Connect with us

Γαστρονομία

Ταρτα brownies με μελομακάρονα

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό World Food Program, το ένα τρίτο των τροφίμων που παράγονται για ανθρώπινη κατανάλωση παγκοσμίως χάνεται ή πετιέται. Αυτό ανέρχεται σε περίπου 1,3 δισεκατομμύρια τόνους ετησίως! Όλη η τροφή που παράγεται αλλά δεν καταναλώνεται ποτέ θα αρκούσε για να ταΐσει δύο δισεκατομμύρια ανθρώπους. Αυτός είναι υπερδιπλάσιος του αριθμού των υποσιτισμένων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Αυτά τα Χριστούγεννα, μειώνουμε την σπατάλη τροφίμων δίνοντας νέα ζωή σε αγαπημένες τροφές! Τι καλύτερο από τα αγαπημένα μελομακάρονα, τα οποία με λίγη φαντασία γίνονται νέες και εύκολες δημιουργίες! Σε αυτό το βίντεο η βραβευμένη Pastry Chef, Ντάρια Περεβέρζεβα, φτιάχνει μία εντυπωσιακή τάρτα με μελομακάρονα και brownies! Ανακάλυψε όλη την σειρά “5 συνταγές με μελομακάρονα” και γίνε εσύ ο νικητής των γιορτών!

Ταρτα brownies με μελομακάρονα

Υλικά για την βάση της τάρτας

  • 200 γρ. αλεύρι
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 40 γρ. αβγό
  • 85 γρ. βούτυρο
  • Όσο θέλουμε άρωμα βανίλιας

Εκτέλεση για την βάση της τάρτας

  1. Μέσα στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη και προσθέτουμε λίγο-λίγο το αβγό.
  2. Τέλος προσθέτουμε όλο το αλεύρι ανακατεύοντας στην πρώτη ταχύτητα.
  3. Αφήνουμε την ζύμη για 1 ώρα στο ψυγείο.
  4. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια ταρτιέρα, ανοίγουμε την ζύμη πάχους 2mm και την στρώνουμε μέσα στην ταρτιέρα.
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 ºC και προψήνουμε την τάρτα  για 10 λεπτά.

Υλικά για την γέμιση της τάρτας brownies

  • 120 γρ. ζάχαρη λευκή
  • 100 γρ. αβγά
  • 15 γρ.κακάο
  • 140 γρ. κουβερτούρα μαύρη
  • 45 γρ.αλεύρι
  • 70 γρ.ηλιέλαιο
  • 120 γρ. μελομακάρονα τρίμμα

 Εκτέλεση για την γέμιση της  τάρτας brownies

  1. Μέσα στον κάδο του μίξερ αφρατεύουμε τα αβγά με την ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν και να διογκωθούν.
  2. Λιώνουμε την κουβερτούρα και την ανακατεύουμε με το ηλιέλαιο μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  3. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο.
  4. Μέσα στο μείγμα των αυγών προσθέτουμε το μείγμα της σοκολάτας και τα ανακατεύουμε απαλά προσθέτοντας σε ροή τις σκόνες σε τρεις δόσεις.
  5. Γεμίζουμε την προψημένη τάρτα με το μείγμα της γέμισης και κομματάκια από το μελομακάρονο.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 ºC για 20 λεπτά περίπου.
  7. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κακάο.

Δες το video της συνταγής εδώ!

Continue Reading

Γαστρονομία

Pizza Fan MyBurger του Δημήτρη Σκαρμούτσου

Tα νέα extreme burgers, της σειράς MYBURGER, που δημιούργησε ο ταλαντούχος Δημήτρης Σκαρμούτσος για την Pizza Fan, είναι γεγονός. Συναρπαστικές γεύσεις και απίστευτες συνταγές αλλάζουν τα δεδομένα για τους λάτρεις των νόστιμων burgers που έχουν πάντα φανατικό κοινό.  

Απολαύστε νέο Cheeseburger με ζουμερό μοσχαρίσιο μπιφτέκι και τυρί cheddar. Bacon Dream Burger με ξεροψημένες φέτες μπέικον. The Italian με pesto mayo sauce, σαλάμι αέρος και παρμεζάνα. Smokey BBQ: με τυρί Cheddar, μπέικον και crispy onion και Chicken Avocado με μπιφτέκι κοτόπουλου και αβοκάντο. Κι ακόμα:Hollywood, The Mexican Βurger, Truffle Burger, Chicken Ceasars, Hangover και βέβαια Veggie Burger. Επιλέξτε συνοδευτικές πατάτες crosscut και ψωμάκι με σουσάμι ή brioche.

Η νέα σειρά MYBURGER της Pizza Fan από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο με εξαιρετικές πρώτες ύλες και τις πιο πρωτότυπες συνταγές από όλο τον κόσμο, υπόσχεται μεγάλες συγκινήσεις όλες της ώρες της ημέρας.

Continue Reading

Συνταγές

Φουντουκόπιτα με ελαιόλαδο και καστανή ζάχαρη

Ένα γλυκάκι που γίνεται σε χρόνο dt και δένει αρμονικά με το τσάι ή τον καφέ. Γίνεται με καστανή ζάχαρη και ελαιόλαδο και ξεχειλίζει βιταμίνες και αντιοξειδωτικά.

Χρόνος παρασκευής  / Πολύ εύκολο

Φουντουκόπιτα με ελαιόλαδο και καστανή ζάχαρη

Από την Μαρίνα Κουτσοπούλου, cheffe στις Αμαδρυάδες, Διχώρι Φωκίδας

Υλικά για 4-6 άτομα

150 γρ. καστανή ζάχαρη

25 ml. ελαιόλαδο εκλεκτό

160 γρ. καβουρδισμένα φουντούκια, πολύ λεπτοκομμένα ή σε σκόνη

3 αυγά

1 κ.γ μαγιά χημική

1 πρέζα ανθό αλατιού

10 γρ. βούτυρο για τη φόρμα

Τρόπος παρασκευής

Βάζουμε λαδόκολα στη φόρμα μας και μετά τη βουτυρώνουμε.

Πασπαλίζουμε ελαφρά με καστανή ζάχαρη, είναι το μυστικό που θα δώσει τραγανότητα στο γλυκό μας.

Στη συνέχεια σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα δυνατά την καστανή ζάχαρη, τα αυγά και το ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε τη σκόνη φουντουκιού, τη μαγιά και τον ανθό αλατιού και ανακατεύουμε.

Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC, στις αντιστάσεις για 20-25.

Δοκιμάζουμε αν ψήθηκε σωστά με ένα μαχαιράκι, που βυθίζουμε στη μέση. Αν βγει καθαρό σημαίνει ότι έχει γίνει, αν όχι το αφήνουμε λίγο ακόμα.

Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει η φουντουκόπιτα.

Κόβουμε σε κομμάτια και αν θέλουμε σερβίρουμε με παγωτό.

Πηγή: https://zoumeoraia.okmarkets.gr

Continue Reading

Συνταγές

Μελιτζάνες κοκκινιστές πολίτικες

Mια υπέροχη γευστική δημιουργία με μελιτζάνες που σιγομαγειρεύονται μέχρι να μελώσουν. Οι πολίτισσες συνήθως αρωματίζουν τις μελιτζάνες με φύλλα φρέσκου βασιλικού ή κόλιανδρου ή ακόμα και καυκαλήθρες ή παπαρούνα αν είναι της εποχής.

Αν θέλουμε συνοδεύουμε με αρωματισμένο γιαούρτι ή τυρί φέτα και είναι όνειρο με πιτούλες αραβικές ή ζεστό ψωμί…

Χρόνος παρασκευής 1 ώρα / Εύκολο

Μελιτζάνες κοκκινιστές πολίτικες

Από το περίφημο restaurant Οtantik, Κωνσταντινούπολη

Υλικά για 4 άτομα

1 κιλό μελιτζάνες

3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο εκλεκτό

2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

2 κόκκινες πιπεριές, σε κύβους

6 ώριμες ντομάτες, τριμμένες

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας, αραιωμένο σε 400 ml ζεστό νερό

1 κ.γ. ζάχαρη

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

5 κόκκους μπαχάρι

3 κ.σ. βασιλικό, ψιλοκομμένο

1 κ.σ. κύμινο, σε σκόνη

1 κ.σ. κόλινδρο, σε σκόνη

1 κ.σ. πάπρικα καπνιστή

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Πλένουμε τις μελιτζάνες και αφού αφαιρέσουμε τα κοτσάνια τους τις κόβουμε σε φέτες και μετά στη μέση.

Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας για να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.

Τις βγάζουμε από την κατσαρόλα, τις βάζουμε σε μπολ και τις αφήνουμε στην άκρη.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, πασπαλισμένο με τη ζάχαρη, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μελώσει.

Τότε προσθέτουμε το σκόρδο, τις τριμμένες ντομάτες, το μπαχάρι, τα υπόλοιπα μπαχαρικά και τον πελτέ αραιωμένο στο ζεστό νερό και αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει 1-2 βράσεις.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφαιρούμε το μπαχάρι και προσθέτουμε τις σοταρισμένες μελιτζάνες και πιπεριές.

Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και ανακινούμε απαλά την κατσαρόλα.

Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι μελιτζάνες και δέσει καλά η σάλτσα.

Αν θέλουμε λίγο πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα ανακατεύουμε μέσα τα φύλλα βασιλικού.

Σερβίρουμε με φρέσκο ψωμί ή πιτούλες αραβικές,  τυρί φέτα ή γιαούρτι

Πηγή :https://zoumeoraia.okmarkets.gr

Continue Reading

Trending