Connect with us

Lifestyle

Peugeot 208 : Μία κομψή επιλογή.

Το Peugeot 208 κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις τόσο του κοινού, όσο και των ειδικών, που το ανέδειξαν «Αυτοκίνητο της Χρονιάς» για το 2020 σε Ευρώπη και Ελλάδα.

Το νέο Peugeot 208 δεν είναι ένα συνηθισμένο αυτοκίνητο. Έχει σαρώσει τις διακρίσεις και έχει κορυφαίες πωλήσεις, αποτελώντας μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες όλων των εποχών στην κατηγορία B, δηλαδή αυτή των συμπαγών αυτοκινήτων πόλης

Η Peugeot έχει μια μακρά παράδοση πολύ επιτυχημένων μοντέλων σε αυτή την κατηγορία, καθώς τα 205, 106 και 206 είχαν δημιουργήσει τους δικούς τους θρύλους στην κατηγορία και είχαν αγαπηθεί από εκατομμύρια οδηγούς σε όλο τον κόσμο. Το νέο 208 συνεχίζει αλλά και επαναπροσδιορίζει αυτή την επιτυχία, καθώς από την παρουσίασή του κατάφερε να ξεχωρίσει και να δημιουργήσει ένα νέο, εντελώς προσωπικό κεφάλαιο στο μύθο.
Το νέο Peugeot 208 διαθέτει μια πολύ δυναμική, νεανική και έντονη προσωπικότητα. Το χαμηλό αµάξωµα µε το μακρύ καπό και τις ακμές που το διατρέχουν, συνθέτουν µια σπορ και κοµψή σιλουέτα που εντυπωσιάζει. Τα έντονα και ιδιαίτερα χρώματα, τα μαύρα τελειώματα στα φτερά και στα πλαίσια των πλευρικών τζαμιών καθώς και οι μεγάλες διαμέτρου ζάντες, αποτελούν τις προσεγμένες λεπτομέρειες που τονίζουν την εμπνευσμένη αισθητική ταυτότητα του νέου 208. Το σύνολο είναι πραγματικά σαγηνευτικό και έλκει το βλέμμα σε κάθε πέρασμά του.


Το τελευταίας γενιάς i-Cockpit 3D είναι πραγµατικά εντυπωσιακό. Δίνοντας τη δυνατότητα πλήρους διαμόρφωσης, ο τρισδιάστατος ψηφιακός πίνακας οργάνων µε την ολογραφική οθόνη βρίσκεται ακριβώς στο ύψος των µατιών του οδηγού, εξασφαλίζοντας άµεση ενηµέρωση χωρίς να αποσπάται η προσοχή από το δρόµο. Οι πληροφορίες για τη λειτουργία του αυτοκινήτου και για την οδήγηση απεικονίζονται σε 2 επίπεδα, ανάλογα µε τη σηµαντικότητα ή το είδος τους.


Με τέσσερις συνεχόμενους τίτλους στην κατηγορία τους ως κινητήρες της χρονιάς, τα σύνολα βενζίνης PureTech, που συμπληρώνονται από τα diesel BlueHDi, αποτελούν δομικά στοιχεία της  προσωπικότητας του νέου Peugeot 208. Ακόµα πιο οικονοµικοί, χάρη στη µείωση των τριβών τους, οι συγκεκριµένοι κινητήρες διαθέτουν σύστηµα Stop & Start και είναι δυνατόν, ανάλογα µε την έκδοση, να συνδυάζονται µε το προηγµένο και µοναδικό στην κατηγορία αυτόµατο κιβώτιο οκτώ σχέσεων EAT8, µε χειριστήρια (paddles) στο τιµόνι και ηλεκτρικό έλεγχο των αλλαγών. Με ισχύ από 75 έως και 130 ίππους, εξασφαλίζουν χαµηλή κατανάλωση και δυναµικές επιδόσεις, χάρη και στο πολύ χαµηλό βάρος του αµαξώµατος.

Το νέο σύστηµα πολυµέσων του Peugeot 208 διαθέτει ως κέντρο ελέγχου µια κεντρικά τοποθετηµένη οθόνη αφής µε διαγώνιο έως και 10 ” και σύστηµα πλοήγησης 3D. Η λειτουργία Mirror Screen επιτρέπει τη χρήση της οθόνης αφής για πρόσβαση στις εφαρµογές από συµβατό Smartphone και προσφέρει συνδεσιµότητα Apple CarPlay, και Android Auto.


Το νέο 208 διαθέτει το νέο πλαίσιο CMP, που εξασφαλίζει ελευθερία επιλογής κινητήρα (βενζίνης, diesel, ή 100% ηλεκτρικό). Τα βελτιωµένα χαρακτηριστικά οδικής συµπεριφοράς, η ηχοµόνωση, το φιλτράρισµα των εξωτερικών θορύβων, καθώς και το περιορισµένο βάρος, συµβάλλουν στο δραστικό περιορισµό των εκποµπών του CO2, προσφέροντας ταυτόχρονα και µοναδική εµπειρία οδήγησης.

Είτε µε συµβατικά µηχανικά µέρη είτε ως ηλεκτρικό µπαταρίας, το νέο Peugeot 208 προσφέρει κορυφαία άνεση και ευελιξία στην πόλη, απόλυτη σταθερότητα στον αυτοκινητόδροµο και κορυφαία αίσθηση σε δρόµους µε στροφές.

Από τα άνετα, βαθιά και ρυθµιζόµενα µπροστινά καθίσµατα έως τους πρωτότυπους piano keys διακόπτες στο κέντρο του ταµπλό, τα πάντα στο εσωτερικό του νέου Peugeot 208 αναδύουν προσοχή στη λεπτοµέρεια. Η εργονοµία είναι εξαιρετική, τα υλικά υψηλής ποιότητας και οι υφασµάτινες ή δερµάτινες επενδύσεις ιδιαίτερα κοµψές και στιλάτες.

Το νέο Peugeot 208 φέρνει το µέλλον στην κατηγορία B, προσφέροντας σε κάθε οδηγό απόλυτη ελευθερία επιλογής ανάμεσα σε βραβευμένους και τεχνολογικά προηγμένους κινητήρες βενζίνης, diesel αλλά και αμιγώς ηλεκτρικό. Στην ηλεκτρική του έκδοση e-208 o κινητήρας µε ισχύ 136 ίππων και ροπή 260 Nm προσφέρει συναρπαστικές επιδόσεις, ενώ το χαµηλό κέντρο βάρους χάρη στην τοποθέτηση των µπαταριών στο πάτωµα του πλαισίου εγγυάται εντυπωσιακή οδική συµπεριφορά.

Συνολικά το Peugeot 208 είναι ένα εξαιρετικά χαρισματικό αυτοκίνητο, σε όποια έκδοση κινητήρα ή εξοπλισμού και αν το επιλέξει κανείς. Άνετο, δυναμικό, οικονομικό και ασφαλές, προσθέτει στα πρακτικά του πλεονεκτήματα και την αισθητική αρτιότητα, δημιουργώντας στον οδηγό του ένα αίσθημα απόλυτης ικανοποίησης. 

Κώστας Νικολακόπουλος

Continue Reading

Lifestyle

Foodex Japan 2023: τα ελληνικά τρόφιμα στην αγορά της Ιαπωνίας!

Τα ελληνικά τρόφιμα ξανά στην Ιαπωνική Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών Foodex Japan 2023, η οποία διοργανώθηκε από 7 – 10 Μαρτίου, στο εκθεσιακό κέντρο Tokyo Big Sight. Η Foodex Japan είναι η μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών στην Ασία. Στη φετινή έκθεση συμμετείχαν 43 χώρες με 2.562 εκθέτες, ενώ την επισκέφθηκαν 73.789 χιλ. εμπορικοί επισκέπτες από την Ιαπωνία και άλλες ασιατικές χώρες.

Το ελληνικό περίπτερο διοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece) και φιλοξένησε 16 εκθέτες με ελληνικά προϊόντα, όπως ελαιόλαδο, ελιές, μέλι, κρασί, ξύδι, αλάτι, λικέρ, τσικουδιά, κρόκο, μαστίχα και μαστιχέλαιο, σταφίδες, αποξηραμένα σύκα, μαρμελάδες, ξηρούς καρπούς, είδη αρτοποιίας και σνακ, τυριά, κονσέρβες φρούτων και χυμούς.

Στο εθνικό περίπτερο συμμετείχαν και 6 επιχειρήσεις με τη στήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, εκ των οποίων 4  οινοποιεία και 2 παραγωγοί αποξηραμένων σύκων.

Η συμμετοχή στην έκθεση κρίθηκε ως εξαιρετικά πετυχημένη, καθώς το σύνολο των Ελλήνων εκθετών εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επισκεψιμότητα του περιπτέρου, αλλά και τον ενθουσιασμό των επισκεπτών για τα ελληνικά προϊόντα. Συνολικά, οι ελληνικές επιχειρήσεις έκαναν περισσότερες από 1.200 εμπορικές συναντήσεις με αγοραστές από Ιαπωνία, Ταιβάν, Νότια Κορέα, Κίνα  και Ηνωμένες Πολιτείες.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Ιαπωνία είναι μια τεράστια αγορά 125 εκατ. κατοίκων με υψηλό εισόδημα, η οποία προσφέρει μεγάλες ευκαιρίες για τα εγχώρια προϊόντα.  Το 2022 οι εξαγωγές των ελληνικών τροφίμων στην Ιαπωνία αυξήθηκαν κατά 39.2% και έφτασαν τα 22.9 εκατ. ευρώ. Τα σημαντικότερα τρόφιμα που εξάγονται στην Ιαπωνία είναι κονσέρβες ροδάκινου, ξηροί καρποί, παρασκευάσματα δημητριακών και ελαιόλαδο, ενώ παρατηρείται αυξημένο ενδιαφέρον για τη φέτα και το μέλι.

Την εθνική συμμετοχή τίμησε με την παρουσία του ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Ιαπωνία, κύριος Δημήτριος Καραμήτσος-Τζιράς, ο οποίος επισκέφθηκε το περίπτερο και συνομίλησε με όλους τους εκθέτες.

Λεζάντa φωτογραφιών

  • Απόψεις από την έκθεση Foodex Japan 2023

Enterprise Greece

Η Εταιρεία Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.) είναι ο αρμόδιος εθνικός φορέας, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εξωτερικών, για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα και την προώθηση των εξαγωγών, με στόχο να προβάλλει τη χώρα ως ελκυστικό επενδυτικό προορισμό και να προωθεί τα ανταγωνιστικά εξαγωγικά προϊόντα και υπηρεσίες της Ελλάδας.

Περισσότερες Πληροφορίες για συντάκτες:

ENTERPRISE GREECE | Γραφείο Τύπου– 210 3355705, Χρήστος Ρουμελιώτης  [email protected]

Continue Reading

Lifestyle

H ATHENS FASHION TRADE SHOW ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

Σεπτέμβριος είναι ο μήνας των αλλαγών και των νέων ευκαιριών! Είναι ο μήνας που η Αthens Fashion Trade Show κάνει την ανατροπή και για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα παρουσιαστούν συλλογές  για τη σεζόν Άνοιξη -Καλοκαίρι 2024. Συμβαδzίζοντας με τις εκθέσεις του εξωτερικού, για πρώτη φορά, καταστήματα και eshops θα δειγματιστούν  κομμάτια για το επόμενο καλοκαίρι. Εκθέτες, sustainable  brands, σχεδιαστές και νέοι designers είναι έτοιμοι να μοιραστούν το όραμά τους και να μας παρουσιάσουν τις ανερχόμενες τάσεις. Aπό τις 21 έως τις 24 Σεπτεμβρίου το Μetropolitan Expο θα πλημμυρίσει με κομμάτια Resortwear και με αξεσουάρ-μπιζού της επόμενης σεζόν.

Ιδιαίτερα ντε-πιες ,φορέματα, καφτάνια,  loungewear επιλογές με χαρακτηριστικά signature prints, εμπνευσμένα από πίνακες ζωγραφικής ελληνικών νησιών, κομψά μαγιό και luxe φούστες  που υμνούν το ελληνικό καλοκαίρι είναι μερικά από τα Resortwear  κομμάτια που θα βρίσκονται 21-24 Σεπτεμβρίου στην Αthens Fashion Trade Show 2023.

Νέοι σχεδιαστές με καινοτόμες ιδέες και με εκπληκτικούς συνδυασμούς θα δώσουν το δυναμικό παρόν και το τμήμα Fresh για ακόμη μία χρονιά θα αποτελέσει αναπόσπαστο κομμάτι της Αthens Fashion Trade Show 2023.

Και για τον φετινό χειμώνα, στην Αthens Fashion Trade Show 2023 θα είναι μαζεμένες μερικές από τις τις πιο κομψές επιλογές όπως : δερμάτινα ή μάλλινα γάντια, καρό κασκόλ, hair accessories, γούνινα bucket hats ή καπέλα με shearling επένδυση.

Η Athens Fashion Trade Show  αποτελεί το fashion statement του Σεπτεμβρίου. Οι σύχρονες, μοντέρνες, ασφαλείς και ευρύχωρες εγκαταστάσεις του εκθεσιακού κέντρου Μetropolitan Expo μετατρέπονται σε χώρο έμπνευσης, δημιουργίας , έκφρασης και συνεργασίας πολλών διαφορετικών στιλιστικών επιρροών.

****

Σχετικά με τη ROTA Οργάνωση Εκθέσεων:

Η ROTA Οργάνωση Εκθέσεων, ιδρύθηκε το 1984 και είναι σήμερα ο μεγαλύτερος εκθεσιακός φορέας στην Ελλάδα. Μέσω της διοργάνωσης 13 εκ των σημαντικότερων εκθέσεων στη χώρα μας και τη διαχείριση του μεγαλύτερου και πλέον σύγχρονου εκθεσιακού κέντρου της Ελλάδας, υποστηρίζει τη συνεργασία μεταξύ του εμπορικού κόσμου και συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της οικονομίας. Με δέσμευση στην επιτυχημένη διοργάνωση, εμμονή στην παροχή πρωτοποριακών για την Ελλάδα υπηρεσιών και στελέχη τα οποία εστιάζουν στις αξίες της ομαδικής εργασίας και της άριστης εξυπηρέτησης, επιδεικνύει κάθε χρόνο εντυπωσιακούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Περισσότερες πληροφορίες για τη ROTA Οργάνωση Εκθέσεων μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση www.rota.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες: Hρώ Τζαμτζή |2111801801|[email protected]

www.athensfashiontradeshow.gr

Continue Reading

Lifestyle

Suzuki Vitara Strong Hybrid AWD : Οικονομικό πασπαρτού

H υβριδική τεχνολογία, που ακολουθεί η Strong Hybrid έκδοση του Suzuki Vitara 1,5 αποτελεί ένας από τους δρόμους για μέγιστη δυνατή οικονομία καυσίμου. H ιαπωνική εταιρεία συμπλήρωσε την γκάμα των μοντέλων της και έβαλε δίπλα στις mild hybrid εκδόσεις μια πλήρως υβριδική, για να προσθέσει τα πλεονεκτήματα που προσφέρει αυτή η τεχνολογία.

Κάτω από το καπό του Suzuki Vitara Strong Hybrid συναντάμε έναν 4κύλινδρο ατμοσφαιρικό κινητήρα Dualjet 1,5 lt, ο οποίος αποδίδει 102 ίππους και 138 Nm ροπής. Το μοτέρ διαθέτει υψηλότερη συμπίεση (13:1) και νέο χρονισμό των βαλβίδων εισαγωγής και εξαγωγής από το σύστημα VVT. Σε αυτόν προστέθηκε ένας κόμπακτ ηλεκτροκινητήρας που αποδίδει 33 ίππους με 60 Nm ροπής. Τα παραπάνω συνδυάζονται με ένα 6άρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων με αυτοματοποιημένο συμπλέκτη και μια μπαταρία ιόντων λιθίου 840 Wh με τάση 140V. Η συνδυαστική ισχύς του συστήματος φτάνει στους 116 ίππους, με τη δύναμη να περνά στους τέσσερις τροχούς μέσω του συστήματος AllGrip.

Το Suzuki Vitara μπορεί να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά με ταχύτητα έως και 60 χλμ/ώρα και για απόσταση που δεν ξεπερνά τα 4,5 χιλιόμετρα. Ίσως δεν φαίνεται μεγάλη, στην πράξη όμως έχει αντίκρισμα, ιδιαίτερα μέσα στον αστικό ιστό. Το υβριδικό σύστημα του Suzuki Vitara μπορεί επιπλέον να σβήνει το θερμικό μοτέρ σε ταχύτητα έως και 80 χλμ/ώρα που σημαίνει έξτρα οικονομία, ενώ κρατάει ανενεργό τον κινητήρα εσωτερικής καύσης και κατά το φρενάρισμα -που γίνεται ταυτόχρονα ανάκτηση ενέργειας- σε ταχύτητες μέχρι 135 χλμ/ώρα.

Η Suzuki ανακοινώνει μέση τιμή κατανάλωσης 5,8 λίτρα βενζίνης ανά 100 χιλιόμετρα διαδρομής αλλά στη διάρκεια της δοκιμής μας δεν καταφέραμε να πλησιάσουμε αυτήν την τιμή. Ένα νούμερο κοντά στα 7 λίτρα/100 χλμ μοιάζει πιο ρεαλιστικό, που μπορεί όμως να πέσει ακόμα περισσότερο μέσα στην πόλη και αν ο οδηγός είναι προσεκτικός και χρησιμοποιήσει ιδανικά το υβριδικό σύστημα. Βγαίνοντας στο δρόμο με το Suzuki Vitara διαπιστώνεις ότι το υβριδικό σύστημα λειτουργεί αρκετά καλά. Ίσως δεν έχει το απόλυτο ραφινάρισμα, και κάποιες φορές το σύστημα δείχνει κάπως «αναποφάσιστο» αλλά σε γενικές γραμμές κάνει τη δουλειά για την οποία σχεδιάστηκε. Η αλήθεια είναι ότι το αυτοματοποιημένο κιβώτιο δεν βοηθάει ιδιαίτερα με τις αργές αντιδράσεις του, αλλά δεν είναι ο χαρακτήρας του αυτοκινήτου τέτοιος που να απαιτεί κάτι τέτοιο. Σε κάθε περίπτωση ο οδηγός έχει τη δυνατότητα χειροκίνητων αλλαγών αν θέλει να εμπλακεί περισσότερο.

Το Suzuki Vitara είναι γενικά άνετο αυτοκίνητο και με αρκετά καλή ποιότητα κύλισης, με μόνο το θόρυβο από τον κινητήρα να κάνει αισθητή την παρουσία του μέσα στην καμπίνα. Ωστόσο, οι επιβάτες δεν θα έχουν πρόβλημα να καλύψουν μεγάλες αποστάσεις με αυτό. Στο ίδιο κλίμα είναι και η συμπεριφορά του όταν πιεστεί. Δεν παρουσιάζει έντονες και απότομες αντιδράσεις, αλλά κάνει ξεκάθαρο ότι δεν του αρέσει να οδηγείται με αυτόν τον τρόπο. Η ύπαρξη της τετρακίνησης ωστόσο δίνει στο Vitara ένα μεγάλο πλεονέκτημα όταν τελειώνει η άσφαλτος. Προφανώς δεν πρόκειται για το «off road animal» που ήταν το παλιό Vitara, ωστόσο οι δυνατότητές του είναι πολύ παραπάνω από του δικίνητου ανταγωνισμού.

Το αμάξωμα της Strong Hybrid έκδοσης του Vitara δεν διαφοροποιείται από των υπόλοιπων εκδόσεων και διατηρεί τον χαμηλών τόνων χαρακτήρα του. Στο εσωτερικό υπάρχουν σκληρά πλαστικά, που δείχνουν όμως πολύ στιβαρά. Στο κέντρο του ταμπλό δεσπόζει η οθόνη αφής των 7 ιντσών με ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης που προσφέρει συνδεσιμότητα Android Auto και Apple CarPlay. Υπάρχει και μια μικρότερη έγχρωμη οθόνη 4,2’’ στον πίνακα οργάνων και παρέχει τις πληροφορίες που χρειάζεται ο οδηγός, συμπεριλαμβανομένης της απεικόνιση της λειτουργίας του υβριδικού συστήματος. Η ενσωμάτωση του υβριδικού συστήματος σημαίνει ότι ο χώρος αποσκευών του Suzuki Vitara έχασε 86 λίτρα. Οι μπαταρίες μπορεί να είναι μικρές σε μέγεθος αλλά κάπου έπρεπε να τοποθετηθούν κι αυτό έγινε κάτω από το πάτωμα του πορτ-μπαγκάζ. Αυτό σημαίνει ότι το Suzuki Vitara Strong Hybrid έχει χώρο 289 λίτρα έναντι των 375 λίτρων των ήπια υβριδικών εκδόσεων. Οι διαθέσιμοι χώροι πάντως για τους επιβάτες δεν έχουν επηρεαστεί, κάτι που σημαίνει ότι εύκολα θα φιλοξενηθούν τέσσερις ενήλικοι επιβάτες.

Το Suzuki Vitara έχει ένα «βαρύ» όνομα, ιδιαίτερα στην ελληνική αγορά. Το ιαπωνικό crossover παραμένει ένα ποιοτικό αυτοκίνητο που προσφέρει κάτι ξεχωριστό: την τετρακίνηση, η οποία επεκτείνει κατά πολύ τις δυνατότητές του. Κι αυτό μπορεί να το κάνει ακαταμάχητο, ειδικά με κόστος που δεν ξεπερνά τα 27.780 ευρώ, ενώ το δικίνητο ξεκινά από τα 25.080 ευρώ.

Κώστας Νικολακόπουλος

Continue Reading

Trending