Connect with us

Επιχειρηματικότητα

“Discover India”: Εκδήλωση από ΣΕΒΕ, Enterprise Greece, ΣΕΒ & ΕΒΕΑ  για τις επιχειρηματικές ευκαιρίες στην Ινδία

Με επιτυχία διεξήχθη την Τρίτη 29 Μαρτίου 2022, η διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: “Discover India”, την οποία διοργάνωσαν ο ΣΕΒΕ-Σύνδεσμος  Εξαγωγέων, η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece), ο ΣΕΒ σύνδεσμος επιχειρήσεων και βιομηχανιών και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) και, στοχεύοντας στην ενδυνάμωση των οικονομικών σχέσεων μεταξύ της Ελλάδος και της Ινδίας, μέσω της ενημέρωσης των ελληνικών εξαγωγικών εταιρειών για τις δυνατότητες δραστηριοποίησής τους σε μια μεγάλη αγορά καταναλωτών, που χαρακτηρίζεται από νεαρό πληθυσμό και υγιή ποσοστά αποταμίευσης.

Η συμμετοχή εταιρειών και θεσμικών φορέων, ανήλθε σε  70.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Παναγιώτης Χασάπης, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΣΕΒΕ, τόνισε πως η ανάπτυξη της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας θα εξαρτηθεί από την ενίσχυση της συνεργασίας με χώρες όπως η Ινδία, η οποία αποτελεί την 6η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου και τη 2η μεγαλύτερη σε έκταση χώρα στην Ασία.   

Διαβλέποντας προ πολλού τη σημαντικότητα και τις προοπτικές της συγκεκριμένης αγοράς ο ΣΕΒΕ έχει διοργανώσει εκδηλώσεις για την Ινδία στη FoodExpo 2018, στη ΔΕΘ 2019 και είναι η τρίτη φορά που ασχολείται, συνδιοργανώνοντας τώρα με τους άλλους συνεργαζόμενους φορείς, με τη μεγάλη αυτή χώρα. 

Παρότι οι ελληνικές εξαγωγές στην Ινδία κυμαίνονται σε σχετικά χαμηλά επίπεδα (134 εκατ. ευρώ το 2021), οι προοπτικές είναι πραγματικά ισχυρές σύμφωνα με τον κ. Χασάπη, καθώς οι παγκόσμιες εισαγωγές της Ινδίας ξεπερνούν τα 320 δις ευρώ τα τελευταία χρόνια. Υποστήριξε, δε, πως η Ινδία είναι μία ιδιαίτερα ελκυστική αγορά, καθώς πρόκειται για μία οικονομία που αναπτύσσεται και μετασχηματίζεται με υψηλούς ρυθμούς, στην οποία παρατηρείται μάλιστα αυξανόμενη ζήτηση για προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.

Από πλευράς Enterprise Greece την εκδήλωση χαιρέτισε η Εντεταλμένη Σύμβουλος και Εκτελεστικό Μέλος του ΔΣ, κ. Μπέττυ Αλεξανδροπούλου, η οποία σε δηλώσεις της ανέφερε: «Η Ινδία και η Ελλάδα διατηρούν διαχρονικά άριστες και διαρκώς εξελισσόμενες διμερείς σχέσεις. Η Enterprise Greece έχει προγραμματίσει σειρά δράσεων με στόχο την αγορά της Ινδίας, οι οποίες αποτυπώνονται στο Εθνικό Σχέδιο Εξωστρέφειας και αφορούν στις προτεραιότητες της Eταιρείας. Συγκεκριμένα, η Enterprise Greece στοχεύει στην ενίσχυση των εξαγωγέων με ποικίλες υπηρεσίες όπως η παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης και πληροφόρησης, η εκπαίδευση και το coaching ή διοργάνωση εκδηλώσεων ανάπτυξης επαφών και δικτύωσης. Σκοπός της Enterprise Greece είναι να υποστηρίζει τις ελληνικές επιχειρήσεις σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας τους, προκειμένου να αξιοποιήσουν πλήρως τις εξαγωγικές τους δυνατότητες, ιδίως σε μεγάλες αγορές όπως αυτή της Ινδίας».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η κ. Βίκυ Μακρυγιάννη, Senior Advisor ExportReady, Industry, Growth, Infrastructure & Regional Policy του ΣΕΒ, η οποία τόνισε ότι “η Ινδία έχει αναδειχθεί ως μια ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία και αναμένεται να είναι μία από τις τρεις κορυφαίες παγκόσμιες οικονομικές δυνάμεις τα επόμενα 15 χρόνια. Κοιτάζοντας τα διμερή εμπορικά στοιχεία, είναι αλήθεια ότι το εμπορικό ισοζύγιο είναι αρνητικό για τη χώρα μας, με τον όγκο του συνολικού εμπορίου να κινείται στα €833 εκ., παρουσιάζοντας αύξηση 69% σε σύγκριση με το 2020. Οι ελληνικές εισαγωγές από την Ινδία ανήλθαν σε σχεδόν €700 εκ., ενώ οι ελληνικές εξαγωγές σε μόλις €134εκ. Αυτό σίγουρα δεν αντανακλά τις πραγματικές δυνατότητες του διμερούς εμπορίου. Προοπτικές για περαιτέρω εξαγωγές, επενδύσεις και κοινή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών υπάρχουν σε διάφορους τομείς, όπως οι υποδομές, η ενέργεια, οι κατασκευές, τα οικοδομικά υλικά, τα τρόφιμα και τα φάρμακα”.

Ο κ. Φάνης Ματσόπουλος, Μέλος του Δ.Σ. του EBEA και υπεύθυνος της ανάπτυξης των σχέσεων με την Ινδία υπογράμμισε την ανάγκη για την αύξηση των εξαγωγών μας, με στόχο την μείωση του εμπορικού ελλείμματος, τη διευκόλυνση των επενδύσεων ινδικών επιχειρήσεων και επεσήμανε την ευνοϊκή συγκυρία κατά την οποία η Ελλάδα – παρά την ενεργειακή κρίση και τις διεθνείς περιπλοκές – συνεχίζει να βελτιώνει την ελκυστικότητά της με σειρά θεσμικών μεταρρυθμίσεων (Fast Track διαδικασίες, μείωση γραφειοκρατίας).

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε τρείς ενότητες: στην πρώτη με θέμα τις Διμερείς Σχέσεις Ελλάδας-Ινδίας τον λόγο είχαν ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Ινδία, κ. Διονύσης Κυβετός, και ο Ινδός Πρέσβης στην Αθήνα κ. Amrit Lugun. Στη δεύτερη ενότητα, με έμφαση στις επιχειρηματικές και επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζει η αγορά της Ινδίας, συμμετείχε η κ. Μαρία Βασιλάκη της Β5 Διεύθυνσης Διμερών Οικονομικών Σχέσεων με Χώρες Μ. Ανατολής, Β. Αφρικής, Κόλπου, Ασίας, Ωκεανίας & Υποσαχάριας Αφρικής, του Υπουργείου Εξωτερικών, και ο κ. Rajendram Samykannu, Οικονομικός Ακόλουθος της Πρεσβείας της Ινδίας στην Αθήνα. Η τελευταία ενότητα της εκδήλωσης αφορούσε στο επιχειρείν στην αγορά της Ινδίας και την εμπειρία τους κατέθεσαν ο κ. Γιώργος Χρηστίδης, Export Manager της Βright S.A., και από τα Μέλη του ΣΕΒΕ ο κ. Δημήτρης Λακασάς, CEO της Olympia Electronics S.A. και η κ. Χριστίνα Μανώση, Sales Marketing Director, Zeus Kiwi S.A.

Continue Reading

Συνέδρια

Το Enterprise Europe Network Hellas επενδύει στη συνεργασία.

Η 2η Συνάντηση του Δικτύου ανέδειξε νέες στρατηγικές,
εργαλεία και διεθνείς προοπτικές για τις ελληνικές ΜμΕ

Με επίκεντρο την ενδυνάμωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω της
καινοτομίας και της εξωστρέφειας, πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης
(7-8 Μαΐου 2026) η 2η Συνάντηση της κοινοπραξίας του Enterprise Europe
Network Hellas. Η συνάντηση, υπό τον συντονισμό του Εθνικού Κέντρου
Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) και με τη διοργάνωση και
φιλοξενία του Δικτύου ΠΡΑΞΗ / ΙΤΕ, συν-συντονιστή του ελληνικού Δικτύου, και
του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, εταίρο του Enterprise Europe Network Hellas,
συγκέντρωσε εκπροσώπους 15 φορέων από όλη την Ελλάδα.


Η διοργάνωση αποτέλεσε κομβικό σημείο συντονισμού για τη νέα προγραμματική
περίοδο του Δικτύου, θέτοντας στο επίκεντρο την ενίσχυση της
ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την περαιτέρω αναβάθμιση
των παρεχόμενων υπηρεσιών και τη διαμόρφωση κοινής στρατηγικής,
εναρμονισμένης με τις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.


Την έναρξη των εργασιών χαιρέτησαν ο Γιώργος Ματαλλιωτάκης, Εντεταλμένος
Σύμβουλος της Περιφέρειας Κρήτης για θέματα διασύνδεσης με ερευνητικά και
ακαδημαϊκά ιδρύματα, ο καθηγητής Βασίλης Χαρμανδάρης, Πρόεδρος του ΔΣ του
ΙΤΕ, ο Ευάγγελος Καρκανάκης, Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού
Επιμελητηρίου Ηρακλείου, ο Δρ Κυριάκος Τολιάς, Διευθυντής του ΕΚΤ, και ο Δρ
Κωνσταντίνος Βαβέκης, Τεχνικός Προϊστάμενος του Δικτύου ΠΡΑΞΗ.


Στην έναρξη των ομιλιών, ο Χρήστος Σκούρας, Policy Officer DG GROW της
Ευρωπαϊκής Επιτροπής, παρουσίασε το όραμα για το νέο Δίκτυο της επόμενης
περιόδου, EU for Business Network 2028-2034. Οι άξονες της ΕΕ επικεντρώνονται

EEN Hellas Δελτίο Τύπου | 2
στη βελτίωση του ρυθμιστικού περιβάλλοντος, την ενίσχυση των επενδύσεων και
την προώθηση της διεθνοποίησης, με στόχο τη βελτίωση της ευρωπαϊκής
ανταγωνιστικότητας μέσω του νέου Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανταγωνιστικότητας
(European Competitiveness Fund – ECF).


Ιδιαίτερη βαρύτητα είχε η παρέμβαση του Μάκη Τικφέση, Project Adviser,
European Innovation Council and SMEs Executive Agency (EISMEA), ο οποίος
παρουσίασε την πορεία υλοποίησης του έργου Enterprise Europe Network Hellas
2025-2028, ο οποίος έδωσε συγχαρητήρια στους εταίρους του Δικτύου τόσο για τη
διοργάνωση της συνάντησης όσο και για την ενεργό συμμετοχή τους.


Τόνισε ότι, σε μια περίοδο πολλαπλών προκλήσεων για τις επιχειρήσεις, η
συμβολή των μελών της κοινοπραξίας είναι καθοριστική για την παραγωγή
αντικτύπου, την ανθεκτικότητα και την ουσιαστική υποστήριξη των αποδεκτών
του Δικτύου. Αναγνωρίστηκε η θετική εικόνα της ελληνικής κοινοπραξίας, ως προς
τη συμμετοχή της σε δράσεις, την παραγωγή περιεχομένου και την ετοιμότητα
υποβολής ιστοριών επιτυχίας, αλλά και η συμβολή των διεθνών συνεργατών του
Δικτύου στη διεθνοποίηση των επιχειρήσεων, καθώς κατά την προηγούμενη
συμβατική περίοδο συνέβαλαν σε περισσότερες από 1.000 ευρωπαϊκές
συνεργασίες.
Η Αναστασία Σαρχόσογλου, συντονίστρια Enterprise Europe Network Hellas στο
ΕΚΤ, και ο Αχιλλέας Μπάρλας, συντονιστής Enterprise Europe Network Hellas στο
Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, παρουσίασαν τις εξελίξεις σχετικά με το EU for Business Network
2028–2034 και τη θέση της ελληνικής κοινοπραξίας στο πλαίσιο της ευρύτερης
συζήτησης για το νέο European Competitiveness Fund.


Επιπλέον, παρουσιάστηκαν εξειδικευμένα εργαλεία και υπηρεσίες για
επιχειρήσεις, όπως το EU Sanctions Helpdesk, δράσεις υποστήριξης της
καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας από φορείς του οικοσυστήματος και
συνεργάτες του Δικτύου, ζητήματα συντονισμού, διαχείρισης έργου, ανάπτυξης
και παροχής υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας προς τις επιχειρήσεις.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανταλλαγή καλών πρακτικών και εμπειριών μεταξύ
των εταίρων του Δικτύου, καθώς και στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ
ερευνητικών και επιχειρηματικών φορέων.


Στο πλαίσιο των εργασιών της πρώτης ημέρας, πραγματοποιήθηκε επίσης
επίσκεψη στο C Nest Accelerator, τη σύγχρονη θερμοκοιτίδα επιχειρηματικότητας
της Κρήτης, όπου παρουσιάστηκαν επιτυχημένα παραδείγματα καινοτόμων
επιχειρήσεων και τα αποτελέσματα δράσεων υποστήριξης επιχειρηματικότητας. Η
επίσκεψη λειτούργησε ως ευκαιρία για σύνδεση των εταίρων του Δικτύου με το
τοπικό οικοσύστημα επιχειρηματικότητας και καινοτομίας, καθώς και για
ανάδειξη παραδειγμάτων επιχειρήσεων που έχουν ωφεληθεί από δράσεις
υποστήριξης.

EEN Hellas Δελτίο Τύπου | 3
Η δεύτερη ημέρα περιλάμβανε θεματικές συνεδρίες για την ανάπτυξη ικανοτήτων
του Δικτύου, την αξιοποίηση της πλατφόρμας IT του Enterprise Europe Network,
την προώθηση των υπηρεσιών του Δικτύου, εκπαιδευτική ενότητα σχετικά με τη
λειτουργία της ομάδας SME Feedback, καθώς και ζητήματα στρατηγικής
διανοητικής ιδιοκτησίας και καινοτομίας.


Επίσης, πραγματοποιήθηκαν αναλυτικές παρουσιάσεις από τους εταίρους για την
πρόοδο, τους στόχους και τα αποτελέσματα του κάθε πακέτου εργασίας του
Enterprise Europe Network Hellas. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για το Κέντρο
Υποστήριξης Μικροπιστώσεων από το Επιμελητήριο Ηρακλείου, μια δομή
ενημέρωσης και υποστήριξης των πολύ μικρών επιχειρήσεων και των ελεύθερων
επαγγελματιών του Νομού Ηρακλείου.


Ξεχωριστό ενδιαφέρον συγκέντρωσε η συζήτηση με θέμα το μοντέλο «Hub-and-
Spoke», όπου παρουσιάστηκαν ιστορίες επιτυχίας και βέλτιστες πρακτικές από
επιχειρήσεις-ωφελούμενους των υπηρεσιών του Δικτύου ΠΡΑΞΗ και του
Επιμελητηρίου Ηρακλείου.


H διήμερη συνάντηση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των επόμενων στόχων
και προτεραιοτήτων της κοινοπραξίας, καθώς και των δράσεων που θα
ενισχύσουν περαιτέρω την εξωστρέφεια, την καινοτομία και την
ανταγωνιστικότητα των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Σχετικά με το Enterprise Europe Network Hellas


Από το 2008 το Enterprise Europe Network υποστηρίζει μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις
να καινοτομήσουν και να αναπτυχθούν διεθνώς. Αποτελεί το μεγαλύτερο δίκτυο
υποστήριξης μικρομεσαίων επιχειρήσεων παγκοσμίως, με 450 οργανισμούς σε 56 χώρες.
Στην Ελλάδα, εκπροσωπείται από την κοινοπραξία Enterprise Europe Network Hellas, με
συντονιστές το ΕKT και το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ. Δεκαέξι οργανισμοί παρέχουν ολοκληρωμένες
υπηρεσίες σε επιχειρήσεις με διεθνείς φιλοδοξίες για την υποστήριξη της βιωσιμότητας,
της ανθεκτικότητας, της καινοτομίας και της ψηφιακής μετάβασης ώστε να επεκτείνουν
την παρουσία τους στις διεθνείς αγορές.

Επισκεφθείτε τον ιστότοπο της ελληνικής κοινοπραξίας EEN Hellas: https://www.een.gr

Επισκεφθείτε τον διεθνή ιστότοπο του Enterprise Europe Network: https://een.ec.europa.eu

Continue Reading

Συνέδρια

Πρόσφυγες στην Ελλάδα συνεχίζουν για 4 η χρονιά την Ακαδημία για Γυναίκες Πρόσφυγες

-Η Τράπεζα Πειραιώς και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα ανακοινώνουν τη συνέχιση της Ακαδημίας για Γυναίκες Πρόσφυγες. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Τράπεζας Πειραιώς και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, η οποία ξεκίνησε το 2023 και συνεχίζεται για 4 η χρονιά, στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Υπευθυνότητας EQUALL της Τράπεζας και ειδικότερα στον πυλώνα της Ισότητας των Φύλων. 

-H Ακαδημία για Γυναίκες Πρόσφυγες αποσκοπεί στην ανάπτυξη, μέσω επαγγελματικής κατάρτισης, νέων δεξιοτήτων για γυναίκες πρόσφυγες και αιτούσες άσυλο.Η δράση, υλοποιείται από τη ΜΚΟ ΜΕΤΑδραση, εταίρο της Ύπατης Αρμοστείας, για τις ειδικότητες βοηθού κουζίνας και υπαλλήλου ξενοδοχείουκαθώς και από τοελληνικό παράρτημα του παγκόσμιου οργανισμού International Women’sCoffeeAlliance (IWCA) για την ειδικότηταcoffeeexpert/barista. Φέτος, 90 γυναίκες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθήματα επαγγελματικής ειδίκευσης με στόχο την απασχόλησή τους στους τομείς του τουρισμού και της εστίασης. 

-Μέχρι σήμερα, 243 γυναίκες συμμετείχαν στους κύκλους επαγγελματικής κατάρτισης της Ακαδημίας, αποκτώντας πρακτικές δεξιότητες και γνώσεις που ενισχύουν την προοπτική απασχόλησής τους στον αναπτυσσόμενο τουριστικό τομέα, από τις οποίες το 34.2% εξασφάλισε εργασία στον τομέα του τουρισμού. 

-Η δέσμευση της Πειραιώς και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα αντικατοπτρίζει την κοινή πεποίθηση στη δυνατότητα κάθε γυναίκας να ξεπερνάει τα εμπόδια και να διαμορφώνει ένα μέλλον ίσων ευκαιριών, αξιοπρέπειας και σεβασμού. Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής στις ειδικότητες της Ακαδημίας για Γυναίκες Πρόσφυγες, επισκεφτείτε τους συνδέσμους της ΜΚΟ ΜΕΤΑδραση https://metadrasi.org/campaign/refugee-women-academy/ 

-Για τις ειδικότητες βοηθού κουζίνας και υπαλλήλου ξενοδοχείου καθώς και του ελληνικού παραρτήματος του παγκόσμιου οργανισμού International Women’sCoffeeAlliance (IWCA) https://iwcagreece.org/refugee-women-academy/ για την ειδικότητα coffeeexpert/barista. Οι αιτήσεις διαρκούν από 30.04.2026 ως 08.05.2026. 




Continue Reading

Προγράμματα

includeschool «Συμπεριληπτική επικοινωνία»

το διαδραστικό εργαστήριο 8 ωρών «Συμπεριληπτική επικοινωνία». Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 9 Ιουνίου (9:30 – 17:30) στον χώρο του WHEN Hub στην Αθήνα. Θα αναδείξει τους τρόπους με τους οποίους η συμπεριληπτική επικοινωνία, πέρα από αξία, μπορεί να μετατραπεί σε εργαλείο καθημερινής πρακτικής, ατομικά αλλά και για τις ομάδες και τους οργανισμούς μας. 

1 Η γλώσσα που χρησιμοποιούμε στον χώρο εργασίας -γραπτή, προφορική, οπτική- δεν είναι ποτέ ουδέτερη. Κάθε αγγελία, κάθε performance review, κάθε εσωτερικό email και κάθε σύσκεψη μεταφέρει, με ή χωρίς πρόθεση, μηνύματα που καθορίζουν ποιος/α ανήκει και ποιος/α όχι. Η συμπεριληπτική επικοινωνία δεν είναι υπόθεση «πολιτικής ορθότητας»: είναι στρατηγική επιλογή που επηρεάζει 

2 τόσο την αφοσίωση και απόδοση του εργατικού δυναμικού, όσο και τη φήμη και ανταγωνιστικότητα του κάθε οργανισμού στην αγορά. Στο εργαστήριο «Συμπεριληπτική επικοινωνία» τα συμμετέχοντα άτομα θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τη γλώσσα, την εικόνα, τη συμπεριφορά και τα κανάλια επικοινωνίας ως πεδία δράσης, τόσο για την ατομική όσο και για την οργανωσιακή αλλαγή. Θα μάθουν να εστιάζουν σε διαστάσεις που περιλαμβάνουν το φύλο, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, τη διαγενεακότητα, την αναπηρία, την εθνικότητα και την κουλτούρα, χωρίς να περιορίζονται σε αυτές. Μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, ομαδική ανάλυση πραγματικών εταιρικών υλικών και πρακτικά εργαλεία άμεσης εφαρμογής, τα συμμετέχοντα άτομα μαθαίνουν να αναγνωρίζουν ασυνείδητα στερεότυπα στον εταιρικό λόγο, να αναδιατυπώνουν κρίσιμα σημεία επικοινωνίας και να παρεμβαίνουν αποτελεσματικά, τόσο ως άτομα όσο και ως φορείς αλλαγής, στους οργανισμούς τους. 

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε HR Managers, L&D Managers, Internal Communications & Employer Branding Managers και People Leaders που επιθυμούν να αξιολογήσουν και να βελτιώσουν κρίσιμα σημεία της εταιρικής τους επικοινωνίας. Τα συμμετέχοντα άτομα θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν ικανότητες όπως: 

● Την κατανόηση βασικών όρων, αρχών, διαστάσεων και στρατηγικού πλεονεκτήματος της Συμπεριληπτικής Επικοινωνίας 

● Την αναγνώριση στερεοτυπικών μοτίβων στον γραπτό, προφορικό και οπτικό εταιρικό λόγο 

● Την αποτελεσματική παρέμβαση στο πεδίο της συμπεριφοράς Με την ολοκλήρωση του εργαστηρίου, κάθε συμμετέχων/ουσα αναχωρεί με συγκεκριμένα επόμενα βήματα: αλλαγές που μπορεί να εφαρμόσει στον ίδιο 

3 του/της τον λόγο αλλά και πρακτικές που μπορεί να εισαγάγει άμεσα στον οργανισμό του/της. οργανισμό του/της. Υποστηρίζουμε άτομα και οργανισμούς που θέλουν να γίνουν ambassadors μιας πιο συμπεριληπτικής εταιρικής κουλτούρας προσφέροντας έκπτωση 10% για κράτηση θέσεων κατά τη διάρκεια της περιόδου Early Bird. Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε και απευθείας με την ομάδα της inc.lude στο [email protected]

Continue Reading

Trending