν κάνουμε το αντίστροφο, αν δηλαδή, προσπαθήσουμε να προσαρμόσουμε τις ανάγκες μας και τους ανθρώπους μας στην τεχνολογία, δεν θα έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα
  9. Αναπτύσσουμε την επικοινωνία με την κοινότητα της επιχείρησης μας, τώρα περισσότερο από ποτέ: τους συνεργάτες μας, τους εργαζόμενους, τους Πελάτες μας

Είμαστε ανοιχτοί σε νέες προτάσεις από νέες γενιές. Σαν εταιρία σήμερα, είναι ωφέλιμο για εσάς να ακούτε τις προτάσεις των νεότερων συνεργατών σας, έτσι ώστε να μπορείτε  να βρείτε τα κατάλληλα εργαλεία την κατάλληλη στιγμή!

Χάτζη Σκευοφύλακα
Chief Executive Officer
Hatzi Filax Group

Συνέδρια

Το 12ο Συμπόσιο πρακτικής – κλασσικής Φιλοσοφίας του Παγκόσμιου Φιλοσοφικού Φόρουμ τον Οκτώβριο στην Αθήνα.

Το 12ο Συμπόσιο πρακτικής – κλασσικής Φιλοσοφίας του Παγκόσμιου Φιλοσοφικού Φόρουμ (Π.Φ.Φ), για την ανάδειξη της σπουδαιότητας της Φιλοσοφίας ανά τον κόσμο αναμένεται να διεξαχθεί στην Αθήνα, από τις 7 έως 9 Οκτωβρίου 2021.  

Ο κύριος άξονας προβληματισμού του 12ου  Συμποσίου  Διαλεκτικής Φιλοσοφίας του World Philosophical Forum  συμπυκνώνεται στον τίτλο του που είναι: «Η πρακτική φιλοσοφία ως Όχημα διαθρησκευτικού και διπολιτισμικού Διαλόγου για τη Δημιουργία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Συνείδησης»

Δείτε σχετικό Δελτίο τύπου που ακολουθεί, για τους χώρους διεξαγωγής στις 7 Οκτωβρίου στην Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών και στις 8 και 9 Οκτωβρίου στο Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός.

Στη μεγάλη αυτή γιορτή της Φιλοσοφίας επιβραβεύονται μοναδικά επιτεύγματα στις τέχνες και τα γράμματα. Έχει οικουμενικό και διεθνή χαρακτήρα αλλά και μια αυτόνομη διεπιστημονική, πολιτισμική και εκπαιδευτική οντότητα, με σκοπό να προσφέρει στον άνθρωπο. 

Να προσφέρει με διαχρονικότητα στην αντιμετώπιση μεγάλων προβλημάτων ηθικών και πρακτικών μέσω των ιδεών. 

Στόχος είναι πάντοτε η πρόοδος και η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο πέρα από την ατομική πρόοδο, η ανάδειξη της δημιουργικότητας και της προσπάθειας, η οποία θα διέπεται από υψηλά ιδανικά και ανθρωπιστικά ιδεώδη. Το Συμπόσιο γίνεται με τη συνδιοργάνωση των Ενώσεων Πολιτισμού και Ανάπτυξης, ΕΝΠΑΝ, του Ελληνικού Κεντρικού Παραρτήματος του Π.Φ.Φ, και του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός, Φ.Σ.Π. Αναλυτικότερα όλες οι δράσεις στο πρόγραμμα που έχει αναρτηθεί.

C:\Users\User\Desktop\ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΦΦ 24-09-2021.png
C:\Users\User\Desktop\ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2021 ΠΦΦ ΣΕΛ 1.png
C:\Users\User\Desktop\ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2021 ΠΦΦ ΣΕΛ 2.png

Continue Reading

Συνέδρια

2ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Συλλόγου Συμβουλευτικής, Coaching, Mentoring Ελλάδας – HCCMA

Ο Σύλλογος Συμβουλευτικής, Coaching  Mentoring Ελλάδας – HCCMA, διοργανώνει το δεύτερο πανελλήνιο συνέδριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, με τίτλο: «Δεξιότητες και Αναπτυξιακή Νοοτροπία»,  16 και 17 Οκτωβρίου 2021.

Σκοπός του φετινού συνεδρίου είναι η διερεύνηση της συμβολής του Coaching του Μentoring και της Συμβουλευτικής στη διαδικασία της προσωπικής ανάπτυξης και της απόκτησης των δεξιοτήτων που θα συνεισφέρουν,  τόσο σε προσωπικό όσο και επαγγελματικό επίπεδο, ώστε ο άνθρωπος να ζει μία ολοκληρωμένη ζωή με ευημερία και υγεία.

Το συνέδριο απευθύνεται σε όλους τους επαγγελματίες του χώρου, coaches, συμβούλους, στελέχη επιχειρήσεων, επαγγελματίες, εκπαιδευτικούς, ερευνητές, φοιτητές.

Οι θεματικές ενότητες του Συνεδρίου περιλαμβάνουν Νοοτροπία-Mindset / Επαγγελματική Ανάπτυξη, Αυτό-Ανάπτυξη, Αυτό – Εκπαίδευση / Δεξιότητες – Soft Skills.

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου θα περιλαμβάνει εισηγήσεις, στρογγυλά τραπέζια, προφορικές ανακοινώσεις και αναρτημένες εργασίες.
 

Περισσότερες πληροφορίες για τις θεματικές, τον τύπο παρουσίασης, τις προθεσμίες υποβολής εργασιών, τις ημερομηνίες εγγραφής και το κόστος συμμετοχής θα βρείτε  τις επόμενες μέρες στην ιστοσελίδα του συλλόγου μας www.hccma.org, στη σελίδα HCCMA στο facebook και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected].

Χορηγοί Επικοινωνίας: Skywalker.gr και Stentoras.gr

Continue Reading

Επιχειρηματικότητα

Πώς στήνω σωστά ένα project το 2021;

2ήμερο ψηφιακό εργαστήριο “Διαχείρισης έργου” (Project management)

Κλείσε τη θέση σου σήμερα

Τι είναι ένα “project ’’; Μια εκδήλωση, ο ανεφοδιασμός ενός καταστήματος, μια εργασία για τη σχολή, ένα νέο προϊόν, μια σημαντική συνάντηση και πολλές ακόμα καθημερινές μας δραστηριότητες είναι ‘’έργα’’ (projects).

Πώς οργανώνεις αποτελεσματικά τις ροές εργασίας και το χρονοδιάγραμμα ενός έργου;

Πώς οργανώνεις και εκπαιδεύεις την ομάδα σου; 

Ποιες είναι οι έννοιες που καθορίζουν ένα επιτυχημένο project (milestones, scope, gantt chart); Πώς διαχειρίζεσαι τις κρίσεις μέσα σε ένα project; 

Τι δεξιότητες (skills) χρειάζεται ένας/μια επιτυχημένος/η project manager; 

Ποια είναι τα πρακτικά online εργαλεία που μπορούν να κάνουν τη δουλειά σου πιο εύκολη;

Το ψηφιακό εργαστήριο “Project Management” είναι μια ολοκληρωμένη διαδραστική εκπαίδευση 2 ημερών, η οποία θα σου μάθει όλες τις αρχές εκτέλεσης ενός σωστού project.

Πρόγραμμα:

Δευτέρα 18.10.21

18:00-19:30 Το project management και ο ρόλος του project manager 

19:30-20:00 1ο βήμα: Εκκίνηση ενός project (Initiation)

20:00-21:00 2ο βήμα: Σχεδιασμός ενός project (Planning)

Τρίτη 19.10.21

18:00-19:00 3ο βήμα: Εκτέλεση ενός project (Execution) και crisis management 

19:00-20:00 4ο βήμα: Ολοκλήρωση ενός project (Closing)

20:00-21:00 Πρακτικά online εργαλεία διαχείρισης έργου

Γιατί να πάρεις μέρος:

– Θα επενδύσεις στον εαυτό σου και στην καριέρα σου

– Θα ζήσεις ένα διαδραστικό εργαστήριο, με τη δυνατότητα να λάβεις άμεσο feedback και να συζητήσεις τους προβληματισμούς σου

– Θα αυξήσεις την αυτοπεποίθησή σου, λαμβάνοντας γνώση μέσα σε ένα φιλόξενο και υποστηρικτικό ψηφιακό περιβάλλον

– Θα δικτυωθείς με άλλους επαγγελματίες που μοιράζονται τις ίδιες ανάγκες με σένα

Διαδικασία συμμετοχής

Οι θέσεις για το εργαστήριο είναι περιορισμένες! Για να διασφαλίσεις μια από αυτές, κλείσε τη θέση σου σήμερα.

60€ γενική είσοδος

50€ μειωμένη είσοδος (φοιτητές, άνεργοι) (Με επίδειξη φοιτητικής ταυτότητας ή κάρτας

ΟΑΕΔ)

Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης

Έχεις ερωτήσεις; Διάβασε περισσότερα ή επικοινώνησε μαζί μας στο [email protected]

Continue Reading

Trending