Connect with us

Επιχειρηματικότητα

Η συνεργασία των δυο φύλων, μυστικό για την ανάπτυξη

Η αποτελεσματική ηγεσία μιας ομάδας που αποτελείται από άνδρες και γυναίκες, για να πετύχουν τα καλύτερα αποτελέσματα, αποτελεί τη σύγχρονη πρόκληση των μάνατζερ.

Με την εισροή περισσότερων γυναικών κάθε χρόνο στην αγορά εργασίας, η δημιουργία καλύτερων σχέσεων ανάμεσα στα δύο φύλα είναι τώρα περισσότερο σημαντική από ποτέ. Δημιουργήστε, λοιπόν, μεικτές ομάδες εργασίας, καθώς τα οφέλη είναι τεράστια.

Ο σωστός συνδυασμός ανδρών και γυναικών σημαίνει ότι θα λάβετε διαφορετικές απόψεις σε πολλά επιχειρηματικά θέματα και προκλήσεις. Αυτές οι διαφορετικές προσεγγίσεις σάς παρέχουν τη δυνατότητα διείσδυσης στο μυαλό περισσότερων πελατών σας. Σκεφτείτε μια ομάδα μόνο από άνδρες στον τομέα παροχής υπηρεσιών. Παρόλο που μπορεί τα μέλη της να είναι εξαιρετικά στην παροχή της συγκεκριμένης υπηρεσίας, μπορεί να παραβλέπουν την «κουβεντούλα», που είναι τόσο σημαντική για πολλές από τις γυναίκες πελάτισσες τους.

Από την άλλη, μια ομάδα μόνο από γυναίκες μπορεί να αποτρέπει τους άνδρες πελάτες με το να αφιερώνουν υπερβολικό χρόνο στην κουβέντα και το χτίσιμο των σχέσεων, που μπορεί να οδηγήσει τους άνδρες να πιστεύουν ότι χάνουν χρόνο και ότι δε λαμβάνουν την ποιότητα της υπηρεσίας που επιθυμούν.

Ο προσανατολισμός των ανδρών στο καθήκον και το έργο σημαίνει ότι θα επικεντρώνουν την προσοχή τους κυρίως στο αποτέλεσμα, ενώ οι γυναίκες προσανατολίζονται στο χτίσιμο των σχέσεων και την αφοσίωση που θα κάνει τους πελάτες σας να επιστρέφουν στην επιχείρησή σας. Ο συνδυασμός των δύο προσεγγίσεων προσφέρει πολύ ισχυρό όφελος στην επιχείρηση.

Καθώς οι άνδρες και οι γυναίκες έχουν διαφορετικές ικανότητες να προσφέρουν στους πελάτες, μπορούν επίσης να βελτιώνουν ο ένας την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων του άλλου, καθώς και την παραγωγικότητά τους με το να εργάζονται μαζί. Έτσι θα αισθάνονται μεγαλύτερη ικανοποίηση, που τελικά μεταφράζεται σε καλύτερα αποτελέσματα. Υπάρχουν όμως και κάποιες προκλήσεις στη συννεργασία των δύο φύλων.

Στρες και συγκρούσεις

Οι διαφορετικοί τρόποι που τα δύο φύλα αντιμετωπίζουν το στρες στην εργασία αποτελεί συχνά πηγή σύγκρουσης. Όταν οι άνδρες βρίσκονται κάτω από πίεση έχουν την τάση να απομονώνονται και να εργάζονται μόνοι τους για να λύσουν κάποιο πρόβλημα. Οι γυναίκες αντίθετα επεκτείνονται και μιλούν περισσότερο συμπεριλαμβάνοντας και άλλα άτομα στη διαδικασία. Χωρίς την κατανόηση αυτών των διαφορών οι καταστάσεις πίεσης συχνά γίνονται χειρότερες με το να εκνευρίζονται μεταξύ τους. Με το να βοηθηθούν τα μέλη της ομάδας να βελτιώσουν την κατανόηση τους ο ένας για τον άλλον αποφεύγοντας τις γενικεύσεις για τα δύο φύλα, που δεν βοηθούν καθόλου θα συνεργάζονται καλύτερα και θα γίνονται πιο παραγωγικά.


Οι άνδρες συχνά παραπονιούνται ότι οι γυναίκες κάνουν πολλές ερωτήσεις και συνέχεια προσπαθούν να κάνουν αλλαγές. Οι γυναίκες παραπονιούνται ότι οι άνδρες δεν ακούνε και ότι πάντα προσφέρουν λύσεις αμέσως. Κατανοώντας το αντίθετο φύλο, μια ομάδα μπορεί να εργαστεί πιο αποτελεσματικά μαζί στη διαδικασία επίλυσης προβλημάτων,

παρά να εκνευρίζονται και να απορρίπτουν τη διαδικασία πριν προφτάσουν να παράγουν ένα φάσμα πιθανών λύσεων. Το στρες συχνά αυξάνεται όταν μια μεικτή ομάδα συζητά κάποιο πρόβλημα. Οι γυναίκες συνεχίζουν να ερευνούν το πρόβλημα με το να μοιράζονται απόψεις και να ακούν, έτσι αντιμετωπίζουν καλύτερα το στρες.Οι άνδρες όμως χρειάζονται να αισθανθούν ότι κάτι πρόκειται να γίνει ή να επιτευχθεί, αλλιώς γίνονται ανυπόμονοι και στρεσάρονται.

Οι γυναίκες είναι προτιμότερο να μιλούν λιγότερο για το πρόβλημα και περισσότερο για τη λύση του. Και οι άνδρες πρέπει να αποδεχτούν κάποιες φορές ότι η καλύτερη λύση είναι να αφήσουν όλους να μιλήσουν για λίγο. Εάν τα δύο φύλα κατανοούν τις διαφορές τους, τότε η διαδικασία της επίλυσης προβλημάτων θα παράγει πολύ καλύτερα αποτελέσματα και αυτό θα είναι προς όφελος της επιχείρησης.

Μια μεικτή ομάδα αποκτά ένα δέσιμο πέρα από τα επαγγελματικά θέματα, έχει μεγαλύτερη ενότητα και γίνεται πιο παραγωγική. Οι άνδρες μπορούν να δημιουργήσουν αυτό το δέσιμο προσφέροντας επιβεβαίωση και σιγουριά στις γυναίκες όταν το αποζητούν. Οι γυναίκες θα βελτιώσουν τις σχέσεις τους με τους άνδρες προσφέροντάς τους ενθάρρυνση, γιατί η επιβεβαίωση συνήθως ερμηνεύεται από τους άνδρες ως έλλειψη εμπιστοσύνης απέναντί τους. Ο συνδυασμός των αξιών των δύο φύλων στο χώρο εργασίας είναι το μυστικό για την ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της προόδου και έτσι, όταν άνδρες και γυναίκες συνεργάζονται, θα πετύχουν περισσότερα.


Άρθρο αρχείου

Τζούλη Κυριακάκη

Επιχειρηματικότητα

Πώς να αντιμετωπίσετε το φόβο της επιτυχίας

Δείτε την Επιτυχία σαν Προορισμό και όχι σαν Εμπόδιο προς Αποφυγή.

Η Μαρία είναι μία δραστήρια συμπαθητική και εργατική επιχειρηματίας. Με το Γιάννη που είναι στέλεχος σε μια μεγάλη επιχείρηση έχουν δύο παιδιά και ζουν στα πλαίσια του μοντέλου που ονομάζεται «μέση οικογένεια». Έχουν τις δουλειές τους, έχουν τα παιδιά τους, έχουν το σπίτι τους (που αποπληρώνουν μέσω ενός στεγαστικού 25ετίας), έχουν 2 αυτοκίνητα και 20 μέρες διακοπές το χρόνο.

Στα όνειρά της η Μαρία ήταν μια πετυχημένη, χαρισματική, αξιοθαύμαστη και οικονομικά εύρωστη γυναίκα με μια εξαιρετική οικογένεια και ανεβασμένο κοινωνικό επίπεδο. Στην πραγματικότητα είναι μια μεσόκοπη μοναχική γυναίκα που καταφέρνει να επιβιώνει παγιδευμένη μέσα στην βαρετή της καθημερινότητα. «Υπάρχουν και χειρότερα» λέει στον εαυτό της όταν αραιά και που την ζώνουν οι προσωπικές της ανασφάλειες.

Ναι, αλλά υπάρχουν και καλύτερα! Αν η Μαρία είχε πραγματικά κυνηγήσει την επιτυχία σε κάποιο τομέα της ζωής της θα έπρεπε να αντιμετωπίσει τις απώλειες στους άλλους τομείς. Και η Μαρία δεν έχει καμία διάθεση να δώσει κάτι παραπάνω από τον εαυτό της στο «Βωμό» όπως το ονομάζει της Επιτυχίας. Είναι βολικά καθισμένη στην οικονομική θέση του τραίνου και δεν θα σηκωθεί για να πάει στην πρώτη θέση γιατί φοβάται μην χάσει και αυτήν που έχει!

            Φόβος, Ενοχές και Ανωνυμία στη γειτονιά του Βολέματος

            Αν και η Επιτυχία κατέχει μία περίοπτη θέση στην καρδιά και το μυαλό των ανθρώπων οι περισσότεροι κατατρέχονται από ένα μόνιμο φόβο και μόνο στην ιδέα ότι μπορούν να τα καταφέρουν ή ακόμη και από το ότι θα προσπαθήσουν να τα καταφέρουν. Η δικτατορία του μέτριου έχει καταφέρει να δημιουργήσει εξαιρετικές αναστολές στην συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων. Έτσι ο κάθε επίδοξος διώκτης της επιτυχίας θα έχει να τα βάλει με ένα σωρό εσωτερικούς εχθρούς πριν εξορμήσει για την κατάκτηση της κορυφής.

  • Ο Φόβος του Άγνωστου. Αν η Μαρία άρχιζε να γίνεται πετυχημένη θα αντιμετώπιζε το πρόβλημα της αλλαγής περιβάλλοντος σε διάφορους τομείς. Ξαφνικά θα βρισκόταν σε μια άγνωστη περιοχή με διαφορετικούς κανόνες και αρχές από αυτές που γνώριζε. Ο Πλούτος και η Επιρροή επηρεάζουν δραματικά τους ανθρώπους μια και τους εισάγουν σε κύκλους όπου νιώθουν ότι θα έπρεπε να αποδείξουν ξανά την αξία τους. Αυτό που δεν υπολογίζει η Μαρία είναι ότι όταν έχεις φτάσει στην κορυφή ενός βουνού μετά από σοβαρή προσπάθεια, γνωρίζεις ότι σου αξίζει και ότι δεν θα βρεθεί κανένας να σε αμφισβητήσει. Η Επιτυχία είναι μια αυστηρά προσωπική υπόθεση.
  • Ο Φόβος της Έκθεσης. Η επιθυμία της Μαρίας να παραμείνει ανώνυμη αν και πετυχημένη την εμποδίζει να εκτεθεί στη δημόσια παρατήρηση. Αυτό εν μέρει οφείλεται στο φόβο του φθόνου των άλλων. Προκειμένου να μην τη ζηλεύουν και να μην τη φθονούν παραμένει στην αφάνεια και κρατά κρυφές και τις παραμικρές έστω επιτυχίες της. Παραμένοντας αδιάφορη δεν πρόκειται να γίνει ποτέ αξιοζήλευτη!
  • Οι Δηλητηριώδης Ενοχές. Έχοντας μεγαλώσει σε ένα περιβάλλον που προάγει την πεπατημένη οδό και που καταδικάζει την εξερεύνηση ως χάσιμο χρόνου η Μαρία δηλητηριάζεται από τις ενοχές που της έχουν δημιουργηθεί. Δεν έχει το δικαίωμα, λέει στον εαυτό της, να σκορπίσει αλόγιστα το χρόνο και την ενέργειά της κυνηγώντας ένα όνειρο και στερώντας τα από άλλους. Επιπλέον έχει κάνει τόσα λάθη μέχρι τώρα στη ζωή της (όπως όλοι μας) που η πιο κρυφή της ενοχή είναι ότι δεν το αξίζει. Τα παπούτσια της επιτυχίας θα τα βαδίσουν άλλοι.

Βλέποντας την Επιτυχία κατάματα!

Είναι φυσικό η Επιτυχία, όπως και κάθε άλλη αλλαγή στη ζωή μας, να προκαλεί κάποια ποσότητα στρες. Είναι περίεργο όμως να αρνούμαστε να κοιτάξουμε την Επιτυχία στα μάτια μόνο και μόνο επειδή δεν έχουμε την κατάλληλη προετοιμασία. Τις περισσότερες φορές δεν μας εμποδίζει η άγνοια του δρόμου προς την κορυφή αλλά η έλλειψη σχεδίου για τα μετέπειτα βήματα. Δίνοντας μια τελευταία συμβουλή στην φανταστική Μαρία μας θα της θυμίζαμε ότι μετανιώνουμε για ότι δεν κάναμε παρά για ότι έχουμε κάνει.    


Άρθρο αρχειού
Γιώργου Σαπροβαλάκη

Continue Reading

Επιχειρηματικότητα

Ο δεκάλογος διαχείρισης των πωλητών σας.

Είναι δύσκολη αλλά και ενδιαφέρουσα πρόκληση η διαχείριση των ανθρώπων μας. Όμως τα συναισθήματα και η λογική πολλές φορές αλληλοσυγκρούονται καθώς το να θεωρηθεί κάτι επαγγελματικό ή όχι φαίνεται μόνο μετά το αποτέλεσμά του. Κρατείστε στο μυαλό σας μερικές καθαρές και δίκαιες σκέψεις και θυμηθείτε ότι πουλάτε με ανθρώπους για ανθρώπους.

1. Το ανθρώπινο δυναμικό των πωλήσεων  αποτελεί τον πρεσβευτή  της επιχείρησής σας στον πελάτη. Αν δεν βρίσκετε τους κατάλληλους να οργανώσουν την ομάδα σας, κατεβείτε εσείς στις πωλήσεις και οργανώστε όπως θα θέλατε να σας συμπεριφέρονται, αν είσαστε ο πελάτης σας.

2. Δώστε σημασία στον σαφή σχεδιασμό και το άρτιο πρόγραμμα των επιθυμητών πωλήσεών σας. Οριοθετείστε  ρεαλιστικούς στόχους και σιγουρευτείτε  ότι επικοινωνούνται με βάση της εταιρική σας πολιτική. Να είστε παρόντες όταν επικοινωνούνται   και μοιράζονται οι στόχοι, ακούστε τις αντιδράσεις και σημειώστε τις νέες προτάσεις και ιδέες.

3. Η σύνδεση αμοιβών και στόχων  ενισχύει την απόδοση των εργαζομένων. Ένα καλά και δίκαια σχεδιασμένο πρόγραμμα αμοιβών  κατευθύνει σωστά τη προσοχή των πωλητών σας , η ασάφεια τους αποπροσανατολίζει.

4. Ενισχύστε την άμιλλα και τη διαφοροποίηση. Η επιχείρηση πρέπει να έχει ήδη αποφασίσει τι θα επιβραβεύει και τι θα ανταμείβει. Δώστε έδαφος στις διαφορετικές προσωπικότητες να αναπτύσσουν αποτελεσματικές τεχνικές.

5. Προωθήστε τα πιο κερδοφόρα προϊόντα ή υπηρεσίες της επιχείρησής σας και συνδέστε τα με μεταβλητές αμοιβές.

6. Οι μεταβλητές αμοιβές έχουν συνήθως τη μορφή του bonus. Μη αντικαθιστάται τα bonus με άχρηστα δώρα προς τους υπαλλήλους σας. Εργάζονται όπως όλοι , επενδύουν στον εαυτό τους και τις προσπάθειές τους, δικαιούνται να έχουν αμοιβές σε ρευστό όπως όλοι οι επενδυτές.

7. Η αναλογία του μίγματος (σταθερό τμήμα / μεταβλητό τμήμα) αμοιβών για το ανθρώπινο δυναμικό των πωλήσεων να είναι κοινή για όλους  τους ανθρώπους που συμμετέχουν στο πλάνο σας. Διαφοροποιείστε όμως ανάλογα με τη θέση και το επίπεδο ευθύνης.

8. Εκπαιδευτείτε και εκπαιδεύστε. Η εκπαίδευση της Διοίκησης είναι σημαντική προκειμένου να διαχειριστεί σωστά τα συστήματα και τα πλάνα εργασίας. Στη συνέχεια θα πρέπει να ακολουθήσουν εκπαιδευτικά προγράμματα και σεμινάρια για τους πωλητές σας.

9. Δημιουργείστε και αναπτύξτε συστήματα διαχείρισης που να βολεύουν και να καθρεφτίζουν την επιχείρησή σας. Τα συστήματα καλύπτουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε πληροφορία, όπως το στάδιο της παραγωγικότητας, η ωρίμανση των δικτύων και των προϊόντων, οι συμπεριφορές των πελατών, η αποτελεσματικότητα των προγραμμάτων αμοιβών κλπ.

10. Μοιραστείτε τις εμπειρίες. Τακτικές συναντήσεις σε ετήσια βάση, ανά περιφέρεια  ή ανά γεωγραφική περιοχή και τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο για το σύνολο της επιχείρησής σας θα καλύψουν προβλήματα κακής επικοινωνίας, θα προλάβουν λάθη και θα δείξουν ότι η επιχείρηση είναι παρούσα και ζωντανή.


Άρθρο αρχείου

Μαριάννα Τσουλιά

Continue Reading

Επιχειρηματικότητα

Όμιλος EPSILONNET Συμμετέχει στη Διεθνή Έκθεση Καινοτομίας και Τεχνολογίας, BEYOND

Ο Όμιλος EPSILON NET συμμετέχει για 2η φορά στην Διεθνή Έκθεση Καινοτομίας και Τεχνολογίας BEYOND που θα πραγματοποιηθεί από τις 25 έως 27 Απριλίου, στη Θεσσαλονίκη.

H BEYOND αποτελεί σημείο συνάντησης των καινοτόμων εταιριών, αλλά και τεχνολογιών αιχμής, φιλοδοξώντας να γίνει η κορυφαία διοργάνωση του είδους της στη ΝA Ευρώπη, τη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή. Στόχος της είναι να προάγει τη συνεργασία και την ανταλλαγή γνώσεων και ιδεών μεταξύ των συμμετεχόντων και να ενισχύσει την ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών και επιχειρηματικών ευκαιριών. Με κεντρικό θέμα UNLOCKING POTENTIAL: The Age of AI,στο επίκεντρο της φετινής διοργάνωσης βρίσκεται η επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης και οι τρόποι με τους οποίους μεταμορφώνει κάθε πτυχή της ζωής μας.

O Όμιλος EPSILON NET συμμετέχει διαχρονικά σε πρωτοβουλίες που αναβαθμίζουν το σύγχρονο επιχειρείν και αναδεικνύουν την επανάσταση του Ψηφιακού Μετασχηματισμού στην Ελλάδα. Στο ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 13 | STAND B16, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν το πλούσιο portfolio σύγχρονων ψηφιακών λύσεων για επιχειρήσεις κάθε μεγέθους και κλάδου που οδηγούν στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό, καλύπτοντας τις εξειδικευμένες ανάγκες τους.

Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης, κορυφαία στελέχη του Ομίλου, θα συμμετέχουν σε ειδικές παρουσιάσεις και workshops, αναλύοντας φλέγοντα θέματα που απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο και παρουσιάζοντας τις all-in-one λύσεις της Epsilon Net

  • Σάββατο, 27/4, 12:00 – 13.00 – ΨΗΦΙΑΚΗ ΚΑΡΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Οι αλλαγές, οι κίνδυνοι, οι λύσεις

Βασίλης Πρασσάς, Γενικός Διευθυντής EPSILON HR | Stage, Περίπτερο 15

  • Σάββατο, 27/4, 14:00 – 15:00 – EPSILON ALL in ONE: To μέλλον των ψηφιακών συναλλαγών

       Μαρία Χρυσοβιτσιώτη, Senior Consultant Epsilon SingularLogic & Χρήστος Χρυσοστομίδης, PM Office Director Epsilon SingularLogic | Stage, Περίπτερο 15

Περισσότερες πληροφορίες για την Έκθεση στο link

Continue Reading

Trending